Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***231***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Dar: nu cere. Nici macar apa, nu mai vorbesc de mancare sau jucarii. Cand ii e sete plange, cand ne vede ca bem apa plange, dar nu cere, aproape ca nici nu intinde mana, nu zic sa zica, doar se manifesta zgomotos.
Nu "executa" comenzi, de genul sa puna ceva la loc, sa iti aduca ceva. Mai are momente cand aduce papucii cand ii spui, dar f f rar. Nu vorbesc de strans jucarii sau altceva, asta mi se pare SF.
Pare ca nu intelege cand ii spui chestii. Daca ii spui nu arunca mancarea pe jos se uita la tine si exact asta face ; daca ii spui fa x sau y chestie nu are nicio treaba; doar alaltaieri in parc m-a uimit ca am ajutat-o sa urce pe topogan si i-am spus "sa nu te dai, asteapt-o pe mami" si m-a asteptat sa ajung in fata topoganului si abia cand i-am zis "hai" s-a dat. Dar in 90% din cazuri nu asculta de ce ii spun.
Nu vorbeste. Asta o pot confirma si bulgaroaicele. Alexandra si Adela ii dadeau de zor cu "Ana, Ana" si Ana nici pas nu zice. In afara de mama, care de fapt e mamu si mai nou muma si o varianta de tata (adica tatu sau altele de gen) nu zice nimic. Nici apa, papa, bau, Ana, absolut nimic. Cand am citit ca Eva mik leaga cuvintele mai sa fug la neurolog

Mami de minune mica

Pisik, exact chestiile de care spui ma framanta si pe mine. Ieri am fost in parc si copii de varsta lui ziceau diverse cuvinte, aratau una alta, recunosc ca m-a cuprins o jale si iar am inceput sa-mi fac griji.V-am spus, jocurilor alora de dezvoltarea gandirii imediat le da de cap, cu o nonsalanta remarcabila, dar ce ma fac ca nu arata nimic,si, de multe ori, ignora cu desavarsire ce-i spun.Sunt tot mai trista in ultimul timp...

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Mergi la inceput

Prietena mea, care este si nasa lui Andrei, are si ea doi copii. Ea este de parere ca Andrei este un copil cu o personalitatea foarte puternica si care pretuieste mult independenta. Ea zice ca-i boier, adica face totul numai cum si cand vrea el.De plangacios, Andrei nu e plangacios, dar, daca incerci sa treci peste vointa lui, urla din toti rarunchii. Asadar, Pisik, draga mea, eu te inteleg si te pup!( ca-s in aceeasi oala!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Diana, ai mei au vrut invitatie la nunta mea, ca sa aiba amintire. Asa ca si eu zic exact ca si Kea, ce mare scofala sa le aduceti o invitatie sub acelasi pretext? Bine, eu nu iau in serios situatia si pentru ca nu inteleg chestia asta cu familia atit de extinsa; e verisoara ta, de ce sint si ei obligati sa mearga...?

Da... nici eu nu inteleg "obligatia" de a invita pe cineva la nunta/a te duce, doar asa... "din obligatie". Daca sunt prieteni/colegi/au prieteni comuni si ii face placere sa vina, vine, daca nu... sa-i fie de bine...

uite asa se ajunge la confuzie; adica toata ideea la noi era tocmai ca in nici un caz NU se considera obligatie; nici vorba.... tocmai de aia ne simtim asa de rau; pentru ca asta trebuia sa fie o placere, o reuniune de drag in familie, de bucurie.... nici vorba de obligatie (ca oricum nu aveau nici un fel , ca doar sunt rudele mele, nu ale lui); si tocmai atitudinea lui care exprima: "n-am invitatie scrisa = n-am obligatie sa merg" este cea care doare cel mai rau;
de fapt "problema" cred ca e la familia mea, adica suntem foarte lipiciosi si creduli; noi iubim tare mult oamenii, avem incredere in ei, le vedem intotdeauna partile bune si-i acceptam asa cum sunt; noi ne atasam repede de familii, ii luam ca atare si-i facem automat ai nostri, cu bune si rele; si cred ca am presusupus gresit ca si ei ar fi la fel; e clar ca e un tip mult mai retinut si destul de "salbatic" din fire, si atunci probabil ca trebuie sa-l intelegm ca nu-i fac placere chestiile astea "mondene";
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Miha, am vazut ca e vorba despre niste verisori care nu-ti dau banii inapoi... noi suntem patiti cu fostii nostri prieteni buna : i-am imprumutat cu o suma f.mare de bani sa isi cumpere gasoniera in ideea ca si ei ne vor da peste 2 ani aceeasi suma cand ne vom cumpara locuinta (ne-au dat banii inapoi la termen)... bun, a venit vremea sa ne dea si noua imprumut pt. ca ne gasisem apartament a venit TEAPA. Sotia si "buna" mea prietena ia trimis mesaj sotului ei pe net si in loc sa ii trimita lui mesajul la trimis la mine (id-ul adresei incepe tot cu "o"), si am vazut ca il sfatuia sa zica ca nu are bani, ca noi ne-am gasit apartamanet si ca de ce nu ne luam si noi tot o garsoniera etc. etc... va dati seama cum a vrut Dumnezeu sa ajunga la mine mesajul... noi gasisem un apart.super-convenabil ca pret, proprietarii erau presati pt. ca aveau datorii la asociatie f.mari... ma rog, am ramas socata de mesaj, i l-am expediat tipuluii cu mentiunea aferenta si am renuntat la apratament pt.ca nu am gasit bani impurmut.
Deci, suntem patiti, daca cumparam acel apart. nu mai vindeam garsoniera si cumpara aparta.ce platesc acum rate inca 18 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Fetelor, multumesc pentru experientele impartasite.
ANAMARIAME, stai linistita ca nu postul tau m-a facut sa am nelinisti. De fapt, nu am nelinisti, imi dau seama ca am un copil normal, doar ca ma intreb de ce nu face unele chestii. Apropos de ideea ca il compar cu altii, nu stiu daca neaparat e vorba de comparatie, dar eu , ca si voi probabil, nu stiu ce ar trebui si daca ar trebui un copil de 17 luni sa faca una sau alta, asa ca iau oarescum ca referinta ceea ce aud la un copil sau la altul. Nu in sensul ca ma impacientez de moarte ca Ana nu face asta, dar ma intreb si eu daca o fi ok sa nu faca...
E adevarat ca Ana are f f, dar f multa personalitate. Am stabilit asta si nu mai e loc de intors. Si totusi....
Ce pot spune ca ma ingrijoreaza un pic e faza cu vorbitul, totusi nu e ok sa nu spuna nimic cu inteles. Nu stiu, zic si eu.
Oricum, e clar ca nu am copil care sa faca chestii concrete, in schimb am un copil care ii face pe toti cei cu care ne intalnim sa rada in hohote si sa exclame "mai, ce copil aveti, e delicioasa, fantastica, etc."

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Of, Mihaela, eu speram sa mai fie ceva bun simt in oamenii aia si sa va recuperati banii, dar se pare ca sunt prea idealista. Stiu ca e usor de zis sa nu puneti la suflet,dar greu de pus in practica, mai ales in perioada asta de criza, insa trebuie sa incercati sa nu va distrugeti sanatatea din cauza asta!

Mergi la inceput

Denisamada, sa nu dai tu macar un hint mic despre viziunile-ti arhitecturale si ambientale?!Pai, se poate? In ce stadii mai sunteti cu mesterii mari, "calfe si zidari"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Nu vreau sa ma considerati nu stiu cum, poate nici nu ar trebui sa scriu aici, dar de dimineata tot citesc despre child abuse si la subiectele deschise pe DC pe aceeasi tema, si am gasit la un psihopat din cei enumerati la generale o poza cu David al Olgai. Cel putin eu sunt convinsa ca el e. Am scris aici ca poate poti face ceva, Olga, cum ar fi sa trimiti mail aici: gmail-abuse@google.com si sa soliciti eliminarea fotografiei din albumul acelui pedofil.Sper sa nu te superi pe mine si nici sa te alarmezi prea tare, eu una sunt oricum panicata rau, si cand am gasit poza am vazut alb in fata ochilor iarasi.Este vorba despre linkul dat de utilizatorul selene_bunny la pagina 12 din subiectul Atentie: pedofilii urmaresc albumele foto.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

PISIK, eu cred ca iti faci griji de pomana. Un copil de varsta asta chiar daca nu spune sau nu face "nimic" cum zici tu inregistreaza tot. Si o sa te uimeasca atunci cand o sa isi dea drumul la vorba cum o sa iti povesteasca cu ce o incaltai tu acum o luna, doua in urma.

Pe mine ma enerveaza faptul ca nici Vladimir nu vorbeste. Ingana!
El nu spune "nu" el spune "ih-ih" chiar nu pot sa scriu pe litere (cred ca opusul lui AHA). Sau daca vrea sa vin dupa el sa ma duc undeva arata cu degetul si ingana un "IIIIIIIIII lung" si eu trebuie sa ghicesc ce vrea. Nici APA nu mai zice tot timpul...perioade si perioade.

eu zic sa stai linistita

Mergi la inceput

Tufete, un sfat, va rog!
Andrei nu mai vrea sa doarma in patut si, drept sa va spun, mi-e si frica sa-l mai las acolo ca, la ce alpinist este, mi-e ca se arunca direct in cap. Patul unde cosleepuim mai nou este inalt si mi-e teama sa-l las sa doarma singur acolo. Ati mai renuntat careva la patut? Daca da, cu ce l-ati inlocuit?(ce tip de pat?)

Mergi la inceput