La dovlecelu' vesel ! *2*
Raspunsuri - Pagina 21
happy_uka spune:
Ne-a topit pe toti caldura......
(sau ne-a tampit, cum era?)
Cald si aici monser... Carinosu a dormit groaznic aseara, se tot trezea cu un plans creepy rau .. Acu recupereaza..
Sunt cam blue, nush ce dreaq.. Oare de cand n-a mai trecut Lucica?? Aa, a trecut cand dormeam si i-a zis lu' tata - o plimba pe zuza pe la poarta, -sa-i traiasca nepotelul ! Un nemernic misogin !! Sper ca nu l-a auzit fetita mea frumoasa !
Radeti voi, dar eu am sentimentul ca lucrurile , vremurile, nu vor mai fi niciodata faine.. asa cum le stim noi, simple, frumoase..Acum totul e comercial, sintetic, tipator..
Nici in coltul adta de lume nu mai e la fel.. Trec oamenii la camp vorbind la mobil ..Isi dau intalnire pe dealu' nu stiu care..phiu!
Trimit ca fuge semnalu, revin!
_
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank"> C a r i n a' s favourite place for Nihil Sine Deo
hepilica spune:
La multe lunitze inainte NATALIA, AIDAN, ELISA, NICHOLAS, ALEX si RAZVAN!!!!!
Sa cresteti mari puilor si sa fiti sanatosi.
---
mami de minunata si cuminte (22.09.2009)
Multumesc lui DD.
raluk16 spune:
Luci m-ai coplesit, asta e cuvantul bun . Nu numai prin faptul ca sunt mandra ca mi-ai scris atata, dar acum trebuie sa recitesc iar mesajul, ca nu am retinut nimic .
Cu stresul cu lumea in care traim, in ultima vreme tot am citit din astea de sfarsitul lumii si de multe cataclisme, si cica vai si amar ce urmeaza, ce ani vor fi. Si mi-a ramas in cap. Si eram asa usor nostalgica pe ce copilarie faina la tara am avut eu si Alexutu nu va avea...
Aia cu recompensa poate nu m-am exprimat eu cum trebuie. STIU CA EU SUNT MAI CIUDATA DECAT VOI si ca poate voi incerca mai mult decat oricare dintre voi sa-i dau dulciuri. Si ca nu-i voi da eu din mana mea, asa, doar, acasa, zahar. Ca se va intampla din greseala cand vom merge undeva, sa ceara, etc. Asta e altceva si voi incerca sa aman cat de mult. Acasa voi considera ca ii sunt suficiente si urmatoarele:
- http://floridecires7.blogspot.com/2010/06/inghetata-de-ciocolata-cu-menta.html
- http://floridecires7.blogspot.com/2010/06/cea-mai-simpla-inghetata-inghetata-de.html de cand mi-am facut-o asta o data mi se par ingrozitor de scarboase toate celelalte inghetate, are o aroma incredibila
- http://floridecires7.blogspot.com/2010/05/inghetata-de-capsuni-cu-frisca-de-caju.html
- http://floridecires7.blogspot.com/2010/06/mini-tarte-cu-ciresecapsunivisine.html
- si aici http://floridecires7.blogspot.com/2010/06/retete-cu-capsuni.html mai multe retete cu capsuni
- si reteta mea preferata de budinca de ciocolata http://abclocal.go.com/kgo/story?section=view_from_the_bay/food_wine&id=6488935 . E cea mai delicioasa si fina crema ce ati fi putut gusta.
Si astea de mai sus sunt exemple VEGANE si RAW! Deci nu numai ca sunt fara zahar, cum vreau eu, dar si fara lapte, oua, etc. Daca zic ca mami imi face lapte de pasare indulcit cu stevia care e bestial, ma bag intr-o zona cu mii si zeci de mii de deserturi clasice care se pot schimba sa le indulcesti cu miere, sirop de agave (daca gasiti fara high fructose corn syrup), sirop de artar (daca gasiti fara zahar) si stevia.
Deci sa nu crezi ca eu imi voi tine copilul doar pe salate si nu-i voi face dulciuri. Ii voi face, si-i voi da si supliment daca va cere, stiind in mintea mea cate minerale si vitamine si cati alti nutrienti ii dau cu acele dulciuri. Care, culmea, sunt mult mai bune la gust decat cele din comert.
Deci, reiau, stiu ca eu sunt mai ciudata si voi incerca (cat tine de mine) sa nu-i dau zahar chiar daca ai vostri vor papa zahar. DAR nu despre asta vorbeam eu acolo.
Eu am zis doar ca nu mi se pare normal sa ii dai ceva alimentar ca recompensa. Pentru ca asa apar bolile cu mancatul pe baza nervoasa (si nu ma refer doar la obezitate, ci si la bulimie si anorexie). Si ajung ca oameni adulti sa asocieze alimentele cu sentimentele. Si nu mi se pare sanatos. Ajungi cand esti trist sa iei cutia cu inghetata, si daca nu ti-e pofta. Si daca te cearta cineva sa iti zboare gandul la mancare. Si sa te refugiezi in mancare. Nu mi se pare normal. Si am citit ca asa ceva se intampla doar la cei care in copilarie au primit in loc de dragoste, in loc de aprecieri, mancare.
La asta ma refeream. Nu ma bag eu sa nu-i dai zahar la copil. Fa dulciuri la fiecare masa de duminica, sa zic, deci un obicei pe care sa-l aveti pe care probabil o sa ajunga sa si-l aminteasca cu placere. Sau la fiecare cina, impreuna, calm, cu familia. Dar nu ca recompensa ca e bun si cuminte sau ca a facut ceva. Aia o tratezi altfel. Il recompensezi prin alte chestii, cum am zis, iesiri, jucarii, etc. Mai ales ca vrei sa recompensezi ceva bun. Deci nu vei putea, daca ii dai zahar dupa ce face ceva bun, peste cativa ani sa-i spui ca zaharul nu e asa sanatos. Nu va intelege nimic, de ce daca a fost cuminte a fost "rasplatit" cu ceva ce i-a stricat sanatatea. Dar daca mancati zahar fara o asociere cu comportamentul lui, ii vei putea da lectii de nutritie peste cativa ani fara probleme.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
happy_uka spune:
Raluk, Hepi, Maria ca intotdeauna raman impresionata de grija si atentia cu care alegeti voi tot ce papa bebeii.. Ca si Luci, recunosc ca si eu i-am mai dat fructe aspectuase, biscuitei de copii.. Eu, din pacate, nu am convingeri atat de puternice, tind catre un echilibru in toate.. Tocmai pentru ca in viitor nu o voi putea feri de multe tentatii.. Acum, pe cat reusesc, bag bio..Si pentru noi cei mari am schimbat cate ceva in sensul asta...
Selen, sa nu uit: torturile sunt de la A la francaise, zzzuper gustoase, poti comanda de la sediul lor din Mamaia, langa Horeca daca stii unde este, langa hotel Turist. Va pregatiti de aniversare ? Ce frumooos!
Trimit ca nu mai am baterie
Mai am de cate un pup pt fiecare
_
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank"> C a r i n a' s favourite place for Nihil Sine Deo
suede spune:
Mai fetelor,
M-ati bulversat de tot...nu mai stiu unde sa scriu sau sa citesc.
Nu vreti sa va intoarceti ,,acasa"?
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
liliac1 spune:
Ola, gagicas!!!
Transmit cu casca pe cap aka un batic legat pe urechi ca le am inflamate pe-amandoua si abia astept sa ma intalnesc cu nenea ORL-istul...
Hai ca asta cu recompensele la copii e un subiect care si pe mine ma "doare", dar ma doare rau de tot.
Sa va zic ce-am constatat eu pana acum:
- magura e mai delicioasa decat orice Alba ca zapada de casa
- cola/sprite/fanta e muuult mai gustos decat orice limonada cu lamaie
- tarta de casa e groaznica dar biscuitii cu crema de la oreo sau altele de genul...sunt delicatese.
- inghetata din lapte si fructe este groaznica in comparatie cu Kit-Kat
- cartofii prajiti nu se compara cu nicio salata din lume
- cipsurile se cumpara pe ascuns si se mananca in baie ca eu nu le suport mirosul
Plus ca daca ai serviciu si vii pe la 5-6 seara acasa (asta in cazurile fericite) simti nevoia cateodata sa te arunci pe-o canapea si sa zaci!! Nu-ti arde intotdeauna sa iti tragi sortul de bucatarie. Eu asta nu stiu cum sa o reorganizez.
Cat despre recompensele materiale...iar ma doare rau. Pentru ca un copil va vrea intotdeauna mult, si mai mult si-si mai mult...si nu va sti niciodata sa aprecieze ceea ce are. Iar daca azi e multumit cu o papusica/masinuta maine va incerca sa fie mai cuminte si sa primeasca un avion sau un ferarri. Nici cu recompense de bani nu-s de acord. Pentru ca ei din orice chestie pe care trebuie sa o faca OBLIGATORIU vor vedea o modalitate de a pretinde recompense.
Deci si eu sunt in cautarea echilibrului.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
MangaGirl spune:
raluk ce inghetate am vazut acolo. . super faine. chiar am sa incerc sa vedem daca imi ies.
uka draga mea, as vrea sa spun ca sunt la fel de consecventa ca raluk dar nu sunt. recunosc, nu-i dau biscuiti cu zahar sau petit filou cu zahar sau alte chestii care au zahar in compozitie. si asta pentru ca eu, de copil, am fost disperata dupa zahar. la tara la bunica-mea, un colt de rai uitat de lume, nu aveam dulciuri, bomboane, etc...si atunci desertul era un cub de zahar, o felie de paine uda cu zahar, mamaliga rece cu zahar sau magiun sau dulceata. de atunci mi se trage acel sweet tooth de care vorbesc toti ca se formeaza in copilarie. bunica-mea imi spunea acum cateva luni ca tot le facea teoria chibritului alor mei ca prea mult zahar mancam noi de copii, dar isi amintea cu parere de rau ca pe vremea cand erau unchii mei mici, le punea intr-o batista paine inmuiata cu zahar din care ei tot sugeau. Dupa cum am spus, eu fructe gen piersici din Maroc si alte alea i-am dat. ca am vrut sa diversific si sa guste cat mai multe. acum nu=i bai, ca nu mai mananca nimik . ciocolata am mai mancat eu, deci s-a mai transmis si la el. Dar in general, scapari mai am. Am primit zilele trecute de la o prietena o cutie de la Hipp cu un fel de paine prajita organica. i-am dat copilului cu incredere bucata de painica si peste 2 minute i-am luat-o inapoi. ma uitasem intre timp pe ingrediente si mai si gustasem si eu unul - oribil. gust de zahar si de lapte praf. pai mai ok e sa-i dau eu o coaja de paine cu seminte decat sa manance aia speciala pentru bebei.
m-am intins...fiecare hotaraste ce e mai bine pentru copilul sau si sunt convinsa ca va veni ziua cand va gusta dntr-un tort sau o prajitura de la cofetarie, dar nu va avea un obicei. mama facea prajituri in casa cand eram copii si niciodata nu mi-au placut cele de la cofetarie pentru ca nu ne-au obisnuit cu ele. eu de copt nu am sa coc....cu atat mai bine. ca nici dulciuri nu cumpar mereu.
hepi multumim de urari. O admir pe Maia ca mananca acriturile alea de caise. mama mi-a trimis pentru Aidan si nici nu a vrut sa auda de asa ceva.
Uka sentimente din alea albastre ma incearca si pe mine lately. Nu va mai fi nimic la fel cu ce am trait noi. ma apucasera tristetile zilele trecute ca Aidan nu va copilari ca mine, la tara, in aer curat. nu va sti sa stranga fanul si sa dea la sapa, sa se catere in nuci batrani si sa manance mancare cu adevarat bio de la bunica din gradina. chiar eram trista ca pate Aidan nu va vorbi romaneste ca lumea sau nu va scrie. anyway....mai bine sa ma gandesc ce va face Aidan si ce chestii misto si diferite va face el, nu?
pe Lucica nu-l baga in seama...Carina arata a domnisoara superba! cand am fost sa pun un pachet acasa cu un nene cu Tir, m-a intrebat domnul daca Aidan e fata sau baiat? fiu-meu era tot imbracat in albastru, cu blugi scurti si sapca...
MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel aka Piski
www.bebestepz.blogspot.com
Micul nostru Foc a venit pe lume
liliac1 spune:
uka mamis, ce tare-i Lucelu' vostru, draga Dar te rog eu mult de tot sa-i zici ca a cam imbatranit si l-au apucat orbirile ca se vede la o posta ca acolo, la voi in curte se joaca o printesa si nu un fotbalist. Pai se poate sa faca asa confuzie? Mama lui..
Hai sa te distrezi fain si sa-ti incarci bateriile!
hepi uelcambec la munci, draga noastra Stim ca Maia e pe maini bune asa ca o sa fie de bun augur ca tu sa mai faci naveta intre livada si societate.
Asta cu fructele acre am constatat-o si eu...dar pe mine sot ma tot asigura ca am bube pe creier. Lui ii plac acrisoare, lu' fii-mea la fel, doar eu le vreau zaharisite Radu cred ca le-ar manca oricum dar parca nu m-as risca la acrituri, deocamdata.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
iulia0807 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliac1 Ola, gagicas!!! Transmit cu casca pe cap aka un batic legat pe urechi ca le am inflamate pe-amandoua si abia astept sa ma intalnesc cu nenea ORL-istul... Hai ca asta cu recompensele la copii e un subiect care si pe mine ma "doare", dar ma doare rau de tot. Sa va zic ce-am constatat eu pana acum: - magura e mai delicioasa decat orice Alba ca zapada de casa - cola/sprite/fanta e muuult mai gustos decat orice limonada cu lamaie - tarta de casa e groaznica dar biscuitii cu crema de la oreo sau altele de genul...sunt delicatese. - inghetata din lapte si fructe este groaznica in comparatie cu Kit-Kat - cartofii prajiti nu se compara cu nicio salata din lume - cipsurile se cumpara pe ascuns si se mananca in baie ca eu nu le suport mirosul Plus ca daca ai serviciu si vii pe la 5-6 seara acasa (asta in cazurile fericite) simti nevoia cateodata sa te arunci pe-o canapea si sa zaci!! Nu-ti arde intotdeauna sa iti tragi sortul de bucatarie. Eu asta nu stiu cum sa o reorganizez. Cat despre recompensele materiale...iar ma doare rau. Pentru ca un copil va vrea intotdeauna mult, si mai mult si-si mai mult...si nu va sti niciodata sa aprecieze ceea ce are. Iar daca azi e multumit cu o papusica/masinuta maine va incerca sa fie mai cuminte si sa primeasca un avion sau un ferarri. Nici cu recompense de bani nu-s de acord. Pentru ca ei din orice chestie pe care trebuie sa o faca OBLIGATORIU vor vedea o modalitate de a pretinde recompense. Deci si eu sunt in cautarea echilibrului. Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009) Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci! D'ale Andrei Vremuri |
Ti-am spus in ultima vreme cat imi place de matale?Esti supertare!Sa dea naiba ca pana sa apuc sa zic si eu ceva,vii tu repede si postezi? Da' n-ai altceva de facut bre? Hai la bucatarie!Am zis!
Iulia-mamica lui Ucu 29.09.2009
Bebe voios de mami Iulia
http://bebevoios.blogspot.com/
iulia0807 spune:
Buna ziua tuturor mamicilor grijulii!
Mai,dupa parerea mea (si a altor savanti in viata) nu cred ca exista mamici care nu-si fac griji pentru copilul lor.Ok,vorbesc despre cele care au un gram de instruire...Insa,zau daca ne iese intotdeauna!Eu vreau sa-i dau copilului meu tot ce e mai sanatos,mai bio,mai,mai...insa alegerile mele depind de o gramada de factori nu numai de vointa!Prin urmare ,copilul meu a mancat si biscuitei-putini ce-i drept si asta dupa 8 luni,i-am dat si pufulete,si fructe de toate natiile!nu fac bine probabil,insa asta e.Incerc pe cat posibil sa-i prepar manacrea in casa,prospat,in fiecae zi,curat ,etc,dar de cateva ori cand am fost plecati a mancat borcanel ,si zau daca nu s-a lins pe bot!Si multumim Domnului n-a a vut nimic.
Cam asta ar fi din sud-estul tarii...nu tocmai pe gustul tuturor insa mergem mai deperte sperand in imbunatatirea si perfectionarea meniului copiilor nostri.O zi racoroasa va doresc
Iulia-mamica lui Ucu 29.09.2009
Bebe voios de mami Iulia
http://bebevoios.blogspot.com/