Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 5
zozela spune:
Dragi mamici si burtici, am intrat sa va spun o poveste trista, a unui puiut de 5 luni.
Simo27, colega noastra de la "Puiuti de Randunici" e o mamica inimoasa… asa mama, sotie, prietena mai greu de gasit. Are 3 copii, David din 2002, Sam (puiut de randunica) din 2008 si Siluan, un pufulete din 08.02.2010.
Din pacate puiutul mic, are grave probleme de sanatate, acum se afla in Salzburg, urmand sa plece intr-o clinica din Innsbruck in speranta ca se poate face transplant. Este bolnav de ciroza si atrezie a cailor biliare datorate infectiei hepatice cu CMV.
Simo si-a facut analizele in sarcina si i s-a spus ca are imunitate la CMV deci problemele astea au cazut ca din cer.
Pe scurt, dupa nastere nu i-a trecut icterul. I s-a spus sa astepte ca o sa treaca, au urmat analize, s-a vazut ca sunt valori mari la bilubirina, i s-a dat medicatie, nu au fost imbunatatiri. Intre timp a mai avut un hop… operatie de hernie, cu probleme si spaima mare nu-mi amintesc exact motivul, parca din cauza reactiei copilului micut la anestezieie.
Dupa mai multe internari la Brasov, au plecat la Bucuresti, la Fundeni, unde dupa un alt set de analize si alt set de medicamente au plecat acasa, urmand sa revina dupa aprox o luna la control.
Saptamana trecuta s-au intors la control la Fundeni, iar vineri, in 23 iulie, li s-a spus ca singura sansa este transplantul de ficat… DAR sa mai astepte pana in toamna
S-au mobilizat, ne-am mobilizat cu totii, iar luni au plecat in Germania, de acolo in Austria. Marti a fost internat, i s-au facut analize, miercuri i s-a facut punctie, azi primeste rezultatul biopsiei. Din rezultatele de pana acum: ficatul este negru, nu are nicio sansa pe un tratament, nu se stie DACA se poate face transplantul. Totusi, cu sprijinul unor medici MINUNATI, s-a luat legatura cu o clinica din Innsbruck, care poate face astfel de interventii, probabil si din cauza varstei asa de mici. A vorbit seful clinicii din Salzburg. Vor fi primiti saptamana urmatoare in Inn. pentru analize pentru luarea deciziei… SE POATE FACE CEVA PENTRU SILUAN?
Parintii sunt terminati! Un mic frumos, vesel, comunicativ… of… ne rupe sufletul ca inca nu stim daca se poate face ceva.
Dar speram, ne rugam la Dumnezeu, si facem ce putem pentru a-i sprijini; ei sa se poata concentra doar pe micut.
Fiti alaturi de noi! Fiti alaturi de puiut!!
Are nevoie de rugaciunile noastre… si bineinteles de niste resurse financiare. Cazul o sa fie preluat de rubrica „Umanitare” a forumului. Fiecare cum poate, cat poate...si doar un gand bun, o rugaciune pentru el!
La inceputul fiecarui capitol, la "Puiuti de Randunici 2008", sunt pasii care i-am facut impreuna pana acum, precum si conturile lui George, in care se pot dona niste banuti, care sa-i ajute sa acopere macar cheltuielile cu spitalizarea si analizele. O singura zi de spitalizare, fara nicio analiza, ii costa 700 euro.
Imediat ce avem actele medicale, le vom pune pe siteul si blogul lor la care muncim acum si vom initia campanii mai ample, in presa, TV, forum si alte cai.
Avem deja sprijinul Asociatiei MAME si speram sa ne auda strigatul de ajutor cat mai multi oameni.
Impreuna putem muta muntii!!!
Siluan trebuie sa traiasca!!
Mamica lui Mihai si cu Maria Sa la purtator!
aleesicoo spune:
offf zozela ce spui tu acolo este groazniccc
am sa ma rog la Maica Domnului sa fie aproape de acest puiut, sa il protejeze si sa il ocroteasa si parintilor sa le dea taria si puterea de care au mare nevoie in astfel de momente!!!
Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu multa credinta sunt convinsa ca acest ingeras va supravietui si sunt sigura ca undeva acolo sus la doamne doamne are un inger pazitor care va fi langa el in aceasta cumpana
te rog sa ne mai tii si pe noi la curent cu starea micutului!
pupici
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
mommy_to_be spune:
Bine v-am regasit mamici dragi!
Veronoca, Mary, tare m-am intrisat cand am citit de problemele de sanatate ale puiutilor vostrii. O sa ma rog la Dumnezeu sa se faca bine cat mai repede
Nana, m-am bucurat sa citesc ca Iubiricea ta e bine acum! V-a ajutat Dumnezeu sa treceti si peste asta.
Vorbeati de adormitul bebelusilor in brate. Si Buburuza noastra adoarme doar ajutata, in brate, la san, sau, in cel mai bun caz, plimbata in carucior. O singura data mi-a adormit 100% singura (vorba lui Roxy), in scoica.
Noi suntem bine, zambim toata ziua, gangurim si crestem. Crestem atat de repede incat deja purtam body-uri si hainute de 6 luni. Maia mai tuseste cand regurgiteaza si se ineaca. Bebeii vostri fac la fel?
Ieri am avut intlnire in 6 cu Corina, sotul ei si micuta Maria. Eu una m-am simtit tare bine!!!. Ar trebui sa facem cumva sa ne imtalnim mai multe fete, macar cele care stam aproape.
Am reusit sa ii fac Maiei un album pe Webshots. Link-ul e la semnatura. Va pupam!
n_a_n_a spune:
Mary, Adelina a fost subfebrila de la cap la coada, adica 37.6 - 37.8; nu i-a mers burtica, avea doar scaune verzi sau maro de consistenta cumva gelatinoasa (de obicei face galben floarea soarelui cu seminte de susan cum scrie la carte), chiar mai putine decat de obicei, adica 2, maxim 3, cand ea de regula are 4-5 scaune pe zi - a doua zi de la administrarea de biotics baby burtica s-a reglat 100%. Biotics-ul ar trebui de regula dizolvat intr-un pahar cu lapte (preferabil, dar se poate ceai, suc, etc.), pahar insemnand 200-250 ml de lichid; eu in laptele meu nu dizolv absolut nimic, la sfatul pediatrei, lapte praf nu ii dau, asa ca am ajuns la compromisul 50 ml de ceai, pe care incet si cu multa rabdare il bea (la inceput am insistat vre-o ora jumate pana a baut tot). Acuma eu nu stiu ce probiotice luati voi si ce scrie in prospect la modul de administrare, iti povestesc ce a functionat foare bine la noi (enterolactisul, dublu ca pret a fost apa de ploaie)... Cu mucii habar n-am ce sa-ti spun, uite ca sunt o gramada de bebei cu mucisori si atat, fara alte complicatii! La noi mucisorii n-au fost de bun augur, la voi, mai bine ca nu tre' sa va luptati cu ei! Multi si sa vii cu vesti bune!
Vero, imi pare rau ca nu s-a rezolvat doar cu antibiotic... Va tin pumnii sa gasiti un chirurg profi si cu suflet !
Nico , doar de screening eco pentru hidrocel, nu? Cu ce faceti aerosoli? Si noi ne-am cumparat aparat, dar Adelina face ca trenul cand il vede, din pacate...
Ale, cum a dormit azi noapte scorpiutza ta ?
Mira , ma bucur ca ne-ai scris! Ti-am admirat grasulina, e o scumpica .
Un gand bun si o rugaciune din suflet pentru Siluan
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
aleesicoo spune:
nana, scorpiutza me a dormit in deplasare aseara, a fost la nasa mea
mi a luat o ca sa ma mai odihnesc si eu, si oricum a adormit la ora 02.00
eu i am facut aerosoli cu ser fiziologic, cate 3 ml.
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
aleesicoo spune:
nana, mie dr.pediatra cand am fost la ea si i am spus k ink nu am scapat de mucisori mi a zis k la 6 luni va scapa k atunci va sta in sezut si se vor elimina prin kk
deci si faa mea a facut muci fara a fi racitasi grohaie k un purcelus
la un moment dat cand doarme se trez din cauza zgomotului pe kre il face .........offf si mie imi vine sa mor knd o aud, acum o aspir si in 5 min grohaie
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
moni_or spune:
Salutare fetele!
Scuze ca nu apuc sa scriu, va citesc cand reusesc, m-am rugat si eu pentru micuta NANEI si ma bucur ca e bine, chiar daca n-am apucat sa scriu, la fel cum imi indrept gandurile bune catre toti bebelusii bolnavi.
Am vazut ca multi dati Nurofen la copii. Nurofenul se da doar de la 3 luni in sus, ca si Panadol Baby de altfel, scrie si pe el. Pana la 3 luni doar paracetamol supozitor. Evident, fiecare face cum vrea, vad ca sunt si medici care il prescriu, insa va spun din experienta ca la noi la primul copilas chiar si dupa 3 luni a dat colici si dureri groaznice de burtica, mai mult ii chinuiti asa decat daca le bagati un supozitor in fundulet.
MUCI si noi am avut o tona, cu tot cu fornaiala, am fost la orl-ist si a zis ca are stridor congenital, adica e mai lax laringele, se rezolva cu timpul, pe la 6 luni, pt. muci am fost de 3 ori la pediatra, si eu aspiram ca nebuna dar cu cat aspiri mai mult cu atat se irita mucoasa mai mult si se fac iar. Asa ca aspiram doar o data pe zi, inainte de culcare, si scurt in ambele nari, cat sa scot grosul, chiar daca mai ramanea si ma termina nervos zand il auzeam cum respira cu muci. Si asa am scapat, cam intr-o luna, e drept ca uneori mai are si acum, dar daca nu il aspir observ ca ii trec singuri dupa vreo jumate zi. Si noua ne-a zis ca nu e nimic patologic si vor trece cu timpul.
Alex e un bebelus supercuminte care imi umple inima de bucurie in fiecare clipa, alaturi de fratiorul lui. Insa imi umple si timpul, asa ca trebuie sa va las. Crestere mare la bebei, sanatate multa si scuze ca nu apuc sa scriu decat din an in pasti.
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
ioana1234 spune:
rocsy mersi pentru vot dar se pare ca s-a intamplat ceva cu poza de site ca nu o mai gasesc....asta e ..
ma inscriu si eu cu drag la capitolul de bebelusi adormiti in brate, dar nu ma deranjeaza asa de tare ca mor de dragul lui. Aseara a adormit ca prin minune la 22:45 si a dormit pana la 3 apoi a papat 5 min schimbat si a mai dormit pana la 6 .
madmar te inteleg cu inecatul , caci si noi ne inecam zilnic, si la san se ineaca, eu am vrut sa ii dau ceai pt colici ,dar nu reusesc sa ii dau ..se ineaca cu lingurita cu biberon ( marmea s) asa ca mai bine nu mai incerc..., ma ia cu transpiratii cand ii dau debridat cu suspensia.
Acum 2 seri mi s-a parut mie ca arde puiutul si i-am luat temp rectal ( a luat-o sotul ca mi mi-a fost mila --- prima data ) si avea 37,4, nu m-am alarmat dar am zis ca peste noapte cand il voi alapta o mai luam o data. Pe la 4 , Victoras nu ardea, dar am zis ca sa ii iau temp, moment in care i-am provocat o " explozie" :) , ce sa zic ...peste tot , pe pat pe perna , pe cearsaf, pe mine pe cap , ochi, gura, tricou....peste tot.....si la sfarsit a facut si un pipi ..cireasa de pe tort,( si febra avea 36,8, multumesc lu Dumnezeu) .
Va pup si ma pentru sanatatea tutor bebelusilor nostri .
Ioana5255 spune:
Nana ma bucur ca micuta Adelina este bine.
Mary iti inteleg ingrijorarile de mama. Acum eu am cateva dubii. La carte si din experienta mea de mama cu febra la copil peste 41 de nu scadea cu nimic, scrie ca 38.5 nu este febra. Si pediatra mea la fel sustine. Febra e de la 39 in sus la bebe. Cantitatea de antibiotic pe care tu o administrezi copilului mi se pare cam mare ptr varsta lui, e doar o parere, nu am competenta medicala.
Ale mele amandoua fornaie ca nu stiu ce. Azi noapte am pazit-o pe Ekaterina, o auzeam din dormitor cum sforaia, la fel, acelasi verdict sunt muci care trec o data ce se ridica in sezut, cu cat ii aspiri mai mult cu atat se reface mucoasa, probabil pe acelasi principiu de ce nu se opereaza de polipi la varsta asta. Si pe mine ma dispera, e groaznic, cand le vad cum respira, dar totusi au somnul linistit. Azi noapte in disperarea mea am trezit copilul, l-am studiat pe toate partile, mi se parea ca se sufoca, i-am bagat ser fiziologic, da-i aspira, nu am scos nimic, ea s-a suparat pe mine, a plans, nu stia cum sa se bage mai repede in culcus. Sper si eu ca si voi sa treaca. Ma panicasem citind la voi despre pneumonie, mai eram si singura cu ele 3, am chemat-o pe mama in toiul noptii la mine, sa fie cu masina in caz de ceva sa fugim la spital. Pana la urma e bine si chiar vad ca azi nu mai fornaie, sa vedem la noapte.
La capitolul adormit, ale mele de regula adorm la 9 punct, zici ca-s ceas in carut dar doar leganate. Nu stiu ce ma fac cand nu or mai incapea in carut. Nu acum adorm bebeii singuri ci mult mai tarziu, dupa varsta de un an, poate si mai tarziu.
Ekaterina e exclusiv pe Milumil, Iustina inca nu il tolereaza in totalitate, asa ca mananca mixt Prenan cu Milumil. 3 de Milumil, 1 de Prenan. Am incercat sa ii dau exclusiv Milumil si mi-a facut niste crize de colici cum demult nu a mai avut, a urlat incontinuu 6 ore de nu mai stiam ce sa ma fac cu ea, iar eram singura acasa cu ele, Silviu e mai mult in santier, sa termine odata casuta de la tara si uite asa. L-am chemat acasa, ca ma panicasem ca da in convulsii, ea era epuizata si voia sa doarma, dar nu putea de dureri si mie mi se parea ca intra in convulsii. Asa ca inteleg perfect orice mama cand trece prin momente de spaima. Dupa mine cea mai grea meserie este cea de mama.
Nico parca tu intrebai Milumil 1 este de la nastere si costa 30 RON 600 gr. Sunt f happy ca Eka il tolereaza, o sa il tolereze si Iustinica, se vede clar ca ea este in urma Ekaterinei cam cu 7-10 zile. Cat despre diversificare, asa cum zicea si Artu, nu ma grabesc nu am de ce, eu abia am reusit sa le fac sa tolereze laptele, sa le bag acum mancare ar fi un cosmar, mi-as bate joc de ele si de stomacelul lor. Dupa varsta de 6 luni ma voi gandi si la mancare. Alex nu este o mancacioasa, mereu imi mananca ficatii cand vine vb de papa, cand am inceput la ea diversificarea scuipa tot, nu manca nimic, la 10 luni ea bea exclusiv lapte, chiar sia cum la 4 ani e dependenta de lapte, bea peste 1 l de lapte pe zi si umblu cu mancarea dupa ea. Cu toate astea e un copil sanatos, are 25 de kg si nu ma stresez. Eu stiu ca vreti sa va grabiti, dar copilul va va spune singur cand vine vremea diversificarii, asa cum la unele dintre voi a fost cu laptele, copilul a spus ce tolereaza si ce nu pana la urma.
Aniska80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zozela Dragi mamici si burtici, am intrat sa va spun o poveste trista, a unui puiut de 5 luni. Simo27, colega noastra de la "Puiuti de Randunici" e o mamica inimoasa… asa mama, sotie, prietena mai greu de gasit. Are 3 copii, David din 2002, Sam (puiut de randunica) din 2008 si Siluan, un pufulete din 08.02.2010. Din pacate puiutul mic, are grave probleme de sanatate, acum se afla in Salzburg, urmand sa plece intr-o clinica din Innsbruck in speranta ca se poate face transplant. Este bolnav de ciroza si atrezie a cailor biliare datorate infectiei hepatice cu CMV. Simo si-a facut analizele in sarcina si i s-a spus ca are imunitate la CMV deci problemele astea au cazut ca din cer. Pe scurt, dupa nastere nu i-a trecut icterul. I s-a spus sa astepte ca o sa treaca, au urmat analize, s-a vazut ca sunt valori mari la bilubirina, i s-a dat medicatie, nu au fost imbunatatiri. Intre timp a mai avut un hop… operatie de hernie, cu probleme si spaima mare nu-mi amintesc exact motivul, parca din cauza reactiei copilului micut la anestezieie. Dupa mai multe internari la Brasov, au plecat la Bucuresti, la Fundeni, unde dupa un alt set de analize si alt set de medicamente au plecat acasa, urmand sa revina dupa aprox o luna la control. Saptamana trecuta s-au intors la control la Fundeni, iar vineri, in 23 iulie, li s-a spus ca singura sansa este transplantul de ficat… DAR sa mai astepte pana in toamna S-au mobilizat, ne-am mobilizat cu totii, iar luni au plecat in Germania, de acolo in Austria. Marti a fost internat, i s-au facut analize, miercuri i s-a facut punctie, azi primeste rezultatul biopsiei. Din rezultatele de pana acum: ficatul este negru, nu are nicio sansa pe un tratament, nu se stie DACA se poate face transplantul. Totusi, cu sprijinul unor medici MINUNATI, s-a luat legatura cu o clinica din Innsbruck, care poate face astfel de interventii, probabil si din cauza varstei asa de mici. A vorbit seful clinicii din Salzburg. Vor fi primiti saptamana urmatoare in Inn. pentru analize pentru luarea deciziei… SE POATE FACE CEVA PENTRU SILUAN? Parintii sunt terminati! Un mic frumos, vesel, comunicativ… of… ne rupe sufletul ca inca nu stim daca se poate face ceva. Dar speram, ne rugam la Dumnezeu, si facem ce putem pentru a-i sprijini; ei sa se poata concentra doar pe micut. Fiti alaturi de noi! Fiti alaturi de puiut!! Are nevoie de rugaciunile noastre… si bineinteles de niste resurse financiare. Cazul o sa fie preluat de rubrica „Umanitare” a forumului. Fiecare cum poate, cat poate...si doar un gand bun, o rugaciune pentru el! La inceputul fiecarui capitol, la "Puiuti de Randunici 2008", sunt pasii care i-am facut impreuna pana acum, precum si conturile lui George, in care se pot dona niste banuti, care sa-i ajute sa acopere macar cheltuielile cu spitalizarea si analizele. O singura zi de spitalizare, fara nicio analiza, ii costa 700 euro. Imediat ce avem actele medicale, le vom pune pe siteul si blogul lor la care muncim acum si vom initia campanii mai ample, in presa, TV, forum si alte cai. Avem deja sprijinul Asociatiei MAME si speram sa ne auda strigatul de ajutor cat mai multi oameni. Impreuna putem muta muntii!!! Siluan trebuie sa traiasca!! Mamica lui Mihai si cu Maria Sa la purtator! |
Ti se rupe sufletul cand citesti asa ceva...Sa dea Bunul Dumnezeu sa fie alaturi de ei si sa le arate calea cea mai buna!