Trombofilia o cauza a infertilitatii - 29 -
Raspunsuri - Pagina 17
SARA_HS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brotacel83 fetelor, cred ca cel mai greu ne este cu psihicul.la mine au trecut 3 luni de la ultima pierdere de sarcina si va recunosc ca nu ma simt bine deloc. nu mai ai chef de nimic, nu pot munci, nu ma pot bucura de iesiri si aproape ca nu maipot nici vorbi cu sotul meu. stiu ca trebuie sa fiu puternica si sa privesc cu optimism spre viitor insa viata mi-a dat 2 palme grele (2 pierderi de sarcina, primele din viata mea si f dorite) in ultimul am la care s-a adaugat si pierderea jobului. acum ma simt inutila, nu mai am incredere in mine si nu-mi gasesc rostul de a trai.voi cum ati reusit sa treceti mai departe? mutatie MTHRF C677T heterozigot 2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie |
Brotacel, si eu am tot doua sarcini oprite in evolutie, pe la 8-9 saptamani, ambele dorite. Inainte de prima sarcina mi s-a descoperit o sinechie pe care am tratat-o cu medicatie, apoi am luat ova-mit ca sa raman insarcinata, iar oprirea in evolutie a acelei sarcini a fost un soc extraordinar pentru mine, care nici nu ma gandeam la posibilitatea asta. Desi am simtit, pe la 7 sapt., ca e ceva in neregula ( nu vreau sa par superstitioasa, dar am si visat ca bb murise), pana sa ajung la ginecolog, inca mai speram....
A doua sarcina a venit la 4 luni dupa avort, pe neasteptate; mi-era frica, de la inceput, sa sper, sa ma gandesc ca voi tine in brate copilul acela, parca nu ma imaginam mamica, nu puteam ... si uite, ca am pierdut si sarcina asta. Probabil a fost din cauza felului negativist in care gandeam, stresului la care m-am supus singura, nu stiu.
A urmat un an in care m-am indepartat de sotul meu, m-am inchis in mine, mi se parea ca traiesc degeaba si ca nu sunt o femeie normala, de vreme ce nu pot da nastere unui copil. Un an nici n-am vrut sa ma mai gandesc la a incerca iar; l-am anuntat pe sotul meu ca e liber sa plece, daca isi doreste copiii lui, pentru ca, cu mine, nu-i va avea... Eram distrusa.
Dar uite, incet-incet, speranta si dorinta de a deveni mamica m-au cuprins iar, pe neasteptate...m-am pus pe treaba, pe mers la doctor, la analize si sunt dispusa sa incerc iar. Nu stiu si nu vreau sa ma gandesc cum am sa reactionez, daca, Doamne fereste, se intampla iar o nenorocire, dar vreau sa cred ca va fi bine, vreau sa ma obisnuiesc sa gandesc pozitiv, pentru ca asta e foarte, foarte important pentru noi.
Deci ai rabdare, incearca sa nu-ti pui intrebari care-s mai degraba retorice, de genul: de ce mi se intampla mie, de ce alte femei pot face copii fara nicio problema, etc, pentru ca asta nu ajuta la nimic. Incearca sa iti incarci timpul cu lucruri care iti fac placere si care te amuza, apropie-te de sotul tau ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, ai grija de tine, fa tratamentul pe care-l ai de facut, si-ai sa vezi ca in scurt timp te vei simti mai bine.
Noi, femeile, suntem facute sa suferim mult mai mult decat barbatii, dar si sa suportam foarte bine suferinta. Important e sa nu deznadajduim, ci sa cautam mereu sa traim frumos fiecare clipa si sa trecem peste orice greutate, pentru ca stii vorba aia: ce nu te doboara, te face mai puternic.
In plus, Dumnezeu nu da nimanui mai mult decat poate sa duca, ceea ce inseamna ca daca ne da noua astfel de incercari, este pentru ca El stie ca noi putem trece peste ele, cu bine, iar rasplata finala ne va fi cu atat mai pretioasa cu cat suferinta si incercarile ne-au fost mai lungi si mai grele.
denisa220972 spune:
maria81 filiala am in Pitesti dar, tipa respectiva nu are decat 10 pastilute asa ca nu pot sa te ajut.I-mi pare foarte rau.
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
p@ulici spune:
brotacel83 e greu sa te ridici dupa o pierdere... nici eu nu m-am ridicat inca... ma regasesc in sentimentele tale... dar cred ca inca mai e nevoie de timp. Am impresia ca aproximativ in aceeasi perioada am suferit pierderea ... e greu si nimeni nu iti poate spune ce sa faci ... trebuie sa iti gasesti leacul in ceva ... in orice ... orice iti face bine... momentan eu am ajuns dependenta de internet ... forum ... si imi doresc sa fac o fundatie... totul e la nive de idee si plan ... nu am sa pot face asta decat atunci cand ma voi ridica de jos ... mai sus ... pt ca e drept ... ma mai ridic ... si apoi iar cad ... trebuie sa inveti sa traiesti cu durerea... iar frica ... frica mereu va exista ... si dupa ce il vei avea pe bebe in brate si atunci ... e fireasca.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
p@ulici spune:
Asa e ... si eu de la inceput ... de cand am banuit ca vine bebe am presimtit ceva ... nu cred ca e superstie ... insa am ajuns sa cred ca o mama simte... trebuie sa fi optimista... asta e cheia ... insa de multe ori ma intreb ... oare din cauza ca am fost pesimista am patit ceea ce am patit sau am presimtit ce urmeaza. Cu o seara inainte sa moara fetita mea a fost sotul la noi, eram pentru prima data fericiti si optimisti, cu toate astea noaptea am presimtit ceva si dimineata am fost pt prima data chemata la dna dr ... starea fetitei se agravase... eu totusi cred ca a fost o presimtire... nu mi-o explic insa a existat. Cu toate astea intr-o viitoare sarcina voi incerca sa fiu optimista... daca voi fi optimista nu voi avea ce sa regret ... acum pt ca a fost pesimista am o gramada de regrete.
Pentru toate viitoarele mame ... FITI OPTIMISTE SI INCREZATOARE!!!
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
brotacel83 spune:
ce frumos spui tu SARA, stii ca si eu de multe ori ma gandeam ca poate Dzeu ma pune sa trec prin aceste incercari caci stie ca pot sa le fac fata....cele mai apropiate prietene ale mele au nascut anul acesta si mi-au marturisit ca ele nu stiu cum ar fi putut trece peste ce am tecut eu. Imi spuneau amandoua ca asa e viata le ofera cele mai mari greutati celor mai puternici caci stiu ca vor putea trece peste. Rational gandesc ca tine, gandesc pozitiv insa ma darama partea emotionala.. ma gandesc chiar sa merg la un pshiholog. bravo tie ca ai reusit sa treci si ca poti gandi asa, bravo ca esti PUTERNICA
mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie
oana_26 spune:
fetelor va inteleg durerea
din pacate si eu am pierdut 3 sarcini una mai dorita decat alta.Dupa ultima pierdere eram distrusa,plangeam continuu si parca nu imi mai doream sa traiesc.Este greu dar Dumnezeu ne va ajuta pe toate.
Trebuie sa ne incurajam singure si sa credem ca pana la urma ne vom tine copilul in brate.
pe toate
SARA_HS spune:
Brotacel, nu stiu daca sunt puternica, dar incerc sa fiu. Si trebuie sa stii ca toate gandim asa, dupa ce ni se intampla aceasta nenorocire.
Uite, Paula e cu adevarat puternica, iar ceea ce i s-a intamplat ei, cred ca e de o mie de ori mai dureros...
Sotul meu a incercat sa-mi inoculeze o gandire pozitiva prin perspectiva divinului, pentru ca eu il respinsesem si pe Dumnezeu, dupa a doua pierdere, imi doream sa mor. Desi eram constienta ca el are dreptate, ceva in mine imi spunea sa stau asa, nefericita, trista, sa refuz viata si placerile ei. Si greseam.
E normal sa suferim o perioada, dar important e sa ne stergem lacrimile si sa mergem mai departe. Eu cred ca speranta vine de la Dumnezeu si tot de la el vine si bucuria de a trai si dorinta de a da viata. Deci, e important sa ne ajutam sa fim iar increzatoare si optimiste, pentru ca doar astfel ne va ajuta si Dumnezeu. Cred ca , a fi deznadajduit si a face ce am facut eu, e o jignire adusa vietii, desi uneori nu ne putem abtine.
Eu am facut si greseala sa imi mentin o stare de pesimism, ca sa nu fiu dezamagita, ceea ce a fost o maaaare prostie din partea mea!
In fine, important e ca DA, sunt multe femei in jurul nostru care nasc fara probleme si fara chin, dar noi suntem mai speciale
si ne va veni randul, si-nca cum !
maria81 spune:
denisa, multumesc frumos pt ajutor, eu as vrea sa cumpar cele 10 pastilute daca se poate[:I], ca poate in 10 zile reusesc sa mai fac rost si de altele, eventual o sa fac comanda pe net chiar daca sunt mult mai scumpe si o sa le am in 4-6 zile
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
nici o sarcina, 3 IA
maria81 spune:
denisa, multumesc frumos pt ajutor, eu as vrea sa cumpar cele 10 pastilute daca se poate, ca poate in 10 zile reusesc sa mai fac rost si de altele, eventual o sa fac comanda pe net chiar daca sunt mult mai scumpe si o sa le am in 4-6 zile
nici o sarcina, 3 IA
maria81 spune:
ma scuzati fetelor sunt o cascata am trimis acelasi mesaj de doua ori
nici o sarcina, 3 IA