Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (76)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Concediul de risc maternal se calculeaza din brut, dar totusi se scade ceva, dar nu stiu exact ce. Iar daca iei prenatalul dupa nastere, nu se mai pune la calculul indemnizatiei.

Citat:
citat din mesajul lui Lidia_P

"Indemnizatia este 72.24% din media veniturilor NETE celor 12luni anterioare nasterii.
Salariul acela mediu pe unitate se acorda dupa ce avem certificatul de nastere al copilului, deci nu se va lua in calcul.
Evident ca suma era pana acum mai mare pt cele care au beneficiat de 85%, mai ales daca au avut in cele 12 luni si primele de craciun sau paste, care sunt impozabile, daca sunt acordate "pe bune". Sau media se mai ridica si datorita faptului ca prenatalul este mai mare decat salariul net obisuit lunar, fiindca nu se mai opreste impozitul....si tot asa."

eu nu inteleg cu indemnizatia asta.....eu daca imi iau cele 4 luni de concediu medical dupa ce nasc insemna ca nu se ia in calcul la indemnizatie?
cat se plateste concediu de risc maternal 85% din brut sau din net?

24+

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Balanta, eu la H&M am gasit tot ce-mi doream pentru femeile gravi. Iar pentru bebei, Zara si H&M satisfac orice nevoi/dorinte.

Ana
25s, viitoare mami de, David Ciprian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

Sa vedeti metoda: stau pe scaunu cu roti de la PC si calc..asa mai merge. Ca in picioare simt burta mai tare, nu imi e bine deloc

sugubina +20 cu Puficele

Super metoda!!! Aplic diseara. O sa moara sotul de ras cand o sa calc de pe scaun Pe mine ma doare tot oricum dar cand calc ma ia si cu lesin

Vasari, iti dau reteta mai tarziu ca o am acasa iar memoria e 0.

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 24 +

Mergi la inceput

Nici eu nu stiu ce nume sa aleg. Unul va fi Andreea, dar cel de-al doilea nu am idee. Poate ma ajutati si voi cu ceva idei.

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Citat:

"Indemnizatia este 72.24% din media veniturilor NETE celor 12luni anterioare nasterii.
Salariul acela mediu pe unitate se acorda dupa ce avem certificatul de nastere al copilului, deci nu se va lua in calcul.
Evident ca suma era pana acum mai mare pt cele care au beneficiat de 85%, mai ales daca au avut in cele 12 luni si primele de craciun sau paste, care sunt impozabile, daca sunt acordate "pe bune". Sau media se mai ridica si datorita faptului ca prenatalul este mai mare decat salariul net obisuit lunar, fiindca nu se mai opreste impozitul....si tot asa."

eu nu inteleg cu indemnizatia asta.....eu daca imi iau cele 4 luni de concediu medical dupa ce nasc insemna ca nu se ia in calcul la indemnizatie?

24+

Lidia, se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni, evident pana la data nasterii.
Risc maternal este 75 % din brut ( calculul se face de fapt: brutul din ultimele 6 luni, impartit la nr de zile lucratoare si iti da o valoare pe zi. Aceasta valoare va fi inmultita cu nr de zile lucratoare din luna in care ai risc maternal. Ti-am zis ca idee, sa stii ca asa se calculeaza, dar clar este mai mare decat netul.)
Sper ca ai inteles ceva.

Symo 26+ Diana Nicole

Mergi la inceput

Balanta, Dana s-a ocupat de adrese. Vezi ca mai e si Mariahilferstrasse si Shopping City Sud(Vosendorf), astea sunt pline cu magazine de copii/accesorii. In centru (Kartnerstrasse, Graben), sunt putin mai scumpe decat in Shopping City, deh, centrul...

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

Citat:
citat din mesajul lui MSymo

Citat:

24+

Lidia, se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni, evident pana la data nasterii.
Risc maternal este 75 % din brut ( calculul se face de fapt: brutul din ultimele 6 luni, impartit la nr de zile lucratoare si iti da o valoare pe zi. Aceasta valoare va fi inmultita cu nr de zile lucratoare din luna in care ai risc maternal. Ti-am zis ca idee, sa stii ca asa se calculeaza, dar clar este mai mare decat netul.)
Sper ca ai inteles ceva.

Symo 26+ Diana Nicole

multumesc frumos....am inteles acum....eu credeam ca intra si alea 4 luni de medical chiar daca il luam dupa nastere (visam si eu)
acum cum Dumnezeu sa fac ca sa imi dea si mie doctora con de risc maternal ca sa ma ridice si pe mine la indemnizatie....eu nu am probleme in afara de o durere super mare de mijloc...o fi motiv suficient de medical cu risc?.... vreau si eu un sfat de la voi

24+

Mergi la inceput

Lidia dar de ce nu iti iei 2 luni de prenatal inainte? Ca sa iei 85% din prenatal?

23+

Mergi la inceput

Dana, tinem pumnii pentru titrare!

Ana

Mergi la inceput

Corina, zmeura....
Vezi ca ceapa ori e uscata si trebuie scoasa din pamant ori a scos-o soacra si a depozitat-o.

Ana

Mergi la inceput