Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Eu am sesizat ca de cand am facut vaccinul la 2 luni(infarixul) Ioana are kk mai pastos.Face o singura data pe zi si atunci destul de mult, de se umple pana pe sira spinarii.Acum, am intrebat dr daca o fi de la vaccin, mi-a zis ca nu,este exclus.Insa kk are si un usor miros intepator.Ma tot gandesc sa nu fie si de la alimentatia mea, ca saptamana trecuta, in perioada cu vaccinul am mancat ciorbita care avea bors.Am facut pauza cateva zile si acum 2 zile am facut iar ciorbita cu bors.Si ieri si azi iar era kk pastos,adica nu se mai vad bobitele cu care ma obisnuisem, plus ca mi se pare mai mult cantitativ. Nu pare a fi nici diaree caci nu e chiar asa lichid. Asa ca ii dau din seara asta biotics baby sa vedem cum va fi. Dr zicea ca sa ii dau ori bonisan, ori ceai de menta cu smecta.Insa le tin pt mai tarziu daca vad ca nu se amelioreaza consistenta.
Sincera sa fiu, banuiesc ca si borsul ar avea un rol insa abia azi mi-a picat fisa ca s-ar putea sa fie de la el.Voi stiti ca ar fi interzis in alaptare?
sa vedem ce o mai fi...in rest fata e vioaie,vesela,doarme bine, mananca bine(chiar si 190ml la masa de seara, in rest cam 100 ml)

Virginia si IOana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Veronicach, va asteptam cu vesti bune. Ma rog pt voi si sper din tot sufletul sa nu mai fie nevoie de incizie. Si eu sunt "paranoica" maxim in ceea ce-l priveste pe bebe. Ieri, de ex, la baita am observat ca la mamelonul drept bebe avea ca un punct de grasime sau ca un cos, asa cam cat o gamalie de ac. A mai avut unul asa si pe nas si a disparut singur si bineinteles ca la asta al doilea am intrat in panica. Dimineata vroiam sa sun dr-ita, vroiam sa intru sa va intreb si pe voi daca ati patit asa ceva, insa am verificat si a disparut. Nu pot insa sa nu ma intreb ce-a fost. O sa intreb pediatra cand ne ducem la vaccinat.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata!

Va invit la cafea!

Riana Ioana de Dana81

Multe FLORI de la noi!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

La noi vestile nu sunt bune: febra a crescut la 38.2, am administrat Nurofen si scaunele sunt cam prea spumoase - reactie cred la Nurofen.
Cred ca vom administra si Smecta - pt ca un necaz nu a venit singur.
Am primit recomandarea de a trece pe Keflex, ca sa nu mergem direct la Augmentin...desi se pare ca e o viroza.
Va pup!
Tineti0mi pumnii!

Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Am dormit mai bine azi noapte, insa de dimineata am repetat programul de ieri: trezit, mancat suuuper bine, mega kk (cu presiune ca s-a murdarit pana la urechi ), baita, plans, tzitzilit si acum somnic. Ma ia cu paranoia ca de dimineata am auzit-o fornaind putin, iar pe urma a stranutat si i-a iesit un muculet din nasuc; am aspirat-o si "recolta" a fost slabuta rau fata de ce scoteam cand era bolnavioara, dar totusi... Tati zice sa ma calmez, ca boscuta nu tuseste, sa nu dau fuga inca la medic, mai bine sa vedem daca i se mai aduna muculeti si sa-i curatam bine nasucul cu ser. Stiu ca are dreptate, dar...

Mary , suna-ma fara rezerve, ori de cate ori crezi ca te pot ajuta cu ceva! Valabil pentru toata lumea, de altfel. N-am vrut sa te speriu, nici sa dramatizez, dar eu sunt inca socata de experienta prin care am trecut. Incearca sa pui siropelul intr-o tetina si sa ii dai tetina in gurita pe post de suzeta: asa suge el singurel, incetisor. Eu ii dadeam siringuta in gurita, apasam putin pistonul sa iasa un strop de siropel, ma opream, scotem siringa din gurita sa ma asigur ca inghite, si reluam procedura.... Sau cu tetina, dar nu avea chef de "suzeta" de fiecare data...

Rocsy, oare chiar exista bebelusi care adorm singuri ?!

Cordelia, multumim . Wow, ce program de somn super aveti! Va invidiez, sincer. Noi inca nu am reusit sa "sarim" peste masa de la trei noaptea.

Cata, ai facut ragade? Sau te doare inauntru, pe canale? Nu stiu daca are legatura cu hidratarea, dar poti incerca o cura de lubenita, daca iti place .

Gabriela, pediatra fetei ne-a spus sa nu intervenim deloc daca nu face kk o zi. Daca in a doua zi tot nu face, si disconfortul ei e vadit sa incercam cu supozitor cu glicerina; daca nici asta nu functioneaza, sa o sunam pe ea, sa nu folosim termometrul!

Marylena, multumim ! Felicitari pentru noul crestin din familie!

Mary, acum am citit ultima ta postare. Imi pare tare rau ca nu ne dai vesti bune... Ma rog pentru micutul Mateo!

Copila mea s-a trezit de vre-o cinci minute si sta fara sa planga in patut. Ufff, ma duc la ea, ca iar stranuta...

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

buna fetele
noi suntem bine, avem 5600kg, 57 cm, pe 09.08 facem si vaccinul de 2 luni, iar de mucisori se pare k vom scapa pe la vreo 6 luni knd vom sta in sezut
urez multa sanatate tuturor bebelusilor care au mici probleme acumsi mamiciilor putere multa!
vorbim toata ziua, radem cu gura pana la ureki, dar knd vine vb de dormit noaptea nu adormim mai devreme de ora 02. cu toate picaturile de lavanda si ceaiul de tei

fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata fetelor!
Nana-ma bucur pt vestile bune privind printesa!
Madamar-sanatate la printisor!
Noi ieri am facut eco pt displazie de sold si la rinichi. Ambele au iesit ok, asa ca nu ne mai ingrijoram de dilatatiile la rinichi din sarcina.

Am fost si la un al 2lea pediatru. Ganglionul de la cap nu trebuie sa ne ingrijoram. avem 5 kg si 57 cm, dar ne-a recomandat eco pt fontanele si pt hidrocel.

De vreo 3 saptamani fornaim rau pe nas, am crezut ca nu stiu eu sa curat, iar ieri am facut o aspiratie profi la spital nas+gat si la fel suntem, drept urmare am comandat aparat pt aerosoli.

Mamica lui Mihai Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Nico te inteleg perfect cu mucisorii
aerosoli c ser i am facut si eu si n am vazut nici o imbunatatire, am facut la recomandarea medicului, sper ca la tine sa functioneze
cuce il cureti in nasuc?
eu foosesc batista bebelusului ca tragmult si bine

fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

Salutare mamici si bebici !

Am dormit mai bine azi noapte, insa de dimineata am repetat programul de ieri: trezit, mancat suuuper bine, mega kk (cu presiune ca s-a murdarit pana la urechi ), baita, plans, tzitzilit si acum somnic. Ma ia cu paranoia ca de dimineata am auzit-o fornaind putin, iar pe urma a stranutat si i-a iesit un muculet din nasuc; am aspirat-o si "recolta" a fost slabuta rau fata de ce scoteam cand era bolnavioara, dar totusi... Tati zice sa ma calmez, ca boscuta nu tuseste, sa nu dau fuga inca la medic, mai bine sa vedem daca i se mai aduna muculeti si sa-i curatam bine nasucul cu ser. Stiu ca are dreptate, dar...

Mary , suna-ma fara rezerve, ori de cate ori crezi ca te pot ajuta cu ceva! Valabil pentru toata lumea, de altfel. N-am vrut sa te speriu, nici sa dramatizez, dar eu sunt inca socata de experienta prin care am trecut. Incearca sa pui siropelul intr-o tetina si sa ii dai tetina in gurita pe post de suzeta: asa suge el singurel, incetisor. Eu ii dadeam siringuta in gurita, apasam putin pistonul sa iasa un strop de siropel, ma opream, scotem siringa din gurita sa ma asigur ca inghite, si reluam procedura.... Sau cu tetina, dar nu avea chef de "suzeta" de fiecare data...

Rocsy, oare chiar exista bebelusi care adorm singuri ?!

Cordelia, multumim . Wow, ce program de somn super aveti! Va invidiez, sincer. Noi inca nu am reusit sa "sarim" peste masa de la trei noaptea.

Cata, ai facut ragade? Sau te doare inauntru, pe canale? Nu stiu daca are legatura cu hidratarea, dar poti incerca o cura de lubenita, daca iti place .

Gabriela, pediatra fetei ne-a spus sa nu intervenim deloc daca nu face kk o zi. Daca in a doua zi tot nu face, si disconfortul ei e vadit sa incercam cu supozitor cu glicerina; daca nici asta nu functioneaza, sa o sunam pe ea, sa nu folosim termometrul!

Marylena, multumim ! Felicitari pentru noul crestin din familie!

Mary, acum am citit ultima ta postare. Imi pare tare rau ca nu ne dai vesti bune... Ma rog pentru micutul Mateo!

Copila mea s-a trezit de vre-o cinci minute si sta fara sa planga in patut. Ufff, ma duc la ea, ca iar stranuta...

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Dupa Nurofenul de dimineata febra s-a dus sub 38 - e 37.9 acum, ceea ce ma face sa sper!
Nu pricep insa de ce febra pe care nu a avut-o decit la debutul bolii creste acum, sub antibiotic. Imi explica cineva? E un mecanism intreg oare?

Cit despre administrarea siropelului: am uitat ca am primit de la cineva din UK suzetica cu termometru in "cap" si o alta cu gaurica, pentru administrat siropuri - de-as sti unde le-am pus:
1. nu ii mai chinui funduletul de cite ori il simt febril (si nu ma insel, cind il simt, si are febra)
2. incerc macar sa ii dau siropelul prin dispozitivul special, desi daca ma gindesc bine era cam tare siliconul si nu cred sa ii placa: prefera suzi din cauciuc, model simplu, nu ortodontic.

saru-mina pentru acordul de a suna!

Noi nu avem mucusori, asta nu e semn bun? Adica nu fornaie... si nici la pompita nu am "deranjat" nimic pe acolo, cit sa ii obtureze narile. Nu am pus inca batista bebelusului pt ca nu are rost.

La tine Adelina nu s-a procopsit si cu diaree de la medicatie? Mateo de la nurofen aiesit in dimineata asta de 3 ori - si cam spumos... inca nu m-am pus sa ii dau si smecta pt. k il chinui destul si asa...

Doarme agitat si se trezeste intr-un super plins... nu stiu de ce, ce anume il deranjeaza asa rau: urechiusele, gitul?!

Am primit recomandarea de a schimba antibioticul, de la eterna Eritromicina la un antibiotic din clasa cefalosporinelor, cu actiune rapida dar mai usor decit Augmentinul: Keflex. Asteptam ora 16 sa administram.

Nana, nu-mi ia, si pace probioticul in asa mare cantitate de apa: sa il dizolv in mai putin si sa i-l dau, numai sa il inghita? ca pina la urma e important sa ajunga in stomac - nu cantitatea, nu?

Pup si revin, speer!

Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

madamar pe prospect scrie doar sa il dizolvi nu si in ce cantitate...mie imi pare foarte mult 50 de ml mai ales la un copil alimentat la san, eu il dizolv in 7 ml laptic matern(jumatate de pliculet)
nicoleta ma bucur ca nu mai e nici o problemuta cu rinichii micutei, super veste

acum despre noi.....uf!, concluzia cautam un chirurg pediatru ca sa evacueze puroiul
speram sa nu fie nevoie de stat in spital...duminica trebuie sa o sun pe pediatra care, la randul ei, ia legatura cu alt drta,care la randul ei..(intelegeti voi schema)
acum parca as vrea sa nu mai astept pana luni caci e clar ca nu o sa dispara si cu cat evacuam cu atat se vindeca mai repede
in alta ordine..il supara burtica, are gaze caci ii aud intestinele, aseara a plans un pic pana am inceput sa-i flexez piciorusele spre piept si au inceput sa iasa basinutele
doarme mai mult, dar vad ca somnolenta e unul din efectele antibioticului si din ce am citit e si recomandat sa doarma caci lucreaza mai bine medicamentul
daca nu este asa va rog sa imi semnalati
nurofenul imi pare ca e mai greu acceptat de organism, am vrut sa renunt, dar e antiinflamator si cand vad ganglionul acela neschimbat
ieri eram in pragul depresiei mi-am sunat sotul sa vina acasa mai repede...
gata, nu ma mai plang ;), pana luni mi se pare o eternitate...

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Mergi la inceput