Floricele de Liliac - mai iunie 2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 16
arturicii spune:
Aka, ce fain, o fetita seamana cu tati, una cu mami! Sunt 2 papusele
Corina, unde-s pozele?? in ce album le-ai ascuns? nu ai primit parola si acum ascunzi pozele?
Imi cade rau rau parul! Daca mai continua asa raman cheaa. Nu glumesc :-(
Ioana & PYS
flory_blanca spune:
Artu ai dreptate ca asa ma gandeam si eu si mi se parea devreme oricum. Dar dr meu imi tot zice ca daca a recuperat cu greutatea si psihomotor de ce nu o tratez ca pe un copil nascut la termen. Nici nu stiu ce sa fac si cum sa abordez problema.
Uneori mi se pare ca a recuperat foarte bine alteori mi se pare ca parca e putin in urma cu achizitiile si mi se pare prea micuta pentru a accelera totul asa de repede.
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
n_a_n_a spune:
Salutare mamici si bebici !
Ieri am fost la control (am terminat tratamentul) si am primit cu multa, multa bucurie vestea ca suntem sanatoase ! Deci ne putem face linistite griji pentru "problemele" normale cum ar fi vaccinarea de doua luni (trei la noi, adica in 11 august - am ales Infanrix Hexa si atat pentru acum); tratamentul cu fier pentru anemia Adelinei, fiziologica de altfel la sugari, mai pronuntata putin la noi in urma episodului infectios; "indoparea" mea cu vitamine (continui cu Centrum Materna) ca sa ii dau si Adelinei ceva din ele prin laptic, sa se inzdraveneasca fara sa o chinui pe ea sa le ia; etc. ...
In rest nu am stagnat foarte tare in dezvoltare, avem 5.800 g, gangurim si radem toata ziulica (plangem mult mai putin), mai si stam in patut cu arcada de jucarii cate putin, fara sa fie si mami aplecata peste patut (maaaxim 10-15 minute, dar tot e ceva ), am invatat sa tragem de jucaria de la leganut sa-l facem sa cante si sa i se aprinda beculetele (prima data cand a reusit s-a speriat cumplit saracuta si a inceput sa urle: era intr-o dimineata pe la cinci si noi mai motaiam intinsi pe covor langa ea si era la randul nostru sa facem infarct ), lingem si umplem de bale tot ce prindem , la baita stropim toata baia (mami si tati inclusi in peisaj ), si cea mai mare problema e ca vrea sa se ridice in fundulet, la 90 de grade si sa stea asa, iar pediatra nu ne lasa ca suntem prea mititele si coloana prea fragila inca... Efectiv, nu stiu ce sa ma mai fac cu ea: daca sta pe spate isi ridica umerii si capsorul si piciorusele in acelasi timp (arata ca si cand ar face abdomene din alea in care duci capul spre genunchii ridicati ), se screme de efort si cand vede ca nu reuseste se enerveaza si incepe sa planga; ca sa o facem sa taca trebuie sa o lasam sa se prinda cu manutele de degetele noastre si sa se ridice, si sa vezi atunci cu cata bucurie studiaza imprejurimile . Nici in brate nu mai vrea sa stea cu spatele sprijinit de noi; nici varianta sprijinita de perna nu e de ajuns (sprijinita nu in fundulet, ci putin ridicata de la orizontala, pe plan inclinat), vrea la 90 de grade si gata! Si reuseste sa stea singurica asa ridicata pret de cateva secunde, si bufff, se rastoarna si iarasi scandal ... Voi ce parare aveti: sa o ajutam sa se ridice, sau nu inca?
Discordia , ma rog din tot sufletul pentru tine! Sa dea Domnul sa se termine totul cu bine cat mai curand! De ce nu te operezi mai repede? Situatia ta ma face sa ma gandesc sa nu mai aman mersul la hematologie cu ganglionul meu axilar... Poate oboseala permanenta si pierderea mare in greutate (20 de kile in doua luni and counting...) nu se datoreaza in intregime nasterii si "mamiciei". Despre kk verde: si Adelina a prestat asa ceva cat timp a luat antibioticul injectabil, desi ii dadeam enterolactis; de cand am trecut la siropelul de augmentin si la biotics baby am revenit la kk cum scrie la carte, si asa am ramas. Cred sincer ca bioticsul ne-a reglat.
Vero , of cat de bine te inteleg, din pacate! Si acum sunt plina de remuscari si ma invinuiesc ca nu mi-am ingrijit bine puiul! Ma rog si pentru voi sa treceti cu bine prin incercarea asta, si fara sa fie nevoie de incizie! Cum mai e Mateiut? Despre dozele de antibiotic, fa cum spune medicul, si micutei mele i s-au prescris doze de "cal" in primele sapte zile (de hidrocortizonul hemisuccinat m-am temut graznic) si le facea si intravenos, dar mi-a pus-o "pe picioare"... Vad ca amandoua am avut mare noroc cu doctoritele de la neonato din maternitati !
In august cred ca vin acasa, la Cluj. Trebuie musai sa ne intalnim, noi clujencele, sa dam o tura cu carucioarele in Parcul Mare si sa bem un suc la Chios .
Sabina, ma bucur ca ai "aparut" din nou ! Ma rog si pentru voi, sa fie bine Iustinica .
Ioana, si eu vreau parola, pls ! Vad ca si Sabinuta vrea sa stea in fundulet. Voi cum procedati? O incurajati? Ea e si putin mai mare decat Adelina...
Corina, si noi avem Espiro Vector 4 Air. Pana acum am folosit doar landoul si scoica, si in principiu suntem multumiti: e foarte usor de montat/demontat (Cata, si eu il tin in masina ), solid, usor manevrabil (se comporta foarte bine in viraje), bun pe teren "accidentat". Scoica e preferata Adelinei, dar cred totusi ca mai mult ii place mersul cu masina , oricum doarme in ea non stop; bureteii de pe centuri sunt inca prea mari pentru umerii ei. Puncte slabe sunt faptul ca e mult mai greu decat il lauda ei (nu ma deranjeaza pentru ca nu il car niciodata in casa, partea proasta e daca aveti o singura masina si pleaca sotul cu ea peste zi; si noi avem numai o masina, insa doar eu conduc, asa ca ...), si ce ma seaca pe mine e ca nu poti pune mare lucru in cos, ca nu ai acces din cauza sasiului prea jos. Daca mai vrei sa stii ceva, just ask!
Alina2005 (delfinasi), si Adelina avea limbuta alba dupa ce manca (buzitele nu) si pe urma i se curata singura, cred ca in primele sase, opt saptamani. N-am dat-o cu nimic si acuma nu i se mai albeste, cred ca din cauza ca am mai crescut si ni s-a modificat si limbuta, sau s-a schimbat compozitia laptelui meu, cine stie... Daca totusi e candida, s-ar putea sa ii apara si la fundulet, in jurul anusului, niste bubite mici si rosii (ciuperca e de obicei prezenta pe toata lungimea tubului digestiv). In cazul asta sa-ti ungi sfarcul inainte de masa cu glicerina boraxata, sau picura-i pe limbuta o picatura-doua si foloseste concomitent pentru fundulet un unguent cu stamicin (nistatin). Toate astea pentru cateva zile, pana vezi ameliorare. Acesta a fost sfatul medicului nostru de familie, care mi-a si scris o reteta de preparat la farmacie unguentul pentru fundic, in caz de nevoie. Daca vrei ingredientele, da-mi pm si ti le impartasesc .
la toata lumea! ne punem sa citim sa mai citim...
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
aleesicoo spune:
nana ma bucur din suflet ca sunteti bine si iubiricea este vioaie si grasuna
si printesa mea da sa se ridice si isi ridica picioruseleee suss de tot, si se enerveaza k nu o pun in fundulet
legat de diversificare, prietena mea a nascut la 35 sapt si a inceput diversi la 4 luni juma
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
flory_blanca spune:
nana ma bucur ca ati trecut cu bine peste boala! Multa sanatate in continuare.
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
n_a_n_a spune:
Ale , ma bucur tare, tare pentru noaptea dormita! Doamne da sa se repete! Vezi? exista lumina la capatul tunelului! O sa vezi ca pe masura ce creste o sa fie tot mai dulcica si mai cumintica, iti spun din propria experienta!
arturicii spune:
Flory, daca incepi mai devreme sigur nu-i aduci vreun beneficiu; despre dezavantaje insa.... Aici vorbim de stomacelul bebeului nu de greutate, nu de "recuperarea" psihica.
Parerea mea este sa o lasi pe micuta inca un pic; faceti-va in liniste concediul si lasa infomarea si grijile pt dupa;
Uite, promit sa iti dau si varianta de diversificare de aici si sa iti raspund si eu la orice intrebare legata de diversificare cu ce stiu eu. Pe cand reveniti din concediu o am ca sa poti compara si sa te poti inspira si din ea daca vrei.
Nana, nu o ajut deloc, nu o pun intre perne; se ridica ea cand vrea si sta cat vrea ea.
Ioana & PYS
n_a_n_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flory_blanca nana ma bucur ca ati trecut cu bine peste boala! Multa sanatate in continuare. Mami de fetita frumusica foc! Nadia 29.04.2010 |
Multumim !
Pediatra noastra ne-a sfatuit sa incepem diversificarea la sase luni, daca ma ajuta DD si imi pastrez lactatia. Mi-a zis ca daca ar fi fost pe lapte praf, am fi inceput la patru luni... Despre prematuri nu ne-a zis nimic, ca la noi nu e cazul. Daca vrei, o intreb si ii cer schema...
aleesicoo spune:
artu imi poti da si mie diversifi , te rog?
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Aka, ce fain, o fetita seamana cu tati, una cu mami! Sunt 2 papusele Corina, unde-s pozele?? in ce album le-ai ascuns? nu ai primit parola si acum ascunzi pozele? Imi cade rau rau parul! Daca mai continua asa raman cheaa. Nu glumesc :-( Ioana & PYS |
Sunt in contul nou, in albumul "Maria de corinasmile", pagina 2
Tie iti cade parul, iar mie mi-a ramas tot ce n-a cazut in timpul sarcinii...
Stiu ca nu-i frumos sa ma plang de treaba asta, insa efectiv simt ca ma sufoc pe canicula - odata am fost la un pas de a pune mana pe foarfeca si a ma tunde singura
Corina, mami de Maria (14.06.2010)