Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (74)
Raspunsuri - Pagina 8
douradoudou spune:
ai dreptate joy cu asimilirea calciului..e important de stiut..mie de ex imi place f mult atunci cand manana branza sa beau ceai negru si stiam de ceva timp ca acidul tanic inhiba asimilarea de calciu...va dati seama ce efecte are asupra unui bb care are atata nevoie de minerale si vitamine ca sa se dezvolte armonios
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu
douradoudou spune:
cris un bb alaptat exclusiv NU are nevoie de nici un ceai sau apa..laptele matern tine loc si de hrana si de apa si medicament de cele mai multe ori..
si 23+ cu
crisuletzul spune:
nu am zis nimic de ceai
eu nu suport ceaiul!de ce sa imi chinui bebelu??? daca ar fi dupa mine l-as alapta pana la 2 ani!!pe mine m-a alaptat mama pana la un an jumate si am avut pana acum 2 carii si am dintii albi albi.....adica a 2-a nunata dupa albu albu.....
Da,am poze dar facute de soacramea!!! HOrroR!!!
VA PUP.....ma pun sa parchez putin .....la 11 imi vine omul si va fi ru7pt de foame:)
20+
mirunam spune:
Symo, nu ti-am zis da de multe ori am avut impresia ca avem aceleasi apucaturi . E clar ca te inteleg, as face crize peste crize exact ca tine, insa obiectiv, de pe margine, e mai bine pentru tine si pentru bebe. Fara sa te supar insa, cusatura aceea nu se desface ea asa oricum deci si dr. este exagerat.
Noi, astea patucinizate (nu mai stiu cum spune Sugubina- nu merge floricica), total sau partial, daca am sta aproape am putea sa ne vizitam. Eu disper cand ma gandesc ca iar devin prietena saltelei chiar daca part time. Acum imi caut sezlong pentru curte macar sa mai variez si eu...
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 24 +
mirunam spune:
Doura, am si eu o curiozitate, cum o va chema pe bebelina? V-ati gandi la un nume?
douradoudou spune:
nume ii dau bebelinei cand o vad..asa am facut si cu maryam..i-am pus numele cand am vazut=o ..asa sunt eu..ceva gen"imi spune ea ce nume vrea"..
si 23+ cu
Vasari spune:
Legat de biberoane, suzete... nu stiu daca se aplica si aici, dar latexul stiu ca poate fi alergenic, eu de ex sunt alergica la el. Daca ar trebui sa iau as alege tetine din silicon.
Maria a fost alaptata exclusiv mult de tot, noi nu am reusit usor diversificarea, nu a acceptat nici bibe, nici suzeta, absolut nimic, s-a hidratat f bine din laptele matern.
Ceaiul nu cumva are si zahar? Stiu ca toate produsele anticolici sunt excesiv de dulci.
Joy, si eu la fel, am primit niste sfaturi in maternitate care m-au terminat. Dr neonato mi-a recomandat sa-i dau lapte praf Mariei, in conditiile in care eu deja aveam furia laptelui. Nu am mai ascultat niciun dr, doar am citit pe site-uri dedicate si mi-am urmat instinctul.
Olguta, la parinti e mai usor sa le zica un dr decat sa citeasca articole. Noi avem 3 perechi de bunici, toti apropiati, la fiecare le-am dat separat multe explicatii si apoi m-au sustinut f mult, dar una din soacre a mai intrebat si o dr in paralel, m-a verificat (fara sa comenteze ceva insa).
Miruna, pofta buna si felicitari pt bebe. Sunt perioade in care cresc mai repede si altele cand cresc mai incet. Iei in considerare si posibilitatea sa fi ramas insarcinata mai devreme? :)
Mai voiam sa zic ceva legat de slinguri si de wrapuri: eu mereu i-am intors fata Mariei cand a adormit, astfel incat sa stea in lateral, cu o ureche sprijinita de corpul meu si sa fie cu nasucul spre aer. Un wrap din material bun lasa f bine aerul sa treaca. Wrapul meu e f gros, dar rar am transpirat in el vara.
Doura, hihi, noi ne-am hotarat la fel. Initial voiam Petra, dar cand am vazut-o am hotarat ca e Maria.
Msymo, stiu ca iti doresti acum cateva zile la mare si e greu, dar vacantele in 3 vor fi de departe mai frumoase decat cele de acum in 2. Ah, si mai dese!
Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 19+
Primul orice
bb_alinus spune:
Un gand bun si de la noi!
Am citit foarte pe sarite, si din cate retin parca multe dintre voi ati taiat concediul de pe anul asta. Acuma cele cu probleme le inteleg insa daca totul este ok cred ca nu e cazul sa ne comportam altfel decat normal.
Pai sa vedeti aici gravidutele pe bicicleta, cu cate 2 -3 copii pe ele, de nu stiu de unde gasesc atata forta.
Se mai vorbea de cat se sta cu bb dupa nastere, ei bine in afara de Ro, peste tot se sta maxim pana la 4 luni, atat. Si nu e vorba de vremuri grele, ci pur si simplu asta este. Ma rog sa nu generalizez, ma refer la majoritatea tarilor din Europa.
Noi ne pregatim de o lunga vacanta, cu masina, mergem in Sudul Frantei si in Italia. Abia astept. O sa facem cam 500-600 km pe zi. Deocamdata totul e ok, daca voi simti nevoia, o sa ma duc la doctor si in Franta ( am gineco meu favorit, cel care a fost cu mine la nasterea Amaliei). In rest abia astept sa imi revad prietenii si sa cutreier locuri frumoase.
Am fost saptamana trecuta la Paris, am haladuit 2 zile non stop, nu stiu de unde mi-am luat toata energia, a fost super!
Cam atat de aici de pe frontul de nord :)), nu avem canicula, as vrea ca vremea sa ramana asa, aer respirabil, bine, suntem si pe malul marii.
Alina (DPN 6.11.2010) si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
mirunam spune:
Vasari, exclud sa fi fostr conceput mai devreme. Eram sub tratament. Cu o luna inainte am avut teste pozitive, facem cate 5-6 pe luna asa de disperata eram. In februarie ma saturasem. Nu am avut niciun test de ovulatie pozitiv si s-a intamplat o singura data. Cand faci teste peste teste nu mai ai chef de nimic. Deci nu am decat o varianta +/- 3 zile. Oricum pe Emanuel l-au dat cu o luna mai mare . Doar sa pot naste normal ca fac alergie la firele de sutura si in caz de cezariana chinul ar fi dublu.
Sa stiti ca lista de cumparaturi era virtuala. Ziceati ca am fugit speriata iar eu am raspuns ca am fugit sa va cumpar toate cele... in realitate am luat doar bere fara alcool . Maine ma mobilizez. La aflarea vestii despre col mi-a pierit cheful.
Misticgirl, sunt dusa dar am aceiasi scuza, tu aveai colul scurtat si atat sau era si deschis?
Mai e cineva cu col scurtat dar inchis???
sugubina spune:
Miruna ai zis corect patucinizate
bb_alinus ma gandesc ca peste hotare nu sunt doctorii atat de suflatori in iaurt/iau sarcina ca pe o normalitate..si nu se sperie din orice. Cel putin asa am tras eu concluzii dupa citirea povestilor nasteriilor din strainatati.
Ah cikas Puficele azi au dansat la greu. Pt prima oara am vazut cum se deforma usor burtica..Ce frumoos..
Azi a gatit Pufescu cartofi la cuptor pusi pe hartie de copt; stopiti putin cu ulei de masline si cimbru..E genial nu s-au prins,sunt super crocanti!
sugubina +20 cu Puficele