PCOS (18)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cos_almi spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

cos_almi, bine ai venit printre noi.
Nici pt mine socul PCOS nu a fost foarte mare fiindca la cate dereglari am a fost chiar o usurare sa aflu ca nu am ceva mult mai grav. Plus ca si mama mea a avut probleme de fertilitate (de alta natura insa, nu PCOS) si pana la urma a reusit sa ma aiba, cu tratamente si chin dar cu succes.
Din nefericire boala asta e complexa si... nu se vindeca si asta e marea suparare. Si mai am una care nu se vindeca: tiroida autoimuna. Nu cred ca va mai veni vreodata ziua cand ma voi trezi fara sa am ca prim gand faptul ca trebuie sa imi iau medicamentele.

catalina, testul facut de mine a fost unul in cutie albastra. Minut cred ca se numea.

Eu deocamdata iau duphaston ca sa vina rusii si sa imi pot repeta analizele in octombrie (cele de sange si ecografia).
Dupa trec pe ACO pana anul viitor. Nu cred ca am vreo sansa sa raman pana in oct fara tratament de stimulare, doar asa cu Metformin si Napraznic si Tinctura de Mladite de Zmeur.
Mi-am pierdut speranta vazand ca au trecut 53 de zile de la ultima menstra si eu - cu tot Metforminul luat - tot n-am nici urma de ovulatie sau menstra si tot am chisturi pe ovare (am facut o eco la rinichi acum 2 sapt si am rugat medicul sa imi faca o poza si la ovar si avea aspect polichistic in continuare).

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

emi dar tu cum te monitorizezi? faci teste sau iei temperatura bazala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morenaA spune:

Am fost iar la doctor, dar ca de obicei aici ma izbesc de un zid: au doar 2 variante si daca nu te incadrezi la nici una asta e. ACO sau clinica de fertilitate daca vrei copil si incerci de peste 1 an. Atat.
Am reusit sa obtin o programare la endocrinolog totusi, sper sa ma trimita anul asta. Si mi-a dat prescriptie pt Vaniqa sa vad cand reusesc sa ma duc sa o iau.

Nu stiu cum sa ii conving ca nu vreau AC , am luat cativa ani , am pus cateva kg de la ele pe acre nici acum nu le pot da jos, nu s-au retras chisturile (cele 14-16 de pe fiecare ovar), probabil am PCOS dintotdeauna (nu am avut niciodata ciclul regulat, in afara de AC)... Totusi din ce am citit nu AC e solutia pt mine. Mai bine nu iau nimic decat sa iau AC. Si totusi medicul de familie insista sa iau AC ca asa scrie la el in brosura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu nu ma monitorizez in nici un fel momentan pt ca analizele de sange au vesnic rezultate proaste (endocrinologul s-a uitat pe analizele mele din 2007 pana in prezent si mi-a zis ca el pe asa analize poate baga mana in foc ca n-am ovulat).
Am facut teste de ovulatie la inceputul anului trecut (mi-am luat 50 de teste si am facut unul pe zi si nici urma de ovulatie). Dupa ce le-am terminat mi-am masurat si temperatura bazala inca trei luni la rand (pana m-am plictisit) si nimic. Ecografic nu s-a evidentiat niciodata ovulatie (am facut ecografii transvaginale in mai multe luni si in diferite stadii ale CM si nici urma de ovulatie la vreuna din ele, indiferent ca era in z10, z 14, z 21 sau z43 a CM). Glera cervicala este in fiecare zi cam la fel. Daca as fi avut ovulatie in ultima vreme as fi ramas sigur pt ca n-am folosit nici o metoda contraceptiva de multisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_Mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Eu nu ma monitorizez in nici un fel momentan pt ca analizele de sange au vesnic rezultate proaste (endocrinologul s-a uitat pe analizele mele din 2007 pana in prezent si mi-a zis ca el pe asa analize poate baga mana in foc ca n-am ovulat).
Am facut teste de ovulatie la inceputul anului trecut (mi-am luat 50 de teste si am facut unul pe zi si nici urma de ovulatie). Dupa ce le-am terminat mi-am masurat si temperatura bazala inca trei luni la rand (pana m-am plictisit) si nimic. Ecografic nu s-a evidentiat niciodata ovulatie (am facut ecografii transvaginale in mai multe luni si in diferite stadii ale CM si nici urma de ovulatie la vreuna din ele, indiferent ca era in z10, z 14, z 21 sau z43 a CM). Glera cervicala este in fiecare zi cam la fel. Daca as fi avut ovulatie in ultima vreme as fi ramas sigur pt ca n-am folosit nici o metoda contraceptiva de multisor.

emilia pai de unde stie el ca nu ai ovulat??poate testele de ovulatie folosite de tine nu se potriveau... poate ai nevoie de niste teste cu sensibilitate mai ridicata... eu sunt in ziua 64 a ciclului si tot nu mi-am pierdut speranta.. cunosc fete care se confruntau cu aceleasi probleme si intr-un final au ramas insarcinate
ai incercat remedii naturiste + temperatura bazala?

morena si eu am avut ciclurile lungi si neregulate.. acum 4 ani inainte sa ma apuc de AC (anticonceptionale) am facut un eco si mi-a zis k am un mic chistulet pe ovarul drept dar nu este de speriat.. m luat 3 ani jumate AC si din decembrie (cand mi-am facut eco si ambele ovare erau curate curate) pana acum o luna jumate mi s-au umplut ambele ovare de bazaconiile astea de chisturi... pentru ca am luat duphaston.. evident ca daca nu apucam sa ovulez pana in ziua 16 (cand trebuia sa incep sa iau duphastonul), clar nu mai aveam cum sa ovulez.. eu luam progesteron inainte sa am nevoie si automat se inducea menstruatia fara ca ovulatia sa se produca.. iar foliculii care nu s-au spart s-au transformat in corp galben si s-au adunat si-au format chistuletele astea ... cred ca e explicatia logica gasita de mine pana acum.. posibil sa gresesc daca da, corectati-ma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Multumesc pentru incurajare CataLinaTeo . teste nu mi-am facut pentru ovulatie ce-i drept,dar o sa fac( asta pana nu incep ACO)...Eu aceste chisturi pe ovare nu le aveam inainte. Totul a inceput in momentul cand m-am hotarat sa facem un BB. din acea luna a inceput sa nu imi mai vina regulat . Am avut o intarziere de 10 zile atunci , in care mi-am facut 3 teste crezand ca toate nu sunt bune .. pana cand , spre marea mea dezamagire ... mi-a venit. si apoi toate menstruatiile care au urmat veneau cand vroiau ele : la 24, 27, 34, 31 de zile .. si tot asa. ACO nu am luat niciodata , iar ciclul era de 28 de zile inainte.Dar cred ca sunt nevoita sa le iau acum ...ciudat ca doctorita mi-a prescris dupa aceste ACO , progesteron.. asa fara nici o analiza... e clar ca am deficit, am si niste dureri de sani groaznice in a doua parte a ciclului .. dar de unde stie ca ovulatia este..?[:- @] uuufffff doctorii astia ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_Mic spune:

roberta pai tu esti fericita cu ciclu de pana in 35 de zile... eu sunt in ziua 64 si conform graficului meu se pare ca am ovulat acum cateva zile

parerea mea daca vrei sa faci si bebe, ia-ti temperatura bazala si monitorizeaza-ti cateva cicluri, "presteaza" corespunzator si eu zic k totul e ok.. de unde pana unde trag medicii concluziile astea cu deficitul de progesteron...??? mi se ridica tensiunea cand aud...
m-am lamurit eu cu doctorii astia care dau tratamente asa dupa ureche.. din pacate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Ai dreptate ingeras... uneori mai tare ne imbolnavesc doctorii decat sa ne vindece...luna urmatoare o sa imi fac si eu teste de ovulatie sa vad macar... Iar la tine sa speram ca nu mai vine prima zi si se face cu ochisori , Doamne ajuta!
Sa auzim de bine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutzahy spune:

Dragele mele,
m-am externat, operata de colicist, ma simt foarte bine fizic si am o colectie de pietricele. acum mai am de reparat o masea si dupa octombrie ma apuc din nou de facut bebe.
dupa ce am trecut prin toate astea parca nu imi mai vine sa iau metformin si nci sa mai merg la dr la endocrine.imi vine sa las totul asa in voia sortii. menstruatia deja a inceput sa se comporte ciudat insa se poate si mai rau. nush ce sa fac, m-am saturat de spitale si medici pe anul asta. oare e foarte grav daca nu mai iau metformin o perioada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redramy spune:

Salutare dragele mele,
Observ din pacate ca in ultimul timp au mai aparut ceva colege noi de suferinta pe acest forum.Eu le urez sanatate multa si bafta la bebei!
Emilia cum merge dieta vegetariana? Din pacate tratamentul cu metformin poate functiona mai repede sau mai incet in functie de organism. Sau in cazuri exceptionale,asa ca mine, sa nu functioneze deloc. Asa ca mai ai putina rabdare! Am citit cu parere de rau povestea ta cu lipsa de ovulatie, si seamana foarte bine cu povestea mea. Dar eu sper sa ai mai mult noroc decat mine.
Eu astept cu nerabdare sa vad daca se deschide clinica de Reproducere Umana Asistata de de la Giulesti (maine ar trebui sa se intoarca echipa din concediu), chiar daca maternitatea ramane inchisa dupa nenorocirea produsa acolo. Acolo este dr. mea si acolo e singurul loc unde as avea bani sa fac FIV.
Intre timp as fi vrut sa ma duc la o consultatie la dr. Dragos Albu la Medlife sa mai cer o parere. A fost cineva dintre voi la dansul sau dintre cunostinte? As fi vrut sa aflu daca are ceva experienta cu PCOS-ul?
Dienutzahy imi pare tare rau de ceea ce ti s-a intamplat. Metforminul nu poate decat sa te ajute.
Sanatate multa si bafta la bebei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

LH e mai mare decat FSH, progesteronul e intotdeauna mic si cu cat stau mai mult timp fara menstruatie cu atat imi creste prolactina si greutatea corporala. Asa cred ca si-a dat seama medicul ca nu am ovulat...
Plus ca acum am foarte multe chisturi pe ovare si suprafata de portelan clasica PCOS. Dupa ACO sper sa am mai multe sanse...

Dieta vegetariana merge bine. Nu mananc deloc carne (decat peste ocazional) si nici nu simt nevoia. Am mai mancat cate un ou cand si cand dar si acela foarte rar. Si branza (telemea sarata in special in salate) si cate o cescuta de lapte cu cate un biscuite daca mi-e pofta de dulce...

Mergi la inceput