Licurici de ianuarie-februarie 2009 (115)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmen_Marieta

Cami cel mai bine mergi la dr, sa o vada.
Anuc nici eu nu am facut o parte din analize, acum la bb2.
Cum te simti?
Patricia nu ai mai intrat, esti bine?
Cadia tu ce faci?

Fetele eu voiam sa merg cat mai mult la servici, dar nu prea cred... asta seara iar am plecat tarziu, am stat sa "demonstrez" ca facusem corect un raport, m-am enervat ca am fost facuta mincinoasa...
Miercuri am vrut sa merg la dr, dar nu am ajuns ca a trebuirt sa stau pana la ora 21 la birou, nu mi se pare normal.. este cald mi se umfla picioarele si sunt tare ametita... cum pot sa le amintesc ca sunt insarcinata si nu mai pot face atatea ca inainte de sarcina, suntem cativa oameni dar pretentiile sunt cat pt 10-20.

Poze ..

Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
16+


Carmen, hai sa-ti spun despre mine: am semnat noul CIM cu astia la care ma lucrat inainte de nastere fix pe 14 aprilie 2008, iar peste 2 sapt am armas insarcinata. Deh, pe langa spaima de a nu ma ghici astia pana la semnarea CIM pe per nedeterminata, imi era si oarecum jena k nici bine nu m-am angajat la ei si, gata, raman insarcinata. Damn it, eu avand si fct de conducere, am avut perioada de proba mai lunga (desigur, contrar legii) de mai bine de 2 luni - in Codul muncii perioada e mult mai scurta chiar si pt post de conducere, dar deh, n-am carait nimic k nu mergea.

In fine...

fiindu-mi mie jena de nu-i adevarat (mama ei de constiinta!)munceam k bezmetica, veneam prima plecam ultima, ceva de groaza! acasa cadeam lata, of course, habar n-am cine si cand a gatit in perioada acelor prime 3 luni de sarcina! marea mea bafta k nu mi-a fost rau deloc, da' deloc, abia din luna a patra a inceput sa-mi fie somn pe la pranz, sa ma intepe coloana, etc.

Ai senzatia k s-a sesizat careva ulterior k prestam k un robot de ma uita Dzeu cu nasu-n acte? nooo! si uite-asa am tinut-o pana prin octombrie cand, incepand sa vin seara de seara cu febra (nu mare,, adr febra, totusi) nu de munca ci de atmosfera infecta care era la firma, mi-a spus Marian scurt intr-o seara "de maine nu te mai duci!". (Precizez k eram deja - teoretic - pe program scurt, avand totusi un risc datorita fracturii de la coloana in legatura cu care Banceanu a fost ferm: 6 ore! atat! chiar daca nu simti osteneala la spate te poate tranti la pat brusc si e mai rau!

Intre timp oricum firma a intrat in faliment si ma indoiesc k isi aduce aminte cineva macar de numele meu daramite de ce si cat am muncit (gizas! ce troaca am gasit in acte cand am venit la astia si ce farmacie le-am lasat!)

Deci? a meritat? ma gandesc cu groaza retroactiv sa fi avut si o sarcina nasoala, cu dureri, cu greturi, cu cine-stie ce prbl, brrr!!

Revenind la tine: nimeni, absolut nimeni n-o sa te mangaie pe crestet pe acolo pe la sv, asa k ai singura grija de tine, aranjeaza-ti actele pt 6 ore (k sunt cateva drumuri de facut, e adevarat, trimiteri de colo-colo...) si stai la munca fix cat trebuie, sase ore, nu mai mult. Fii convinsa k cei de la job vor avea tentative de a te lua la sigur, de a te intimida, etc etc, tu baga-l pe dr ginecolog in fatza daca nu le poti spune altceva, zi-le k atat ai voie de la medic si gata.

Fa-ti controalele cand trebuie, cand esti chemata de medicul tau, nu mai sari controale & analize k astea se fac fix in anumite perioade ale sarcinii si nu mai tarziu - ce Dzeu, doar stii chestiile astea de la bb1! Bebe din burtica e prioritar, nemaivorbind de cel de-acasa!nu ii pune pe astia de la job inaintea copiilor k nu merita in nici o pozitie, crede-ma pe cuvant!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'neata mamaici,

cine vine la o , ceai sau ce doriti?

Ira nu am de gand sa muncesc atata, si imi este greu din cauza atmosferei incarcate de nervi( ca o justificare directoarea a zis ca si al ea tipa seful asa ca si ea trebuie sa tipe la cineva).
Oricum sunt decisa sa cer program de 6 ore.
Ce drumuri trebuie sa fac eu? Nu se ocupa cei de la personal?

Stiu ca ne scriai ca in decembrie, inainte sa nasti ii dadeai in judecata...foarte nasol cu angajatorii astia...


Poze ..

Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

vreau eu o cafea.


pentru toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmen_Marieta

'neata mamaici,

cine vine la o , ceai sau ce doriti?

Ira nu am de gand sa muncesc atata, si imi este greu din cauza atmosferei incarcate de nervi( ca o justificare directoarea a zis ca si al ea tipa seful asa ca si ea trebuie sa tipe la cineva).
Oricum sunt decisa sa cer program de 6 ore.
Ce drumuri trebuie sa fac eu? Nu se ocupa cei de la personal?

Stiu ca ne scriai ca in decembrie, inainte sa nasti ii dadeai in judecata...foarte nasol cu angajatorii astia...


Poze ..

Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
16+


Carmen, beton explicatia directoarei! doamne, si e plin de d'astia pe lume...apropos, cocoana asta are copii? si daca nu are, nu-si doreste? sau isi doreste si nu-i convine k isi pune pretioasa ei cariera in pericol?

Ce visezi, aia de la Personal? ce treaba au ei cu sarcina ta?
Carmen, scurtarea prgr de munca cu 2 ore se acorda din motive medicale, angajatorul este instiintat si atat. Scurtarea prgr nu se acorda asa, doar k esti insarcinata, sarcina nu e boala, iar statul ocroteste prin aceasta reducere de progr nu femeia insarcinata in sine, statul ocroteste femeia insarcinata care, datorita prbl de sanatate aparute in timpul sarcinii, nu poa' sa stea 8 ore la munca. K, daca dpdv medical nu dovedesti k ai motiv temeinic sa beneficiezi de scurtarea prgr, nu vei beneficia. Chiar si asa, la ora 5 p.m. punct sau, ma rog, la ce ora se termina oficial ziua de munca la voi, pui pixu' jos, inchizi calculatorul si ai plecat acasa. Atata vreme cat, dpdv profesional, nu faci greseli si nu au ce sa-ti reproseze, restul sunt abuzuri si iti pot cauza sau agrava prbl de sanatate.

Daca imi aduc aminte, traseul meu a fost asta: med de fam mi-a dat trimitere la med specialist (fizioterapeut in cazul meu datorita fracturii de coloana), iar med specialist mi-a dat trimitere la medicul de medicina muncii (parca) - e vb de cabinetul din Povernei - si, in sfarsit cu acea hartie de la med muncii atasata unei cereri te duci la angajator - la Personal - iar astia sunt obligati sa te lase sa pleci de la munca cu 2 ore mai devreme. Deci, vezi, ai 3 dri de vizitat. Nu cred k s-a schimbat ceva in legislatie de cand am urmat eu aceasta procedura pana in prezent, insa e bine sa intrebi.

Nu uita sa faci copii fiecarui act pe care il obtii, unxerox te poate costa infinit mai putin decat alte cele, nu se stie niciodata...

Da, meciul meu cu angajatorul a inceput in octombrie 2008 si s-a terminat abia in iulie anul 2010 (ma ref la procesul ref la neplata salarii & indemnizatii; sunt acum parte in dosarul de faliment, dar asta e alta poveste); indemnizatia am inceput sa o incasez din abia din sept 2010 pt k, disparand intre timp angajatorul, nu avea cine sa-mi dea acte pt dosarul de indemnizatie si a trebuit sa suplinesc lipsa actelor care ar fi trebuit sa fie date de angajator cu hot jud def & irevoc. Procesul meu (primul) incheindu-se pe la jumatatea lui aprilie 2010, hot jud am primit-o la jumatatea lui iulie, apoi a mai durat inca ceva pana la primirea vizei de def & irevoc, nu mai spun k am ratat la mustatza greva de atunci a grefierilor, k daca o prindeam si pe aia dura inca. In paralel Marian alegandu-se cu tripla fractura de glezna in 12 iunie si redevenind cat-de-cat deplasabil abia la jumatatea lui august - in tot acest interval avand, practic, 2 copii in casa (si te asigur k Eliza a fost de departe copilul cuminte si care nu a pus nici un fel de probleme, si nu Marian). Este k am avut ceva aventuri?

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

vreau eu o cafea.


pentru toate fetele


Buna seara, Lisssa_Ana! cine esti?

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'neata mamici,

in dimineata asta tot eu dau
se vede ca sunt acasa si am net..
Nu am ramas aseara la mama, ca am venit cu hainutele ramase mici de la Stef, sa le pregatesc pt bb2... ieri cand le triam Stef lua cate una, se uita la ea, o punea dupa gat si apoi o arunca spunand:"beby"- bebe mic.. , asa a facut si cu jucariile...

Sa va povestesc ca ieri cand am iesit afara, am uitat sa-i luam o minge cu noi, si in drumul spre parc am trecut pe langa o doamna care vindea pepeni..Stefan stia ca acolo sunt "mingii" galbene, a mers la doamna a luat un pepeas mic, i-a aratat sa-l puna pe cantar, mami a platit 1 leu pe el, iar Stef a jucat fotbal cu tati, l-a aruncat...exact ca pe o minge... norocul nostru e ca nu s-a spart..
Discutam cu Radu cat pot fi de inventvi...
Fug sa ma imbrac sa plec la Stef..
Poate azi reusesc sa fac si sa pun cateva poze...


Poze ..

Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor in sfarsit mai intru si eu, l-am lasat e Vlad la Caracal si imi e un dor de el de lesin, parca se scurg zilele cu incetinitorul.

Lui Vlad i-a trecut nasucul, i-a picat zgaiba

Eu nu sunt de acord cu schimbatul de fata cu copilul, ma intorc cu spatele daca e langa mine. Nu stiu sa va explic de ce dar nu mi se pare normal. In sutien m-a mai vazut, si cand gaseste sutienul prin casa vine si mi-l baga pe sub bluza...sa mi-l pun probabil

Am bagat vinete la lada pentru iarna, sunt foarte bucuroasa ca am reusit, ca anul trecut am bagat toamna si erau pline de seminte si palite...

O sa plecam si noi sambata pe la munte dar nici in ziua de azi nu prea stim unde, cred ca pe la Obarsia Lotrului

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 16 saptamani



"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

alinuk, cred ca tu ai pus o data un link la o casa f f faina amenajata smecher de tot. mai ai linkul ala? l-as cauta eu...dar nici nu stiu de unde sa incep

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Iza,sunt eu Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna ziua la toata lumea!

JUST, LA MULTI ANI!!!

Lisa, bine ai revenit pe la noi!

Noi nu ne schimbam intentionat de fata cu bebe, dar daca se intampla... se intampla. Mai navaleste in baie peste noi, asta e... inca nu a inceput cu intrebatul ce e aia sau cealalta... arata cu mana la "tzitzi" si rade... dar inca il alaptez.
Baie impreuna nu facem... ca nu prea incapem in cada sa ne balacim in liniste

Bebelusi, grozav ca ati reusit sa puneti vinete pentru la iarna! Distractie faina la munte!

Carmen, asta e, astia mici sunt tare inventivi la varsta asta. Si nici nu le trebuie cine stie ce jucarii sa se simta bine!
In ceea ce priveste jobul, zic si eu ca Ira, ai grija de tine si de bebe mic, nu de ei... ca nu-ti ridica nimeni statuie!!

Noi ne-am simtit bine la Londra, am fost in Hamley's (www.hamleys.com) si am stat aproape 4 ore printre jucarii acolo (erau o multime de jucarii scoase de pe rafturi sa se joace copilasii cu ele), am ajuns si la Milton Keynes si mi-am rezolvat cu actele, ne-am trambalat prin centrul Londrei si ne-am uitat la una-alta, am fost in St James Park si am hranit ratele, lebedele, gastele, lisitele si restul orataniilor... a fost tare fain.

Am pus pozele din vacanta pe net - link-ul e pe mailul comun. Sper ca zilele urmatoare sa pun si pozele de la Londra.

Multa multa sanatate la toti bolnaviorii... si mari si mici!!




Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)


"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput