greutate vs aspect fizic la bebelusi

greutate vs aspect fizic la bebelusi | Autor: janine78cl

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, sunt mamica unei fetite de 7500 g la varsta de 10 luni, care avut la nastere 2840 g si 48 de cm , s-a nascut la 37 de saptamani pe cale naturala la CFR2 (o sa va explic imediat de ce am specificat spitalul). Ma adresez mamicilor care au aceiasi problema ca mine adica bb are o greutate sub graficul "teoretic" afisat pe toti peretii cand te duci la pediatru...de inaltime nu mai spun nimic ca se observa de la distanta cat de scunda este.Ca mama este normal sa-mi fac griji, cand vad alti copii mai mici ca ea la varsta care sunt mai mari la greutate si inaltime, pe de alta parte ma gandesc la arborele meu genealogic, ca la mine in familie nu suntem inalti dar suntem totusi dolofanei, ca sa ma exprim mai frumos, cu mici exceptii desigur.Pana la 3 luni nu mi-am dat seama, spre rusinea mea , ca fetita mea ar putea avea ceva la stomacel ptr ca nu se manifesta in nici un fel, am descoperit infectie cu E. Coli, de care am scapat dupa 3 tratamente, si tin sa multumesc pe aceasta cale forumistelor care m-au ajutat involuntar sa scap copilul de aceasta infectie descoperita la coprocultura (dupa mintea pediatrei era sufucient zile cu zinnat, dar ma rog...). Copilul mananca tot ce ii dau de mancare, lapte formula 150 de ml la o masa, iar aspectul ei fizic este perfect din punctul meu de vedere... http://.hi5.com, aici puteti sa va convingeti...eu una nu stiu ce sa mai cred....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

janine, fetita ta e o minunata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

graficul ala de care zici este unul foarte general si pentru calcul rapid.
graficul adevarat pentru calculul cresterii are doua axe, una pentru greutate si alta pt lungime/inaltime. unite prin niste curbe (percentile).
idee e asa: copilul trebuie sa ramana pe aceiasi curba a graficului, asta aratand o crestere normala. spre exemplu daca este pe curba de 10% (nu neaparat fix pe ea, dar pe langa ea), inseamna ca se incadreaza in greutatea normala a 10% din populatie. daca creste nomral.... ramane pe langa aceasta curba.
din pacate aceste grafice nu au mai foat actualizate pentru romania de foarte multi ani......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si noi suntem in aceeasi situatie :(

baietelul meu are 9,600, de cateva luni incoace vad ca pune ff putin ( de vreo luna- doua deloc), greutatea asta ar fi trebuit sa o aiba la 1 an ( s-a nascut cu 3,200 ), acum are un an 4 luni si jumatate....asa, din afara nu pare ff slab, e musculos ( serios, la picioare efectiv i se vad muschii cand calca), dar cand il urc pe cantar ma ia disperarea, nici nu-mi vine sa-l mai cantaresc. E adevarat ca e ff activ, e o zvarluga, nu sta o clipa, doar cand doarme, in rest tot timpul alearga, se catara peste tot ( marginea canapelelor, mese- l-am gasit inclusiv stand in fund pe masa din bucatarie, si-a tras singur scaunul si s-a urcat), la locurile de joaca se baga si urca peste tot, se da pe toboganele mici, alearga de abia il prinzi......chiar nu stiu ce sa mai zic, din afara lumea se mira ca zic eu ca e slab dar cantarul arata altceva.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Graficul ala este o medie. E normal ca unii copii sa fie sub grafic, altii deasupra. Mie mi se pare ok 7500g, zici ca e si micuta. Si-a dublat greutatea de la nastere, nu?
Fii-mea a fost cam ghindoaca pana pe la 1.6 ani si eu am peste 1.70m, ta-su peste 1.80m

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Eu nu stiu sa-ti zic daca e prea slaba sau prea grasa sau prea mica sau prea inalta fetita ta Serios acum, eu sunt obsnuita cu cifre asa mici de la fiica-mea
Insa daca fetita ta creste in acelasi ritm, daca e vesela, se joaca...daca ai facut niste analize si sunt OK, atunci lasa naibii graficele ca o sa innebunesti! Sau tine graficele in continuare, dar accepta ca fetita ta asa e - mai micuta.
Sunt analize care sa fac pentru hormonii tiroidieni (cred) si radiografia de pumn ca sa se confirme ca nu e vorba de o boala de crestere; cu siguranta un medic pediatru ti le va recomanda daca ii spui despre ce e vorba.
Pe de alta parte, infectia cu E coli eu stiu ca e foarte rezistenta si ca recidiveaza usor, asa ca trebuie tinuta sub observatie...Nu stiu daca faptul ca a avut aceasta infectie cand era f.f. mica are un rol in cresterea ulterioara, dar ai putea sa intrebi un medic.
La fel, stiam ca infectia cu E coli la stomac (nu la nivelul intestinului) nu se vede la coprocultura, ci doar printr-un test destul de invaziv al carui nume imi scapa acum. Insa nu sunt medic, e foarte posibil sa gresesc eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu ce sa mai zic de fie-mea care are la 3 ani (neimpliniti, dar ma indoiesc ca va mai pune kg in doua sapt) 13 kg.

Mie aici mi s-a spus asa: atat timp cat este pe curba nasterii ei (a avut 2700g la nastere) e ok. Ea s-a mentinut pe curba, n-a scazut sub ea, in plus e voioasa, sanatoasa, mananca bine, asa ca sa nu-mi fac griji.

Aici se merge foarte mult pe prevenirea obezitatii asa ca nu prea esti incurajat sa ingrasi copilul artificial (cu vitamine pentru apetit sau mai stiu eu ce).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Eu am 2 baieti - unul de 6 ani jumate si unul de 3 ani si 10 luni - amandoi nascuti normal la 3,2 respectiv 3,3 kg. Dragos care este mai mare a avut asa : - la 1 an -7 kg; la 2 ani 9 kg; la 3 ani - 12kg; la 4 ani 15-16 kg; la 6 ani 18.5 kg. Acum are in jur de 19-20kg. M-am stresat , i-am facut o gramada de analize si toata lumea mi-a spus sa-l las in pace atata vreme cat e sanatos, voinic si energic. De mult nu ma mai stresez din aceasta cauza - arata bine , e muschiulos si foarte spotiv.
Doctorii au spus ca e perfect sanatos.

Victor in schimb a fost tot timpul mai plinut sa zic asa - cred ca are oasele mai grele, si e mai inalt, deoarece la aproape 4 anisori are 18 kg si 113 cm. Evolutia lui nu o stiu asa bine pentru ca am fost mult mai relaxata cu el decat cu Dragos. Cu el ma stresez sa-l invat sa manance sanatos- dar asta e o alta problema- el cautand in permanenta dulciuri.

Asa ca nu te mai stresa - daca nu scade in greutate fara un motiv anume atunci e ok. Daca mananca mai putin - e ok - asa e ea. Fiecare are ritmul lui.

Apropo la Dragos ma rugam sa manance 10 lingurite de mancare - si acum imi aduc aminte cum numaram linguritele si ce stres mare era masa.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui janine78cl

Buna fetelor, sunt mamica unei fetite de 7500 g la varsta de 10 luni, care avut la nastere 2840 g si 48 de cm , s-a nascut la 37 de saptamani pe cale naturala la CFR2 (o sa va explic imediat de ce am specificat spitalul). Ma adresez mamicilor care au aceiasi problema ca mine adica bb are o greutate sub graficul "teoretic" afisat pe toti peretii cand te duci la pediatru...de inaltime nu mai spun nimic ca se observa de la distanta cat de scunda este.Ca mama este normal sa-mi fac griji, cand vad alti copii mai mici ca ea la varsta care sunt mai mari la greutate si inaltime, pe de alta parte ma gandesc la arborele meu genealogic, ca la mine in familie nu suntem inalti dar suntem totusi dolofanei, ca sa ma exprim mai frumos, cu mici exceptii desigur.Pana la 3 luni nu mi-am dat seama, spre rusinea mea , ca fetita mea ar putea avea ceva la stomacel ptr ca nu se manifesta in nici un fel, am descoperit infectie cu E. Coli, de care am scapat dupa 3 tratamente, si tin sa multumesc pe aceasta cale forumistelor care m-au ajutat involuntar sa scap copilul de aceasta infectie descoperita la coprocultura (dupa mintea pediatrei era sufucient zile cu zinnat, dar ma rog...). Copilul mananca tot ce ii dau de mancare, lapte formula 150 de ml la o masa, iar aspectul ei fizic este perfect din punctul meu de vedere... http://janine78.hi5.com, aici puteti sa va convingeti...eu una nu stiu ce sa mai cred....

janine78

janine, la mine la Clubul Scutecelor este o mamica a carei fetita are peste un an si e tot asa slabuta. Fara probleme de sanatate.

Prin urmare, .

Dupa mine, bebica ta arata excelent!

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Am si eu un baietzel (acum are 2 ani si 3 luni) care mai mereu a fost pe la limita de jos cu greutatea, tot asa, nascut la 37 de saptamani, 2 750 gr, infectie cu stafilococ auriu la 8 zile de viata. Apoi cresa a inceput la 8 luni si a fost bolnav in continuu cam un an de zile, timp in care a mancat mai putin decat alti copii, el oricum nu este genul caruia sa ii pese de mancare Nici cand era mic mic, nu mi-a plans niciodata de foame. In plus dupa ce a inceput cu racelile voma cam zilnic, luni de zile ne-am chinuit cu vomatul, deci chiar daca manca, degeaba

Insa mereu s-a mentinut pe curbe, exact cum zicea cineva mai sus. Curbele de jos Pediatrul niciodata nu s-a arata ingrijorat, cresterea in greutate a existat, chiar daca mica, uneori a stagnat... Chit este ca greutatea mai mica nu l-a impiedicat sa se dezvolte foarte frumos, a mers foarte repede, vorbeste de la doi ani de ne capiaza ne uimeste cu conexiunile pe care le face, deci da semne ca ii misca rotitzele pe acolo Dupa ce a trecut faza grea cu bolile apetitul i-a revenit, nu mai vomita, mananca bine, de toate, avem program pe care il respectam, nu face mofturi, papa singurel etc De luat in greutate cam tot asa, cred ca nu va fi nicoodata grasan, dar mie imi place, caci inca il tin mult in brate, ne putem juca frumos, ne calarim de zor

Sa precizez ca eu niciodata nu i-am dat cereale cu lapte, pufuleti sau mancare intre mese, nici cand ma impingea mama, disperata ca bebe era plea slab. Nu i-am dat lapte noaptea, si de altfel nici ziua, intre mese. Doua biberoane pe zi, dimineata si seara, in total 500 grame pe zi, atat mi s-a recomandat. Fara sucuri, nici macar de fructe, doar apa a baut pana acum de sete. Cu biscuitii, cate unul din aia de bebe, iar dupa 1 an jumate am inceput sa ii dau din aceia Petit beurre. Acum mananca si inghetzata in weekenduri si ii mai dau prajiturele sau chec, dar in genere cam "calculez" cantitatea de dulce zilnica. Nu ii refuz mici placeri, ii dau prajiturele, iaurturi dulci, creme, cand iesim in oras e distractie dar incerc sa mentin o balanta.

Singura chestie mai urata cu greutatea mica este ca atunci cand au o boala se vede clar pierderea... Un copil mai grasut are "de unde sa dea jos". Can mi-a facut enterocolita valeeeu ca slabanog ajunsese, din fericire a recuperat rapid. In rest nu vad avantaje in faptul de a avea copil mai grasutz. In nici un caz nu este un criteriu dupa care evaluam starea de sanatate in general. Daca este vioi, face progrese evidente, este plin de energie, gretuatea conteaza mai putin.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janine78cl spune:

va multumesc pentru incurajari, dar pana nu o vad mai maricica sa-mi spuna ea ce o doare tot timpul am senzatia ca are ceva, desi merge deabusolea de la 8 luni jumatate, tata a spus la 6 luni jumatate, este f energica, prinde repede,danseaza, si nu mai spun cate face ca intru in categoria parintilor laudorosi..., dar totusi mi-ar fi placut sa fie mai pietroasa carnea pe a nu asa de moale.cat am fost insarcinata tot timpul am spus ca-mi doresc o fetita ambitioasa si asa este (abia la 31 de sapt am aflat sexul copilului, nu a vrut sa arate sub nici un chip), blonda si slaba, le admir pe fetele suple ptr ca toata viata am fost durduluta cu regimurile de slabit sub nas(inclusuv sibutramima), si de aceea ma cam simt vinovata ca mi s-au implinit dorintele. In ceea ce priveste infectia descoprita prin coprocultura este posibila ptr ca scaunul fetitei era inchis la culoare, verde negru, si cand m-am dus la pediatrul cu pampersul mi-a recomandat coprocultura, si asta a iesit la analize,nu sunt medic...
Am sa-i repet toate analizele totusi desi asta nu este copil bolnav, va garantez, pentru ca mananca, doarme, se joaca, face ambitii...
am omis sa va spun ceva...nu ne-au dat dintii nici acum , si daca ma credeti ca tot ce este mai bun pe lumea asta ei ii dau, toate creme Klorane, sampoane SANOSAN, pudre Baneocin, lapte , cereale si ceai numai de la Humana sa nu cumva sa-i schimb meniul, m-am gandit ca fiind mai scump este si mai bun...dar nu cred ca este o solutie...

Mergi la inceput