Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (75)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Iata ce scria cineva vis a vis de tinutul bebeilor in camera
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132997&whichpage=21

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

crisuletz, e chiar politica lui peltecu. si daca te rateaza un medic cu epiziotomia, ti-o trec in fisha, sa nu se supere shefu'. acum daca esti chiar pacienta shefului si platesti f gras nu ma indoiesc ca poate face derogare de la propria lui regula.

Mami de (28.10.2008) si bb2 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Ioana, felicitari ! 750gr... a mea abia are 350 si 15 cm cap-coada.
La Municipal sotul nu poate sta cu noi la nastere, nu? As fi vrt tare mult asta si prima data, mi-ar fi fost infinit mai usor.
Legat de epiziotommie, la Filantropia tocmai a nascut o prietena fara taietura, desi la prima nastere i se facuse. Iar acum eu am vb cu dr meu sa actioneze doar daca e cazul. Imi povestea o prietena ca in Austria nu se face deloc, pt ca oricum perineul cedeaza unde e mai subtire si isi revine si mai usor... dar la noi ca intotdeauna sunt alte obiceiuri.
Cris, cel mai bine ar fi sa ai un dr homeopat in completare. Eu am o dr de familie tare draguta, care stie ca avem si un dr homeopat si tine cont si de tratamentul celalalt, nu se grabeste cu antiobioticele, chiar incearca sa le evite. Dar suntem la al doilea pediatru, pe langa cei de la Sanador, Medlife, etc. Intre ei si cei privati nu e mare diferenta, multi vin cu antibiotice. Si ce-i mai rau, recomada antibiotice de spectru larg, care nu scad doar local imunitatea.

Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 20+
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisuletzul spune:

si cand ma gandesc ca nici nu am stiut cine e Peltecu cand am mers la el prima oara.....mi l-a recomandat directorul de la spitalul Sf. Maria....sau ceva de genu .......pe urma am aflat ca e directorul de la Filantropia si alea alea.....

Nu spuneam ca sunt cea care nu va avea partea de epiziotomie,spuneam doar ca regimul impus in Romania nu mi se pare corect......in Transilvania pana aproape de anii 70 se nastea in genunchi!!!iar mai demult femeile nasteau in picioare.....se spune in in genunchi sau in pozitia " pup" nasti ff usor si fara prea multe dureri din cauza ca ai coloana dreapta si copilul " aluneca " perfect!!!

alexia.....ai o burtica de toata frumusetea.....acum ma uitam si eu ca pruncii aia rai si am vazut ca buricul meu nu este iesit si inca nu am acea linie neagra sub buric......singurul lucru dragut e ca am mai mult puf pe burtica:))

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Elfica, m-ai prins pe teritoriul meu . Ca sa nasti fara epiziotomie, chiar de la prima nastere, este nevoie de pregatire a perineului in timpul travaliului si de o expulzie lenta si bine ghidata de moashe. O expulzie fara epiziotomie dureaza chiar si 45 de minute, chiar si o ora, iar in unele locuri se accepta chiar si pana la 2 ore de expulzie. Evident si mamica trebuie sa fie prgatita fizic si psihic pentru chestia asta. Eventual sa fi facut si masaj perineal din timpul sarcinii si sa aiba o conditie fizica buna. Cum multe din conditiile astea nu se intalnesc la noi, si as incepe cu dispozitia si pregatirea moaselor catre a sustine activ si a incuraja o nastere fara epiziotomie, se ajunge la epiziotomie din principiu. Chiar daca ele iti zic frumos ca de fapt e vina ta ca esti primipara si ca nu ai stiut cum sa impingi. Stiu femeie (normala din toate punctele de vedere) care a nascut copil de 4,5 kg cu perineul intact (primipara). A avut noroc la momentul respectiv de o doctora care a respectat dorinta ei si a ajutat-o activ sa obtina ce si-a dorit. Se poate. Cu niste conditii. Care cel putin la stat nu prea se reunesc.

Mami de (28.10.2008) si bb2 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexxia_m spune:

crisuletzul nici buricul meu nu este iesit in afara dar mi-a aparut dunga aceea insa nu mi-a aparut de mult, cred ca la 20 saptam cat ai tu nici eu nu aveam dunga
o sa-ti apara si tie, nu cred ca este o regula sa apara dunga la o anumita varsta a sarcinii si nici buricul sa iasa, fiecare cu ritumul sau
eu nu am puf mai mult pe burtica eu am par mai negru si mai mult pe burtica, vad ca nu se vede in poza dar ma stiu cum eram eu inainte pe burtica. Oricum trece asa ca il las in pace.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Crisuletul inseamna ca si bebele vostru va semana cu voi:)Bine fara mustatza hhe..

Aulio care ati zis de porumb! Ca mi-ati amintit ca Pufescu a cumparat ieri si tre sa pun la fiert. Mama ce buuun!

sugubina +20 cu Puficele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisuletzul spune:

alinushca......acum la control urmeaza sa il bombardez pe doctor cu o sumedenie de intrebari!!!nasterea fara epiziotomie necesita timp......si consider ca din acest motiv se practica!!! Tin minte ca mai demult am auzit ca este un medic in Brasov care chiar in cazuri exceptionale practica epiziotomia!!!
Sanu uitam ca si aceasta procedura isi are complicatiile si este ff bine sa discutam cu medicul destul de clar despre ea! La varamea nu i-a fost aplicata corect sau la timp...nush exact si s-a rupt in forma de H intre picioare......chiar nu e o amintire placuta!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Beatrice, userul care a scris mesajul pare sa fie o asistenta de la neonato, m-am si amuzat.
Nu m-am putut abtine si am comentat cate ceva f scurt la fiecare:

1. asistentele de la copii iti spun ca daca il iei cu tine nu il mai poti duce langa ceilalti copii pt ca intar in contact cu microbii tai si ai vizitatorilor tai
oricum la neonato intra toate mamele care deja s-au vazut cu vizitatorii

2. bebe plange mereu si tu nu o sa stii de ce
bebe plange, dar tu nu o sa stii, pe el nu cred ca-l alina cineva, sunt atatia bbei acolo

3 ce ii dai sa pape? daca nu ai lapte suficient?
mamele nu produc din momentul 0 lapte, dar asta e natura, iar ea stie cel mai bine ce sa faca. Faptul ca-l pui la san, ca primeste cateva picaturi de colostru e cel mai important si astfel merge mult mia usor si cu lactatia

4 unde ii faci baie? cu tine in dus?
la neonato ii sterg putin pe corp (daca), nu le face nimeni baie

5.daca face icter (majoritatea copiilor fac) si nu este sub permanenta supraveghere e pericol
nu suntem abandonati in maternitate, cel putin zilnic vine dr neonato sa-l vada

6. noaptea o sa fii franta de oboseala si el o sa planga non stop
oare ar fi mai bine sa planga singur si neconsolat? ajutor poti primi mai usor de la asistente si colegele de salon. Oare cum vei reactiona acasa daca va plange tot timpul si tu ai fi singura si nici nu ti s-ar parea normal?

7. e bine sa fie supravegheat in permanenta, tinut in caldura si aproape de lampa de uv
eu fara Maria langa mine oricum nu puteam dormi, o aveam numia pe ea in fata ochilor, am suferit groaznic pt ca nu o am langa mine. mai bine decat o mama nu are nimeni grija de copil, eu asa cred. Iar presupunand ca nu-i asa, de ce ar face-o mai bine dupa ce iese din spital?

Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 20+
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

"Multi experti considera ca o incizie curata cum este cea de epiziotomie va vindeca mult mai usor decat o ruptura spontana. Dar o multime de studii mari facute in ultimii 20 de ani au infirmat aceasta teorie si cei mai multi experti considera ca aceasta procedura nu ar trebui facuta de rutina.

Cercetatorii au aratat ca femeile care sufera rupturi spontane recupereaza in acelasi timp sau chiar mai repede si adesea cu mai putine complicatii decat plagile de epiziotomie. Femeile carora li se face epiziotomie au riscul de a pierde mai mult sange in timpul delivrentei, de a avea dureri mai mari in timpul recuperarii, si trebuie sa astepte mai mult timp inainte de a face sex fara probleme."

23+

Mergi la inceput