Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (35)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zumzu spune:

Si inca o chestie: eu nu suport cand aud ca mi se spune: ca pe vremea lui mama/bunica nu se mai faceau atatea ecografii si analize si uite ca am facut copii sanatosi : da ,poate dar oare cati altii pe langa NU se nasteau sanatosi, aveau malformatii, probleme, cati nu mureau la nastere, chiar si mame...

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenopolina spune:

Bebelu, spunea ca nu se poate. Cred ca numai la noi e nebunia asta. Pe de o parte nu te supravegheaza nimeni sa se asigure ca te duci la controale, obligat-fortat (in Franta, de ex., odata intrata in evidenta ca graviduta, e nasol daca nu te duci la control), pe de alta parte avem "liber" la cezariene la cerere si la ecografii doar ca sa-l vedem pe bebe.
Nu ma intelegeti gresit, io nu l-am mai vazut de pe 01.07 si deja maine sau poimaine ma duc la eco. Imi pare bine ca se poate, dar cred ca as fi mai linistita daca as avea incredere ca ma trimit ei unde si de cate ori e nevoie. Asa pt ca n-am, ma duc de cate ori pot si pe unde pot.

17+
Inside me lives a skinny woman crying to get out. But I can usually shut her up with chocolate :-p

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BebyCry spune:

Bebelu,nu exista clinici particulare se fac 2 eco una la 12 sapt si una la 20 si atat,am incercat din rasputeri sa imi fac o programare sa il vad pe bb intre 12 si 20 de sap singurul lucru care l-am obtinut cu miiii de sacrifici e o vizita la moasa cand sunt in 16 saptamani sa fac test la urina si sa ii ascult inimioara

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

baby la elias de ex la 48 ore iti da drumu aksa
indiferent k ai nascut natural sau cezariana.
asta in cazu in care totu e ok si cu mama si cu bb

Zumzu si eu vreau DArius dar sa vdm care va fi al doilea nume. vdm atunci in functie de ziua in care se naste.

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt cu 17+

858 SMS PT COPII

Mergi la inceput

fug cu cutulica afara si revin

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

scuze. nu am vazut k nu aveti cum sa faceti si alte eco
eu nu as rezista.
e adevarat k pe vremea parintilor, bunicilor, nu erau atatea analize eco, etc,dar si copii la nastere erau cu mai multe probl
dar sincer nu sunt de acord nici k Doamne fereste sa iti zica cineva la 20 sapt de ex, k sunt probl si sa intrerupi
pai dupa ce l-am simtit, l-am vazut, ma pui sa-l dau afara?
si au fost cazuri in care parintii au zis nu,. si bine au facut, k eu niste copii super sanatosi.

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt cu 17+

858 SMS PT COPII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

La noi sunt clinici particulare de eco si analize, insa si acolo iti trebuie recomandare de la doctor, daca nu ai, nu-ti fac nimic, pot sa le platesti si triplu. Asa ca... Doctorul meu m-a intrebat de vreo 3 ori daca sunt sigura ca vreau bitestul.

Bebycry aici nu se pune accent mare pe atatea analize si teste pentru ca si-au dat seama ca majoritatea femeilor duc cu bine sarcina la capat, fara atatea investigatii. Ca sunt si cazuri in care trebuie sa fii urmarit indeaproape, este alta treaba. Ia sa vezi sa ai vreo problema, sa vezi cum te trimit la o gramada de investigatii. Cel putin asa e la noi. Insa pana atunci, de ce sa faci risipa de resurse si de bani? Mai ales ca se plateste din bugetul statului si nu dai tu bani din buzunar. La noi de exemplu de la inceput ai un tratament special daca e sarcina prin FIV si daca sunt gemeni, plus daca ai cine stie ce boala cronica. In rest... pana la proba contrarie, ei lasa natura sa-si faca treaba. Doctorul meu zicea ca sarcina e un proces natural, nu o boala, noi o medicalizam peste masura.

Eu de exemplu, pana la diabetul de sarcina, la fel, nici o investigatie, nici o analiza in plus, decat alea care le-ai zis si tu. Dupa diabet ma puricau la 2 saptamani : eco, analize de la A la Z, test non-stress, intalnire cu nutritionist, ginecolog, etc.

Mie una mi se pare mai normal asa. Bine, as prefera si eu sa pot face eco cand vreau, sa vad ce mai face bebe, n-as abuza, as face sa zic odata la doua luni, dar nici chiar 2 pe sarcina, mi se par prea putine. Mai ales daca dupa 20 de saptamani apare ceva? Nu mai stii nimic, pana nasti. Eventual iti mai face una, la cerere in jur de 34-35 de saptamani sa vezi daca e angajat bebe corect pentru nastere.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -11+
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

BEBELU, se pare ca (paradoxal, nu?) numarul copiilor nascuti cu probleme a crescut mult in ultimii 30 de ani. Deci, concluziile le tragem singuri.

BEBYCRY, si mie la prima sarcia mi-a facut doar 2 eco. Acum, medicul meu face uzual 3 (a mai bagat una la 6 saptamini, sa vada ca nu e extrauterina). Si le face pe bani frumosi, deci ar putea baga mai multe...

DOLORES, mama, ca-n filme nasterea ta... Suna frumos, dar n-as vrea!

SERBI, in cazul ista, nu-s de acord cu superstitiile... Adica-mi plac, dar sa fii constient ca-s doar superstitii. Cum sa nu te uiti in gurita copilului? Pai imi pare timp de-a binelea...

Cu imbracatul/dezbracatul, cred ca bebeii stau f bine si fara caciuli la -15 grade. Eu ii pun iarna o caciula fiica-mi, ii pun si manusi, dar sigur daca ii inveti fara n-au nimic. E greu cind e mic si ti-e frica sa nu pateasca ceva sa risti sa-l tii dezbracat cind toate mamele, matusile si benevoitoarele te fac sa te simti vinovata de asta. La mine, cum raceste fii-mea (viroza de la gradinita pe care-o au toti, desigur), soacra-mea ii spune sotului meu pe-un ton superior-ingrijorat: de, mai, n-ai vazut cit de dezbracat tine saracul copil, apoi da din cap a nemultumire. Ceilalti nepoti ai ei sunt super infofoliti, super bolnaviciosi si indopati de antibiotic, dar ea, nu intelege nimic din asta.

Mai vroiam, dar am uitat.

PUPI,
Gabi, Ioana si bebe de 12s.

Mergi la inceput

Asa este si eu ma bucur ca nu trebuie sa fac o gramada de teste si investigati singurul lucru absurd mi se pare ca este o pauza mult prea mare inre ecografe dar aici se face eco la 20 de sapt si daca Doamne fereste de ceva ei fac intrerupere de sarcina pana in 24 de saptamani este singura tara unde se face asa ceva, eu una consider ca este ceva fara scrupule dar sunt femei care pt ca nu au cum sa afle mai devreme daca e ceva neinregula cu bebe si afla dupa 20 de sapt aleg sa intrerupa sarcina si se face asa ceva

14+

Mergi la inceput

In schimb inafara faptului ca nu se fac multe eco ai foarte multe avantaj,nu se platesc rete si prescripti de nici un fel cat esti gravida,dim momentul cand te-ai inregistrat ca graviduta pe parcursul sarcini si un an dupa ai tratament si investigati stomatologice gratuit,iar de bani pt concediu matrenal si dupa nici nu se discuta sunt nulti si chear exacgerati odata cu nr cat mai mare de copii deci e ffffff bine pe alte parti

14+

Mergi la inceput