PCOS (18)
Raspunsuri - Pagina 10
elizbeth spune:
Corectez , alea 2 liniute sa se transforme intr-o sarcina usoara si sanatoasa. Scuze...m-am gandit ca testul de sarcina e cu 2 liniute, dar sunt sigura ca o sa fie si ala acusica. Mult succes!
CataLinaTeo spune:
:) inca nu sunt insarcinata.. sincera sa fiu, abia de ieri ne-am apucat propriu-zis de planul "bebe" !
'om vedea noi daca va fi sa fie anul asta!
Dianami spune:
Buna, fetelor!
Va citesc si eu de ceva vreme si am zis sa intru putin sa va incurajez.
Eu sunt un caz mai special, am PCOS si uter bicorn, toate confirmate acum 6 ani.
Dar, dupa cum vedeti la semnatura, am 3 minuni. Am ramas dupa tratament cu progesteron, doar a treia a fost total naturala, sarcinile le-am dus f greu, mai ales pe a doua si a treia (la care, in afara de contractii si col deschis, s-a adaugat si o placenta praevia centrala).
Fetita am nascut-o la 40 s, primul baietel la 36s si 2 z si pe mezin la 35 s.
PCOS nu se vindeca, eu inca am probleme. Acum alaptez si nu vreau sa iau tratament. Mai astept pana termin sau pana cand va papa bebe mai rar.
Sarcinile nu au schimbat analizele, tot proaste sunt. Peste 1-2 luni o sa fac un nou set si probabil voi reveni la progesteron si Metformin, altfel imi dispare de tot menstruatia.
Daca va pot ajuta cu vreo informatie sau daca aveti intrebari, va raspund cu placere.
Va tin pumnii tuturor sa reusiti sa va tineti in brate copilasii mult visati!
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
CataLinaTeo spune:
Dianami, ma bucur pentru voi ca aveti 3 minuni!
noi vom incerca anul acesta(cat a mai ramas din el ) sa concepem un bebe... daca pana la sfarsitul lunii decembrie nu raman, probabil ma voi reapuca de ACO (asa zic acum, dar probabil voi prelungi perioada de "concepere "si in ianuarie-sper sa nu fie nevoie-) pentru ca apoi voi incepe sesiunea si sigur voi fi foarte stresata...
dar poate raman din prima (sa visezi nu costa)... acum ca am inceput oficial "conceperea", menstruatia va fi o usoara palma, dar un pas maaare inainte!
emilia.m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dianami Buna, fetelor! Va citesc si eu de ceva vreme si am zis sa intru putin sa va incurajez. Eu sunt un caz mai special, am PCOS si uter bicorn, toate confirmate acum 6 ani. Dar, dupa cum vedeti la semnatura, am 3 minuni. Am ramas dupa tratament cu progesteron, doar a treia a fost total naturala, sarcinile le-am dus f greu, mai ales pe a doua si a treia (la care, in afara de contractii si col deschis, s-a adaugat si o placenta praevia centrala). Fetita am nascut-o la 40 s, primul baietel la 36s si 2 z si pe mezin la 35 s. PCOS nu se vindeca, eu inca am probleme. Acum alaptez si nu vreau sa iau tratament. Mai astept pana termin sau pana cand va papa bebe mai rar. Sarcinile nu au schimbat analizele, tot proaste sunt. Peste 1-2 luni o sa fac un nou set si probabil voi reveni la progesteron si Metformin, altfel imi dispare de tot menstruatia. Daca va pot ajuta cu vreo informatie sau daca aveti intrebari, va raspund cu placere. Va tin pumnii tuturor sa reusiti sa va tineti in brate copilasii mult visati! Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005) |
Dianami.. super ca ai reusit si nu doar o data ci de 3 ori. Felicitari!
Sub ce forma ai luat progesteron (ce medicament si cand si cum).
Si cate pastile de Metformin pe zi luai?
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
CataLinaTeo spune:
fetelor, acum am facut un alt test de ovulatie, insa nu stiu daca sa ma bucur sau nu( sa ma bucur ca ovulez sau sa fiu trista ca am oricum LH-ul marit si ma "fenteaza"-desi, repet, analizele nu le-am facut)... a 2-a linie (cea de testare) nu e la fel de intensa ca cea de control(la fel ca ieri, poate chiar o idee mai "colorata", asta daca le compar-dat fiind faptul ca de la testul de ieri au trecut cam 24 de ore)... ma rog, se vede clar, dar nu e la fel de intensa... nu stiu ce sa cred... dar trag sperante, asta si datorita faptului ca emiliei i-a iesit un test negativ.. apropo, emilia, tu ce teste ai folosit? eu acum mi-am luat niste teste din supermarket , mai ieftine, sa ma joc cu ele, sa ma invat sa le folosesc... mai am un test pentru maine, iar apoi imi voi lua oview sau minut... daca si maine e pozitiv, inseamna ca ceva nu-i in regula, nu?
bine, stiu ca mai e o problema.. testul poate fi pozitiv(cu adevarat), dar se poate sa nu se sparga foliculul, nu? si atunci, iar nu facem nimic ...
va pup fetelor!
Roberta84 spune:
Fetelor va multumesc mult pentru sfaturi! Din pacate imi este greu sa cer parerea unui medic aici , asa ca o sa ma multumesc cu cea a Doctoritei care mi-a prescris AC. Cred ca o sa astept prima zi sa incep sa le iau , iar apoi voi urma tratamentul care mi l-a prescris dupa AC : arefam , vitamina E si acid folic...( din ziua a14a) presupunand dupa parerea ei ca ciclul va fi regulat si ovulatia va exista..Off Doamne , m-am saturat de atatea teste negative si de fiecare luna in care sper ca poate , poate .Doctorita mi-a spus sa nu ma sperii dar totusi cand vine iar menstruatia si mai are si intarziere( timp in care eu sper) e ca o palma..
Felicitari celor care au reusit
CataLinaTeo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roberta84 Fetelor va multumesc mult pentru sfaturi! Din pacate imi este greu sa cer parerea unui medic aici , asa ca o sa ma multumesc cu cea a Doctoritei care mi-a prescris AC. Cred ca o sa astept prima zi sa incep sa le iau , iar apoi voi urma tratamentul care mi l-a prescris dupa AC : arefam , vitamina E si acid folic...( din ziua a14a) presupunand dupa parerea ei ca ciclul va fi regulat si ovulatia va exista..Off Doamne , m-am saturat de atatea teste negative si de fiecare luna in care sper ca poate , poate .Doctorita mi-a spus sa nu ma sperii dar totusi cand vine iar menstruatia si mai are si intarziere( timp in care eu sper) e ca o palma.. Felicitari celor care au reusit |
roberta, veti reusi si voi, ai sa vezi! dar tu ai incercat sa-ti faci teste pentru ovulatie? macar sa vezi ce si cum?(atunci cand nu luai ACO, normal).
vom reusi toateee!!!
cos_almi spune:
buna fetelor!
si eu am Ovare Polichistice... din mesajul de pe prima pagina am inteles ca exista fete care au acceptat destul de greu ideea ca sufera de asa ceva.. ce sa spun.. am fost oarecum socata sa aflu ca (dupa ce in ecografia din decembrie fosta dna dr mi-a zis k sunt pregatita pentru o eventuala sarcina si ca ovarele mele sunt curate fara niciun chistulet) dupa 7 luni am ovare polichistice...
la acest ultim control am fost la un alt medic care a stat si mi-a raspuns la tot ce am intrebat si care s-a aratat un om ce-si da tot interesul.. mi-a explicat pe intelesul meu cum sta treaba iar socul nu a fost kiar atat de puternic.. in drum spre casa am intors problema pe toate partile in urma discutiilor cu doctorul si am ajuns la niste concluzii..
eu din decembrie luam supliment de progesteron (sub forma de duphaston) pe care dna dr (la care am fost in decembrie) mi l-a dat asa.. fara sa fi facut nicio investigatie.. l-am luat ca "stie dumneaei de ce mi-l da".. in iulie insa cand m-am trezit cu acest diagnostic mi s-a spus ca acest duphaston nici nu ma ajuta dar nici nu ma impiedica sa raman gravida, ca ovulez destul de tarziu din cauza acestei probleme.. in urma discutiilor cu noul medic am hotarat asa: imi monitorizez ciclurile cu grafic luandu-mi temperatura bazala si renunt la duphaston.. din ce mi s-a spus am inteles ca daca ovulez tarziu (dupa ziua 30) luand acest duphaston din ziua 16 pana in ziua 25 CLAR nu apuc sa ovulez pana incep sa-l iau si deci nu am cum sa raman insarcinata.. asa ca eu personal ma las la mana destinului.. iau acid folic de 5 mg si o combinatie de vitamine sub forma de tablete din acelea efervescente (Fe+Vitamins+Folic Acid) de la Megavit
in alta ordine de idei sper sa ma primiti si pe mine printre voi :*
emilia.m spune:
cos_almi, bine ai venit printre noi.
Nici pt mine socul PCOS nu a fost foarte mare fiindca la cate dereglari am a fost chiar o usurare sa aflu ca nu am ceva mult mai grav. Plus ca si mama mea a avut probleme de fertilitate (de alta natura insa, nu PCOS) si pana la urma a reusit sa ma aiba, cu tratamente si chin dar cu succes.
Din nefericire boala asta e complexa si... nu se vindeca si asta e marea suparare. Si mai am una care nu se vindeca: tiroida autoimuna. Nu cred ca va mai veni vreodata ziua cand ma voi trezi fara sa am ca prim gand faptul ca trebuie sa imi iau medicamentele.
catalina, testul facut de mine a fost unul in cutie albastra. Minut cred ca se numea.
Eu deocamdata iau duphaston ca sa vina rusii si sa imi pot repeta analizele in octombrie (cele de sange si ecografia).
Dupa trec pe ACO pana anul viitor. Nu cred ca am vreo sansa sa raman pana in oct fara tratament de stimulare, doar asa cu Metformin si Napraznic si Tinctura de Mladite de Zmeur.
Mi-am pierdut speranta vazand ca au trecut 53 de zile de la ultima menstra si eu - cu tot Metforminul luat - tot n-am nici urma de ovulatie sau menstra si tot am chisturi pe ovare (am facut o eco la rinichi acum 2 sapt si am rugat medicul sa imi faca o poza si la ovar si avea aspect polichistic in continuare).
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.