Trombofilia o cauza a infertilitatii - 29 -

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Maria, pot sa-ti dau eu o cutie de Femibion 1, fiindca eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, ma apropii de 12 saptamani si, din cate se pare, il voi schimba cu Femibion 2. Si daca nu se intampla asta,adica raman pe Femibion 1, oricum am rezerve si pot sa-ti imprumut pana faci tu rost.
Eu sunt din Curtea de Arges, asa ca o sa ne fie foarte usor sa ne vedem.

R. 10+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Dragutele, eu cred despre voi ca sunteti niste femei puternice care si-au luat viata in propriile maini si au reusit sa afle care este problema pentru care s-au intamplat nenorocirile. Sunt convinsa ca data viitoare cand veti avea cate un bebic in burtica va merge totul perfect pentru ca acum stiti foarte bine ce este de facut.

Desi n-am pierdut nici o sarcina m-am luptat cu infertilitatea ani buni, imi doream ca dupa o analiza sau o interventie sa-mi gaseasca si mie ceva, sa pot trata... Pana la urma am gasit problema, tratez si fiecare zi care trece cu bine mi se pare un miracol...

Va doresc din suflet ca timpul sa atenueze durerea si sa gasiti puterea de a merge mai departe. Cred cu tarie ca DD nu va lasa niste fete care-si doresc din tot sufletul sa devina mamici, sa nu isi indeplineasca visul.

Felix 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Felix, scuza-ma ca te intreb, dar curiozitatea ma impinge.... Ce problema aveai, pana la urma? Intreb pentru ca, dupa doua chiuretaje, ma tem ca nu mai pot ramane gravida; nu mi-a spus niciun medic ca as avea vreun motiv sa ma tem, dar asa sunt eu, mai bleaga...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

buna ruxandrada

iti multumesc f mult pt ajutor,
nu imi vine sa cred ca in sf am reusit sa gasesc la cineva, iti multumesc din suflet
eu as putea sa vin la Curtea de Arges si maine seara sau duminica, cand vrei si poti si tu sa ne intalnim?

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

Oana_26, ti-ai facut investigatii, ca sa descoperi cauza opririlor in evolutie? Avand in vedere ca sunt 3 sarcini, orice ginecolog te trimite la analize mai amanuntite. Important e sa descoperi cauza ( pt. ca, orice as spune medicii, cred ca in majoritatea cazurilor exista o cauza certa, tratabila) si sa incerci iar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Sara, la punctie am avut 16 oute mature din care la jumatate le-a facut ICSI rezultand 6 embrionasi iar pe cealalta jumatate le-a lasat sa se fecundeze singure cu gigeii sotului, rezultatul fiind 0 (zero) embrioni. Deci puteam incerca sute de IA sau naturale ca nada... Si incercam de 6 ani, cu analize de sange ok, histeroscopie ok, laparoscopie ok, sot tratat naturist, ok si el de vreo 3 ani...

Cea de-a doua problema este "frumusetea" de mutatie, pe care am avut inspiratia s-o analizez inainte de FIV, sa iau femibion si acifol cu vreo 3 luni inainte de FIV si clexane dupa punctie.

Dupa cele 2 curetaje poate ca ar fi bine sa faci o histeroscopie sa vezi cum stai cu cavitatea uterina si cu endometrul.

Felix 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui brotacel83

fetelor, cred ca cel mai greu ne este cu psihicul.la mine au trecut 3 luni de la ultima pierdere de sarcina si va recunosc ca nu ma simt bine deloc. nu mai ai chef de nimic, nu pot munci, nu ma pot bucura de iesiri si aproape ca nu maipot nici vorbi cu sotul meu. stiu ca trebuie sa fiu puternica si sa privesc cu optimism spre viitor insa viata mi-a dat 2 palme grele (2 pierderi de sarcina, primele din viata mea si f dorite) in ultimul am la care s-a adaugat si pierderea jobului. acum ma simt inutila, nu mai am incredere in mine si nu-mi gasesc rostul de a trai.voi cum ati reusit sa treceti mai departe?

Intradevar este foarte greu dar, mi-am impus ca si maine este o zi si o pot lua de la capat, nu am acceptat nicio compatimire din jurul meu, chiar le-am interzis sa inceapa sa ma compatimeasca(simteam ca ma afund mai rau), ca lasa ca data viitoare..... nu le-a convenit, poate asa oi fi eu cladita sa ma ridic singura(copil unic la parinti).Pe sot l-am "paruit" bine si i-am spus ca daca il mai vad plangand il strang de gat, cred ca sotul meu a plans mai mult decat mine chiar daca am facut FIV cu donator, mereu ma rugam la Maica Domnului sa ma ajute sa depasesc momentul.Niciodata nu mi-am pus intrebarea de ce eu? am incercat sa vad partea plina a paharului, mai bine acum decat mai tarziu, sa fim sanatosi ca restul le rezolvam.Am considerat ca, daca nu ma ridic eu singura nimeni din jurul meu nu ma poate ajuta,sot, familie, medic .Mergeam pe strada si ma uitam la oamenii din jurul meu si vedeam oameni mai necajiti decat mine,care poate nu aveau ce sa manance, bolnavi grav si atunci multumeam ca sunt sanatoasa. Dupa ce mi-am revenit putin mi-am canalizat toata atentia spre adoptie, serviciu si pe viitor un nou FIV.
Nu pot sa spun ca nu-mi este teama de rezultatul la biopsie dar, spun ca oricare va fi el voi lupta.

Deci, in puterea ta sta sa gasesti usa de la labirintul in care esti, sa te ridici singura, nu astepta la alti(familie,sot)fiindca daca tu nu vrei, ei nu au cum sa te ajute. Trebuie sa crezi ca esti puternica si nimic nu te darama si cu ajutorul lui DD le rezolvi pe toate.
Eu cand plec dimineata de acasa si ma urc la volan i-mi spun asa: Doamne ajuta-mi sa ajung din nou acasa sanatoasa.
pupici ca, m-am intins ca o placinta mare de post

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Maria, eu s-ar putea sa vin maine seara pana la Pitesti, la Carrefour. Daca se intampla asta, ne putem vedea acolo. Iti trimit numarul meu de telefon pe PM si te rog sa mi-l trimiti si tu pe-al tau, ca sa putem lua legatura.

Dragele mele mutante, credeti-ma pe cuvant ca cineva , acolo, sus, are grija de noi, chiar daca ne da tot felul de bobarnace si palmute ca sa ne invatam lectiile. Eu am aproape 38 de ani, incercam de ani buni sa facem un copil, am pierdut 2 sarcini,am inghitit medicamente cu pumnul, am plans, am urlat, am injurat, m-am revoltat, am negat tot ce inseamna sansa . Cu toate astea, a venit un moment in care am zis : "Gata! O iau de la capat!". In clipe de genul asta trebuie sa credem, zic eu, ca o "maaare" filosoafa ce ma aflu... Fiindca ele ne demonstreaza ca nu suntem singure in lupta asta crancena si, uneori, nemeritat de lunga.
Gata cu "panseurile" , promit!

R. 10+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Felix, mi-e tare frica sa fac histeroscopia, mie mi-e greu si sa suport o ecografie endovaginala, asa ca, o histerescopie mi-ar fi foarte greu sa fac. Totusi, am auzit ca numai asa se poate identifica o sinechie uterina( desi, mie mi-a vazut-o medicul ginecolog prin eco endovaginala, sau poate sinechia mea era la intrarea in uter, deci vizibila la eco, nu stiu...).
Pe de alta parte, am mai citit pe undeva ca si sinechia cauzeaza oprirea in evolutie a sarcinii ( probabil sinechia partiala, care impiedica embrionul sa se dezvolte), deci chiar cred ca imi iau inima in dinti si mai merg la un control sa ma asigur ca n-am iar sinechie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Oka, deci floricica se ofera sa aduca femibioane pentru mutante,ruxi isi pastreaza marinimia si ajuta mutante in stanga si-n dreapta, sara si felixut incurajeaza pana nu mai pot,paula vine cu povestea Grabielei Catalina si ne impresioneaza prim incredibila putere a vietii ... mai fetelor: voi sunteti balsam viu!

...va tuc pe toate, pe rand

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA

Mergi la inceput