BV Emushi, mya85! iulie-august 2010 (172)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

salutare! vad ca avem muuulti delfinasi, felicitari tuturor...eu am incercat sa trimit un mesaj de pe telefon din maternitate, dar nu stiu ce s-a intamplat de nu mi-a mers...
asadar...pe 13.07 ,ora 16.10, l-am nascut si eu pe Andrei...la 39 sapt + 1 zi, 4000g, 53cm, Apgar 8...ca grasunelul atat s-a mai foit in ultimele zile, de si-a infasurat tot cordonul in jurul lui! bine ca n-a fost in jurul gatului...ce sa zic, nasterea a decurs excelent (ma rog, in masura in care o nastere naturala poate sa fie "usoara"), vreau sa zic ca fata de cosmarul primei nasteri, de data asta am putut zambi si glumi pana la capat...am avut noroc si de un personal minunat, nu speram sa dau peste asa ceva in tarisoara asta a noastra...
acum crestem, papam si ne strambam teribil cand mai doare burtica, dar inca nu tipa ca la colici, cred ca-i doar perioada premergatoare...am dat si eu comanda de Colief la farmacie, ca nu se gasea.
tati m-a vazut azi cam obosita (a se citi "terminata") si s-a hotarat sa o ia pe Miruna la tara la strabunici, sa ma lase sa dorm....iar eu bantui pe net de cateva ore bune, sa trimit poze la prieteni, ca nu ma asteptam sa doarma bebe atata timp!
ei acum cred ca se trezeste, a inceput sa maraie si sa se foiasca...indata o sa-si suga degetelele, asta inseamna ca in 10 minute tre' sa fie tzitzi langa el ca altfel face scandal!
va pup, revin mai tarziu, daca ma lasa asta micu'

http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Emushi, felicitari pentru bebe grasun si nasterea frumoasa! Cum te-ai descurcat sa nasti natural cu un bebe atat de mare? Esti o campioana, bravo tie!

Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de cei mici!

Elena 37+ cu un cuminte

AMR 2+ saptamani si ne intalnim cu Bebitza RADU STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Racusor eu am cumparat Nutrinatal din Auchan, sunt 2 mag naturiste, am luat de la cel de la intrare

Raportam si noi am fost astazi la dr si la 5 saptamani am luat 1300 gr si am crescut 6 cm, suntem si noi cu colici avem zile cand suntem linistiti si zile cand suntem tare agitati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Crispo asa ragaie Leti ca un om mare de ma sperie cateodata

Puiut pe mine nu m-a durut la secretie din col, dar nu mi-a luat cu traditionala perie ci cu un bat de ureche din ala lung, iar controalele pe masa au fost suportabile!

Felicitari pentru noul delfinas Andrei bine ai venit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Anca, sa fii sanatoasa si iubita! Sa ai o nastere usoara!

Felicitari Cristina si Emushi, doi delfinasi grasunei nu gluma ! Sa fie sanatosi si necolicosi!
Emushi, chiar ma bucur din suflet ca ai avut o experienta frumoasa. Mai ales ca la asa greutate m-as fi asteptat sa fi fost si nasterea grea, plus ca inteleg ca n-ai avut epidurala.
Cristina, te astept cu impresii despre cezariana, de fapt daca ti se pare mai usor sa nasti natural sau cezariana. Facem abstractie de cazul cand e nevoie de operatie. Ah, sper ca te-ai simtit bine la clinica privata .
Puiutz, sa stii ca si eu am avut dureri la controlul pe masa la prima nasere. Unii nu stiu sau nu vor sa faca totul cat mai usor de suportat pentru pacienta. Si totusi cand a iesit bb la nasterea normala nu m-a durut colul. E clar ca la tine inca nu e "copt" de nastere si oricum ar fi eu te sfatuiesc sa ai epidurala daca incerci sa nasti natural. Nu moare nimeni din travaliu dar de ce sa nu avem o nastere frumoasa. Plus ca uneori e nevoie de puteri la impins si atunci nu e bine sa fii epuizata.
Tanti, ce bine a crescut Andrei
Carmen, cum mai alaptezi, mixt sau exclusiv?
JuliaSM, pai amandoi copii ti-au fost punctuali, 40s+2 zile e durata sarcinii.
Maurice parca trebuia sa mergi la monitorizae. Sper ca ai primit vesti bune si serbezi prin oras
Crissy cum mai stati cu greutatea? Va da drumul la 2 kg?
Stefania pai 1cm inseamna ca e deschis nu? Tot e ceva fata de lung si inchis. Stii tu colurile astea sunt pline de suprize, ba se deschid tac-pac, ba incet.
Adriana, pofta buna imi place ca te descurci foarte bine fara ajutoare.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 38+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Azi mi-am luat rezultatele la ultimele analize de sange si am observat ca am glucoza in urina dar glicemia e in limitele normale Sper sa nu am vreun pui de diabet gestational...

Mai am si fibrinogenul peste limita... si leucocitele la fel, dar f. putin peste limita. O sa vad sambata ce spune dr., cand merg la control.

Am fost si la recoltat analize din col. M-a durut ingrozitor si asistenta mi-a spus "exclus nastere naturala!"

Oare chiar sa aiba dreptate? M-a descurajat total, mi-a spus ca am un prag de suportabilitate a durerii foarte mic si ca nu o sa suport nasterea...

Voi cum ati suportat recoltarea din col? Si cele care ati nascut natural in special?

Dati-mi un sfat, nu stiu ce cale sa aleg. Naturala sau cezariana?

Elena 37+ cu un cuminte

nu mi se pare deloc un argument pt a te influenta spre cezariana.adica poti sa faci ceza daca alegi tu,din orice fel de motive,dar daca vrei tu,asta nu mi se pare un motiv .
una,analiza aia doare si in functie de asistenta care o face,ca unele fac usor,altele fac sa te doara.
si pe mine ma doare orice control,cel mai simplu,am prag de durere f mic,si mi-e inca frica de nastere si de durere,dar mai frica imi e de durerea de operatie si de dupa,pt ca la nasterea naturala sper in epidurala.
acum,daca mi-ar spune ca la cezariana adorm si ma trezesc la fel de bine,fara dureri,da,as face,dar cand stiu ca si asta e atat de grea la recuperare...
tu alegi ! deci eu nu iti spun in nici un caz sa nu faci ceza,doamne fereste,doar ca nu asta e un motiv,pt ca depinde mult de norocul tau,de nasterea ta,daca e sa fie ghinion cu dureri e si la naturala si la cezariana ...totul e sa speri ca e bine,oricum e loterie.poti sa ai o nastere usoara,cu dureri dar scurta,si sa scapi de tot in 40 de minute ca la prima mea nastere! pe mine daca ma controla asistenta ta la fel mi-ar fi zis,sa fac cezariana,ori in cazul nasterilor mele rapide ar fi fost chiar pacat...
acum,daca e vorba de o nastere lunga si grea,NORMAL ca optezi pt cezariana.
de epidurala ce ti-au spus??
pt ca era normal sa iti spuna:draga mea,la gradul tau asa scazut de suportabilitate la durere,o sa iti facem epidurala de la dilatare 2,de la primele dureri,si o sa iti bagam doza pana nasti,ai sa vezi ca se poate naste fara durere ,nu iti face griji!
dar e mai usor sa iti dea varianta cezariana,care doare la fel..
eu zic sa vorbesti cu ei despre epidurala,dai un ban dar scapi.
si mie imi e frica de dureri,deja nu mai dorm noaptea...dar in general,si de perfuzii,si de sonde,si de tot ce o sa urmeze...
iti tin pumnii sa ai o nastere usoara,scurta !!!!

37+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Carmen, Otilia, Aelita, multumesc, mamicilor pentru parerile voastre! Otilia, Aelita experienta voastra e o comoara pentru noi, cele aflate la prima nastere!

Si eu ma gandeam ca epidurala e o solutie, o sa discut sambata cu medicul, ca merg la control iarasi.

Nu vreau sa renunt la optiunea mea pt. naturala, tocmai ca stiu ca nu e usor nici cu cezariana...

Elena 37+ cu un cuminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Eladea. Merci inca o data.
Puiutz, depinde de cine iti umbla pe la col, uneori ma durea, alteori nu. Sfatul meu e sa nasti natural daca poti, cu epidurala....eu cu cezariana mea nu ma prea pot sa ma misc cum vreau eu, sa-l dragastesc, sa-l iau in brate din orice pozitie.
Azi mi-a facut pisu pe pereti. M-a luat prin surprindere.
Cand imi aduc aminte cum ma plangeam cat eram inca cu burtica, imi vine sa rad. Habar nu aveam ce urmeaza. Dar cand ii vad fetisoara si manutele si tot, uit de toate si nu imi vine sa cred ca e al meu.
Ma duc sa il trezesc sa ii dau sa manance, ca am hotarat sa ii dau mai des si sa il las mai putin timp la san, pana ma vindec.
Am primit o pompa de la chicco, dar eu nu pot sa ma mulg cu ea, nu simt nimic, si nici nu iese nimic....si nici nu pot sa ma mulg cu mana, asa ca el e singura mea salvare.
La voi cat dureaza un supt? In spital mi-au zis sa il las cat mai mult si cred ca de aceea am facut ranile astea groaznice, pt ca stateam si cate 1h, 1h jumate la san. Acum il las 15 min la un san, 15 min la celalalt, si daca nu s-as aturat , ii dau completare.
Aveti voi alte solutii sa scap si de ragade si de furia laptelui?
Cred ca am sarit de la o idee la alta, dar nu mai pot gandi asa de logic ca inainte, toate gandurile mele se invart in jurul a 4 cuvinte : copil, lapte, sani, durere

Paula, cu iubirea vietii, Raul Ionut , nascut in 24.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Felicitari Cristina si Emushi!!! Sa va traiasca delfinasii, sa fie mancaciosi si sanatosi.

Giorgia, multi ani fericiti impreuna.
Wow, 52 de kg , sa ne zici si noua secretul.

Ramo, bine ai revenit! Ma bucur ca sunteti bine.

Am vorbit cu Anca. I-am transmis urarile voastre. Va multumeste din suflet si va intoarce urarile.

Multi de noapte buna!

Cris,
de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Buna seara gagici...
Off cu chiu cu vai reusesc sa tin pasu cu voi,rapide mai sunteti!!!!!
Fetelor voi cu ce va dati pe sfarcuri?Pe mine ma dor de mor,dau cu Garmastan insa stiu ca ala e pt rani..

Bytz,Ovi si bebe PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Mergi la inceput