Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***231***
Raspunsuri - Pagina 19
Ilinca_M. spune:
Monnvas, aseara mi-a zissi mie husbandul faza cu botezul. Mi se pare atat de trist si de revoltator ca lumea continua sa accepte acest ritual in numele credintei/traditiei/etc. Sunt convinsa ca orice mama, daca ar fi intrebata, ar zice ca nu, n-ar fi in stare sa riste viatza copilului ei. Si totusi cand vine vorba de "sfanta taina" a baldabacului barbar in cristelnitza, majoritatea refuza sa creada ca risca viatza copilului (chiar si de e vorba de un 1%, tot risc asumat e!). Daca scufundarea in apa ar fi fost singura modalitate de botez, va jur ca Sophiphi ar fi ramas nebotezata. Sau as fi asteptat, ca Bianca (fata mea abia de vreo 3 saptamani a implinit 9 kile:))); sau mai bine as fi asteptat panaar fi fost capabila de auto-aparare.
Stiu ca nu trebuie de intrat in polemica pe subiecte religioase, dar in privintza asta nu ma pot abtine, sunt foarte inversunata, sufar de moarte gandindu-ma ca o fiinta nevinovata, abia nascuta, isi poate pierde viata intr-un mod stupid...in cadrul unei ceremonii!
Cati bebelusi mai trebuie sa moara pentru a se interzice practica asta barbara?! Daca parintii nu constientizeaza pericolul si spera ca-i ajuta Sfantul Duh, macar legea sa fie de partea nevinovatilor copii!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
Monnvas spune:
Pisik, la capitolul vorbit si noi suntem cam pe-acolo. Adica: mama, tatiiiii, babooooo si... baiete Nu tu apa, papa fara directie, acum cateva zile m-a batut la cap cu "la baie" si atat.
Tre' sa te avertizez insa ca sunt copii f expresivi gestual - si ai remarcat si tu ca Ana e asa - care se descurca asa, gestual, si lasa vorbitul pe mai tarziu. Noi avem niste prieteni de familie cu un copil de 2,5 ani care spune cam 20 de cuvinte, dar nu le leaga in prop, in schimb e expresiv mimico-gestual. Important e ca exista cai de comunicare
Cat despre suzi... Al meu nu mai sta in casa fara. Si nu una, ci 2. Mi le cere aratandu-mi cu degetul locul unde le tin. Si noaptea tot intr-acolo arata.
Monica mami de CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Pisik, eu stiu ca Ana are multa dantura...dar nu mai are ceva dinti de iesit? Caninii au iesit toti? Pentru ca daca nu, mie mi se pare absolut normal sa vrea suzi. Sophiphi n-are treaba cu suzi da-si suge degetele si acum de cand ii infloresc intr-o veselie molarii (eu vad alburiu si la canini, nu stiu daca nu e prea devreme la 15 luni?) ar roade orice, roade dvd-uri, chei, fermoare...in general orice chestie prinde, mai ales daca e metalica.
Nici ea nu zice cuvinte, mie nu-mi zice nicicum (dar daca-i zic "hai la mama" si intind bratele vine:))), nu zice nici tata nici apa...Gesturile si interjectiile le imita rapid si fidel, cuvintelenu. Sunt convinsa ca va incepe cand va fi pregatita, asa e ea, perfectionista, nu incepe ceva pana nu e sigura ca-l face perfect:)). Un singur cuvant a avut succes la ea (v-am povestit) si anume: gol.
Am intrebat intr-o doara:"unde-i mingea sa dam goooool?" si in clipa aia a inceput:"goool...goool". Atat de clar zice si asa misto rotunjeste "o-ul":))) Asta e cuvantul ei preferat. Intr-o zi cand a dormit in carucior vreo ora jumate s-a trezit drept in fund, cam buimaca. Si se uita ea in zare unde niste copii se jucau cu o minge de fotbal si o aud:"goooool! gooool!"
Sa nu uitam ca inteligentele sunt de mai multe feluri, nu doar lingvista. Iaca, Andrei a lui Anaan exceleaza in inteligenta logico-matematica. Sophiphi are inteligentza muzicala (si artistica in general:))). Eva si Adelake inteligenta lingvistica. Altii au inteligenta inter-personala. Etc etc!:))
1 AN!
Manole forever
denisamada spune:
Mda... scrisesem in final un mesaj cu plusuri si minusuri la Dyuni, dar taman atunci a sunat meshterila ca e jos, sa merem cu shopping (aka akizitie de materiale... fetelor, daca nu am cumparat la materiale de m-am zapacit de cap) Am lasat tabul deskis... dar se duse!
Pe scurt, cum zise Pisik! Adik si noi am sesizat cam aceleasi plusuri si minusuri. Poate doar ca pe noi ne-a deranjat ceva mai mult ca mancarea trebuia verificata organoleptic inainte de a fi ingurgitata... dar per total a fost super! Si asteptam cu interes urmatoarea intalneala!
A-propos de asta, Novus, pe drumul de intoarcere, Costin zicea ca acum ar merge la munte si spera ca urmatoarea intalneala sa fie la munte!
Bebeii au crescut, sunt deja copilashi (cum bine stim de altfel, nu spun nik nou) si sunt super-super dulci, mamicile ceva mai relaxate, taticii asemenea... ce mai: gashk a fost super si ne-am simtit tare bine.
Bulgaria... cam cum era Romania la inceputul anilor 90.
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
Bianca2503 spune:
ILINCA, m-ai dat gata cu inteligentele astea. Ma gandeam eu de care am. Cred ca inconstiento-nebuneasca
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anaan Denisamada, sa nu dai tu macar un hint mic despre viziunile-ti arhitecturale si ambientale?!Pai, se poate? In ce stadii mai sunteti cu mesterii mari, "calfe si zidari"? |
Pai... reparam ce-am stricat! Am daramat niste pereti, am sapat canale in beton, pentru a skimba reteaua electrica, am scos faianta, gresia... acum le punem la loc. Partial le-am pus deja... mai sunt kestii... Speram sa termine saptama asta si saptama viitoare sa ne mutam. Vor mai fi inca multe de facut... dar ne mai "odihnim".
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anaan Andrei nu mai vrea sa doarma in patut si, drept sa va spun, mi-e si frica sa-l mai las acolo ca, la ce alpinist este, mi-e ca se arunca direct in cap. Patul unde cosleepuim mai nou este inalt si mi-e teama sa-l las sa doarma singur acolo. Ati mai renuntat careva la patut? Daca da, cu ce l-ati inlocuit?(ce tip de pat?) |
Noi suntem la extrema cealalta... fara patut suntem morti, Adela nu mai vrea sa doarma cu noi DELOC. Nu de acum, ci de pe la 3 luni jumate (pana atunci am co-sleepuit). Daca vrem sa ramanem pe undeva si nu ne-am luat patutul pliant la noi... e jale mare! Nu doarme nimeni... So... nu stiu, vorbesc si eu ca-s singura acasa... e omu'de garda...
Bianca2503 spune:
ANAAN, stiu ca multe persoane se vor inchna cu 2 maini dar eu am povestit cu ceva timp in urma cum dormim noi-adica pe saltea (ca o paranteza, acum ni se par incomode paturile ca sunt prea moi) si Vladimir cu noi.
Asa nu are de unde sa cada. Chiar ii spuneam dimineata lui Robert ca as vrea sa il culc pe Vladimir in alta parte si raspunsul a fost: "Pai de ce? Nu! Luam o saltea mai mare si avem mai mult loc"
denisamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui novus
Ela, anul trecut si Alexandra dormea afara dar mai nou de cand e domnisoara nu mai doarme oriunde si oricand asa ca am prefarat sa o culc in pat la racoare la ora ei de somn adica 11 care nu prea coincidea cu a noastra |
Adela dormea pe plaja pe rupte. O oboseau soarele si apa si dupa balaceala, pica. Trebuie neaparat sa ma invrednicesc sa pun pozele, sa vedeti iepurele rapus, pe plaja.
Ilinca_M. spune:
Apropo de excursionul de septembre (intalnirea nordica) mie mi-ar placea foarte mult sa venim dar pentru noi ar fi favorabil urmatorul aspect:- sa fie intr-o zona unde sa avem acces cu trenul (ideal legatura directa si distantza nu mai mare de 5-6 ore) caci eu cu masina mea nu ma pot aventura.
Bine, mie mi s-ar parea palpitant sa veniti in Maramu, dar sunt deschisa si altor sugestii:)))
A, Ela, m-ai flatat dandu-mi ocazia sa-mi ridic in slavi talentele de gospodina!:))) Deci retzeta e foarte simpla: un dovlecel (mai mic) si o vanata (mai mare) curatzate de coaja si date pe razatoare pe ochiurile mai maricele. Intai se pune la calit in putin ulei prazul facut patratele mici (eu am pus in wok, e al naibii de util wok-ul asta). Se pun vreo doua de linguri de pasta de rosii peste prazul calit. Apoi se adauga "maglavaisul" rezultat din datul pe razatoare si se tot amesteca acolo...ochiometric. Intre timp in alta oala fierb penele (cu 2 minute mai putin decat scrie pe cutie). I folosesc numai Barila. Apoi penele se adauga peste maglavais (si de-aia e bun wok-ul, e incapator) si se amesteca acolo. Apoi se muta tot amestecul intr-un vas yena uns cu un pic de ulei de masline si se da la cuptor vreo 15 minute. Foarte bun!
1 AN!
Manole forever