Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor
Raspunsuri - Pagina 35
LilianaR spune:
Nu exista santaj emotional in general sau de la copil la adult, ca nu pricep exact ce tip de exemplu vrei sa dau?...
34+
Jasmin012 spune:
hai ca m-ati facut sa rad, cu ideile voastre "crete"...
Si eu aveam tot felul de idei inainte de avea-l avea efectiv pe Lucas. Nu in timpul sarcinii, ca atunci nu ma gandeam decat cum creste el in burtica, ci inainte... cand voiam sa fiu o filosoafa...
Si cand ma gandeam ca nu o sa-mi las copilul sa mi se urce in cap si faceam tot felul de scenarii.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Sabina spune:
la copii.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Mie mi se pare ca desi e f complicat sa cresti un copil, aceasta complicasenie;) vine doar din reactiile noastre, nu din proces in sine. procesul in sine e unul extrem de simplu. Copilul are nevoi, parintele trebuie sa i le satisfaca. Nevoile sunt fizice si sufletesti. La inceput, cand bb e mic, acestea se impletesc (alaptatul din 20 in 20 de minute are ambele componente) Si mai tarziu se impletesc Copil de 3 ani care face tantrum- motivul e de fapt foame/sete/oboseala. Samd. cert este ca parintii ar trebui sa admita ca ei sunt responsabili de reactiile copilului, si sa nu mai dea vina pe santaj si conditionari si aberatii din astea. Mi se pare halucinant cum in lumea noastra parintilor le e frica sa-si iubeasca in orice situatie jenanta copiii, numai pt ca "exista reguli in societate". probelma e extrem de fals pusa Copiii deprind regulie societatii imdeiat, prin imitatie si discutii. Cand se comporta inadecvat, motivele sunt la mediul inconjurator, nu la copil. Eu una evit sa ii duc in magazine de exemplu. Mai ales un copil sub 7 ani.....nu vad sensul sa il expun la simulii asia artificiali si dupa aia sa ma mir ca face crize. Pai eu dupa juma de ora de mall simt ca imi ia creierul foc. Si sa vreau de la copil sa fie model? Inca odata, lucrurile ar fi extrem de simple daca parintii ar face cum spune copilul. (nu ma refer la nu baga deget in priza samd) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Esti minunata Sabina! Ai adunat aici tot ce e important.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
szivarvany spune:
Liliana, oo da, teoria e atat de alb pe negru , practica e atat de frumos colorata
Eu merg seara de seara in parc, ne adunam 6-7 mamici, aceleasi de 5 ani incoace. Copiii aprox.de aceeasi varsta, teoriile le stim si le-am aplicat toate.
Si totusi, teoriile aplicate au rezultate atat de diferite, in functie de personalitatea / caracterul / firea copilului.
Si aici cred ca trebuie sa ne adaptam noi, in educarea acelui copil.
Edit pt ca imi revine in minte ideea citita aici pe DC cu ceva timp in urma: toti parintii ne iubim/adoram copiii, insa intrebarea este daca ii si placem asa cum sunt ...
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Sabina spune:
Rrox, tu esti minunata cum ai rabdare sa explici, eu sunt mai pasionala:)
Am intervenit in discutie pentru ca mi-a dat inca o data o lectie fetita mea, care e mai speciala, in sensul ca e un copil hipersensibil care reactioneaza puternic la stimuli .
Eu m-am dat seama ca trebuie sa o cresc rafatand-o:) (rasfat in sensul acela aberant pe care il intelege societatea), si nu ii refuz nimic, nici eu, nici tatal ei, in sensul ca daca vrea sa ii dam supa in gura la 8 ani, ii dau:)
Ei bine, iata conversatia ei cu alta fetita, apropos de cum a crescut un copil fara pedepse, fara sa ii impun nimic, fara sa consider vreo secunda ca ma santajeaza. fara sa o pedepsesc chiar cand a avut acea perioada in care dadea in mine samd samd.
http://www.reclama ilegala - xxx/in-joaca/ce-a-invatat-o-sofia-pe-irina/#comments
Deci repet, copiii mei sunt crescuti pe principiul: vai de parintii neascultatori:)
Cum mi-am alaptat copiii
lucialu spune:
Sabina, iti dau eu un ex. Nu stiu de cand a inceput si de la ce. Dar o fetita ori de cate ori(zilnic ) trebuia sa-si faca lectiile si sa invete spunea ca o doare capul. Iar mama ei o credea. Si Goita nu invata nimic. Ba mai mult mama se certa cu toata lumea dc nu empatiza cu durerea de cap a copilului. Chestia asta a tinut pana unde a mai putut in conditiile date sa faca fata scoala. Si categoric nu i-a placut scoala si nu a fost vb de nici o durere de cap. Probabil ca acum insa le doare capul pe amandoua.
Sabina spune:
Lucia, asta e un exemplu perfect de mama care nu si-a ascultat cu adevarat copilul.
Durerea de cap de la lectii ascundea cu totul si cu totul altceva.
Era un strigat de ajutor din partea fetitei, iar mama nu l-a inteles.
probabil ca se intampla ceva la scoala.....
Cum mi-am alaptat copiii
rrox3 spune:
He, he, Sabina, mi-au placut invataturile Sofiei
Lucia de ce pleci tu de la convingerea ca fetita cu pricina era o Goita careia sigur nu-i placea sa invete si nu te gandesti nici o clipa de ce oare copilul somatiza (durerea de cap) de fiecare data cand avea ceva de facut pentru scoala?
Si tu si Liliana aveti o gramada de convingeri, peste care nu pareti a fi dispuse sa mai aruncati un ochi evaluativ, sa mai puneti niste intrebari.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
lucialu spune:
O, nu Sabina. Asta a fost un exemplu simplu si nu mai intru in alte detalii. Practica minciuna la greu conform cu interesul varstei:joaca, baieti, etc invatata de acasa, dar categoric vedeam noi cei de din afara diferentele de tratament dintre copii, ea sigur a speculat-o pt ca mama era mereu in favoarea ei. Nu stiu, asa manifesta ea iubirea fata de fata:luandu-i partea in tot, nu suporta parca sa o certe sau sa nu-i satisafaca o cerere.
Iar mama nu era capabila sa vada in viitor, unde poate duce tot, iar copilul nici atata, pt ea interesul era imediat.
Super dulce fetita ta!si Irina