Cursuri care ar fi de adauga in programa scolara

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Interesanta ideea cu"sa intrebam copii"
Dar totusi sunt lucruri de care ei nu sunt constienti...
Asta cu religia...e chiar enervanta...scuzati cine se simte ofensat
O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu stiu daca elevii isi dau seama cam ce ar putea face ...ma gandesc ca o lista din care sa aleaga ar fi mai potrivita.
In plus s-ar putea sa vrea chestii imposibile pentru scoala (gen inot sau ski).
Tinand cont de incarcare si eu as alege pentru fi-mea un minimum de optionale. Dar mi-ar place sa pot alege. De ex. mi se pare ok sa fie obligatorie o limba straina din cls. III-a (cum e acum). Dar as vrea sa am de ales intre limbile oferite de scoala (in cazul nostru scoala are profi de italiana, engleza, franceza dar face fiecare generatie alta limba si practic depinde ce noroc ai, in ce generatie e copilul tau).
Si mi-ar place ca regasesc intre optionale ceea ce face fi-mea suplimentar, ar scuti o gramada de bani

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ai sa razi, dar in unele cazuri cu putin efort financiar din partea parintilor si un parteneriat scoala/club sportiv ar putea exista si optionale inot sau ski. Scoala la care am copilul e aproape de Lia Manoliu. Anul trecut orele de sport s-au facut mai mult nu (ca sunt multi copii in scoala si fac 1 ora in sala si cealalta in clasa, ca e gripa si nu merg in sala, ca s-a stricat acoperisul si ploua in sala...). S-ar putea comasa cele 2 ore de sport intr-o zi si sa mearga la Lia Manoliu impreuna cu profu' de sport su un antrenor de acolo, contra unei sume de bani sa faca ceva (inot, patinaj, atletism...). Evident pentru scolile din zonele montane s-ar putea si ski.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

in general, intr-o scoala nu se pune accentul pe ce doreste copilul sau parintele, ci se pune accentul pe ce poate oferi scoala. si aici nu ma refer ca baza materiala (desi si asta este un criteriu) ci la baza umana. se asigura catedra pt. titulari si apoi restul de ore merg la suplinitori. e, buba e la titulari care trebuie musai sa aiba ore. numai cand deficitul de ore este prea mare pt. a fi acoperit se iau in considerare alte variante (pretransfer, transfer etc.). daca e vorba de 1-2-3 ore se "gasesc" la optionale, extinderi etc.
asa ca pana cand nu se schimba aceasta modalitate de incadrare nu se va lua prea mult in considerare parerea altor factori implicati.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nu stiu exact ce ar trebui sa faca in mod obligatoriu, dar ar fi super sa invete regulile normale de comportament, ca multi nici acasa nu le invata (de la formule de salut, adresare, etc pana la ce anume se poate spune si cui).

Eu sunt total impotriva lectiilor de ...yoga....par example. Ca sa nu mai spun de faptul ca este absolut obligatoriu sa fie invatat de altcineva despre relatiile sexuale, lectii de sexualitate etc... Eu privesc viata diferit, si imi pare extrem de rau ca nu pot alege eu ce anume si cum anume sa se puna problema.

Lectii de ecologie? De acord, desi si aici sunt multe de spus. Are mult de a face cu regulile de comportament- alea de care spuneam in prima fraza. Daca ii spun ca nu trebuie sa arunce o hartie pe jos nu inseamna automat ca devine de bun simt copilul. Eu asa cred, ca ar trebui un obiect (de studiu) care sa ii ajute pe copii sa fie civilizati si cu mult bun simt.

A da, si ar trebui invatati sa gandeasca, sa puna probleme, sa priveasca mai mult de pojghita de scoala administrata tuturor ca un ''vaccin'', ca un tipar uniformizat. Pana la urma copilasii nu sunt niste robotei care sa execute iar spiritul lor liber cu care s-au nascut nu trebuie schimonosit in fel si chip.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

as include curs de logica...nu as mai lasa in spinarea matematicii dezvoltarea gandirii logice pt ca lipsa logicii e cea care declanseaza in mare parte frica de matematica. Nu vad de ce as obliga un medic, un pictor, un sportiv sa capete notiuni avansate de matematica...le va putea dobandi oricand are nevoie daca la capitolul logica sta bine.

pt copii incepand cu clasa a doua propun urmatorul site http://egovbus.net/rdl/potw_arhiva.php ...asa am castigat-o eu pe fata mea in favoarea logicii si a matematicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

unde se pierd elevii cu drag de studiu? in generala...in inv primar toti invata pe masura capacitatilor personale...ei se pierd in generala pt ca la liceu deja e tarziu. Programa scolara a claselor V-VIII tb imbunatatita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da ... cam suna a "lume ideala". Sa-ti alegi ce fel de ora de muzica sa faci (canto, chitara, pian, etc), sa-ti alegi ce sport vrei sa faci, sa-ti alegi ce limba straina vrei sa faci ....
Oricum e foarte aiurea asa cum este pentru ca nimic din ce vrea fi-mea sa faca (dans, chitara) nu se regaseste in programa scolara si nici ce vreau eu sa stie (limba engleza) ....

Da, ar fi ideale orele de logica. Si ai ce face ... cel putin 8 ani (adica toata generala). As fi de acord si cu reducerea unei ore de mate in favoarea unei ore de logica. Dupa cum as fi de acord cu reducerea unei ore de romana (in V-VIII ca mai devreme nu e cazul) in favoarea literaturii universale. Iar pentru profi asta cred ca ar fi simplu - profu' de mate preda si logica, cel de romana preda si universala ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

ai dreptate, dereglarea se produce la clasele V-VIII. metodele diferite de predare ii cam zapacesc pe copii. si cum in ultimii ani metodele s-au imputinat nici asta nu este in favoarea elevului. am cunoscut profesori care ii atrageau pe elevi de stiau toate capitalele lumii pe dinafara (de ex.) dar si profesori care isi citeau ziarul la ora. sunt experiente proprii, nu din auzite. interesul fata de elevi si materie le arata cat interes trebuie sa arate elevii pentru profesor si materie.

ce-as mai vrea eu de la scoala? diferentierea copiilor in functie de talente. al meu e afon la desen, muzica dar e foarte bun la matematica. va fi notat la fel ca un elev care are talent (cat de cat) la arte si invers.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Nu stiu daca elevii isi dau seama cam ce ar putea face ...ma gandesc ca o lista din care sa aleaga ar fi mai potrivita.
Sorana si Monica (7 ani)

Uite, eu cred ca exact asta stiu copiii cel mai bine - ce-i intereseaza si ce nu. Macar competenta asta o au toti, chit ca-i fix singura ignorata. Si daca totusi am face frumusel o lista cu ce-i intereseaza pe copii (de la gimnaziu sau de la liceu)? Si daca dupa aceea am lasa o cancelarie intrega de profesori (competenti) sa-si stoarca bine, bine creierii ca sa vina cu o lista de optionale cat mai pe gustul copiilor, impacand ceea ce trebuie copilul sa stie ce ceea ce vrea copilul sa afle? Cred ca ar fi solutia de compromis ideala. Nu cred ca cere investitii uriase, ci numai un strop de buna-vointa si de creativitate. (Plus ca aceeasi profesori pe care ii tot pomenim ar avea o paine asigurata, ca tot discutam despre catedre, norme didactice etc.)

Si cred ca ar rezolva si problema deteriorarii interesului copiilor pentru scoala despre care pomenea grati.ela. E si firesc sa nu le mai pese ce se face la scoala, de la un punct incolo, de vreme ce scolii oricum nu-i pasa de ce vor ei. Cred ca lucrurile astea sunt legate unele de altele.

anya, ai mare dreptate - ar fi ideale niste parteneriate reale, ca acelea pe care le pomeneai cu o baza sportiva din apropierea scolii (dar fiecare scoala isi poate valorifica in mod specific "vecinatatile").

Mergi la inceput