Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor
Raspunsuri - Pagina 20
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Jasmin012 Lady, nu am studii de psihologie, , deci nu vorbesc d.p.d.v. profesional, e adevarat. Pur si simplu m-am gandit, ca o necunoscatoare, fireste, cum m-as fi simtit eu daca un om la care as merge cu inima deschisa, cum a scris Alice, ca sa ma ajute sa inteleg unele lucruri, m-ar contracara de fiecare data cand deschid gura si fiecare gest al meu i s-ar parea deplasat. Sincer, cu putina logica pe care o am, eu nu cred ca acea "terapeuta" merita sa profeseze. Nu cred ca are harul ala, atat de necesar acestei meserii cum este pentru medici si dascali. |
Jasmin, nu e nicio problema.
Cat despre terapeuta, e om si ea, are scaparile ei.
Asta nu e o scuza, e mai mult o constatare.:)
Poate cu alti clienti relationeaza foarte bine, poate in cazul lui Alice nu isi da seama de contratransfer..
Partea buna e ca putem schimba terapeutul cand simtim ca nu ne potrivim si nu ne ajuta.
Burtocika spune:
Frunza, si cum ti-a propus sa va observe ? Sa stea cu voi, sa se plimbe cu voi sau cum ?
Te intreb pt ca fata mea (si nu cred ca e singurul copil care se comporta asa) s-ar rusina sau "s-ar da in petec" de fata cu o persoana straina, nu ar putea fi ea insasi si observatia ar fi denaturata.
Stii ca in fizica exista o teorie, cum ca observatorul trebuie sa se afle in afara sistemului de observat, altfel va interactiona cu acesta si observatia nu mai este relevanta, se modifica "datele de referinta".
Si vroiam sa detaliezi un pic aspectul financiar, cat va costa aceste vizite, sunt in cadrul unui program scolar sau privat etc.
*****************************
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Jasmin012 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Cat despre terapeuta, e om si ea, are scaparile ei. Asta nu e o scuza, e mai mult o constatare.:) Poate cu alti clienti relationeaza foarte bine, poate in cazul lui Alice nu isi da seama de contratransfer.. Partea buna e ca putem schimba terapeutul cand simtim ca nu ne potrivim si nu ne ajuta. |
poate se simte complexata in fata lui Alice .
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
rrox3 spune:
Jasmin nu cred ca-i periculos si nu cred ca ar fi o idee buna sa-i refuzi desenele animate cand le doreste. As interveni in alt punct, si anume l-as face sa-si doreasca mai des altceva. Ofera-i alte activitati interesante pentru el, in compania ta, si le va prefera singur. Acum, depinde si de timpul de care dispui. Dar poate fi si in compania tatalui sau altcuiva pe care-l place.
Si, sigur Alice nu o complexeaza pe terapeuta. E posibil s-o enerveze, si ea sa nu se intrebe exact de ce anume o enerveaza. Prea ii serveste exact modul ei de parentare. Lady a pus punctul pe i.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Jasmin nu cred ca-i periculos si nu cred ca ar fi o idee buna sa-i refuzi desenele animate cand le doreste. As interveni in alt punct, si anume l-as face sa-si doreasca mai des altceva. Ofera-i alte activitati interesante pentru el, in compania ta, si le va prefera singur. Acum, depinde si de timpul de care dispui. Dar poate fi si in compania tatalui sau altcuiva pe care-l place. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Rox, , timp am suficient, ca nu am servici. De facut facem destul de multe impreuna: citim, numaram, "discutam", mai pictam (desi eu n-am deloc talent la pictura ), facem puzzle-uri, dansam... asta cand nu iesim afara din cauza caldurii. Iar de jucat se joaca mult si singur, ca e innebunit dupa trenulete, e in stare sa se joace cu ele cu orele.
Imi faceam griji, pentru ca sunt persoane care sustin ca nu e bine sa lasi copii atat de mici la TV mai mult de 1 ora, si nu stiam daca aici intra si desenele animate.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 [br Simali culmea e ca terapeuta aplica cam ce ai descris tu mai devreme ca trebuie aplicat cu un copil, doar ca nu te ia in brate si nu te dragaleste cand explodezi. (Tu tot vrei sa spui, sa sustii ceea ce crezi, sa-ti afirmi personalitatea - copilul tot vrea sa se intoarca la dozatorul de apa, sa-si afirme personalitatea) Ai nevoie de alta terapeuta. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Roxana, nu-i acelsi lucru. Eu am inteles ce vrei tu sa spui dar eu nu m-am dus sa-mi afirm personalitatea ci sa gasesc cai prin care pot sa-l ajut pe copil sa nu mai fie atat de anxios. Sunt dispusa sa schimb multe pentru ca lui VLad sa-i fie bine (si am si facut-o la multe capitole) dar sunt si lucruri pe care nu pot sa le fac pentru ca ne-ar afecta pe termen lung pe toti. Nu-l pot scoate pe "trebuie" definitiv din vocabular pentru ca de pilda nu ma pot duce la firma si sa-i spun unui angajat "Domnul X, e de dorit sa faceti inventarul astazi". Daca-i zici "trebuie sa faceti inventarul astazi" omul intelege altfel.
Cand citesti teoria mea cu "spune nu si ia copilul de acolo de 100 de ori daca trebuie" nu uita ca eu nu sunt si nu am fost un parinte AP. Nu pot. Pentru mine ce nu se poate nu se poate si sunt foarte senina cand aplic.
Teoria Atasamentului? Exceptionala.
Capitalul de Marx? Tot asa.
Punerea in practica a celor doua? Discutabila.
Nici pana in ziua de astazi nu inteleg cum poate sa mearga cineva un an sau doi cu copilul agatat de gat intr-un saculet sau cum poate sa-i dea san 24 din 24 de cate ori are el nevoie. Pe mine nu m-ar fi tinut nervii sa fac asa ceva. Nu spun ca nu le admir pe mamicile care pot... Dar stiu ca sunt multe mamici ca mine (uite frunza_alba) si ele au nevoie de idei.
Dar uite, de dragul stiintei, in situatia cu dozatorul, tu cum procedai, concret? (sa nu-mi spui ca luai jucarii si creioane colorate sau ca plecai de acolo val vartej ca trisezi).
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Jasmin012 spune:
Eu il luam in brate... si il tineam de vorba.
Desi peste 4 luni face 3 ani inca sta mult in brate... la mine, ca daca il ia taica-sau nu prea vrea. Uneori ma deranjeaza, ca e greu... dar imi si place. Deci asta se cheama ca sunt o mamica AP? La mine e valabila si chestia cu alaptatul: la cerere (si de 15-20 ori pe zi), pana la 1 ani si 8 luni
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Jasmin012 spune:
a, plus iubareli, dormit cu parintii, uneori pe burta la mami, ca pe vremea colicilor (desi acum pe caldura nu prea).
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Si, sigur Alice nu o complexeaza pe terapeuta. E posibil s-o enerveze, si ea sa nu se intrebe exact de ce anume o enerveaza. Prea ii serveste exact modul ei de parentare. [b]Lady a pus punctul pe i. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
O sa te mire dar n-am discutat despre parentare pentru ca dansa nu are copii si n-o intereseaza subiectul. TCC inseamna sa-mi schimb modul de gandire (dupa aceeasi schema si la adulti si la copii). Deci si modul de vorbire. Mai degraba voia sa ne faca consiliere de cuplu din ce mi-am dat eu seama dar noi chiar nu aveam nevoie de asta.
Totusi faptul ca am carat toata familia la terapie a avut si consecinte pozitive:
- Vlad a devenit mai stapan pe sine (el a facut sedinte individuale si a prins foarte usor notiunile de baza)
- sotul meu s-a speriat putin, a iesit din turnul de fildes, s-a amestecat printre muritorii de rand si a realizat ca baiatul are nevoie de el. De atunci petrece mult timp cu copilul si asta se vede de la o posta in comportamentul lui Vlad.
- eu (pentru ca sunte fata... asa mi-a spus Vlad) am facut un pas inapoi si i-am lasat sa-si intareasca relatia.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
rrox3 spune:
Simali dupa,parerea mea personala sunt multe exagerari in aplicarea AP. Nu vreau sa stranesc discutii interminabile, pentru mine AP nu inseamna dormit cu copilul pana se satura copilul si alte d-astea, inseamna o relatie care sa respecte criteriile alea de le-am postat cu cateva pagini in urma. Neaparat empatie si respect.
Am mai scris si cum procedez eu (acum, de cativa ani incoace ).
Practic, in cazul dozatorul , ceva de genul: mers langa copil, aplecat la nivelul lui, vorbit empatic in timp ce-i retin manutele distrugatoare - dar asa mai mult ca o imbratisare, nu pus catuse. "Stiu ca-i tare distractiv sa faci paharele astea praf, dar uite, daca mai vine un baietel acum, dupa tine, el nu o sa mai aiba cu ce pahar sa bea apa. Tu ai avut, ai baut. Ti-ar fi placut sa vii abia acum si altcineva sa fi stricat toate paharele deja? Uite, daca vrei, ia un pahar si stroceste-l pe ala cat vrei. Asa te distrezi si tu si raman si pahare pentru alti copii." Acompaniat de mangaiat, dragalit, si cu zambetul pe buze. La nevoie luat in brate cu pahar cu tot, si mers cu el la ghiseu, la coada.
In mod normal, daca asa interactionezi cu copilul de obicei, s-ar linisti, ar intelege.
Daca de obicei interactiunea cu tine il frustreaza, e posibil sa se lupte, sa nu renunte - desi intelege. Atunci l-as lua si as pleca din banca. Acasa as relua discutia cu el, tot empatic, numind clar emotiile prin care am vazut ca a trecut, si acceptandu-le.
Un astfel de ccomportament al parintelui, prezent sistematic, nu ocazional, face copilul un foarte bun colaborator.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)