Atacurile de panica
Raspunsuri - Pagina 7
emaaimee spune:
Valentina, doza terapeutica max de Citalopram este de 60mg. depinde de afectiunile pt care e recomandat. io nu sufar doar de atacuri de panica din pacate.
iar ca sa se vada daca are efectul scontat se vede dupa macar 6 sapt. pana atunci trebuie sa ai rabdare ca sa vezi daca e sau nu potrivit pt tine.
mersic mult si eu sper ca Fluoxetine sa isi faca efectul. poimaine abia incep sa-l iau. mai am o zi de 20mg Citalopram. apoi 10 din si seara F.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica Floricele frumusele
POVESTEA MINUNII
camrynna spune:
revin , desi sperasem sa nu mai scriu niciodata la subiecte de acest gen , sperasem sa-mi treaca aceste probleme fara a ajunge la medicatie ! Nu a fost posibil...
nu am mai avut nici un fel de atac de panica , insa am tot avut ganduri negre , cumplite , ca si cum ceva din interior m-ar indemna sa fac ceva groaznic ...vocea ratiunii dicteaza imediat dupa , spunand : CUM SA FACI ASA CEVA ?
am fost , in decembrie , atat de deprimata, , incat ma durea tot , stomac , zona pelvina , arsuri in gat , in muschi , in stomac , toate pe fond nervos...NU este o depresie tipica , pt. ca nu sunt trista si nici nu am ganduri de auto-mutilare ,insa este , TEAMA CUMPLITA DE A NU FACE CEVA GROAZNIC , DE A NU INNEBUNI , DE A NU DEVENI CINEVA GROAZNIC ...
cat sunt la scoala cu copiii este totul ok....cand ma indrept spre casa , si mai ales cand vine seara ...revin teama si nelinistea ...cu ele ma si scol dimineatza , cu o senzatie uriasa ca ma apasa ceva pe suflet ...imi da pana si stari de voma ...
mai sunt 5 luni si ajung in Romania ( nu ma pot duce la psihiatru aici pt. ca risc sa se afle si sa-mi pierd postul ) ..oare o sa se agraveze ,repet ca nu am ganduri suicidare si iubesc viata
si , sa nu uit , simt o distantare fata de sotul meu , parca sunt golita de sentimente si nu ma mai intereseaza dragostea , in general..desi imi spun necontenit , ca e un om extraordinar si ca nimeni in lume nu e ca el , inima imi e ca si anesteziata ...la fel, nu mi-e dor nici de mama , nici de sora mea ...
Camrynna ,
ane2 spune:
Camryanna , in urma cu 2 luni am trecut si eu prin astaAtac de panica , eu am ajuns la spital ptr ca nu intelegeam cei cu mine, imima mi-o luase rasna , ma luase cu lesin, transpiram incontinu , o stare groaznicaasa am duso vro 2 sapt.Tot timpu eram panicata credeam ca o sa mor .De cate ori ma apuca vrun atac luam calciu efervescent , in 5 min imi trecea atacu.Incearca si tu poate merge si la tine.
In urma investigatiilor ce mi sau facut mi sa spus ca am facut atacurile de panica in urma unei detoxifieri care o incepusem cu ceva timp in urma .Nu mi sa dat nici un fel de tratament , insa mi-am schimbat alimentatia si stilul de viata , pe mine ma ajutat foarte mult.
In privinta sentimentelor fata de sot nu stiu ce sa zic , insa stiu ca in cazul atacurilor de panica serotonina din corp scade iar asta nu e bine deloc.Facand dragoste serotonina creste iar asta e bine ptr tine.
Sanatate multa iti doresc si putere sa treci peste asta.
Anita si Rachella -17.o1.2004
camrynna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ane2 Camryanna , in urma cu 2 luni am trecut si eu prin astaAtac de panica , eu am ajuns la spital ptr ca nu intelegeam cei cu mine, imima mi-o luase rasna , ma luase cu lesin, transpiram incontinu , o stare groaznicaasa am duso vro 2 sapt.Tot timpu eram panicata credeam ca o sa mor .De cate ori ma apuca vrun atac luam calciu efervescent , in 5 min imi trecea atacu.Incearca si tu poate merge si la tine. In urma investigatiilor ce mi sau facut mi sa spus ca am facut atacurile de panica in urma unei detoxifieri care o incepusem cu ceva timp in urma .Nu mi sa dat nici un fel de tratament , insa mi-am schimbat alimentatia si stilul de viata , pe mine ma ajutat foarte mult. In privinta sentimentelor fata de sot nu stiu ce sa zic , insa stiu ca in cazul atacurilor de panica serotonina din corp scade iar asta nu e bine deloc.Facand dragoste serotonina creste iar asta e bine ptr tine. Sanatate multa iti doresc si putere sa treci peste asta. Anita si Rachella -17.o1.2004 |
Nu stiu ca sa zic , Anita ...eu atacuri de panica nu mai am , insa am o stare groaznica de teama si numai chef de dragoste nu am ...am asa ca o durere in piept ,ca o apasare ....teama imi e de propriile-mi ganduri ,,,nu stiu cum sa spun...cand ma ganesc la ceva rau , ma paralizeaza parca teama si nu ma mai pot bucura de nimic , crezi ca e depresie sau anxietate ?
Camrynna ,
ane2 spune:
Frica pe care persoanele cu anxietate o resimt determina diverse modificari fiziologice, printre cele mai
frecvent mentionate fiind:
- Senzatia lipsei de aer / stari de sufocare
- Ameteala
- Frisoane sau valuri de caldura insotite de transpiratii (in special a palmelor)
- Batai de inima foarte puternice (“simt cami
sare inima din piept”)
- Dureri in zona pieptului
- Uscaciunea gurii
- Greata sau “fluturi in stomac”
- Furnicaturi (in special in maini sau picioare)
- Tremuraturi (ale mainilor, picioarelor, etc)
- Senzatia de lesin
- Senzatie de moleseala in picioare
Anxietatea este definita ca o stare de frica “nejustificata” sau “fara obiect”; aceasta definitie este insa
ambigua, intrucat noi, oamenii, nu ne temem intotdeauna de obiecte, situatii sau fiinte reale, ci uneori si de
situatii pe care ni le imaginam. Un exemplu este teama de cutremur – daca ne gandim ca azi ar putea avea loc
un cutremur, cu siguranta simtim o stare de anxietate; insa, ne putem da seama destul de repede ca nu avem
motive sau dovezi rationale pentru a crede asta si a avea aceasta stare, drept pentru care reusim sa o depasim
cu usurinta.
Pentru persoanele cu tulburare de anxietate insa, depasirea acestor stari care provin din ganduri nerealiste
(“daca fac un atac de cord?”, “daca ma fac de ras in fata prietenilor?”, “daca am cancer?”, “oare am inchis
gazele?”, “o sa innebunesc!”) este foarte dificila; de aceea au nevoie de ajutor specializat pentru a invata sa
faca fata acestor stari de teama intensa.
Deci cred ca mai degraba sunt tulburari de anxietate decat depresie.
Incearca sa iei calciu sunt tare curioasa daca te ajuta intr-un fel, pe mine ma ajutat enorm.
Cand am ajuns la spital mi-au dat sa fac analize ptr tiroida mi-au spus ca sar putea de la tiroida sa fac atacurile de panica.Eu le-am facut si mi-au iesit ok.
Eu mi-am facut toate analizele sa fiu sigura daca e de la bibilica sau chiar am vro boala.Toate analizele mi-au iesit ok.
Incepe si tu cu un set de analizele vezi cum ies.
si sanatate multa
Anita si Rachella -17.o1.2004