Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (80)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

buna dimineata.

Iris-Harieta, si eu sunt din Brasov, dar probabil ca postarea aia a trecut pe langa mine... scuze...

despre angajatul care are si PFA, sunt cam controversate lucrurile, ca eu stiu ca daca realizezi venituri de orice fel pe perioada cat statul iti plateste acea indemnizatie, esti obligata sa te duci sa le declari imediat....si nu stiu exact care e consecinta..ar trebui sa te duci la CAS sa intrebi...sau sa suspenzi PFA-ul pe perioada asta de 2 ani...mai caut si daca aflu ceva concret iti spun...

am mai crescut si noi putin, bebelina se zbenguie non stop...eu nu stiu cand mai doarme copilul asta....
asa ca va servim cu limonada traditionala

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Miruna, sper sa scap de ele dupa nastere, sufar de tristete cronica si oricat as incerca, orice-as face, nu pot sa scap de starile astea. Eu de fel, sunt o persoana foarte vesela... acum m-am transformat intr-un soi de om inert.

Ana
26s, viitoare mami de, David Ciprian

Mergi la inceput

Lorin, mi-ai facut pofta de limonada, fac una rapid, ca am la indemana toate ingredentele(lamaie, zahar brun si gheata).

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

'Daca esti o mamica subponderala, trebuie sa acumulezi mai multe kilograme pe timpul sarcinii (aproximativ 16 kg) pentru a evita sa aduci pe lume un bebelus mic".

Conform calculatorului, ar trebui sa am un kg in minus, desi se pare ca m-am ingrasat cel mai mult din ce scrieti voi pe forum. Ce inseamna?Ca eram prea rahitica inainte, nu?
Stiu, am un kg in plus si de la faptul ca nu fac miscare (ultima data cand am fost la inot, m-am trezit cu colul scurtat, poate si aceasta a contribuit atunci, plus stresul), stau toata ziua in casa si ciocotesc cate ceva.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Iris sper sa nu te superi pentru parola insa frica noastra provine din faptul ca pe forum au aparut persoane care au descarcat de pe conturile comune poze cu mamici si copii, motiv pentru care am hotarat de comun acord sa dam parola doar useri-lor activi.

Nimeni nu insinueaza ca tu esti aici ca sa descarci pozele noastre, dar este o masura de siguranta. Am tot scris despre asta acum vreo 4 capitole.

Ana, eu sunt de acord, asa am convenit si asa ar trebui sa continuam.

Beatrice, pai la ce nervi aveam nu stiam daca sa plang sau sa rad. Razbunarea a venit. Azi spala geamurile si balcoanele. Ca deh e zi de curatenie si nu vreau sa ii dau programul peste cap

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

da miruna imi doresc sa nasc natural. din pacate singurul medic cu care cred ca as fi avut sanse mai bune pleaca din tara inainte de dpn-ul meu. sunt constienta ca am putine sanse de reusita si motivele din pacate nu tin de mine. am un sentiment per total de dezamagire teribila via-a-vis de sistemul inapoiat efectiv de la noi din tara, pentru ca prima data am fost pacalita sa fac cezariana desi vroiam sa nasc normal iar a doua oara deja nu mai prea am sanse avand in vedere ca prima data a fost cezariana (in mintea lor, nu a mea). acum ar fi fost fain sa locuiesc intr-o tara civilizata...

Mami de (28.10.2008) si bb2 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Lorin, felicitari pentru schimbarea de semnatura! Saptamani usoare pana la termen!

19+

Mergi la inceput

Beatrice, din cate am inteles, calculatorul ala e oarecum estimativ. Nu-ti face griji, ca si eu imi faceam, pana mai ieri. M-a linistit Miruna. Prietena mea a luat vreo 23 de kg in sarcina si dupa ce s-a terminat perioada de alaptare(11-12 luni), si-a revenit complet, mie mi se pare ca e mai supla acum. Doctorul meu, insa, mi-a spus ca persoanele subponderale pot lua si mai mult de 10-15, undeva la 15-20 de kg. Pana la urma, mare parte din aceste kilograme se pierd la nastere. Nu-ti face griji si continua sa mananci normal.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Referitor la Sure Stem(Danemarca)

Procesarea sângelui are loc într-un termen mediu de 36 – 48 ore, putând astfel furniza p#259;rin#355;ilor rezultatul proces#259;rii probei în termen de 2 – 7 zile lucr#259;toare de la data na#351;terii, comparativ cu restul pie#355;ei, care reu#351;e#351;te s#259; furnizeze r#259;spunsul in 1 – 3 luni, de#351;i este vital ca proba s#259; fie procesat#259; în cel mai scurt timp posibil – cu cât intervalul cuprins între momentul recolt#259;rii #351;i cel al proces#259;rii este mai mare, cu atât mai multe celule mor. Astfel r#259;mân mai pu#355;ine celule viabile pentru a fi stocate. Ca exemplu, probele recoltate în cursul zilelor de vineri sunt prelucrate sâmb#259;t#259;, astfel încât p#259;rin#355;ii primesc r#259;spunsul sâmb#259;t#259; seara (în 32 de ore de la na#351;tere).

Pentru procesare sunt suficien#355;i 10 ml de sânge ombilical fa#355;#259; de 20 ml care reprezint#259; cantitatea minim#259; de la care procesarea sângelui nu mai este garantat#259; de c#259;tre majoritatea companiilor prezente în România. In mod obi#351;nuit, în cazul altor Companii, dac#259; s-au recoltat doar 15 ml de sânge, cel mai adesea proba NU se mai proceseaz#259; deoarece exist#259; un risc mare ca procesarea s#259; nu reu#351;easc#259;. (din cate am inteles eu, dar fetele care sunt la a doua nastere, ne pot spune mai multe)

Imediat dup#259; recoltare, datorit#259; tehnologiei folosite, p#259;strarea Probei NU se face pe ghea#355;#259;, ci la temperatura ambiental#259;

Procesarea probei este f#259;cut#259; prin dubl#259; centrifugare, astfel speciali#351;tii danezi reu#351;ind s#259; extrag#259; num#259;rul maxim de celule din proba respectiv#259;.

In cazul in care firma da faliment, obliga#355;iile contractuale pe care le-au asumat se transfer#259; pe deplin #351;i întocmai c#259;tre o alta firma, StemCare A/S.

Dar sunt cei mai scumpi de pe piata din cate stiu eu.

24+

Mergi la inceput

Lorin, felicitari si pentru schimbarea de semnatura, n-am inteles, in prima faza...

Ana

Mergi la inceput