Lucruri interzise pe care le-am facut

Lucruri interzise pe care le-am facut | Autor: OrianaAlina

Link direct la acest mesaj

Traim intr-o societate care ne impune tabuuri inca din primele luni de viata. Credem ca sunt lucruri pe care in ruptul capului nu le-am face.

Ca nu am uri pe cineva atat de mult incat sa vrem sa-l omoram si sa trecem la actiune, ca nu ne-am insela partenerul, ca nu ne-am avorta copilul, ca nu ne-am prostitua, ca nu ne-am sinucide, ca nu am fura, ca nu am minti, ca nu am manca de pe jos daca ne-ar fi cu adevarat foame...

Ca nu am face niciunul din aceste lucruri...

Ca nu am face multe...

Insa ajunsi la capatul rabdarii si al sperantei cate nu facem. Pusi in situatii extreme mai gandim intr-adevar asa ?

Eu, de exemplu stiam anumite lucruri despre mine. Stiam ca n-as fura niciodata... Insa am facut-o o data pentru a pedepsi o persoana egoista, care credea ca e cu mult superioara restului muritorilor de rand. I-am luat un lucru la care ea tinea. Intamplarea a afectat-o extrem de mult si eu m-am bucurat fiindca nimeni nu-i daduse o lectie pana atunci. Am luat dreptatea in propriile maini. M-am simtit bine fiind rea.

Mai stiam despre mine ca nu mi-as lua niciodata viata. Insa in copilarie am fost la un pas de a o face fiindca parintii mei urmau sa divorteze.

Am mancat odata un mar de pe jos, intr-un parc. Nu mancasem nimic toata ziua si nici bani n-aveam la mine sa-mi cumpar ceva.

Si multe altele...

De ce deschid acest subiect? Poate fiindca sunt de parere ca adevarul ne elibereaza. Ne ajuta ca in sfarsit sa ne acceptam pe noi insine - cu bune si cu rele.

Asta sunt eu cu masca jos. Sunt frumoasa dar si urata in acelasi timp.

Voi cum sunteti ?

Ce-ati facut sau ce ati face in situatii extreme?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Intunericul resentimentar se exalta in fata simtirii sau mecanica justificarilor poate acoperi orice cruzime.
Evident, demonizarea personala aduce noi forte in "fondul sau propriu", revendicarile traiului admit deturnari de sens, de la egalitarism patetic pina la vigoarea ce capteaza doar fluxul energiilor convenabile.
Oriana, vad ca tu nu te-ai opus pasiunii eu-ului din tine si poate de asta nu suferi de sindromul dezamagirii ciclice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Interzise pentru cine?

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Si pt mine, si pt tine, si pt el, si pt ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

am folosit un bidon gasit pe malul unui rau sa mi iau apa de la un izvor pentru ca muream de sete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrianaAlina spune:

Interzise pentru cine? Nu... Interzise de CATRE CINE mai degraba... Pai de societatea in care traim, de morala, de lege, de religie, de educatie, de diferite alte institutii.

Cred sincer ca intr-o viata de om facem multe fapte reprobabile. Fiecare dintre noi are o parte mai intunecata. Majoritatea incearca insa sa o nege. Imi pun o intrebare: negand-o o putem oare trata?

Poate am fost inteleasa gresit... Am deschis acest subiect ca un indemn la sinceritate si la (auto)toleranta, in speranta ca iertandu-ne pe noi ii vom ierta si pe ceilalti.

Cati nu purtam masti de dragul societatii. Societatea ne vrea perfecti, performanti. Noi nu suntem insa perfecti. Cred ca suntem pur si simplu complexi.

De ce nu ne dam masca jos? Pentru ca vom fi judecati,criticati si gresit interpretati.

A se vedea comentariile de mai sus si probabil cele care vor urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrianaAlina spune:

In mod categoric se pune !

Daca nu te superi ti-as pune si o intrebare: crezi cumva ca esti "un monstru de cruzime" fiindca ai facut un lucru considerat tabu de societate?

Si inca cateva:
Ce crezi despre tine atunci cand gresesti ?
Te autoinvinovatesti si nu spui nimanui greseala ta?
Sau tragi invataturi poate si mergi mai departe cu inca o lectie invatata?
Descoperi din timp in timp lucruri noi despre tine - bune si rele? Esti perfecta?
Iti doresti sa fii perfecta si dincolo de orice repros?

Te rog, daca poti da-mi cel mai sincer raspuns cu putinta. Ma intereseaza intr-adevar ceea ce gandesti. Promit anticipat sa nu te judec ci sa incerc sa inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Cred ca esti un pic naiva sa crezi cu adevarat ca lumea va incepe sa se impartaseasca ici, tie. Sau se vor spune lucruri generale gen: "am copiat la lucrarea de mate din a 6-a", "am traversat o data pe rosu", "mi-am inselat iubirea din liceu cu prietenul lui cel mai bun".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

pai e si ea noua... trebuia sa-si faca partie cumva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

da tu Oriana faci sondaje? care-i mai rau si ce-a pacatuit candva?
personal nu as impartasi asa ceva pe forum.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

pacatele marturisite-s gata iertate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui OrianaAlina

Interzise pentru cine? Nu... Interzise de CATRE CINE mai degraba... Pai de societatea in care traim, de morala, de lege, de religie, de educatie, de diferite alte institutii.

Sa inteleg ca esti impotriva regulilor societatii in care traiesti? A educatiei, a legii morale asa cum o cunoastem in societatea asta?

Ne-adaptarea la societatea in care traiesti constituie o problema atat pentru ne-adaptat cat si pentru ceilalti, adaptati.

Mergi la inceput