Puiuti de Randunici 2008 (433)
Raspunsuri - Pagina 6
gecko spune:
Simo, sunt cu gandul la voi
.
Zoze, stai cuminte
si schimba ginecoloaga aia
.
Remaliss, ma rog pentru voi si imi pastrez increderea ca va fi bine.
As avea multe de spus dar sunt in zile de foc...singura de dimineata pana tarziu in noapte cu bestiile. In desteptaciunea mea
am hotarat sa incep mai degraba dezpemparzirea...adica de azi
. Asa ca acum nu sterg doua popouri de pipi/kk ci sterg si gresia
, covorul
. Singurul lucru neud si fara pata din casa este olita
...asta de succes rasunator
Si ca sa fie complet tabloul are si Michael diaree
. Oh nu, nu sariti ca sarmanul e bolnav...ca nu e bolnav...e ma'sa bolnava
. Lunea trecuta mi s-a nazarit mie ca are copilul reflux...asa ca marea doftoreasa (aka io
) si cu marele vraci (aka domnul sot
) i-au dat Gaviscone care printre altele poate da diaree
. Si nu a dat diaree marti, miercuri, joi, cand a fost si tac'su acasa si putea sterge consecintele actiunii lui ci a dat hapt vineri si sambata
. Si nu a fost suficient ca a facut kk pana'n gat de nu stiam de unde sa incep sa-l curat ci el, purandelul de 5 saptamani, cum necum a prins intre degete pampersul kkcios ce il dadusem jos si a inceput sa-l fluture
...kk pe degete
, kk pe fata (a lui), kk pe masa de schimbat
, kk pe perete
...uau da ce bine ma descurc fara de barbat
.
Si printre altele am niste treburi foarte importante de terminat si am nevoie de inspiratie ca sa ma vand cat mai bine...si de obicei asta imi reuseste foarte bine dupa o bere...care bere nu o pot bea ca alaptez...si care bere nu o pot bea ca oricum nu am mai baut alcool de 178 de ani si cred ca doar uitandu-ma la bere ma fac cui
...ceea ce nu ar fi foarte indicat tinand cont ca sunt singura stapana intre iezi.
Si tot am vrut sa le arat gravidelor linkul asta
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154272&whichpage=2 postarile lui paulush.
Eu una m-am identificat perfect cu partea de mai jos atat de frumos spusa:
"Cel mai bun lucru pe care il poti face saptamanile astea, inainte de viata in patru, e sa il acoperi de saruturi pe primul tau copil. Nu fi zgarcita cu imbratisarile, cu bratele deschise, cu lipitul pana la satietate, cu timpul necalculat la piept, in brate. Fa-ti damblaua asta, e cea mai plina sugestie care imi vine acum sa-ti spun. N-o sa-ti para rau, o sa intelegi de ce dupa. Si saruta-l fara sa suferi in legatura cu ce suferi acum, cum va primi el situatia, fiind atat de atasat. Poti avea surpriza ca din preaplinul iubirii pe care i-o poti arata acum, sa-si incarce atat bateriile incat sa se desprinda un pic, doar un pic. Are nevoie sa isi incarce bateriile acum, si tu la fel. In locul tau l-as saruta din crestet pana-n talpi in fiecare seara, si asta nu e deloc o metafora. Peste cateva luni astept sa-mi spui de ce crezi ca ti-am spus asta.
Cand apare bebe 2 se intampla un lucru extrem de delicat in retina mamei, de aceea cred ca e important pentru tine sa ti-l fixezi pe primul tau copil ca bebelus in punctul asta din viata voastra. Sa stii ca astept pe bune sa te aud dupa ce se naste al doilea copil.
Pe de alta parte, poate ma insel, dar intuiesc ca ce te preocupa nu e atat ca el va respinge "intrusul" (serios, asa ceva nu am auzit nici virtual nici face to face de la vreo mama, cel mult am auzit de ignorare completa, de falsa indiferenta), cat cum vei organiza tu emotiile tale, intre un copil atasat si un nou nascut continuu la san. E un secret, e surpriza pe care ti-o rezerva viata, ai sa vezi ca se intampla ceva care nu are cale de intoarcere, o sa poti perfect sa cuprinzi situatia, cu toata capacitatea ta pulmonara, e ca un halou de aer si lumina pe care esti capabila sa il respiri inainte de a incepe cursa asta bestiala. Crede-ma, o sa poti, si cand vorbesc de secret nu ma refer la pelteaua cu dragostea de mama se multiplica si o sa-i iubesti pe amandoi fara diferente etc. Normal ca o sa poti sa-i iubesti.
E ceva mult mai alienant si mai puternic, nici nu m-ai crede daca ti-as spune acum, mai ales cu copilul atat de atasat pe care il ai (norocoaso!).
De aceea repet: acum e linistea dinaintea furtunii. Nu pierde vremea preocupandu-te, faceti-va cadoul asta de iubire exclusiva, e un lux pe care doar primul nascut il are. Simtiti-va bine, nu va jenati sa va faceti toate capriciile care va tuna."
si sunt absolut de acord cu partea asta:
"in schimb sunt tare necajita cu partea cu ajutorul care i se cere peste tot celui mare, el care era regele cerului si al pamantului in familie dintr-o data ceilalti il plaseaza pe rolul de adjudant al mamei. ce tampenie. el trebuie sa isi traiasca copilaria in continuare, ca destul i-a cazut pe cap surpriza cu bebe doi, si trebuie s-o duca cum poate.
ideea e sa nu subestimam copilul, dar nici sa nu-i cerem mai mult decat poate duce. sa auzi de n ori pe zi " trebuie sa o ajuti mult pe mama ca cel mic e mic si tu o sa-l iubesti mult" e ca o reteta de viata. el singur va descoperi echilibrul intre a fi gelos si a iubi, intre a duce un pampers si a-l durea in cot de ajutorul de care ai nevoie, din simplul motiv ca el are alte trebi."
gecko spune:
asa edit io
ca la zoze am vrut sa-l pun pe asta
si nu pe asta
ca prea arata agresiv.
si uitandu-ma la mesajul anterior stau cu impresia ca e un pom de craciun si toate capetele alea'n zid mi se pare ca arata ca luminitele instalatiei de brad...am imaginatie nu gluma
.
delphin spune:
GEKO saraca de tine!
si sa te tina D-zeu in putere!
Doar va amintesc ca din aceeasi gama cu gavisconul este Motilium si chiar mopral. Desfaceam capsula si puneam bilutele micute in lingurita si le lua.
gecko spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui delphin GEKO saraca de tine! si sa te tina D-zeu in putere!Doar va amintesc ca din aceeasi gama cu gavisconul este Motilium si chiar mopral. Desfaceam capsula si puneam bilutele micute in lingurita si le lua. ![]() |
ca tot am vrut sa iti spun ca eu nu sunt de apreciat
. Printre primele lucruri care mi-au venit in minte cand am aflat ca sunt gravida au fost vorbele tale ca dormeati imbracati ca la armata in primele saptamani dupa ce l-ai nascut pe David. P'acolo si noiIar cu refluxul am rezolvat-o dupa ce ne-am dat seama ca nu e reflux ci doar secretii in gat, inghitit de aer la alaptat si regurgitatul de rigoare.
natynic spune:
Gecko, esti bestiala!![]()

Uite io de-aia am zis acu ca o sa o iau foooaaarte cu binisorul la capitolul dezpemparsire pt ca...pe cuvant, mai bine spal fundul de 100 de kk decat sa spal atata gresia, parchetul si, mai ales, covorul...
Am decis sa scot covorul din camera Iuliei, ii voi lua si pune pe jos o musama de-aia ordinara de baie (ca nici parchetul nu-mi convine sa fie mereu pipilit
) si o las in fundul gol sau macar in chiloteii de antrenament (din pacate, singura pereche pe care o am de la Ariel
ii sunt ff mari si curge pishu pe langa). Cu asta si cu bombonicile date daca sta pe olita, poate reusesc in vara asta...daca nu, o iau de la capat la anul sau cand o fi ea pregatita
Aaa, dar nu v-am zis cat e de smechera: am facut impreuna conventia ca daca sta pe olita primeste o bombonica iar daca face si pipi/kk mai primeste inca una. Buun, astea fiind convenite zic: "treci la olita". Ea: "nuu, bombonica, bombonica"; eu:"te asezi si-ti aduc imediat bombnica"; ea: "nuu, intai bombonica"
. Si deh,cum are mama cu inima slaba, cedeaza ma-sa si ii da intai bombonica-uite, ca sa aiba incredere in ea...A luat-o si instantaneu s-a dus, a dat pantalonasii jos si s-a asezat pe oala
. N-a facut dar cand s-a ridicat, dupa vreun sfert de ora ce-i drept, cica: "doua bombonici, doua!" Etee na, asa ne-a fost vorba?? Si de data asta n-am mai cedat. Ieri toata figura s-a repetat![]()
Mimolino, bun revenit fiicei calatoare, esti intreaga la suflet acum!
Olga, explicatia e ff simpla: infectia cu Salmonella, cu kk cu sange si cu lezarea peretelui intestinal, ceea ce poate duce la absorbtii deficitare, inclusiv de fier. Asta, bashca cresterea rapida. Chiar nu cred ca are legatura in vreun fel cu laptele de vaca sau cantitatea lui dar faci bine acum ca-i dai formula, si eu am revenit acum la formula exact pe considerentele zise de Luny
; dar mai nou Iulia dimineata serveste un bol de cereale cu lapte si acolo ii pun lapte de vaca (deci asta peste cei vreo 600 ml de formula pe care-i bea);le-ai putea combina si tu.
Naty mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica 
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler
daciana.t spune:
multumesc pentru felicitari 

simo, ai in pm de la mine, oricand 
mimo, te iertam erai emotionata, eh...cum e cu adolescenta acasa?
ma bucur ca ti-a venit acasa corespondenta...lasa ca vin si povestile
olgutza,
daca eram in locul soferitei il calcam cu masina...auzi la el nene...si ziceam sa a fost vina lui ca nu a trecut regulamentar...offff traim printre oameni rai!
si pe mine ma enerveaza traversatul prin locuri total anapoda...adica la 10-20 m de trecere...si se spuca mosi si babe si mamici cu copii in brate ( pe astea le-as bate
) 
mami baga si niste vitamina C pe langa fier...sunt persoane care oricat de multe alimente bogate in fe ar manca tot au carente, pentru ca nu-l asimileaza...eu asa sunt, galbena mereu la fata, obosesc rau...dar dc ma apuc sa iau Fe ma chinui si 3 zile sa merg unde merge imparatul singur
oricum prin iarna o sa incep sa iau pentru bebe si pentru nastere
ce dr...asta a lui Zoze...macar daca i-ar fi dat tratamentul 
blanka imi pare rau pentru diaree...offf, hai ca se face el bine...
delphin imi pare rau prin ce treceti...poate nu e meningita si scapati...
gecko,
si pentru voi, treceti si peste asta..offf...
mmmm, ma puneti pe ganduri cu laptele formula...ca noi l-am scos de multtt timp...si a mea se scarpina in nas, dar imi zice ca are muci urati...si chiar are ca ii scot dupa baita cu un betisor de urechi...
gata scrisorica...mai intru, mai citesc...mai pe seara...daca ma lasa zgatia...acusi face nani sa cheashca...
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.
Claudia
+16 si mami de
Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
mimonix spune:
O Doamne, am citit "citatele" postate de Gecko si mi-au dat lacrimile ! Mai ales ultimul, cel cu ajutorul cerut copilului mai mare. Caci da, si eu am crescut o regina si cu cat esti regina mai mult timp cu atat ti-e mai greu sa fii detronata.Ce ajutor, fereasca Dumnezeu! Pe de-o parte, exista avantajul ca regina e la varsta la care vrea independenta...pe de alta parte independenta asta brusca trebuie si ea controlata cumva.Si chiar daca totul e ok, doare al naibii cand te transformi peste noapte din "centrul universului copilului" in "eclipsa totala " 

In fine...a venit, a dormit, a mancat, a ocupat baia DOUA ORE
, i-a facut lui Dudu de vreo doua ori cu mana prin par, a stat pe mes si pe facebook, s-a intalnit deja cu prietena ei si au plecat cu Mimu la mare
Cu Mimu ca n-are inca, carnet de condus...La anu' , alt circ alta distractie si cu masina ! Nici nu vreau sa ma gandesc 
Ma bucur teribil ca a supravietuit cu bine militariei si oboselii, ca a vizitat locuri pe care altii nu apuca sa le vada intr-o viata, cum bine spuneati a fost "o experienta" cu mult diferita de o tabara. Dar, prietenii ei sunt in momentul asta cei mai importanti iar familia joaca un rol pur administrativ: haine curate, mancare, masina, bani....iar pe mine ma doare fiecare bucatica din corp ca si cum s-ar desprinde acum din carnea mea . Sunt geloasa pe toti prietenii ei si suparata pe mine ca-s egoista si nu ma pot controla! 
Bucatele mele stau neatinse, parca as fi domnisoara Havisham, sedusa si abandonata ....
Hai ca-mi dau seama ca sunt haotica,sa revin la excursie.
Stiti intr-un grup de fete si baieti intotdeauna exista o diva, mereu frumos imbracata, aranjata, parfumata, pieptanata si plina de fitze. Diva lor cica in ziua 4 a excursiei s-a umplut de bube, a facut urticarie
Nu va puteti imagina ce satisfactie au restul fetelor cand diva face bube 
Programul era asa: noaptea carti si glume si muzica...ziua somn in autocar. Numai de-ar fi tacut odata profu' care cand le era somnul mai dulce , lua microfonul si tipa: "pe dreapta puteti vedea castelul X , construit in stil baroc 
" Si credeti-ma , cica au multe castele, nu puteai sa dormi mai mult de 15 minute legate 
Cel mai frumos obiectiv: turnul Londrei, cea mai ingrozitoare experienta :eurotunelul .
Cea mai grozava concluzie: sunt ei mandrii de natia lor ,cum ne e noua rusine cu natia noastra
Corect punctat ![]()
Impresii la revenirea in tara: wow, ce ieftine sunt toate in Romania ![]()
Pozele intai sa se adune ca ea nu are decat f putine si relativ neclare (in ciuda parca , pentru ca nu i-am dat aparatul cel bun
)
Am primit un parfum care ii place ei mult
, Dudu niste carticele cu tractoare si niste hainute, ta'su un deodorant si buni o sampanie frantuzeasca (bine avem si noi una ) S-a intors aproape cu toti banii pe care i-am trimis la Paris prin curier special , clar n-a fost o excursie de shopping . Ea si-a cumparat o rochita , o caciulita (ca o plasa d-aia de dormit , sa nu se strice parul
) , un tricou si un parfum cu menta.
Una peste alta, unde plecam noi in vacanta ? Asta e intrebarea. Ca asa m-a apucat un dor de duca, fac si eu ca Zoze , sper sa nu ma apuce contractiile 
Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea 
Nicoleta spune:
Mimo, ma, ai un stil!!!

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
mimonix spune:
Hai sa zic repede cu hemoglobina.Remediile cele mai inofensive sunt : ficat de pasare , de vita...ficat sa fie , daca ii place! Fructe si legume rosii , in principal strugurii si sfecla rosie. O lingurita de polen amestecat cu putina miere/zi. Spirulina. Soare, sport, aer curat! Nu stiu de ce, dar din toate cred ca mai bine ar merge pt Sof sucul de struguri si polenul , nu mai vorbesc de mare si soare ca stiu ca se apropie. Si sa te uiti la palmele ei, daca buricele degetelor sunt rosii , totul e OK. La fel calcaiele. Si pleoapa inferioara. Si eu cred ca a fost o combinatie cu boala si o sa-si revina singurica fara suplimente cine stie ce. Pupa mama gasca toata 
Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea