Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (76)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika

Alina, daca te apuca nascutul noaptea, te supraveghea medicul de garda, nu avea voie medicul tau sa vina de acasa pentru tine. Ziceam sa intrebi, ca sa vezi cum e acum. Oricum, nu ai fi lasat in voia sortii, esti data pe mana cuiva de incredere pentru medicul tau.

Olga 23+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Da, si pe mine ma ingrijoreaza partea cu nascutul noaptea, mai ales ca la a doua nastere, ar trebui sa se desfasoare mai repede. Am intrebat-o pe dr. mea daca ma reneaga in cazul asta A zis ca nu se pune problema si daca nu e de garda, merg oricum la spital. Daca ma lamuresc ca nu e travaliu fals si chiar vine bebe, apare si ea. Spar sa fie asa si in practica, sau mai bine zis, sper sa nu nasc chiar noaptea

Deci e bine sa intrebati medicul, daca nu sunteti sigure. In principiu nu ar tb sa isi lase de izbeliste pacienta, dar am auzit si de cazuri in care se incearca "amanarea" nasterii pana se face dimineata si incepe programul dr-ului....

Victoria, mami de Anna Sofia, 23+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

buna pranzul..fetelor eu ma sperii cand va aud cu nevenitul doctorului la nastere daca e noapte...mi se pare atat de aiurea si nedrept..bine ca la noi nu se face asa..pai de ce mai mergi la un medic toata sarcina ..construiti un fel de relatie(ma refer la comunicare..incredere)si apoi te trezesti ca nasti cu nu stiu cine...godddddddddddddddddd..
am visat aseara ca nascusem..off e abea astept sa o tin in brate si sa stiu ca e bine..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Of Ana,vad ca nu te potoli cu alergatura si cu munca..Ia exemplu si tu de la astea patucinizate - o sa fie mai greu sa nu mai poti face nimic decat sa o iei usor acuma. Succes maine la salata de vinete,sunt sigura ca are sa iti iasa f buna.(cea clasica RULES!)

Draga Olguta, azi la pranz am ocazia sa testez ciorba. Aseara a fost gata f tarziu si am picat rupta. Mi-a dat Pufescu un fish mic din ea sa gust si era bun si dulce. Azi i-am trimis si lu mum doo borcane-deh sa guste si altii din geniul lui!

Fetele imi studiez sanii in fiecare zi! Si cateodata ma uit sa vad dc iese ceva din ei- si iese cate o picaturica mica asa galbuie-lichida. Ala e colostru,nu?

sugubina +20 cu Puficele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiralu spune:

Buna ziua mamici!!

La multi ani! sarbatoritelor din perioada asta
... si scuze pentru intarziere, si pentru tratamentul colectiv

Multumersc tare mult pt carucior roz pe prima pagina!

Si uite, o idee ca sa nu va mai necajiti... ca poate nu vine doctorul la nastere. Mie nici nu mi se pare asa important sa vina... nu aruncati cu rosii... Adica nu vreau sa ma leg de ideea ca nasterea mea e chiar dependenta de persoana X... adica daca nu vine X, eu nu sunt in stare sa nasc? Ce ziceti de ideea asta, fetele care sunteti pt nasterea naturala? Mie mi se pare important ca, mai ales in acest caz, sa te duci cu gandul ca tu iti nasti tu copilul, nu ca vine X si iti naste copilul... si daca nu vine X insusi, tu nu poti sa nasti...
Asa ma gandesc eu (intr-un moment filozofic...); desi la mine e mai probabila cezariana decat nasterea naturala (conform dr). Oricum, sistemul asta cu dr personal nu prea mai exista in alte locuri decat romania... si nu stiu daca dezavantajele nu sunt mai mari decat avantajele...

Dupa o mare repriza de filozofie..., va pupam!!
Pa si sa ve jucati frumos cu miscaciosii din burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

mamiralu ai dreptate: tu iti nasti copilul..si stiu ca sunt chiar f multe femei care nasc neasistate de medic ...dar mie sincer mi-e frica sa nu dau de cineva care nu face cum vreau eu..de ex eu nu vreau epiziotomie ..nu vreau nimic nenatural...adica nu vreau sa se intervian in nici un fel atata timp cat totul e ok cu bb si cu mine...cu doc. mea am stabilit toate astea si am incredere in ea...
acum despre salata de vinete..sugubina zice "cea clasica"...eu as zice ca aiaveste "cea romaneasca" pt ca la noi "cea clasica" este cea libaneza ..nu va suparati pe mine..stiu ca voua va place cu ceapa si cu sau fara maioneza...dar eu am impresia ca tahini din reteta libaneaza scoate si mai mult in evienta gustul de copt.si lamaia le face f usoare iar usturoi se pune chiar putin ca sa nu acopere gustul de vanata coapta..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Salutareee!!! Am cam lipsit desi sunt consemnata la patuc

Vineri mi-au taiat curentul asa ca am disparut subit din peisaj. L-au reactivat la 00.30... astia deja au facut in obicei din a ne lasa pe intunerc cu orele.

Sambata am avut nspe drumuri... printre care si la Kiabi unde am luat 6 salopete pentru bebe si multe hainute de scoala pentru Ema. Sper sa fie bune salopetele ca le-am luat pentru 1luna si cand m-am uitat la lungime, acasa desigur, am descoperit ca sunt pentru 54 cm, cat a avut Ema cand s-a nascut... asta e.

Dupa ture si iar ture am fost in vizita la niste prieteni unde am zacut pe un selong incomod rau si m-am intors cu coloana bucati

Azi mi-am azutat dl consort la curatenie, asa cu indicatii si critici mai mult si am cumparat papa...acum dl. este consemnat la gratar cu vinetele in brate

Bravegirl, ar trebui sa imi salvez intr-un doc separat ce ai scris despre col, poate mai prind si eu curaj. De fapt am destul dar apoi imi fac procese de constiinta. Ah, si mai am o intrebare, cum sunt perdelele la Kika? Eu m-am salvat ca la living desi 60% e sticla, am si caramida de sticla unde nu imi trebuie perdea . Altfel ma falimenta . Asa fac economie la perdele dar mor de frig iarna... ce castig.

fetele.

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Fetelor, grupeaza cineva retetele de care tot vorbiti ca eu uite citesc acum ultimile 2 pagini, se vorbeste de super retete date de Doura si....nexam, n-am de unde sa le iau? Cea cu vinetele libaneze, va rog!
Eu am facut prajitura desteapta/ inteligenta/ care se separa si am mancat-o si pe ascuns, noaptea, numai la ea ma gandeam
Acum as manca strudel de mere sau gris cu lapte.

Despre nascut, ehei, aici e simplu, nu ai un medic al tau asa ca si la consultatii si la nastere esti cu cine pica de servici. Pana acum la consultatii absolut tot ce am discutat cu drii s-a notat in fisa electronica medicala. Dar bine, nici nu poti sa pretinzi ca vrei un anume fel de nastere sau mai stiu eu ce. E universal valabil aceeasi procedura pt toata lumea.

Ce m-a frapat, ca diferenta fata de Franta, e ca astia aici nu au clinici private, pur si simplu exista doar publice. Unbelivable! Bine nu mai zic ca 70 % din femeile olandeze nasc acasa, ca asta e o dscutie interminabila. Sau daca nasti la spital, si ai o nastere usoara, dupa 2 ore te trimit acasa. Singura chestie faina e ca dupa ce nasti ai timp de 1 saptamana, zi de zi, o asistenta specializata care vine acasa la tine si te ajuta cu totul, de la copil la casa, tot!

Alina (DPN 6.11.2010) si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Bravegirl, ce se potriveste link-ul tau cu curentul meu! Oricum, foarte tare...

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Alinus, e mare diferenta... ce fain cum e la voi! Cel putin a doua nastere mi-ar place tare mult sa fie acasa. Aici daca ajungi la spital si nu stie nimeni cine e dr tau te asteapta o experienta tare neplacuta.

Prajitura de care zici chiar asa se numeste? Am mancat mai demult si chiar ma gandeam la ea acum vreo saptamana. Eu pregatesc acum o tarta de piersici, reteta noua.
Am incercat retete libaneze, nu stiu daca cele pe care le-a pus Doura, ca eu prefer fara carne si sa se faca in 15 min, daca nu singure :), dar mai bine iti spune ea, e diferenta intre cele care ajung la noi si retetele originale.

Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 20+
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Miruna, buna curatenie. Noi azi am facut in 3, ca Maria insista si nu se lasa.

Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 20+
Primul orice

Mergi la inceput