Floricele de Liliac - mai iunie 2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 18
T_Ioana spune:
Buna ziua fetelor! Va mai amintiti de noi!!???
Mie mi s-a repatriat ficiorul dupa mai bine de 1 luna de stat la Constanta asa ca sunt cam aeriana...nu prea reusesc sa fac fata la doi copilasi si mi-e somn demor, mereu...
Am reusit si eu sa citesc cateva pagini din capitolul asta si voiam sa-i urez multa multa sanatate Discordiei, sa dea DD sa fie totul bine. Ma tot gandesc la tine
Multa santate si lui Mateiut, sa scapati de uratul ala de ganglion
Am vazut ca Sabina se streseaza cu micutele- sper sa te linistesti si sa gasesti un pediatru care sa-ti redea increderea....eu te inteleg si stiu cum e sa simti ca parca nu ai aflat totul, ca parca medicul X sau Y nu e atat de competent etc dar in Bucurestiul ala, cat e de mare, sigur vei gasi un super profesionist sa-ti alunge temerile! Sanatate maxima!
Voiam sa va zic ca si eu am inceput sa-i dau mandrei completare cand am descoperit, mulgandu-ma cu o pompa performanta, ca am scos doar 20 ml la un muls. Acum sunt constienta ca ea papa mult mai mult dar sigur nu e suficient. De cand ii dau completare (si papa in jur de 100-120 ml de completare la o masa) doarme mult mai bine, nu mai urla, e linistita, sunt tare multumita ca i-am gasit hiba. Pe de alta parte am plans vreo 2 seri ca un copil ca nu sunt in stare sa-mi alaptez bebelusa exclusiv, incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca asta e, cresc copiii mari si sanatosi si cu formula dar tot am eu un regret...
Printesa mea nu a vrut sa se atinga de NAN si dupa multe incercari esuate (va mai povesteam eu) si a altor marci, acum bem Aptamil, de la Milupa. Nu e extaziata dar deh, decat nimic...
Abia astept bilantul de la 3 luni sa vad daca a pus mai bine in greutate.
In rest e vesel, rade de se sparge, e tot cu ochii dupa frate-sau si nu vrea sa fie tinuta decat in sus sau in fund. Daca o prind de manute (indiferent pt ce, ca-i curat pielicica dintre degetele, ca-i tai unghiile etc) se trage repede in fund. Asta face cam de 1 luna iar mai nou dupa ce e in fund se tot trage sa se ridice in picioare. Ma cam socheaza sa vad bb asa mic facand asa ceva dar incerc mereu sa-i distrag atentia.
In continuare doarme doar pe burta indiferent de zi/noapte/carucior si rage isteric in scaunul auto "(ca deh, acolo nu merge sa stea pe burta). Acum 2 saptamani am facut si noi BCG-ul si am fost singura cu ea si vreau sa va zic ca am ajuns transpirata fleasca acasa de cat a putut urla in masina. La vaccin abia a schitat un marait dar in scaunul auto a urlat de mi s-a facut rau....
Acum merg sa-mi hranesc spiridusul cel mare, sper sa intru mai des pe la voi!
arturicii spune:
Gata, am gasit pozele cu MariaSmile
Este o dulce! Ce fain ca incep bebeii ia prinda "contur" de copilasi, li se schimba fizionomiile
Super cum sta ea la plaja pe broscoi
Bebe Horia este superb! Zici ca e din vreo reclama cu/despre bebei.
Ioana & PYS
Alinutzaa spune:
Salutare
Ma doare capul de simt ca imi crapa! Imi vine sa fac asa cu el!
vero ma bucur ca ganglionul da semne de retragere. Doamne ajuta sa se retraga de tot si sa nu ajungeti la cutit
discordia multa sanatate si putere sa treci peste hopul asta.
alesicoo doar la bebelusii nascuti prematur se tine cont de diferenta dintre varsta pe care o au si cea pe care ar fi trebuit sa o aiba daca s-ar fi nascut la termen. La cei nascuti la termen nu se tine cont de lucrul asta, chiar daca au fost nascuti la 38 sau la 42 de saptamani.
nana ma bucur tare mult ca totul e bine si ca Adelina si-a revenit.
Despre lp - din experienta mea (si cu Tudor si cu Antonia)
- Milumil - Tudor nu l-a acceptat, il varsa in jeturi, habar n-am de ce, citisem pe net ca e un lapte gras si din cauza asta nu e acceptat usor de toti bebeii
- Nan - i-am dat lui Tudor, ii placea, dar a trebuit sa trecem pe formula hipoalergenica pentru ca i-a aparut dermatita atopica
- Nan HA - lui Tudor nu i-a placut, manca extrem de putin
- Humana HA - formula de lapte cu care Tudorasul meu a crescut mare, a mancat din asta de pe la 3 luni pana la 1 an jumate cand am trecut pe lapte junior
- Aptamil - Tudor mananca si acum varianta Junior, ii place, laptele de vaca nu ii place, daca ii dau imi zice ca e stricat
- Aptamil 1 - i-am dat Antoniei si desi a crescut bine in prima luna cu el, de obicei plangea cand manca, asa ca am renuntat la el
- Humana - ce nu imi place la laptele asta e ca nu se dizolva cum trebuie in apa la temperatura camerei, lichidul e plin de cristale nedizolvate care raman si pe biberon. Probabil ca in apa fierbinte se dizolva ok, nu stiu, eu nu am incercat. Eu laptele il fac cu apa la temperatura camerei intotdeauna.
- Lactana - e ok pana acum, il mananca cum necum, sa vedem ce o sa arate cantarul la controlul de 3 luni, asta fiind prima luna doar pe Lactana
Despre diversificare - Tudor a inceput diversificarea pe la 5 luni jumate, el fiind alimentat mixt pana la 3 luni apoi doar lapte praf. Antonia pana pe la 5-6 luni nu va vedea altceva decat biberonul cu lapte.
Sfatul meu este sa nu va grabiti ca nu aveti de ce. Are copilul timp o viata intreaga sa manance mancare iar 1-2 luni pe care le mai asteptati pana la diversificare pentru voi pana la urma nu inseamna nimic, dar pentru copil ar putea sa insemne foarte mult. In bine.
Si plus de asta, copil nediversificat inca nu s-a vazut.
In alta ordine de idei, dati-mi si mie va rog parola noua. Multumesc!
Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanici buna ziulicaaaa Corinasmile caruciorul 3 in 1 de la chicco nu iti place? are landou, scoica, se strange gen umbrela, e rezistent si la pret io zic ca e ok avand in vedere ca e 3 in 1. |
roxanici, ai putea sa imi dai un link la modelul despre care zici? Voi aveti cumva acest carucior? Ca degeaba imi place mie ce vad pe net - dupa cum ziceam, am gresit deja o data intr-o astfel de alegere si de data asta vreau sa vad si testez caruciorul, sau sa ma bazez pe opinia cuiva care il are deja.
merci pt sugestie
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
corinasmile spune:
citat din mesajul lui arturicii Gata, am gasit pozele cu MariaSmile Este o dulce! Ce fain ca incep bebeii ia prinda "contur" de copilasi, li se schimba fizionomiile Super cum sta ea la plaja pe broscoi Bebe Horia este superb! Zici ca e din vreo reclama cu/despre bebei. Ioana & PYS |
Vai, multumim
Asa e, m-am tot uitat si eu la pozele copilasilor, sunt asa scumpi toti..
n_a_n_a spune:
citat din mesajul lui arturicii Gata, am gasit pozele cu MariaSmile Este o dulce! Ce fain ca incep bebeii ia prinda "contur" de copilasi, li se schimba fizionomiile Super cum sta ea la plaja pe broscoi Bebe Horia este superb! Zici ca e din vreo reclama cu/despre bebei. Ioana & PYS |
Si Miruna Andreea are o fetisoara duuulce si foarte expresiva, cu niste ochisori mari ! Apropo, Aka, avem sling-uri la fel .
Si Karinutza dragutza nu pare deloc scorpiutza !
Si Sasha stie sa pozeze ! Seamana bine cu Adriana, si amandoua cred ca-s facute exclusiv de Gabi !
Doamne, daca ar fi sa scriu despre toti, nu mi-ar ajunge un capitol, la cat imi sunt de dragi ! Frumosi prunci am stiut naste !
ps: Am ridicat-o pe boscuta mica sa ragaie, si ea ma linge de zor pe umar (am maieu pe mine)!
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
n_a_n_a spune:
Roxanici, Alinutza, multumim !
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
arturicii spune:
Nana, Sabina tot asa face, baga in gura tot ce prinde.
Cum sunteti cu singul? L-ati incercat? V-ati "imprietenit"?
Ioana & PYS
corinasmile spune:
Asa face si Maria - mozoleste tot ce prinde. Umarul si obrazul meu sunt preferate, apoi urmeaza pumnisorul in top. La o nevoie, merge si bratul lui tati
P.S.: mi-e draga de mor!
Madamar spune:
Fetele mele!
Din ciclul "Starea copilului - disperarea parintelui" UN NOU EPISOD!!!
Mateo a cam miriit ieri peste zi, somn agitat si trezit in plins - aparent normal pina pe seara cind mi s=a parut ca "frige" - 37.8 intrarectal, la ora 21.00. Unde sa pleci la ora aia, si pe cine sa deranjezi acasa, ca in spitalul de copii nu e de mers - si sper sa nu avem motive, zau!
Am sunat la pediatra imediat, mi-a recomandat sa ii dau 1.5 ml de Nurofen si 1 supozitor de paracetamol, sa ii monitorizez temperatura si daca se mentine sa mergem azi pt consult.
Pentru a sta linistita cumva peste noapte am cerut unei asistente din apropiere sa il vada in gitutz, ca banuiam ceva rosu in git, din comportament (tuse seaca, de 2 ori pe zi, maxim si o usoara stare de greata cind trebuia sa apuce sinul sau chiar peste zi, parca ar fi avut gitul uscat). L-a vazut, insa verdictul ei a fost ca starea asta de agitatie si plinsul este de la durerea de urechi si nu de la rosul in git, cotat de ea drept "nesemnificativ". Si ea recomanda Nurofenul ca antiinflamator mai puternic si antitermic mediu.
Am ales sa nu ii chinui funduletul, am administrat numai Nurofenul la 22.
La ora 23, temperatura scazuse de la 37.8 la 37.5. Dimineata la 6.00 era 37.2 insa la ora 11 astazi crescuse din nou la 37.8.
AM mers la pediatra care pentru acelasi rosu in git (mai alarmant pentru ea) si dureri de urechiuse (n-a spus otita) ne-a prescris:
1. ERITROMICINA - 4 ml de 2 ori/zi;
2. PROBIOTIC;
3. NUROFEN - 1.5 - 2 ml de 2 ori/zi;
4. PICATURI PENTRU NASUC - PE BAZA DE SER FIZIOLOGIC SI HIDROCORTIZOR
5. SOLUTIE OTICA.
Am asa de mari retineri si dubii cu privire la antibiotic...si la hidrocortizon si nu stiu ce e mai bine sa fac. Sa imi asum riscul sa se suprainfecteze actuala faringita/rinofaringita, ce-o mai fi... ssau sa ii dau antibiotic la 2 luni???
Bineinteles ca sunt la capitolul mustrari de constiinta ca nu am actionat bine, unde mi l-a prins curentul... de ce tocmai noua? Offf!!!
Dati un sfat si circii mele impovarate... ca nu stiu deloc cum sa actionez - dr. mea pare cam de moda veche??? - nici nu a acceptat ideea ca nu e de antibiotic.
Inca mi=a mai spus sa ii dau 5 zile, pina duminica inclusiv. Luni dimineata sa o sun sa ii spun care este starea copilului si daca mai prezinta simptome sa schimbam sau continuam, sa nu coboare infectia....
La farmacie, cind am vz ca preparatul pt nasuc e pe baza de hidrocortizon, am sunat-o si i-am spus ca sunt impotriva steroizilor si ca ... nu s-ar putea inlocui?! Mi-a spus ca e foarte bun, e vasocosntrictor (nu am retinut care e rolul lui in conditiile in care nu prezinta muci decit de facut igiena la vreo 2 zile, nu ca de raceala)
Si ink o BUBA, LA PROPRIU: ne-am pomenit dimineata cu un fel de cosulet sub nasuc, destul de mic, cu baza rosie si intentie de colectare la virf. pentru ala ne-a prescris o crema despre care abia acasa am constat ca si ea contine hidrocortizon - ceea ce ma face sa nu o aplic, desigur.
De fapt pt bubitza ne-a prescris sa folosim alternativ, urmatoarele: ca dezinfectant local, cite o data pe zi:
- albastru de metil;
- alcool sanitar
- betadine
si apoi administrat peste locul dezinfectat:
- baneocin crema;
- pudra din capsula de sinerdol - cit numai sa ii acopere capul bubitei
- crema despre care v-am vorbit: Fusidin H - daca nu ma insel.
Personal mi se pare cam "la ghicit" tanti doctorita... sau ma insel?
In Iasi chiar e o problema sa gasesti un pediatru bun - si am mers pe cunostinta pe care mi-am facut-o in maternitate, neonatologul ce a participat de altfel la nasterea lui Mateo ... voi ce parere aveti?
Pe mine m-a speriat reteta ei pt un banal rosu in git si o bubitza... zau...
Va pup si va vreau si alaturi de mine... sunt inca la ceasul de decizie...si tot amin sa ma hotarasc....
Mult Milostiv este Domnul!
Starea micutului meu este buna, insa nu starea lui absolut obisnuita. Ride dar nu in aceeasi intensitate si nu la fel de mult,pt ca acum probabil isi face loc durerea... se trezeste plingind! As putea spune ca bucuria si buna-dispozitia se manifesta numai in jumatate acum.
Fiti cu luare aminte si voi la usi/geamuri deschise, aer conditionat, la coborirea din masina transpirat/a - stiu eu?! Nu stiu unde si cum "l-a prins" dar nasol si impovarator e sentimentul!
NU am reusit sa citesc decit despre drama DISCORDIEI, ca deja s-a trezit! Domnul sa fie cu tine si sa invingi cu bine boala! Iti sunt aproape si inalt rugaciuni pentru toate mamele si copilasii! Sa fii minata de gindul ca micutul tau a fost nascut sub o stea norocoasa ce o va calauzi si pe mamica lui!
Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!