Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Acum realizez ca in timpul tearapiei eu "trebuia" sa vorbesc cum "era de dorit".
Alice

Nu este ok daca ´´realizezi´´ asta . Ea in loc sa te faca sa intelegi raul care apare de la ´´trebuie´´ te impinge mai mult pe ´´trebuie´´ asta. Nu sunteti compatibile, ea nu te poate face sa intelegi niste aspecte.

De ce nu-i spui? Spune-i exact ce ai scris mai sus si vezi ce-ti raspunde.
Sau mai bine cauta alt terapeut, nu-ti faci nicio favoare mergand in continuare la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mie mi se pare arogant modul in care vorbeste cu tine. Ai nevoie de cineva macar de aceeasi varsta, cu mai multa experienta profesionala si de viata, plus ca daca te tot faulteaza cand vorbesti si nu simte cand tu intelegi sensul dar mai gresesti exprimarea, e superficiala si nu prea desteapta, ca sa ma exprim elegant.
PS. Sacosa as lua-o si eu si l-as si mustrului zdravan pe sot pentru asa vorbe, indiferent daca-i si copilul de fata sau nu, el are o problema nu tu. Si terapeuta la fel ca nu intelege nimic din exemplu!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ca sa ma refer la exemplu, eu nu stiu daca as lua sacosa, decat daca as avea pe urma unde sa ma spal pe maini Mi s-ar parea extrem de scarbos sa pun mana pe gunoiul altuia, eu trebuie sa duc munca de lamurire cu mine insami sa-l duc pe-al meu la ghena (de obicei e responsabilitatea sotului).

Ti-a spus ca este o manifestare obsesiv-compulsiva pt ca OC se manifesta si prin dorinta de perfectiune, de a indrepta lucrurile ... Din cate am citit, si eu sunt putin OC Poate putin mai mult Una este sa ai manifestari OC, alta este sa ai o personalitate OC si cu totul altceva este sa fii bolnav de OC; exista si aici diferite grade de manifestare a "tulburarii".

Referitor la terapeuta, eu cred ca problema ei este lipsa de experienta in comunicarea cu oamenii. Adica ea cunoaste niste chestii teoretice, pe care ti le serveste ca din carte, fara sa-si dea seama ca trebuie sa empatizeze cu tine si sa ti le serveasca asa cum tu le poti receptiona. Poate ca nu spune lucruri gresite, dar modul in care le spune te face sa vrei sa te intorci pe calcaie si sa pleci. Sau cum ar fi spus bunica mea "tonul face muzica".

Frunza cred ca a abandonat subiectul si si-a rezolvat singura problemele ...

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

te-a catalogat gresit: nu esti obsesiv-compulsiva, ci ai doar bun simt. Obsesiv-compulsivii sunt aia care aseaza lucrurile la milimetru si freaca mizeria la nesfarsit, desi locul e curat demult. Unii dintre ei ar spune ca sunt perfectionisti dar sunt doar obsedati. E ceva bolnavicios. Suferi de vreo obsesie din asta?

Tulburarea obsesiv-compulsiva a personalitatii este definita asa:
un pattern comportamental de ordine,rigoare, meticulozitate,perseverenta, perfectionism.

Vroiam doar sa subliniez faptul ca nu e vorba doar de a freca murdaria. E vorba la modul general, de analitism; rigoare;scrupulozitate;intoleranta fata de compromis, coruptie,indiferenta; teama de schimbare; comunicarea concreta, etc etc.
Asta nu inseamna ca daca o persoana este riguroasa, concreta, serioasa, cu intoleranta la compromis,etc, este bolnava.
Doar cand trasaturile de mai sus devin inflexibile, dezadaptative, putem vorbi de tulburare obsesiv compulsiva de personalitate.

Nevroza obsesiv compulsiva pe de alta parte, e caracterizata prin compulsiuni si obsesii propriu-zise, are debut distinct si nu o dezvoltare continua in timpul vietii precum tulburarea de personalitate.Nevroza difera de tulburarea de personalitate prin obsesii si compulsiuni , nu prin trasaturi obsesive.

Terapeuta nu i-a spui lui Alice ca sufera de tulburare obsesiv-compulsiva de personalitate sau de nevroza obsesiv compulsiva. I-a spus ca are manifestari obsesiv compulsive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunza_alba spune:

Buna!
Am fost plecati cateva zile, departe de toti si toate fara internet, semnal la telefon&co.
Am incercat sa ne regasim dincolo de valtoarea problemelor de zi cu zi, sa fim mai calmi, mai calzi si mai putin crispati.
Aceasta iesire a fost ca un balsam mai ales pt copil.
Noi parintii fiind mai relaxati am avut parte de un feedback pe masura din partea copilului.A fost super si speram sa putem pastra promisiunile pe care ni le-am facut noua insine: sa fim consecventi in orice decizie pe care o luam impreuna sau pentru copil, sa fim mai calmi si sa luam lucrurile mai usor.

S-a mai intamplat un lucru , care , cred eu, ma va schimba in bine, pe mine ca mama.
La indemnul unei bune prietene, am acceptat sa vorbesc cu o doamna,consilier scolar.
Mi-a facut o impresie foarte buna si chiar a reusit sa-mi ridice moralul.Ne vom intalni cel putin o data pe saptamana sa discutam.Mi-a spus inca de la bun inceput ca nu vom face terapie propriu-zisa ci vom incerca sa depasim niste obstacole.Din toamna va organiza niste cursuri pentru parinti la care voi participa si eu.
Singurul lucru care ma pune pe ganduri este ca mi-a sugerat ca ar fi bine sa urmareasca putin comportamentul meu in prezenta copilului( in parc, prin magazine sau chiar acasa).
Ce ziceti de chestia asta, sa accept sau nu?
Vi se pare normala aceasta sugestie?
Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Olympia nu are legatura varsta. Conteaza capacitatea terapeutei de a avea o comunicare incluziva cu clientii si de a crea impreuna cu ei o relatie bazata pe incredere.
In tara asta profesionalismul e la cote scazute, si psihoterapia nu e o exceptie.

Simali culmea e ca terapeuta aplica cam ce ai descris tu mai devreme ca trebuie aplicat cu un copil, doar ca nu te ia in brate si nu te dragaleste cand explodezi. (Tu tot vrei sa spui, sa sustii ceea ce crezi, sa-ti afirmi personalitatea - copilul tot vrea sa se intoarca la dozatorul de apa, sa-si afirme personalitatea)
Ai nevoie de alta terapeuta.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Frunza_alba suna foarte bine ce povestesti
Ce nu ti se pare normal in sugestia doamnei consilier?
E firesc sa va vada in relatie, fiindca doar asa poate identifica punctele problematice din interactiunea voastra, probabil recurente. Verbale si nonverbale. Mi se pare chiar o oferta foarte generoasa din partea ei.
Succes!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

frunza_alba, bine ai revenit!
E bine ca v-ati mai linistit si ca incercati sa gasiti cu calm o solutie.
Nu as putea sa-ti spun ce sa faci, dar eu as accepta invitatia tipei. Personal nu mi se pare anormal.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui frunza_alba

Buna!
Am fost plecati cateva zile, departe de toti si toate fara internet, semnal la telefon&co.
Am incercat sa ne regasim dincolo de valtoarea problemelor de zi cu zi, sa fim mai calmi, mai calzi si mai putin crispati.
Aceasta iesire a fost ca un balsam mai ales pt copil.
Noi parintii fiind mai relaxati am avut parte de un feedback pe masura din partea copilului.A fost super si speram sa putem pastra promisiunile pe care ni le-am facut noua insine: sa fim consecventi in orice decizie pe care o luam impreuna sau pentru copil, sa fim mai calmi si sa luam lucrurile mai usor.

S-a mai intamplat un lucru , care , cred eu, ma va schimba in bine, pe mine ca mama.
La indemnul unei bune prietene, am acceptat sa vorbesc cu o doamna,consilier scolar.
Mi-a facut o impresie foarte buna si chiar a reusit sa-mi ridice moralul.Ne vom intalni cel putin o data pe saptamana sa discutam.Mi-a spus inca de la bun inceput ca nu vom face terapie propriu-zisa ci vom incerca sa depasim niste obstacole.Din toamna va organiza niste cursuri pentru parinti la care voi participa si eu.
Singurul lucru care ma pune pe ganduri este ca mi-a sugerat ca ar fi bine sa urmareasca putin comportamentul meu in prezenta copilului( in parc, prin magazine sau chiar acasa).
Ce ziceti de chestia asta, sa accept sau nu?
Vi se pare normala aceasta sugestie?
Toate bune!

da, propunerea consilierei mi se pare absolut fireasca si normala, deoarece in acest fel poate observa unde anume "gresesti" in relatia cu baietelul tau.

nu stiu daca ai urmarit vreodata "SuperNanny" sau variantele originale ale acestui reality-show ("Take Home Nanny", de ex); ei bine, de fiecare data, inainte de a interveni intr-o familie, bona/consiliera/psiholoaga respectiva observa obiceiurile de zi cu zi, atat ale copiilor, cat si ale parintilor, pentru a-si forma imaginea de ansamblu asupra problemelor si pentru a-si alcatui o strategie de abordare si rezolvare a situatiilor neplacute/nedorite...

insa, daca tie ti se pare prea mult sa fii "observata" si crezi ca te-ai simti inconfortabil, discuta deschis cu d-na respectiva si explica-i temerile tale...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Lady, nu am studii de psihologie, , deci nu vorbesc d.p.d.v. profesional, e adevarat. Pur si simplu m-am gandit, ca o necunoscatoare, fireste, cum m-as fi simtit eu daca un om la care as merge cu inima deschisa, cum a scris Alice, ca sa ma ajute sa inteleg unele lucruri, m-ar contracara de fiecare data cand deschid gura si fiecare gest al meu i s-ar parea deplasat.
Sincer, cu putina logica pe care o am, eu nu cred ca acea "terapeuta" merita sa profeseze. Nu cred ca are harul ala, atat de necesar acestei meserii cum este pentru medici si dascali.

Ei, si de problema mea ce ziceti? Nici o parere, nimic?

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput