Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor
Raspunsuri - Pagina 37
LilianaR spune:
Si la adulti sunt intalnite somatizarile. Des, foarte des.
Va mai citesc maine, azi am plecat.
Poate va dati cu parerea de ce oare copilul de aproape 6 ani e obraznic numa de fata cu strainii, tare nu gasesc o explicatie la asta... poate ca nu sunt obiectiva ca sunt implicata cumva in situatia prezentata, dar m-am simtit putintel ciudat cand mi-a spus maica-sa ca face asa in prezenta noastra, numai a lor nu.
Cand esti implicat, nu prea poti fi obiectiv, de aia intreb...
Isi pedepseste parintii? Concureaza cu musafirii pentru atentie?
34+
Sabina spune:
orice situatie care pare nepotrivita se dezamorseaza mult mai repede daca parintele nu se incapataneaza sa o curme de la bun inceput, ci o lasa sa-si urmeze cursul.
Vei intelege asta cand nasti si o sa-ti spuna diversi medici si asietente sa nu ii dai sa suga copilului decat la 2, 3 ore.
Dupa cateva zile in care o sa fii varza incercand sa respecti orarul, vei prefera sa fii varza alaptand din juma in juma de ora.Pt ca asa macar nu mai plange bebe, cand ii dai sa suga tace:)
perioada dureaza tot atata, aia cu suptul des si cu plansul, dar daca treci prin ea ascultand copilul, cand se face mare va invata si el ce inseamna sa il asculti pe celalalt.
E doar un mic exemplu.
Copilul nu santajeaza, inca odata, e un termen profund eronat.
Copilul isi exprima nevoia, si pt ca parintele nu stie/vrea sa o satisfaca, inventeaza cuvinte din astea urate...:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
olympia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LilianaR Si eu nu spuneam asta? Ca reactionezi poate asa cum crezi azi, poate cu totul diferit, in functie de relatie, de copil, de parinte, de oamenii implicati? De acord cu tine ca e din cauza parintelui SAU a celorlalti oameni, nu am spus vreodata ca e vina copilului ca santajeaza, dar asta nu inseamna ca nu o face. Din cauza nu inseamna din vina insa. Poate fi din neputinta lor, din neintelegerea lor... Oedip asta e mare pisicher, am vazut copii intrand in baie peste mama ca asa au vazut ca tata si mama fac dus impreuna sau care vor sa fie iubiti "ca pe mama" sau sa doarma noapte de noapte cu parintele de sex opus si atat... Daca scapi pana in 7 ani maxim e ok, daca nu... aiurea, cam nasol! Ce faci daca se intampla sa vrea sa doarma fata numai cu tata, o lasi la nesfarsit, asa? Dormi singura in camera alaturata? Pe bune? Stiu baiat care il impinge pe celalalt parinte cand sta cu mama... se imbolnaveste ca mama sa doarma cu el (da, are 4,5 ani si a fost bolnav 3 saptamani din 4 in ultimele 8 luni). Sa il asculti e idealul, imi doresc asta (poate e iar vreo idee preconceputa, dar tare mi-ar placea sa-i descifrez de ce aia si de ce aialalta, cum spuneam, CAUZA), insa ce faci cand il asculti cat poti si vezi ca e frustrat nu din vina cuiva? Ca e frustrat doar ca mama doarme cu tata? 34+ |
Liliana, daca parintii se pun de acord intre ei si se poarta firesc si armonios cu pruncul, nu-s probleme de-ale "pisicherului de Oedip"
Si fiica-mea adoarme uneori cu tati si eu o mutam apoi in patul ei adormita. N-a fost o problema, stie ca doar adoarme acolo.
Un copil care vrea sa doarma cu mama si se imbolnaveste pentru asta, cred ca se simte neglijat de ea si apeleaza la singura cale prin care-i castiga atentia. Daca tatal ii neaga aceasta nevoie, il va percepe ca pe un dusman. Poate simte si ce e in neregula intre mama si tata, un conflict mocnit...
Tu ce faci acu', recapitularea tuturor cazurilor cu probleme diferite pe care le cunosti si le relatezi schematic, din fuga si sigur incomplet?
Copiii sunt minunati, parintii-s de cele mai multe ori nepriceputi , unii nici nu concep din principiu ca ar putea gresi, asta-i axioma de la care te sfatuiesc sa pleci.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
sorana spune:
Hm.
Eu cred ca e normal pentru o graviduta ca atunci cand vede un copil facand ceva ce ei i se pare oribil sa zica "al meu nu va face asta".
Pe mine m-a educat fi-mea
O chestie n-am inteles-o - de ce sa nu fim prietene, zicea cineva "sa-i iau fustele in adolescenta" ... adica fi-mea mi-a luat o bluza (si inca nu e in adolescenta), nu inteleg problema asta. Daca mi-am luat o bluza care-i place ei si ii si vine, de ce sa n-o ia? La noi deocamdata nu s-a intamplat si invers (ca nu-mivin bluzele ei), dar nu vad de ce nu ... poate pentru ca si eu cu maica-mea ne mai luam din bluze? (Si acum mai schimb bluze cu sor-mea)
Este adevarat ca prietenia cu fi-mea e cumva limitata. In sensul ca nu-i povestesc problemele mele financiare sau macar nu complet, ca nu-i povestesc anumite chestii asa cum ii povestesc prietenei mele ... dar asta doar pentru nu intelege inca unele lucruri si pentru ca nu vreau sa-si faca griji. Dar sunt convinsa ca peste cativa ani (nu multi, la cat de matura pare) ii voi povesti orice. Si acum ii spun foarte multe lucruri si si ea imi spune ... chiar cred ca suntem prietene, limitarea e data doar de diferenta de varsta si preocupari.
Sorana si Monica (7 ani)
Sabina spune:
sorana, si eu as fi super fericta sa arat asa bine cand e fimea adolescenta, in asa fel incat sa ne imprumutam hainele, mai ales ca ca diferenta de varsta dintre noi doua e destul e mica, 23 de ani:)))
Sunt doar prejuecati adanc inradacinate.....
Cum mi-am alaptat copiii
szivarvany spune:
Noi facem deja troc de cercei
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Sabina spune:
crezi ca eu mai am bentite, agrafe si elastice personale?:))
Cum mi-am alaptat copiii
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina crezi ca eu mai am bentite, agrafe si elastice personale?:)) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
nici io, si fiica mea are doar 2 ani si 4 luni
M-a invatat sa cumpar la dublu: una mie, una ei. Sau triplu (la clamitze cu floricele nu pot lua lui tati, e chel, tre sa ii iau si superglue )
Ideea asta, cu "sa cumparam 1 lui mami, si 1 la fifi" mi-a schimbat enorm perspectiva si relatia cu fata: avem amandoua, trebuie sa impartim, fiecare are pe a ei; tinand cont ca Mara e la perioada A MEA, asa am reusit sa depashim situatiile conflictuale. Ba chiar a evuluat, in parc ii dau 2 crete, si da si una la fetita de langa de buna voie.
Nu reusesc sa gasesc o solutie la: mami 2, fata 2. E mica, inca nu vede egalitatea...
Super subiect, am mai invatat o gramada de chestii.
Sabina spune:
io pot sa cumpar si una pt mine si 10 pt ea ca tot degeaba...:)
dar, atentie, cand e vorba sa fie generoasa, pur si simplu e, chiar daca pe mine ma jecmaneste..;P
Cum mi-am alaptat copiii
szivarvany spune:
Giulia isi da orice, numai cioclata nu desi nu are mari restrictii si tot nu-i ajunge
Avem sertar comun de cordelute sa fie mai simplu
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"