Laszlo Tokes: mi se pare mie, sau...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ioana, pentru razboi e nevoie de o singura parte: aia care-l incepe.

Problema pe care eu o vad este ca maghiarii vor refacerea granitelor.Ei nu pot trece peste ““problema Transilvania““. Si daca le dai un deget, adica autonomia, ei vor toata mana.

Pe mine personal m-ar afecta.Nu neaparat autonomia cat circul care inevitabil se va produce.Pur si simplu nu cred ca avem nevoie de asta.
Ar fi o miscare care naste actiuni nationaliste si in Romania, ar aparea o multime de vadimi si-n loc sa ne ocupam de refacerea economica, culturala, etc, a tarii, o sa ne ocupam de vanat capete de maghiari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Asa, si?
Pentru un razboi e nevoie de doua parti. Daca se declara independenti ce mare tragedie? Sigur, proabil ca e neconstituional in acest moment, dar nu vorbesc despre partea legala acum. Ci la clasamentul adevarului, cu ce te deranjeaza pe tine, Natasa, ca se declara secuii independenti? Cum va schimba asta viata ta?

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

pai, de ex., ar putea sa nu mai dea voie unora sa tranziteze zona lor independenta. sau sa ceara taxa pt asta. sau ar putea ca zona independenta sa deruleze un comert inacceptabil.
sigur astea-s scenarii - dar la capitolul asta eram, nu?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Totusi..care e problema daca zona devine autonoma? Poate sunt eu mai blonda, dar ce importanta are? Daca oamenii aia vor asa, treaba lor, cu ce ma deranjeaza pe mine?

Autonomie=,,Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei na#539;ionalit#259;#539;i sau al unei minorit#259;#539;i na#539;ionale etc.) de a se administra singur, īn cadrul unui stat condus de o putere central#259;. #9830; Situa#539;ie a celui care nu depinde de nimeni, care are deplin#259; libertate īn ac#539;iunile sale...."
Probabil numai din punct de vedere economic vor aceasta autonomie, deocamdata! Tot ceea ce produc cantitativ si valoric sa nu intre in PIB-ul Romaniei, tot deocamdata. Asta ar fi inceputul dar pot obtine si nu ar deranja pe nimeni atata timp cat nu este ratificata aceasta autonomie de UE (cred ca UE detine acest drept, poate fac o greseala ). Pe mine una m-ar deranja ,nu uita ca mai detinem si alte minoritati (deja au castigat teren, minoritati care ne-au reprezentat peste hotare intr-un mod tare ,,placut"). Razboi?! Este prea mult spus!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Am fi cu totii sub incidenta legilor si regulamentelor UE, care nu permit taxele sau comertul abuziv. Scotia are parlament separat, dar nu observi asta cand treci de zidul lui Hadrian.

Asta nu inseamna ca indemnul la actiuni ilegale din partea unui parlamentar este acceptabil. Insa ne-ar prinde bine tuturor sa intelegem mai bine ce inseamna autonomie in cadrul UE, in ziua de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

[quote]citat din mesajul lui inaioana

Totusi..care e problema daca zona devine autonoma? Poate sunt eu mai blonda, dar ce importanta are? Daca oamenii aia vor asa, treaba lor, cu ce ma deranjeaza pe mine?

Autonomie=,,Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naionalitati sau al unei minoritai nationale etc de a se administra singur, īn cadrul unui stat condus de o putere centrala;. Situatie a celui care nu depinde de nimeni, care are deplina libertate īn actiunile sale...."
Probabil numai din punct de vedere economic vor aceasta autonomie, deocamdata! Tot ceea ce produc cantitativ si valoric sa nu intre in PIB-ul Romaniei, tot deocamdata. Asta ar fi inceputul dar pot obtine si nu ar deranja pe nimeni atata timp cat nu este ratificata aceasta autonomie de UE (cred ca UE detine acest drept, poate fac o greseala ). Pe mine una m-ar deranja ,nu uita ca mai detinem si alte minoritati (deja au castigat teren, minoritati care ne-au reprezentat peste hotare intr-un mod tare ,,placut"). Razboi?! Este prea mult spus!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Pai, acum e libera sa intre-n magazinul de paine, dar nu este servita.
Dupa, va fi servita cu promptitudine, dar nu va putea intra fara viza.

Eu consider ca stupizenia este egal distribuita in ambele parti. Maghiarii care cer autonomia, respectiv romanii care se tem sa le-o acorde. Intr-o tara prospera nici dracu nu se gandeste la autonomie. Intr-o tara in criza insa, ... putini raman cu mintea limpede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

[quote]citat din mesajul lui inaioana

Transilvania are 6,8 milioane locuitori.

in statisticile economice Transilvania apare drept motorul economic al Romaniei, cu 27% din PIB. [/b]Bucurestiul apare ca producand mai mult decāt Transilvania, dar nu se spune ca toate marile firme din tara, cu cifra de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro.

ps. Unchiul meu care e mare profesor de istorie dupa ce a luat o sticla de palinka la bord, scoate shurikenul si striga!"-Sa iasa vlahii dupa teritoriul secuilor!" Ori esti de acord cu el, ori il lasi sa-ti faca harakiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mai, pe mine personal nu ma deranjeaza cu nimic. Dar ia sa fii tu roman in asa zisul Tinut Secuiesc si sa vezi atunci distractie cind nu mai ai unde vorbi limba ta si cind nu vor mai exista scoli in limba romana. In plus, niciunei tari nu-i place sa piarda teritorii (pierzi resurse, forta de munca, impozite etc), ideea de natiune/nationalitate inca nu a fot inghitita de globalizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

e greu poate sa intelegeti din bucuresti cum e in zonele respective

problema nu ar fi ca nu iti poti lua o paine. problema ar fi ca daca nu stii maghiara nu ai putea fi profesor, doctor, functionar, nimic. mai demult la primaria din tg mures nu se angajau oameni care nu stiau maghiara - si asta fara autonomie. de cand este primar roman nu mai e obligatoriu. dar daca ar fi autonomie ar putea fi orice regula vrea conducerea locala.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu cred ca-i bine pusa problema "si ce daca sunt autonomi, sau chiar independenti". Pe acest principiu, oricui i se...face, poate cere autonomie pe tot felul de criterii; nu cunosc tari care sa accepte, de buna voie, faramitarea teritoriului pe criterii etnice, religioase sau de alt fel.
In ceea ce priveste "autonomia in cadrul UE" (beren), nu cred o clipa in acest concept, cum nu cred in lunga existenta a UE. Nu cred ca ar trebui sa se intample mari transformari sub stindardul UE, pentru ca se vor produce cutremure la desfiintarea acestei uniuni (contra naturii) in (se pare) maxim 15 ani. Din ce citesc si eu...
Daca secuii din Ardeal ar fi avut vreodata vreo autonomie recunoscuta...poate as zice "mai, a fost tara lor, o vor inapoi"...dar asa, care-i rostul?
Si, pana la urma, ce fac romanii de acolo? Isi iau bagajele si se muta?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput