Trombofilia o cauza a infertilitatii - 29 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

brotacel, imi pare rau ca ai sarcini oprite in evolutie.
Eu daca as fi in situatia ta as face si factor XIII si gena PAI inainte de a face bebe, indiferent ca dr Uscatescu zice sa astepti pana ramai insarcinata; inseamna inca vreo 5-600 lei, dar eu as prefera sa le fac.
Mie pt gena PAI homozigot mi s-a marit doza de Clexane de la 0.4 la 0.6, asa ca da, mutatiile astea influenteaza tratamentul; se pare ca si PAI are legatura ca formarea si ulterior cu vascularizarea placentei.
Despre factor XIII nu stiu ce sa iti spun, ca p'asta nu il am, asa ca nu m-am documentat despre el.

22+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
FIV1 reusit, Wunschbaby Viena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

balanta... stii ce mi se pare ciudat?
ca uscatescu afirma sus si tare ca nu se mai leaga de gena PAI. ca nu o mai doctoricesc nici strainezii. si de MTHFR-ul meu homozigot, zicea ca nici ala nu e de alarmat...
din cate am vazut eu, e mai rezervata acum cu recomandarea pt clexane. daca ar fi dupa ea (si nu am interveni noi cu insistentele), ar recomanda clexane la mutante doar daca observa modificari la analizele facute de ei, cele care indica starea clinica. mi-a subliniat de 2 ori ca nu mutatia imi "da dreptul" la clexane ci impactul mutatiilor asupra organismului.
dar eu... iti dai seama ca sunt mai cu morcov adanc infipt, si stiu ca mereu analizele mi-au fost super bune in afara sarcinii. asa ca nu ma joc cu focul. in sarcina am doar analizele de la internare, cand deja sangeram, si am doar hemoleucograma. si nu o sa ma risc sa raman asa la sarcina urmatoare. mi-a spus doar sa o anunt la urmatoarea incercare si hotaram atunci, in functie de doleantele medicului si de schema de tratament. mi s-a parut ciudat sa aud ca asteapta parerea ungurilor cand stiu ca ungurii asteapta parerea hematologului...dar ma rog, detaliem la momentul oportun

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Floricicademac, as pleca eu, cum nu? Ca tot ma simt bine si n-am probleme dar e bine sa stau cuminte acasa. Macar la mare m-as duce vreo cateva zile pe la inceputul lui septembrie. Nuuuu, nu sa stau la soare ci doar sa o vad, sa fac aerosoli si poate un pic de baie la calcaie daca-mi dau voie Uschi si Haiducu. de prin strachinataturi ma multumesc cu pozici, noi ne-am luat portia de plimbareala peste granita de cand cu FIV-ul

Aristica esti mortala, cum sa alaptezi bre vreo lighioana? Pastreza titi ca imediat vine bebe si are nevoie de ea! E bine ca nu ai primit mesaj inapoi de la doftor! Greturi n-am, nici n-am avut cine stie ce, decat daca nu mancam la timp mai aparea o senzatia slaba acolo. Sunt baricadata cu covrigei, mere etc. si cand vine senzatia, bag la stomac repede sa se calmeze. Sa dea DD sa faci cati bebei doresti tu! Fetele alea care treceau de 32 de sapt erau pe anticoagulante au ba? Eu cred ca anticoagulantele ne ajuta sa trecem cu bine de 32 de sapt, ba chiar de 38 asa che, bucura=te acu ca nu ti-a dat Uschi clexane ca dupa ce te burticesti, io crez ca nu scapi de gaureala.

Fetele mai vechi oare de ce nu mai scriu pe aici? Nici la odisee nu le-am vazut... Fetele, Danny, pe unde sunteti? Vrem vesti noi si bune despre burticile voastre!

Acum niste intrebari: e vreo graviduta care ia si vitamina C data de Uschi? Eu m-am apucat sa iau Urinal impotriva balaurului numit E.coli din urina si acolo scrie ca e bine ca pi sa se acidifice cu ajutorul vitaminei C. Am bagat cate 500 mg pe zi, oare gresesc???

Pup fetele,

Felix 11+

Mergi la inceput

aristica, nu stiu despre sansele de supravieturie a unui fat care se naste dupa 32 de sapt dintr-o mama cu trombofilie, nu am citit despre asa ceva. Cred insa ca depinde si de ce fel de trombofilie e vorba, ca daca trombofilia s-a manifestat inca dinainte de sarcina prin evenimente trombotice, probabil ca "sansele" ca o sarcina sa aibe probleme, cresc.
Sigur ca atunci cand citesc ca se pierd multe sarcini si la varste mici si la varste mari, am tendinta sa ma sperii, dar incerc sa imi mentin starea de echilibru.
Eu cred ca am facut tot ce a depins de mine pt sarcina asta: investigatii, vizite la medici de pe te miri unde, tratamente, mutatii luate in foarte serios, etc. Restul, tine de Dumnezeu; eu cred ca daca m-a ajutat pana acum, ma va ajuta pana la capat.

Incearca sa nu iti mai faci ganduri negre si sa crezi in sansa ta, altfel iti faci rau singura. Eu cred ca si psihicul conteaza enorm; cel putin la mine a contat.

22+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota

Mergi la inceput

alla, asa e, din ce citesc pe forum, si eu am observat ca dr Uscatescu e mai rezervata in privinta Clexane decat era acum un an, cand am fost eu la ea.
Da, asa este cu gena PAI, ea nu o considera periculoasa; asa mi-a scris si mie pe email cand i-am scris ca o am si p'asta. Insa in Austria, pt PAI mi s-a marit doza de Clexane. Asa ca eu m-am luat dupa cei din Austria, ca ei mi s-au paruti mai precauti.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Va multumesc mult, fetelor, pentru sfaturile voastre.
Nu e ca nu vreau sa merg la analize, dar nu intelegeam de ce mi se spunea ca intai sa raman gravi, sa merg imediat la gineco, si apoi stiu ei ce analize sa imi dea de facut, sau ce tratamente...
Doi dr. gineco. mi-au spus asta.
Ma gandeam ca , din analizele de pana acum, ei au interpretat ca nu pot avea trombofilie sau mai stiu eu ce minuni si ca pot evita o alta oprire in evolutie, prin tratament in sarcina.
Acum, inteleg de la voi ca pot fi mutanta fara sa AM niciun simptom, si ca mutatia respectiva sa imi afecteze sarcina. Dar pot descoperi aceasta mutatie si inafara sarcinii, da?
Profilul de trombofilie ereditara II de la Synevo, acopera si eventualele analize pt. mutatiile genetice de care vb. voi??

Multumesc din nou, si s-ar putea sa va mai plictisesc cu intrebari de genul asta

PS: CUM IMI ACTIVEZ PM-ul, CA IMI TOT BATUL CAPUL SI NU VAD CUM...!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Hehe... Sara... dupa medici eu nu avem nici pe departe trombofilie ereditara, ca doar nu am niciun caz in familie!!! Da, daca esti mutanta poti trai linistita o viata fara sa stii de ele. Dupa o anumita varsta creste riscul aparitiilor trombilor care te pot afecta. Dar eu personal nu cred ca voi prinde varsta aia Insa mutatiile se pot"activa" in timpul sarcinii. La analize se depisteaza oricum, fiindca sunt mutatii genetice, deci daca ai primit genele respective, poti sa te dai si peste cap ca tot le ai. Si le transmiti mai departe copilului tau, daca le ai homozigote transmiti o gena 100%, daca le ai heterozigote si tatal copilului nu le are ai sanse sa se nimereasca gena buna si sa nu transmiti, etc E logic totul, dar mie mi-a fost greu totusi sa inteleg (am pierdut cam o luna cu asta, cautat si scormonit pe site-uri, carti, etc). Din ce am vazut eu aici si nu numai, exista tendinta ca aceste gene sa isi faca de cap mai mult o data cu inaintarea noastra in varsta, si am citit cazuri cu mai multi copii, 4-5, si la fiecare sarcina lucrurile se complicau si mai mult, doza de anticoagulante trebuia crescuta. Asta am vazut-o pe un forum unde sunt mai mult persoane din USA.
Referitor la zgarcenia in prescrierea clexanului de d-na dr - m-ati cam demoralizat, fetelor! Inseamna ca la mine, daca mi-a scris din start ca voi face clexane si inainte de conceptie si in timpul sarcinii... e BELEA! Am niste mutatii de toata frumusetea! Si PAI si factorul alalalt nici nu le-am facut, ce sa mai zic!!!

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

floare de mac, cred ca pe tine te-a luat din start cu clexane din cauza FLV-ului. nu stiu...
balanta, am mai scris pe aici ca sunt mirata de atitudinea fata de PAI a lui Uscatescu (de fapt exprimata de asistenta Viorica, care de fapt vorbeste in numele si in convingerea lui Uscatescu).
Mie la Cluj geneticiana mi-a zis (stiam deja de MTHFR) ca ideea de tratament ar fi acid folic la greu cu aspenter, dar daca e sa fie si PAI e clar caz de clexane. la profilaxie la PAI mi-a scris aspenter a la long, dar profilaxia e la modul general... cand e vorba de sarcina se reanalizeaza.
sunt curioasa daca aveam si XIII facut si era cu cantec ce si cum
pana acum am mers pe principiu ca le am pe toate mai putin XIII facut si sunt suficiente pentru tratament in sarcina. mai vedem...

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Gata, mi-am activat PM.
Floaredemac, imi trimiti adresa dr. U?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

alla76, e bine de stiut ca pot lua si omega 3 din ulei de in, ca o recomanda chiar!

Si asa este, din cauza FVL cred ca mi-a zis direct de clexane. Dar sincer mi-e groaza cand va trebui sa "negociez" cu medicii ginecologi si de familie, care sigur vor spune "ce prostie, nu trebuie asa ceva, e o exagerare"! Eh, pt un bebe sanatos fac orice!

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput