Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (81)
Raspunsuri - Pagina 14
inacat spune:
Mie sanii mi-au crescut in primele luni de sarcina si m-au durut, dar de cateva saptamani nu ma mai dor. S-au inchis insa la culoare. Mameloanele ma dor cand le presesz. Si atunci imi apar la nivelul varfului mameloanelor, cateva picaturi de secretie clara, transparenta.
Ideea e ca eu nu port sutien. E bine sau nu? Trebuie sa-mi cumpar un sutien caci daca incep sa-mi curga sanii, sa am in ce pune tampoanele si bineinteles va trebui sa iau sutiene de alaptat.
23+
inacat spune:
Celesta am inteles ca ai facut un test de provocare a glicemiei, pentru diabet de sarcina.
De ce? Ai avut probleme sau situatii in familie?
Mie dr. nu mi-a zis decat de analize clasice de sange (colesterol, fier, glicemie...). Nu e suficient rezultatul acelei glicemii calsice?
23+
ana_o spune:
Inacat, eu nu mai pot fara sutien, nu-mi mai suport sanii grei si parca s-au mai lasat putin de la atata greutate. As vrea si eu sa pot sa nu mai port... din pacate... Dar sa stii ca nu curge f tare acum, la inceput. La mine e a treia zi de cand am sesizat primele picaturi si am purtat sutienul, dar nu s-a patat decat f f f f putin, asa, ceva mic si alb, uscat. Tu stii cum e mai bine, daca trebuie sau nu sa cumperi sutien.
Ana
26s, viitoare mami de, David Ciprian
amelia_ilie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inacat Mie sanii mi-au crescut in primele luni de sarcina si m-au durut, dar de cateva saptamani nu ma mai dor. S-au inchis insa la culoare. Mameloanele ma dor cand le presesz. Si atunci imi apar la nivelul varfului mameloanelor, cateva picaturi de secretie clara, transparenta. Ideea e ca eu nu port sutien. E bine sau nu? Trebuie sa-mi cumpar un sutien caci daca incep sa-mi curga sanii, sa am in ce pune tampoanele si bineinteles va trebui sa iau sutiene de alaptat. 23+ |
Si eu la fel am patit cu sanii. Mi-a crescut numarul de la 75 la 80 . E inca binisor, noroc ca aveam oricum in casa un sutien, de pe vremea cand eram mult mai plinuta decat in ultimii 2-3 ani.
Cu purtatul sutienului, eu doar acasa nu port, e si din obisnuinta si din comoditate. Daca nu mai mai dor chiar nu am nici o restrictie acum .
Si eu caut sutiene pentru alaptat, ca-mi vor trebui.
20+
Joy21 spune:
crisis81, o dulceata fetita ta! Si burtica e mare si rotunjoara. Daca vrei iti pot da parola contului comun de poze.
Eva, felicitari pt noul obiectiv, sa-l stapanesti sanatoasa. Pt ce fel de cadre este?
Sutiene pt alaptat puteti gasi si la Jolidon. Oricum, mai toate sunt la fel, cam anoste si de "tantica". Alternativa sunt sutienele care au bretele detasabile.
Victoria, mami de Anna Sofia, 24+ cu inimioara
David Lloyd George
crisis81 spune:
Joy21 multumim pentru aprecieri. Rotunjoara m-am facut eu cu totul de cand sunt . Am luat mult prea multe kg, dar asta e.... voi vedea dupa ce ramane.
Fetelor am eu un sutien de alaptat nou-nout, luat din Ungaria nestiind ca marimile lor nu se potrivesc cu ale noastre. Calitatea este ireprosabila... am sutiene de la ei luate in 2007 si inca arata foarte bine. Eu aici port D si la ei port FF, D fiind mic. Asta ar fi cam cupa C.
Daca intereseaza pe una dintre voi, eu vi-l trimit si ma bucur si eu ca ii va fi util cuiva.
Apropos de carucioare am gasit ceva rasfoind pe okazii.ro. Pentru viitoarele mamici de gemeni
http://www.okazii.ro/catalog/42749756/Carucior-gemeni-Hartan-Germania.html
Cris mami de Teodora si 26+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
inacat spune:
pentru sutiene am gasit aici un ghid de masuri
http://www.ladyshop.ro/Ghid-MASURI-sp-13-sp.html
si aici niste sfaturi utile, din pacate masuratorile sunt in inch
http://www.isitetv.com/8046ec866d88048a47e7ffafdfb9e24a-p4.htm
23+
alinushca spune:
beatrice, eu mai am migrene din cand in cand si incerc sa ma tratez cu o baie caldicica si cu o caciula pe cap (caldura ajuta f bine la trecerea durerii). de asemenea masaj pe tample si pe ceafa merge foarte bine. daca ma ia prea devreme in zi si nu imi permit sa stau cu caciula pe cap, iau un paracetamol si asta e... dar se intampla f rar sa recurg la el.
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+
balanta_tm spune:
As fi vrut sa vin cu esti minunante de la ecografia morfofetala de la Viena, dar nu a fost asa...
De la bucuria imensa ca asteptam un bebe sanatos, am trecut in agonie...Totul s-a schimbat intr-o clipa, s-a uratit cumplit.
Vineri dimineata am avut morfofetala la Fetomed. Totul a decurs f f bine pana la momentul examinarii creierului. Deodata zambetul doctoritie a devenit o grimasa si m-a rugat sa ma dezbrac de la brau in jos ca sa ma examineze vaginal. Dupa cateva minute, a oftat si a spus ca ma pot imbraca. Apoi ne-am asezat la birou si ne-a adus o veste complita: fetusul nostru are agenesis corpus callosum, adica legatura nervoasa dintre cele doua emisfere cerebrale lipseste. Am intrebat ce inseamna asta si ne-a zis ca e o afectiune foarte grava. Apoi am intrebat daca fatul va avea sindrom Down si ea a zis ca va fi cu mult mai rau: retard mintal, orbire, hidrocefalis, tulburari psiho- neuro-motorii, etc, poate avea unul sau mai multe sindroame severe dintr-o lista de 173 de boli...Problema nu este absenta fizica a legaturii nervoase dintre emisfere, ci faptul ca ea ascunde probleme neurologice majore.
Ne-a recomandat ca pt confirmarea diagnosticului, sa facem un RMN fetal cranian. Evident ca am fost de acord si ne-a aranjat o programare la spitalul AKH. Asa ca, cu cateva ore mai tarziu, ne aflam acolo, in fata confirmarii cruntului diagnostic; RMNul nu minte, si mai ales in spitalul AKH unde au departament special de RMN fetal cranian.
Am vorbit din nou cu doctora de la Fetomed (un om exceptional si cu suflet mare, cum nu am intalnit printre medicii din Timisoara) si ne-a spus ca daca pt noi e foarte important sa avem un copil sanatos, si nu doar un copil, sa facem avort terapeutic, acest copil neavand nici o sansa sa se nasca fara defecte majore...Intre timp ne-am documentat si din alte surse si da, sperantele s-au naruit complet si nu am mai gasit nimic de care sa ne agatam...
Ce am simtit si ce simtim, cred ca nu are sens sa va explic, ca nu pot sa spun in cuvinte...Dupa FIV1 reusit si fara nici o problema in sarcina pana acum, sa vina vestea asta...
Uimirea si revolta noastra este ca in Timisoara, la un ecografist renumit, anomalia nu a fost observata la 20s su 5z , ori era vizibila incepand cu s20...
Am ezitat daca sa va povestesc momentele pe care le traiesc, fiindca nu vreau sa va intristez. Stiu insa ca sunt fete care nu sunt multumite de cum au decurs anumite ecografii si poate asa vor decide sa le repete la un alt medic, ca sa fie impacate ca au facut tot ce s-a putut face...