BV Emushi, mya85! iulie-august 2010 (172)
Raspunsuri - Pagina 5
CarmenAlbu spune:
Paula vezi ca nu pui bine pompa e chiar usor eu stau cu ea agatata de sani si nu doare deloc in comp cu suptul de la inceput, pompa are protectia aia de silicon chiar unde bagi sanul, aia trebuie indepartata inainte de muls!
Otilia inca mixt ii dau , de azi am inceput cu niste pastile pt lactatie motherlove more milk plus , a auzit cineva de ele? cica in 24 de ore au rezultate, putin cam scumpe dar daca trebuie iau!
Aelita deci asa tocmai tie iti e frica. las; ca facem galerie!!!
Puiut daca nu ai alte probl mergi pe natural cu epi, cred ca in rom se fac atatea ceza ca e si plicul mai mare, e grea tare recuperarea
emushi spune:
puiutz, asa e, depinde si de cine recolteaza...si chiar de starea de moment a persoanei care recolteaza; mie mi s-a intamplat la acelasi medic, uneori sa ma doara mai tare, alteori deloc...poate si tu ai stat mai incordata; si ca un sfat (primit de la o "moasa" tinerica - cred ca inca era in practica, pentru ca se invartea pe langa asistenta din sala) sa nu te gandesti atat de mult la durerea care urmeaza, ci la copil, cum poti tu sa-l ajuti in momentul ala,stand relaxata(ma rog, daca se poate spune "relaxata" in asemenea conditii)...pe mine m-a ajutat mult si faptul ca m-am miscat incontinuu (un soi de leganat de pe un picior pe altul, tinandu-ma cu o mana de pat si cu una de stativul cu perfuzia), nici nu-mi mai aduc aminte unde am citit despre asta, dar mi-a facut mai bine decat zacutul in pat de data trecuta; si asistentele care povesteau cate ceva ca sa ma implice in discutie si pe mine, ma intrebau despre fetita, sa-mi ia gandul de la durere...
curaj, daca se poate sa nasti natural cred ca e mai bine asa, eventual vorbeste cu medicul despre anestezie, tinem pumnii sa fie totul bine!
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...
btz_ovi spune:
Puiutz parerea mea personala este ca ar trebui sa iti urmezi dorinta,sa nu te iei dupa nimeni.Daca vrei sa faci ceza sa fie optiunea ta si numai a ta,fara sa tii cont de acele "sfaturi" de la persoane diferite.
Mie imi pare extrem de rau ca nu am putut naste natural,din pacate dilatatia mea ajunsese la indulgenta 2 iar durerile erau groaznice.Nu as vrea sa iti spun prin ce am trecut sa nu te sperii.Dupa
Si asa din pacate am fost operata cu 5h mai tarziu decat era necesar,drept dovada ca bebe Paul e inca in spital.
Mi s-a spus ca vezi dom'le la greutatea lui ma rupea in 2..nu e adevarat,el nu e gras ci foarte greu.Nu e un copil imens,arata ca un bebe normal de 3800.
Fetele cu ceza:voi cu ce va dati pe taietura?Mie parca mi-e nu stiu cum sa nu dau cu nimic,iar medicul care m-a operat a zis ce anume sa folosesc insa am uitat iar acum e in concediu
Bytz,Ovi si bebe PAUL CHRISTIAN 21.07.2010
emushi spune:
eu beau ceai pt stimularea lactatiei de la Fares; a dat rezultate si data trecuta...sau poate e doar impresia mea, o fi din cauza ca beau multe lichide...aaa, si cand simt ca se-nmoaie tzitzi mai bag o portie de supa..asa, pe la 3 dimineata
pe sfarcuri am dat cu Garmastan, deocamdata e bine...nu e numai pt rani, scria ca mentine pielea supla sau ceva de genul asta :P l-am dat si pe bb pe manute, chiar daca nu pt asta e facut, dar i se exfoliaza pielicica si n-am stiut cu ce crema sa-l dau sa nu-i faca rau ca isi cam suge pumnisorii
paula, noua ne-a zis asistenta din maternitate sa nu lasam copilul mai mult de 15 min la un san, sa nu facem ragade...(e drept ca le dadea supliment, ceea ce ma enerva la culme, cand venea timpul de alaptat puiul meu era satul si somnoros, pana m-am enervat si i-am spus respectivei ca mie-mi pocnesc sanii, arunc colostrul in chiuveta si ea ii da lapte praf si apa cu zahar ) pe fetita am lasat-o la san la fel ca tine, statea cate o ora, si tot asa m-am ales cu rani...acum baiatul termina cam in 20-30 min, cred ca e mai expeditiv
Am implinit 2 ani...
CarmenAlbu spune:
Vezi Btz ca sunt niste benzi care se lipesc seara pe operatie sunt din silicon transparente, si pe o parte au o crema speciala care cicatrizeaza, sunt folosite si la operatiile estetice in general silicoane pentru o cicatrizare cat mai buna si rapida, iti spun ca sotul tau ar trebui sa stie de ele ca e in domeniu, mie mi le-a dat medicul de pus din ziua 14 timp de o luna, ele iti vor sustine bine operatia, nu stiu insa cum se numesc si nici cine le produce ca le am de la maternitate :-(, stiu ca am pus aseara si azi era muuult mai bine, am putut sa fac totul normal ca inainte de operatie aproape! Acum stau linistita ca am pus din nou, si mai este si o crema tot la fel dar benzile sunt mai bune din ce mi-a spus medicul ca ele sunt ca si atele cu care te coase, tin tot acolo strans lipit!
Despre nasterea ta, a fost un eveniment unic, trist prin care sper sa nu mai treaca nimeni, sa nu mai vorbim de cat de inuman a fost tratamentul , eu sper doar ca nu e peste tot la fel!
emushi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui btz_ovi Fetele cu ceza:voi cu ce va dati pe taietura?Mie parca mi-e nu stiu cum sa nu dau cu nimic,iar medicul care m-a operat a zis ce anume sa folosesc insa am uitat iar acum e in concediu |
iti zic ce-a folosit colega mea: Oximed spray si Baneocin pudra; eventual niste betadina, desi nu cred ca ar fi nevoie; acu' nu stiu ce ti-azis medicul...
psssst: pt cicatricea de dupa (asta dupa vreo luna, sa fie prinsa bine) : Contractubex, este o cremuta pt cicatrici; deh, sa nu se vada :)
Am implinit 2 ani...
emushi spune:
carmen, n-ai idee cum se numesc benzile, nu? ...nu scrie nimic pe ele?
Am implinit 2 ani...
btz_ovi spune:
OFfff mie iarasi imi curg sanii..si cand ma gandesc ca bebe al meu nu e langa mine imi vine sa mor
In seara asta m-am dus la 9 ca asa mi se spusese astazi si cand colo bebe al meu papase la 8.
Ma duc apoi sa storc lapticul si vine asistenta urland la mine ca desi a mancat 2 borcanase de 90 ml tot ii e foame si sa il linistesc.Da ce urla proasta...
Ma duc la bebe,bag titi in gura,el nu si nu.Cand colo ce credeti?Se apuca de vomat tot laptele mancat..Normal....Idioata nici nu l-a lasat sa garaie sau sa dea suplimentul jos,l-a pus asa in pat.Si atunci mi-am dat seama ca de fapt tocmai ii daduse de papa cu cateva minute inainte sa ajung eu.Imi venea sa o dau cu capu de pereti
CarmenAlbu spune:
Emushi :-(, nu scrie ca sunt din spital, le-am tot intors, sunt cam 3 cm latime, 15 lungime si cam 1 cm grosime, putin elastice, si pe o parte au o crema, gel lipici cu partea aia se aplica pe operatie ca sa nu ramana cicatrice si sa stea inchisa bine, eu sunt cusuta pe dinauntru la operatie si e doar o linie f subtire si implicit mai sensibila mai ales ca mi-au scos firele!
Data viitoare il mai intreb o data cum se numesc, l-am intrebat si acum dar a ras si nu mi-a spus nimic, a zis ca macar acum cu bebe afara sa am incredere in el! :-)
btz_ovi spune:
Emuschi,Carmen multumesc de sfaturi.
Carmen sotul e cu produsele profi pt par,nu cred ca stie de benzile astea.Insa o sa intreb la farmacie.
Si asa imi e urat ca am taietura,sper sa nu raman cu urme..
Da asa e...nasterea mea a fost ceva dureros,insa daca ati sti totul de la A la Z v-ati speria.
O vina o am si eu,am sperat in doctorita mea desi dansa imi daduse semnale ca nu ma va asista.Sper ca nici o mama sa nu treaca prin asa ceva,e absolut dezgustator sa vezi cum esti tratat ca un caine.
Ma bucur insa ca la terapie intensiva am dat de un pesonal foarte ok,asistente si infirmiere de nota 10,extrem de amabile.
Insa acum sper ca bebe Paul sa vina acasa cat mai repede,ce a fost nu mai conteaza,el sa fie sanatos