Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Tangerine, imi place ce spui, stiu si eu de tactica asta cu indeplinirea dorintei in imaginatie si chiar am aplicat-o dar recunosc ca am aplicat-o cand lucrurile erau mai calme. Pe de alta parte poate situatia nu ar fi fost asa tensionata daca m-as fi aflat intr-un magazin mai mare, unde sa nu stea nimeni sa se uite la noi si mai ales daca fiu-meu nu ar fi luat toate acele jucarii sa le atinga, sa se urce pe ele... Si ce am observat la fiu-meu, inca nu intelege chestia cu nu avem bani, inca nu intelege prea bine explicatiile. Daca ar fi fost mai mare poate m-as fi inteles altfel cu el.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Laura, pai nu am iesit din magazin val-vartej din prima. Nu, am mai stat, am incercat sa-i arat una, alta, dar el punea mana pe toate jucariile, le lua de pe rafturi, cand le asezam la loc, ca nu avem bani urla dupa ele. Apoi, dupa ce am iesit, e adevarat, am vrut si eu sa ma asez pe undeva, dar ca sa plang, ca-mi venea sa plang si de neputinta dar si de tristete ca fiu-meu ma zgarie si incearca sa ma muste...
Na, ca tot am vorbit pe-aici de empatie, uneori oricat de bine-intentionat ai fi se duce naibii toata empatia.
Dar una peste alta de cele mai multe ori, in cazul nostru, asta cu luatul in brate functioneaza (contactul fizic linisteste). In cele mai multe cazuri.

Mie cand mi se intampla sa imi vina sa plang ... plang. Incerc sa ma abtin cat pot, dar sunt momente cand chiar ma doare sufletul de neputinta, de jale ca de ce ma loveste copilul meu cu atata elan, de nervi, de tristete .... Daca ma vad copii plangand, imediat se opresc din jalea lor ca sa ma aline pe mine, sa imi stearga lacrimile si sa ma stranga in brate. Poate suna a santaj emotional, dar au fost crize de urlat , lovit, trantit pe care le-am oprit incepand si eu sa plang. Nu joc teatru, nu ma fortez sa imi curga lacrimile ca sa ii impreionez pe ei, pur si simplu imi vine sa plang si las libere lacrimile. Mai bine plangem si jellim toti decat sa trec dincolo de limita cu nervii si sa ajung sa ii lovesc sau altceva de care sigur imi pare rau mai tarziu. Sigur ca e mult mai aiurea cand se intampla crize pe strada, in locuri publice.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Laura, data viitoare, cand mi se mai intampla asa ceva nu o sa ma mai abtin sa jelesc si eu. Sa vedem reactia. Poate ca o sa fie ca si la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Jasmin, eu evitam sa intru cu ai mei, pe cand erau mititei, in magazine care aveau jucarii scumpe , pe care stiam ca nu le pot cumpara. Jucariile scumpe care-i tentau rau, vazute la prieteni sau la reclamele TV, le promiteam de ziua lor, de Iepuras sa de Mos Craciun. Intre timp insa faceam acasa unele desenate de noi din carton cu personajul respectiv si apoi decupate, ca sa le fie asteptarea mai usoara. De multe ori am avut norocul ca pana sa vina timpul sa le primeasca pe cele dorite sa se umple piata si cu variantele lor mai accesibile la pret (dureaza cateva luni).

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tangerine

Jasmin,

edit ca sa spun ca esti o norocoasa ca baiatul tau accepta contactul fizic, care si mie mi se pare cea mai naturala si usoara forma de linistire; la mine lupta cea mai mare e sa o conving sa ma lase sa o iau in brate

Da, el a fost mereu mamos, lipit de mine, motiv pentru care multi spun ca e alintat si rasfatat, desi nu e adevarat. Nu e rasfatat in sensul la care se refera toti aceia.

Olimpia, cred ca de acum trebuie sa evit si eu astfel de magazine. El a mers cu mine peste tot, si la faculate sa-mi ridic diplome, pana si la Ministerul Justitiei cand mi-am depus niste acte petru o autorizatie (unde mi-a zis o cucoana functionara ca data viitoare sa nu-l mai aduc, desi nu era nevoie sa mai merg si altadata; si mi-a zis asta desi copilul a fost foarte cuminte atunci. Nu toata lumea suporta copiii). Pana nu-ncepe gradinita nu am cu cine sa-l las. de asta l-am luat cu mine.
El deocamdata e innebunit dupa Thomas si alte locomotive. Chiar i-a zis vanzatoarea de la Miniblu: "mai, da' toate le mai stii", ca tot vorbea de Thomas, de Percy si de alte locomotive din astea. Culmea e ca s-a inteles perfect cu ea, desi el nu vorbeste prea multe inca. Incercam si noi sa-i luam variante mai ieftine, ca oricum la varsta asta el nu face diferenta.

Mergi la inceput

Eu sa stiti ca deja ma simt mai bine dupa faza de ieri, cu tot ce mi-ati scris.
Acuma poate-i dati si lui Crisnemes cateva idei, sunt si eu curioasa ce s-ar putea face intr-un caz ca cel ce i s-a intamplat ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Jasmin, eu evitam sa intru cu ai mei, pe cand erau mititei, in magazine care aveau jucarii scumpe

eu, cind era Matei mic 1-2-3 ani, intram in absolut toate magazinele si ma opream la absolut toate tarabele cu jucarii, tocmai in ideea sa il obisnuiesc ca nu putem cumpara mereu.
e drept ca e foarte mincatoare de timp tactica asta, uneori stateam o ora la un raft pina analizam tot, ne uitam discutam despre ele etc. insa acum n-am absolut nici o problema cu el, discutam impreuna ce sa cumparam si n-am avut vreodata vreo criza.
si inca de cind era mic ii spuneam ca azi pot sa ii cumpar doar ceva care are pretul dintr-o singura cifra, sau o cifra mai mica de 5, sau doua cifre dar nu mai mult de 20 etc.

Cristina,
cred ca si eu as fi facut cam la fel ca tine, nu sint de acord la virsta mai mari cu crizele exagerate. insa as cauta neaparat sa discut cu el.
se poate sa se simta dat la o parte sau pe locul 2, nu stiu exact, Matei atunci face cel mai mare scandal

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

rrox3, nici eu nu cred ca singura solutie este in viata de a-ti inghiti minia. Pe termen lung te imbatrineste (de-aia imbatrinim cu totii... glumesc, bineinteles).
Insa vorbim de o situatie simpla, curenta, nu de o dilema existentiala.
Si continui sa cred ca in societate trebuie sa faci si ce nu ai chef sa faci, ca doar "intoleranta la frustrare" e considerata patologica in psihiatrie.
Cit despre faptul ca putini copii se simt acceptati (desi am putea discuta si despre ce insemna "acceptat"), primul meu gind a fost ca asta insemna ca asa o fi norma printre fiintele umane...
Frunza alba, m-ai facut curioasa, ce fel de "joc"? jocul te destinde, sau joci pentru ca esti destinsa?

In legatura cu norma, nu cred ca, cantitatea, e un bun criteriu de stabilire a normalitatii, a cai sanatoase. O sa citez pe cineva si o sa-ti spun: si carii avem majoritatea dintre noi, dar asta nu inseamna ca e OK sa ai carii.
Toleranta la frustrare, tocmai, ca implica o manageriere a frustrarii. Si asta nu se face deloc strangand din dinti.
Scuza-ma, dar deja ma simt ca vorbind chineza pe aici...
Repet, managementul emotiilor nu inseamna blocarea lor, inseamna exprimarea lor intr-o forma acceptata de societate, eficienta.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui frunza_alba

Buna, din nou!
Revin cu noutati, in caz ca intereseaza pe cineva.
Intalnirile cu consiliera decurg pacut, adica nu simt o raceala gen observator-subiect.As putea spune ca se naste un soi de prietenie.
Ce s-a schimbat?
Am invatat ca prin joc se rezolva majoritatea problemelor.Ma detensionez eu, iar copilul este mai receptiv si asa luam totul mai usor, mai distractiv.
Darrr, asta nu inseamna ca m-am schimbat brusc si ca s-au rezolvat problemele, e doar un prim pas spre normalitate.
Vom continua sa ne intalnim sa vedem ce va iesi.
Toate bune!

Frunza ma bucur tare mult ca avansati spre o relatie mai buna. Felicitari!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Buli, da, zic si io ca-i legat de rivalitate, gelozie intre frati. Cel mare simte ca pierde teren, ca nu i se acorda atentie, respect, pretuire si le cere ultimativ prin demonstratii din astea.
E munca multa aici, luati cand separati cand impreuna, cu rabdare, dragoste, restabilind mereu echilibru, nu-i deloc usor, ne-am confruntat si noi cu probleme de-astea.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput