Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (74)
Raspunsuri - Pagina 7
crisuletzul spune:
Sa ai pofta Miruna!
Ne bucuram ca bobo e bine ...si lasa ca mai bine sa fie putin mai mare:)...
20+
Joy21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Olgutzika Serios, Balanta, nu au nevoie de ceai. Se hidrateaza suficient din lapte, daca punem problema hidratarii ( valabil mai ales pentru bebicii nascuti in plina vara, nu se deshidrateaza daca sunt alaptati la cerere...). Poti avea bibe in casa dar nu pentru motivul asta . |
Foarte adevarat ce ai spus! As mai adauga si faptul ca ceaiul ingreuneaza asimilarea calciului din lapte, esentia pentru crestere.
Lui bebe i se pot adiministra lichidele si din seringa (cum sunt cele din pachetele de nurofen/panadol) sau lingurita. Sau se pot picura direct in gurita (vigantol/ med. anticolici).
Oricum, tzatzica lui mami nu o poate inlocui nici mama biberoanelor. Ea da cea mai buna hrana, caldura si comfort
Sa va zic ce "incurajare" am primit eu la iesirea din maternitate de la o asistenta de la neonatu: "Nu stiu ce lapte ai sa reusesti tu sa-i dai sa suga, mai bine iti cumperi o cutie de nan"
Sa va mai zic ca am si ascultat-o, ca o fraiera? Bine, cutia am desfacut-o multe luni mai tarziu, insa proaspetele mamici sunt f influentabile si ar face orice zic cei mai "experimentati" sa sa-i fine bine puiului. Tot instinctul matern e de baza, va zic eu.
Victoria, mami de Anna Sofia, 23+ cu inimioara
Sofia, 1 an si 8 luni
David Lloyd George
crisuletzul spune:
Msyno.......ce sa zic......imi pare rau ca nu poti merge la mare!daca doctorul a zis ca nu.....recuperezi la anu
el intr-un fel are dreptate.....schimbi patul.....esti pe drum....plus ca acolo esti departe de medic si daca se intampla ceva iti va fi greu sa ajungi pe mana unui medic unde sa te simti in siguranta!
Eu deja mi-am facut planuri ca la anu sa mergem impreuna cu bobo la mare!
20+
amelia_ilie spune:
MSymo, te inteleg si sunt aproape de tine . Si eu zic ca nenea doctorul vrea sa fii cumintica ca sa fie bebe bine. O sa mai poti merge la mare la anul. Anul asta ne ocupam de bebei, sa fie ei in regula si sa vina la termen.
Eu nici nu-mi fac probleme ca as merge la mare,. am fost 2 zile plecati (inclusiv drumul) si m-am intors super obosita si neodihnita si plina de nervi din cauza tantarilor si a preturilor enorme. Prefer sa stau acasa si sa dorm sau sa fac curat in dulapuri, sa ma uit la tv si cam atat. Stiu ca eu sunt o fericita ca nu am restrictii de sa stau numai in pat, probabil m-as plictisi ingrozitor, dar pentru bebe as fi in stare de orice. Si al nostru s-a lasat asteptat 1 an jumate, deci acum sunt atenta cu toate cele.
18+
JoAnn spune:
MSymo nu mai plange draguta...
si eu cand aud de vacanta ma apuca o jaleee...
dar ...asta e...o facem pt puiuti.
eu la un drum de juma de ora ma stresez si ma ingrijorez sa nu pateasca bb-ii ceva, si pana nu ajung in patutul meu nu ma linistesc...
lasa ca la anul mergem toate in vacanta in formatie completa ...sau aproape ...poate peste ceva ani mai completam echipa
douradoudou spune:
symo inteleg ca este greu..dar gandeste-te ca tot cefaci faci pt bb..poate acum nu-ti dai seama dar cand o s-o tii in brate sanatoasa nici nu o sa vrei sa-ti imaginezi ca ceva rau ar fi putut sa i se intample...o sa vezi ca merita orice efort..prietena ta probabil are coll anatomic mai scurt dar inchis si de aceea probabil nu are probleme...tu nu ai de ce sa risti.anul viitor o sa mergeti toti 3 la mare si la munte si unde vrei tu..conteaza sa fiti amndoua bine ..si diana si tu(crede-ma ca nu o sa te ierti niciodata daca risti si ceva rau se intampla)..
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu
sugubina spune:
Buna dragelor!
Nu mai scrisei de ieri, am fost la dr si dupa am venit ruptaaa! Mai s-a stricat si cooleru la PC si pana azi dupamasa nu avusei unde..
La dr a zis ca am colul lung, dar e moale si usor intredeschis la exterior; o sa am medical in continuare si tre sa o ard in pat. Mi-a marit doza de utrogestan, nospa si a bagat si scobutil mai nou..Cu Dumnezeu inainte. A zis ca nu e de cerclaj inca ca nu e deschis la interior,pur si simplu sunt 2 Pufice si preseaza pe col..Tre odihna..
Hai ca cit din urma si mai va scriu.
MIRUNA la multi ani draga mea!
sugubina +20 cu Puficele
douradoudou spune:
si eu sunt de acord cu fetele: FARA biberoane ..pompa si bibero gasesti intr-o secunda la aproape orice farmacie..sa fie fara bpa ..avent -ok..si altele fara bpa de fapt..si eu mai sunte de acord cu ele: FARA ceai...
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu
crisis81 spune:
Salutare de la mare. Stiu ca nu am mai scris de mult dar chiar nu am mai avut timp si nici ceva important de spus. Am citit din urma pe sarite in schimb.
De mine va pot spune ca desi locuiesc la mare ieri am facut a doua baie, de plaja nici nu poate fi vorba, nu-mi place si la baie merg dupa ora 17.
Oricum nu cred ca mai merg curand ca erau valuri foarte mari si desi eram la apa mica, a venit un val mare si mi-a smuls-o pe Teo din brate. Ea nu s-a speriat ca avea colac si a plutit pana la mal dar eu am inebunit de frica.
O sa servesc piscina daca mi se mai face pofta de baie.
Cat despre alaptat si ceai... eu mi-am procurat deja pompa de san pentru ca deja mie imi curge laptic si nu vreau sa fac febra laptelui sau mai rau mastita. Am gasit un set cu pompa si biberoane si tetine AVENT la super-oferta si nu m-am putut abtine.
Sper sa am lapte si sa alaptez cat mai mult timp si pentru situatii neprevazute am pompa sa las la bebe sa pape in lipsa mea.
Sfaturi in spital despre alaptat artificial o sa tot primim, mai ales in ceea ce priveste marca NAN. Dau foarte multe "atentii" personalului din spital (inclusiv excursii in strainatate) pentru a descuraja alaptatul natural
Eu la Teo am inceput cu NAN, nu i-a priit, am schimbat-o pe Topfer si cu el mergem inainte si acum si vom merge pana la 2 ani. Prietena mea a mers pe NAN (nu a avut lapte) dar se vede diferenta intre fetitele noastre. Bine... si la pret este ceva diferenta, dar merita. Eu sper sa avem cu toatele laptic bun si sa nu fie nevoie sa apelam la cel artificial, dar daca ajungeti acolo sa stiti ca pentru fiecare copil, cel mai potrivit lapte praf nu este acelasi.
Despre ceai..... fii-mea bea numai ceai in loc de apa, dar ea a avut alimentatie artificiala de la inceput asa ca e altceva. Inca nu stiu daca ii voi da si apa lu' bebe mic, se va vedea imediat daca are nevoie sau nu de hidratare suplimentara.
Hai ca m-am lungit ca o placinta dar aveam de recuperat
Cris mami de Teodora si 25+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
sugubina spune:
Olgutzica multumim de sfaturile bune! Eu am tot citit si alti parinti de gemeni (am unii la bloc cu baieteti de 1luna jumate!) ziceau de bibe Avent si pompa aia manuala ca is bune! Notez pe lista mea sa iau dinastea.KISS
Io una voi cumpara din start si bibe, si pompa muls si sterilizator..Pt ca is doi si daca au nev de supliment? Gemenasii de la bloc cica sug 1.2l lapte la san si mai le da dupa supliment de lapte de la cutie pana la 1.8l. Cica cel mai mult le place ala de titi
Symo te inteleg perfect! Si eu mi-am zis ca poate merg la mare sapt asta doo zile..dar dupa ce mi-a zis ca sa nu mai misc din pat ieri nu am mai indraznit sa o intreb. Mi-a zis ca nu poate sa stea ea in pat pt mine, ca ea imi da medicatie si are grija sa am medical dar de mine depinde sa stau la orizontala. Hai sa ne concentram pe ce putem face acasa. Cred ca iti e tare greu, mai ales cu sotu plecat si nu are cin sa te ajute..Las ca mai e o luna de calduri dinastea tentante de dus la mare si scapam!
sugubina +20 cu Puficele