Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

[quote]
Terapeuta nu i-a spui lui Alice ca sufera de tulburare obsesiv-compulsiva de personalitate sau de nevroza obsesiv compulsiva. I-a spus ca are manifestari obsesiv compulsive.

Lady, tu sti ca ORICE parinte cand ajunge cu copilul la "doctor" are pe undeva paranoia cu "de la mine are" sau "e din cauza mea". Dansa nu stiu cat de bine stia asta, cert este ca eu am plecat de acolo cu ideea infipta in cap ca sunt obsesiv compulsiva si ca de la mine are si Vlad. Iti dai seama ca n-am dormit in noaptea aia...

Imi dau seama cat de greu e sa fii psiholog...
Stiu cat de usor e sa judeci...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Simali nu trebuie sa te intrebe, isi da seama. Iar transferul si contratransferul intr-o terapie sunt chestii ceva mai subtile, care implica mult inconstientul. Daca terapeutul nu e prea atent la ce se petrece verbal si nonverbal, poate fi prins in scenariul pus in scena de client, in special daca rolul atribuit vine pe o nevoie a terapeutului.
In fine, nu asta e important pentru tine.
Chiar cred ca trebuie sa cauti alta.
Ma bucur ca sunt si parti bune, dar nu ramane doar cu ele.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
[br
Simali culmea e ca terapeuta aplica cam ce ai descris tu mai devreme ca trebuie aplicat cu un copil, doar ca nu te ia in brate si nu te dragaleste cand explodezi. (Tu tot vrei sa spui, sa sustii ceea ce crezi, sa-ti afirmi personalitatea - copilul tot vrea sa se intoarca la dozatorul de apa, sa-si afirme personalitatea)
Ai nevoie de alta terapeuta.

Roxana, nu-i acelsi lucru. Eu am inteles ce vrei tu sa spui dar eu nu m-am dus sa-mi afirm personalitatea ci sa gasesc cai prin care pot sa-l ajut pe copil sa nu mai fie atat de anxios. Sunt dispusa sa schimb multe pentru ca lui VLad sa-i fie bine (si am si facut-o la multe capitole) dar sunt si lucruri pe care nu pot sa le fac pentru ca ne-ar afecta pe termen lung pe toti. Nu-l pot scoate pe "trebuie" definitiv din vocabular pentru ca de pilda nu ma pot duce la firma si sa-i spun unui angajat "Domnul X, e de dorit sa faceti inventarul astazi". Daca-i zici "trebuie sa faceti inventarul astazi" omul intelege altfel.

Cand citesti teoria mea cu "spune nu si ia copilul de acolo de 100 de ori daca trebuie" nu uita ca eu nu sunt si nu am fost un parinte AP. Nu pot. Pentru mine ce nu se poate nu se poate si sunt foarte senina cand aplic.

Teoria Atasamentului? Exceptionala.
Capitalul de Marx? Tot asa.
Punerea in practica a celor doua? Discutabila.

Nici pana in ziua de astazi nu inteleg cum poate sa mearga cineva un an sau doi cu copilul agatat de gat intr-un saculet sau cum poate sa-i dea san 24 din 24 de cate ori are el nevoie. Pe mine nu m-ar fi tinut nervii sa fac asa ceva. Nu spun ca nu le admir pe mamicile care pot... Dar stiu ca sunt multe mamici ca mine (uite frunza_alba) si ele au nevoie de idei.

Dar uite, de dragul stiintei, in situatia cu dozatorul, tu cum procedai, concret? (sa nu-mi spui ca luai jucarii si creioane colorate sau ca plecai de acolo val vartej ca trisezi).

Alice

Hei! Io am zis de carticica (cu poze)si jucarii, nu creioane colorate si jur n-am trisat!
Intotdeauna am plecat de-acasa asa, cand erau copiii mici, cu jucarii si cartita preferata plus apa, servetele umede, pampers de rezerva... Daca era prea complicat pentru ce aveam de rezolvat nu luam copilul cu mine il lasam cu cineva acasa. Asa cum nu prea i-am luat la supermarket ca sa am parte de crize cu "ia-mi si da-mi", pana la varsta la care au inteles ce se poate si ce nu. Plus ca aveam piticul cu aglomeratia si bolile si atunci copilul avea programul lui de copil cu masa, somn, plimbare, joaca si adultii treburile lor care nu aveau cum sa-l priveasca sau sa-i faca placere copilului si nu-l luam la asa ceva cu noi. In putinele dati cand chiar trebuia, de pilda la cabinetul medical, plecam pregatita cum am povestit.
N-am stiut pana de curand de AP, pe primul l-am alaptat cu program ca asa mi s-a spus de la maternitate, pe al doilea la cerere ca trecusera deja 7 ani si evoluase lumea si mi-a fost mult mai usor la al doilea copil. Primul a dormit singur, ca asa stiam noi ca-i bine, fata doarme uneori cu mine si acum, daca vrea. Nu mi-am propus sa fiu AP sau neAP, asa s-au asezat lucrurile in timp. Evident ca m-am imbunatatit si io pe parcurs, am invatat sa-i ascult si sa-i observ mai atent pe amandoi, sa relationam mai bine in familie cu totii.

Editez ca sa fiu cinstita pana la capat ca ,niciodata dar chiar niciodata ... n-am baut apa si nici copiii, cand am fost plecati de acasa, decat din sticla proprie luata de acasa sau cumparata atunci. Mereu m-am gandit ca poate cineva poate da paharele alea pe jos si apoi le pune la loc. Acu' astept incadrarea obsesiei igienico-ipohondro- ... stiti voi.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Rrox,

Dar totusi, nu ti s-a intamplat niciodata in interactiunea cu copilul sa vezi ca el are asa, o dispozitie sa faca fite, poate de plictiseala, poate de oboseala, poate ca sa se convinga ca-l iubesti chiar si daca se poarta urat sau pur si simplu ca sa vada "ce faci tu daca el..."?

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Hei! Io am zis de carticica (cu poze)si jucarii, nu creioane colorate si jur n-am trisat!

Daca ai la tine cate ceva e mai usor. Dar uite, sunt situatii de viata, in care omul n-are si trebuie sa se descurce.

Sa sti ca Vlad doarme cu noi de cam 1 an. Zice ca-i e frica... Am vorbit cu mai multe mamici (cel putin 10, la o petrecere) si am aflat ca niciun coleg de-al lui nu doarme singur.

Alice

Mergi la inceput

Da Simali, sigur ca mi s-a intamplat. Dar plec de la premiza ca nu face fite degeaba. Are un motiv si ar fi bine sa ma prind care e, ca sa-i pot raspunde eficient. Daca nu ma prind, asta e, dar empatia e acolo.
Copilul o sa incerce de putine ori sa faca ceva neplacut ca sa vada da-l mai iubesti, daca ii vei raspunde mereu cu iubire. Defapt cred ca testeaza acceptarea neconditionata mai degraba. Faptul ca nu-l respingi daca se comporta indezirabil. Daca n-ai antecedente, nu are nevoie sa testeze.
De obicei fitele apar la oboseala si frustrare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

[b]
Daca terapeutul nu e prea atent la ce se petrece verbal si nonverbal, poate fi prins in scenariul pus in scena de client, in special daca rolul atribuit vine pe o nevoie a terapeutului.

Dar nici clientul nu este constient, nu? Ca eu nu cred ca vine cineva la terapie, pe banii lui, cu o nevoie reala in spate, ca sa se dea cocos la terapeut si sa-l bage in cofa, nu?

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Si eu iau cu mine apa si cateva jucarele. Si pix si agenda micuta, astea pentru mine, dar la o adica mi-ar servi si ca sa-l las pe Lucas sa "scrie".
Alice, in privinta dormitului cu voi de frica, mai sunt copii asa. Nepoata mea nu a doemit niciadata singura pana pe la 10 ani. Apoi n-a mai avut probleme. Si nu a mers la nici un medic pentru asta. Totul a disparut de la sine si acum prefera sa doarma singura. Nu trebuie sa te ghidezi dupa altii in privinta asta, ca tot zici ca niciunul din cei 10 copii mentionati nu doarme cu parintii. In afara de asta te-ai gandit vreo clipa la faptul ca poate, macar unul dormea cu parintii iar mama lui nu a vrut sa recunoasca, de rusine? Desi personal nu as considera asta o rusine.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Nu Simali, sigur ca nu. Clientul pune in scena de obicei ce nu poate exprima altfel.
Referitor la tine, probabil de schema asta de parentare ai "beneficiat" copil fiind si nu ti-a fost deloc usor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Nu trebuie sa te ghidezi dupa altii in privinta asta, ca tot zici ca niciunul din cei 10 copii mentionati nu doarme cu parintii.

Ba am spus ca dimpotriva, TOTI dorm cu parintii. Oricum nu-mi faceam probleme...

Alice

Mergi la inceput