Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 6
NicoletaB spune:
Cu ser fiziologic o sa-i fac aerosoli.
Am comandat un Laica, dar abia saptamana viitoare vine pe stoc.
Mie batista bebelusului mi se pare vax albina. E urias, e pt nari de adult si parca nu are forta. Am o pompita manuala super.
Curatam nasul cu ser fiziologic si apa de mare. Fornaie ca un om super racit care are nasul plin de coptura (scuzati detaliile).
Mamica lui Mihai Rares
NicoletaB spune:
Diseara ma duc la cumparaturi. Ma tenteaza Aptamil.
Pediatra de la Medlife cand am intrebat-o ce sa dau mi-a raspuns sec: nan 1. De ce? Nu mi-a placut ca nu a oferit o justificare pe cand pediatra noastra mi-a expus gama si mi-a dat un raspuns logic ca intai trebuie sa-l accepte copilul, ca poate fi si cel mai ce daca nu vrea copilul e apa de ploaie.
M-a intrebat daca vreau laptele de la stat. Dar nu am retinut care e anul asta Bebelac sau Vitalact. Despre Vitalact am citit si am gasit numai de bine.
Mamica lui Mihai Rares
Ioana5255 spune:
Speram ca micutul SIluan sa traiasca. Ne vom ruga pentru el.
Nico din cate stiu eu Bebelac e cel de la stat. Acum tine numai de copil, ce accepta el. Nici sa il ametesti cu prea multe formule de lapte nu e bine.
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NicoletaB Cu ser fiziologic o sa-i fac aerosoli. Am comandat un Laica, dar abia saptamana viitoare vine pe stoc. Mie batista bebelusului mi se pare vax albina. E urias, e pt nari de adult si parca nu are forta. Am o pompita manuala super. Curatam nasul cu ser fiziologic si apa de mare. Fornaie ca un om super racit care are nasul plin de coptura (scuzati detaliile). Mamica lui Mihai Rares |
exact asa fornaie si a mea. Mie batista bebelusului mi se pare o mare tampenie si nu as incerca-o pe copiii mei. Eu am un aparat de la Graco, care de data asta nu scoate nimic. Aparat de aerosoli am si eu, dar e ptr toata casa. Diseara am sa il bag in priza sa vad daca exista o ameliorare. Eu mai citeam aseara pe net ca astfel de fornaituri pot fi un semn ptr astm bronsic si ca majoritatea dr trateaza tipul asta de fornaiala cu mare usurinta. Acum tot acolo citeam, ca copilul se ineaca, ceva cum scria Nana despre Adelina si ca trebuie administrata nu stiu ce pastila si dus copilul cat mai mult la mare sau in zone cu salinitate ridicata gen Slanic Prahova, Moldova etc. Cura heliomarina este f importanta pentru ei. Eu am zis ca plec in sept 2 saptamani la mare cu ele, poate sa tune in urma mea, trag obloanele si ma duc, ptr ca copiii mei sunt mai imp decat orice. Sper ca aceasta cura sa ma ajute si un pic ptr imunizarea lor pe iarna.
arturicii spune:
Siluan,
Azi am lipsit motivat. Am tradus pentru voi, din carte primita de a mininsterul sanatatii, cateva lucruri importante privind diversificarea
arturicii spune:
Nevoile nutritionale ale sugarilor încep sa se schimbe incepand cu varsta de 6 luni (fie ei alaptati la san sau biberon).
Varsta recomandata este de aproximativ sase luni, deoarece inainte de aceasta varsta, sistemul bebelusului nu este înca gata.
In general,la bebeii de 6 luni:
- productia de saliva este suficienta;
- enzimele folosite pentru a digera alimentele sunt prezente în cantitati suficiente;
- rinichii sunt mai maturi;
- Sistemul imunitar este mai puternic, iar riscul de alergii în curs de dezvoltare este mai putin important
Cum stitm daca este pregatit copilul?
El nu vorbeste înca, insa iata unele semne care pot sa va spuna daca este pregatit”
• Aceasta are aproximativ sase luni.
• Sta în scaun înalt, fara sprijin.
• Stapaneste bine muschii gatului (doar atunci poate roti capul ca un refuz).
• El este interesat de ceea ce mananca cei din anturajul sau.
• Tine bine cu buzele lingura si poate sa impinge cu limba mancarea inspre fundul gurii
Este important sa ne amintim ca un copil sub 6 luni care bea mai des, pentru cateva zile nu este neaparat gata de a manca alimente.
Acest lucru apare in puseele de crestere sau pur si simplu are nevoie de o cantitate mai mare de lapte (san sau biberon)
Dar despre prematuri?
Introducerea de produse alimentare la copiii prematuri se face in acelasi mod ca si copiii nascu#355;i la termen. Dar în cazul acestora, ne vom folosi de varsta corectata, si anume, varsta calculate de la data prevazuta (DPN) a nasterii lor. Doar asavom sti ca sistemul lor a ajuns la maturitatea necesara
Ioana & PYS
arturicii spune:
Sper sa va foloseasca aceste informatii si sa intelegeti si voi. la fel cum am inteles si eu, ca trebuie sa ne respectam bebelusii si sa le oferim TIMP ca sa isi poata regla cum trebuie sistemele.
Am gresit cu baietii si am inceput cu introducerea noilor alimente la 4 luni ptr ca....le dadeam biberon. Mare greseala am facut.
Nu o sa o repet si acum pt ca acum stiu si am inteles.
O sa traduc si etapele diversificarii, sunt f clare si logice.
Ioana & PYS
flory_blanca spune:
Artu de ce zici ca ai gresit cu baietii? Au vreo problema acum de sanatate sau vreo alergie ca ai inceput asa devreme diversificare?
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
flory_blanca spune:
HELP !!!!!!! Fiica-mea vrea sa stea numai pe burta altfel tipa. In timpul zilei totul e ok dar noaptea nu o pot supraveghea mereu. Daca pateste ceva?
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
Virgi17 spune:
Sa va zic si eu de a mea Ioana legat de ce s-a discutat pe aici:
si ea fornaie si are mucisori.Pediatra ne-a recomandat doar sa o aspiram si pus ser fiziologic.ea a fornait din prima zi si cand ne-a aratat dr cum se aspira corect cu aparatul graco,a scos multi mucisori.ulterior, ori de cate ori o aspir scot cate ceva insa nu semnificativ.ce e interesant e ca fornaie mai ales cand e vesela, se agita, da din manute si i se citeste satisfactia pe figura. cnad suge nu fornaie si nici cand doarme.de multe ori ma uit la ea sa vad cum respira,asa ca are momentele ei cand e cu fornaiala.
ioana a reusit sa adoarma singurica de la inceput.in primele saptamani se mai agita pana adormea.insa de cand am descoperit faza cu infasatul e super,dupa masa de seara si scos aerul, o mai plimb nitel in brate, max 10minute.apoi o infas si o pun in patut. pun suzetica in gura cand o cere(uneori nu o vrea), spunem rugaciunea si ne inchinam, apoi ramane cu ochii deschisi si se uita la jucariile de deasupra patului sau pe pereti.ramane asa cumintica pana i se inchid ochii si adoarme.uneori, cand vrea suzeta, ii mai cade, se agita, eu o vad pe monitor(ca e cu video), ma duc si bag suzeta si iar se linisteste.fac faza asta de vreo3-4 ori cu bagatul de suzeta. in general, adoarme foarte repede.sper sa o tina asa obiceiul. am incercat sa respect cu strictete sfatul din cartea "copilul tau trebuie sa doarma" si vad ca mi-a mers bine pana acum.sper ca deja si-a facut obiceiul de somn(care cica apare intre sapt 6 si 8).
intrebare: de la ce varsta copilul poate sta in scoica cu fata la directia de mers?ca a mea sta cam inghsuita cu piciorusele, si le indoaie ca loveste in spatar in loc sa ii atarne peste margine.ma tot gandesc sa o intorc cu fata la directia de mers,dar habar nu am de e ok acum.voi cum faceti?
Virginia si Ioana(19.05.2010)