Bani de buzunar pt. copii.. CIT?????

Bani de buzunar pt. copii.. CIT????? | Autor: rici35

Link direct la acest mesaj


Hallo,

citi bani de buzunar primesc copii vostrii??

Al meu a avut 50 de centi la saptamina in clasa 1-a si 1 Euro are acuma in clasa a doua.

Cit dati voi??

Cu drag

Rici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Poate ai vrut sa scri pe zi 1 euro nu pe saptamana,eu cred ca e cam putin.

FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Un Euro pe ziiii ???????
Deci 60 DM pe luna in clasa 1-a ??????
O pensionara in Romania nu are atita pensie.....

Si sa stii ca fiul meu este foarte multumit de cit primeste, si pentru ce i-ar trebui mai mult?.... El din banii astia ne cumpara cadouri de ziua noastra, si isi si pune la cec... Mai ales ca pentru caracterizarea buna de sfirsit de an a primit 5 Euro in plus.

Cum sa invete copii sa se poarte cu banii, cind deja de mici au atita la dispozitie????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Nada, nothing, rein, nimic.... inca....

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Nu primeste "bani de buzunar", dar tati lasa monede de $1 sau $2 linga pusculita, cind are prin buzunare. Ea ii pune cuminte in pusculita..citeodata ii mai trimitem lui Mos Craciun sa aiba bani de mai multe cadouri, daca e lista prea mare, alte dati mai contribuim la fericirea colectiva a familiei cind vine omu' cu pizza .. foarte rar ia bani de acolo, acu' chiar m-ai facut curioasa sa vad cit s-o fi adunat. In rest stie ca mami si tati ii cumpara aproape tot ce vrea, oricum. Si are idei sanatoase despre valoarea banilor si raportul calitate/pret.

Cred ca asta ar trebui sa fie alt subiect de discutie - le dam sau nu bani de buzunar, rostul si semnificatia lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Un euro pe saptamana e suficient. Nu uitati ca e vorba de bani de cheltuiala nu de bani de mancare. Copilul primeste mancare,haine,dulciuri,jucarii,pixuri,caiete,etc de la parinti.In mod normal nu are ce sa-si mai doreasca.Acel euro pe saptamana el il va aduna moneda pe moneda pana isi va strange ceva sa-si ia o chestie pe care si-o doreste. Si aici nu sunt chioscuri si acadele ca in Ro pe toate drumurile...sa stea copiii gura-casca...
Au acasa de toate

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Fiica-mea primeste 5CHF pe saptamana, cam 3,5Euro pe saptamana. Eu nu consider ca e putin, sau mult. Isi strange bani si isi ia muzica preferata (asa o pretuieste mai mult) sau filmele preferate, uneori are chef de dulciuri si isi cumpara ciocolata, etc. Aici sunt si alte preturi ca in germania, totul e mai scump. Un cd cu muzica poate ajunge pana la 30 CHF, adica 20 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunad spune:

"Bani de buzunar", la scola(i-si cumpara "pachetel"), "asa au toti copii"...El primeste 3-4 EURO(eu am convertit) saptamanal.
Intradevar, este chivernisit cu "banii lui", spune singur cat mai are si cat i-ar mai trebuii pentru...
Nu sunt de acord cu asta (pentru cei care nu au, ma refer), dar cumparand de la acelasi magazin majoritatea elevilor, dispar "poftele".
Baietelul este clasa a IV-a acum si patim necazuri din cauza "poftelor", a fost si "operat", cand avea 4 anisori a vazut Profiterol nu a stiut ce sa ceara si ....ne-am dat seama dupa aceea.
Si acum daca vede ceva....ma doare... si se umfla..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Sincera sa fiu eu n-am stiut ce sunt banii de buzunar. De pe la varsta de 2 ani stiam unde sunt banii in casa si daca venea lumina sau te miri ce luam de acolo si plateam ce era de platit si niciodata n-am cumparat nimic doar pentru "pofte", sau pentru ca faceau altii asta. Daca voiam ceva era suficient sa spun, fara limitari de genul, "n-ai nevoie de asta sau aia" sau "ce-ti trebuie asta...", doar eventual raspunsul era de genul "oare merita sa cumaparam asta ?" sau "nu crezi ca e cam scump ?" si eram lasata sa decid singura daca "merita" sau nu. Si cred ca am ajuns o persoana extrem de econoama si care gandeste orice maruntis cheltuit, si sunt in stare si sa gandesc in perspectiva chiar daca n-am beneficiat de "bani de buzunar".


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

sa va zic si eu cate ceva pt ca am toata ziua in fata copii cu bani de buzunar..mai multi sau mai putini..am vazut copii din familii instarite care nu primesc nici 10 mii lei..am vazut si copii care primesc(nu e o gluma ,100- 200 mii lei zilnic). nu cred ca e bine sa primeasca sume mari..pt ca aceiasi parinti care le pun in mana suta de mii vin si ma ia pe mine la intrebari de ce nu sta copilu' lui la scoala.pai cum sa stea cand are bani de keltuit?
dar mi se pare totusi nefiresc sa nu aiba si el un 10-15 mii pt un covrig, un pateu etc..kit ca are pachetelul de acasa, cand il vede pe colegul cu "ceva bun", orice copil vrea..si dupa expresia fetei celor ce nu au, se simt ...cum sa spun..umiliti..si poate au acasa mai mult decat cei ce primesc bani de buzunar..dar una e sa ai acasa, si alta e sa ai cu prietenii tai..
cred ca vreo 50 mii/saptamana e de ajuns..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Si eu le dau bani, din cind in cind dar nu am socotit cit, nu e o regula, dar vad la prieteni si vor si ei. Nu pentru mincare , ca au pachetelul in geanta dar stiti cum e mai o punga de cartofi, sau covrgei. Dar nu sint totusi de acord sa le dam copiilor prea multi bani pe miina.

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput