Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (107)
Raspunsuri - Pagina 5
mamidepuiuti spune:
cris d. ati facut vaccinul? cum se simte ema? ce ati ales? infanrix sau ca si mine?
bea,ziceam ca esti aproape de albastre la 3000 isi schimba culoarea
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
Beatrice1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamidepuiuti cris d. ati facut vaccinul? cum se simte ema? ce ati ales? infanrix sau ca si mine? bea,ziceam ca esti aproape de albastre la 3000 isi schimba culoarea mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
aoleu mult am mai scris si io......................ioioioiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
doamne doamne
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...
mamidepuiuti spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Beatrice1982
aoleu mult am mai scris si io......................ioioioiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii doamne doamne Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas... |
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
Nik0le spune:
cris.d, fetelor, imi pare extrem de rau sa citesc despre grozaviile care se intampla pe net, marturisesc ca nici eu cu paranoia in floare, nu m-am gandit atat de departe... Poate era acolo intr-un colt al mintii un 1% ca s-ar putea intampla asa ceva, dar chiar sa citesc negru pe alb nu ma asteptam... Ma simt si vinovata acum ca n-am spus de la inceput ce pozitie am si de ce, dar din pacate asta mi-e firea, evit sa dau sfaturi necerute si nu-mi place sa risc sa creez polemici, sunt mai pacifista de fel. Sper totusi sa nu fie niciuna dintre noi afectata de asa ceva.
de Isabela si Irina (01.02.2010)
Nik0le spune:
citat din mesajul lui mamidepuiuti neata fetele... bea cafeaua ta e vreau 2 cristies ,a mancat sotul lintea aseara? sau acum se diversifica [adik doar cate o linguritza]? larisel mie imi place TOT ce scrii tu cum masurati voi mancarea solida la bebei in ml ? eu am incercat o data si mi s-a parut imensa portia 220ml... poate gresesc,dar eu fac "ochiometric" ,cam cum/cat ma gandesc eu sa nu fie prea mult... obiceiurile alimentare le deprinzi in copilarie [eu tot o cert pe mama ]... sunt atata de stresata cu obezitatea la copii,de nu va imaginati ...nutritionistii spun ca nu trebuie sa ne ridicam satui de la masa,ca senzatia de satietate survine la 10-15 min dupa ce am ingerat cantitatea de mancare necesara; ne ingrasam tocmai pt ca mancam cu 10-15 min mai mult [io cred ca mananc cu 15-20 min mai mult ] mi-e frica sa nu-i fac stomacelul sa fie din ce in ce mai mare si atunci si senzatia de satietate survine mai tarziu,iar mananca mai mult...cerc vicios ...acum vorbesc din experienta cu mine si cu radu... nu aveti idee ce greu e sa-i spui copilului tau : nu-ti mai dau mancare acum! copiii din ziua de azi sunt diferiti,au alte preocupari decat aveam noi;noi stateam pe afara mai mult SI PT CA nu aveam tv decat 10 min desene animate,nu aveam calculator,eram afara ,umblam peste tot singuri dar nu erau atatea cazuri de copii abuzati/maltratati/rapiti; noi nu aveam mc donalds si enshpe mii de reclame la chipsuri si alte tampenii... acum imi este frica sa-mi las copilul singur afara,programul meu nu-mi da voie sa fiu tot timpul cu el sa-l supraveghez,iesirile pe care le facem nu au cum sa compenseze calculatorul,tv,mancarea nesanatoasa pe care o doreste/place/jinduieste ...noi avem anumite reguli[gen chipsuri o punga pe sapt,mc donalds o data pe luna],dar veti vedea si singure ce greu e[ma refer la cele care stau la bloc si nu au bunici pensionari ca ajutoare] anyway...e grele rau toate ...dar acum au un nume:pufuletele meu iubit mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
MP, cata dreptate ai cu ce spui!
Fii-mea aia mare mananca foarte putin (nu cred ca ajunge la 200 ml/portie decat rar) si s-a obisnuit sa manance cu rugaminti: "hai puiule, mai ia o lingurita ca nu-stiu-ce..." Eu nu sunt de acord cu asta si n-am facut-o niciodata. Copilul (in opinia mea) nu trebuie sa aiba impresia ca ii face o favoare altcuiva pentru ca mananca. Trebuie sa manance pentru el, cand ii e foame, pana se satura. Citisem mai demult pe babycenter ca datoria mamei este sa-i pregateasca o masa sanatoasa copilului si sa i-o ofere. Ce face copilul mai departe, mananca sau nu, e responsabilitatea lui. N-a murit niciun copil de foame cu mancarea in fata. Si mai zicea acolo o chestie: copilul trebuie sa stie ca la masa se mananca si atat. Adica fara jucarele, avioane sau mai rau, tv. Mananca, bine, nu mananca, ne vedem la masa urmatoare. Poate suna dur, dar eu asa fac. Este parerea mea. Sa vad daca o sa am puterea sa fac la fel si cu slabanoaga de Irina...
Edit ca scrisesem aiurea.
mandruta spune:
Buna dimineata!
Imi parea rau de ce vad cu pedofilii...! E groaznic. Acum stau si ma gandesc ca si prin parcuri si pe strada sunt tot felul de dementi... ti-e si frica sa mai iesi. Ce boala neneorocita sa gandesti asa despre un copil!
Eu am inceput ziua prost. Foarte prost. Rezultatele la analize au fost cam aiurea (adica niste chestii nu se potriveau), asa ca dr. ne-a dat trimitere sa le repetam in alta parte. Atat i-a fost sotului de ajuns sa intre in panica. Daca e ceva grav, daca e vreo infectie mare... daca, daca...
Eu sunt mai optimista. Pana nu vad rezultatele nu-mi fac ganduri negre. In primul rand copilul meu se simte bine, rade, se joaca, mananca bine. Daca ar fi usturat-o sau ar fi durut-o ar fi plans sau ar fi fost nelinistita, nu ar fi avut pofta de mancare, etc. Chiar sper sa nu fie nimic serios.
Prin urmare azi m-am trezit dimineata sa-i montez punga cu pricina (care trebuie si tinuta ca sa nu curga pe langa, pt. ca nu se lipeste perfect). Sotul si-a luat cateva ore libere sa poata duce el la laborator proba de pipi. Si fi-mea ne-a facut figura: in 3 ore nici o picatura! Dupa 9,30 unde sa se mai duca? In momentul in care i-am pus pampersul l-a si umplut... cu de toate. Cred ca nu i-a fost bine cu punga aia... nu stiu. Data trecuta a fost mai usor. Dar maine sotul nu mai poate intarzia, deci trebuie sa gasesc o solutie sa ajung la laborator. Aveam senzatia ca faca misto de noi. I-am dat si un biberon de lapte, am zis ca poate o stimulez, am bagat-o cu picioarele in apa, da' ce n-am facut? Am esuat!
Despre vaccin: noi avem 5 luni si 1/2 si nu l-am facut pe ala de 4! Ba e reactie la bcg, ba rubeola, ba nu stiu mai ce...
Despre pampers: eu am sa incerc sa o pun devreme pe olita, cred ca e incomod pampersul, dar am sa tin cont de reactia ei. N-am sa-mi chinui copilul, dar as vrea sa renunte mai repede.
Despre dormitul in patut: fi-mea doarme oriunde. Pana pe la 3 luni si ceva, cand avea colici si se trezea des noaptea dormea juma' de noapte la ea si apoi cu mine. Reactionam mai repede cand avea nevoie de mine. Acum ca doarme bine noaptea o culc in patutul ei (care e lipit de al meu) si recunosc ca si eu ma odihnesc mai bine, dar e si mai sigur pentru ea ca are mai mult spatiu sa se suceasca si nu are unde sa cada. Plus ca e si foarte cald.
Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)
Nik0le spune:
mandruta, sanatate multa Cristinei! Eu cred ca daca era ceva de speriat rezultatul ar fi fost clar si fata n-ar fi avut o stare asa buna. O pentru mamica optimista!
mandruta spune:
Eu nu sunt de acord cu asta si n-am facut-o niciodata. Copilul (in opinia mea) nu trebuie sa aiba impresia ca ii face o favoare altcuiva pentru ca mananca. Trebuie sa manance pentru el, cand ii e foame, pana se satura. Citisem mai demult pe babycenter ca datoria mamei este sa-i pregateasca o masa sanatoasa copilului si sa i-o ofere. Ce face copilul mai departe, mananca sau nu, e responsabilitatea lui. N-a murit niciun copil de foame cu mancarea in fata. Si mai zicea acolo o chestie: copilul trebuie sa stie ca la masa se mananca si atat. Adica fara jucarele, avioane sau mai rau, tv. Mananca, bine, nu mananca, ne vedem la masa urmatoare. Poate suna dur, dar mie asa mi se pare corect. Este parerea mea. Edit ca scrisesem aiurea. de Isabela si Irina (01.02.2010) |
Nikole, sunt perfect de acord cu tine. Eu cand ii dau Cristinei sa manance nu ma joc cu ea, nu ma stramb la ea sau sa incerc sa o pacalesc in vreun fel. Mananca foarte bine orice. Daca nu vrea inseamna ca nu-i place sau nu ii e foame. A incercat si tati sa-i dea intr-o zi si se prostea si radea la ea si copilul avea chef de joaca si n-a mai vrut sa manance.
Pe de alta parte, recunosc ca am noroc de un copil papacios, care nu mi-a refuzat mancarea si cand vede lingurita casca gura cum stau puii de cioara cu ciocurile deschise. Poate daca facea figuri incercam si eu putin circ.
Nik0le spune:
In alta ordine de idei, am mancat ceva alterat (doua zile la rand, ca nu mi-am dat seama de la inceput de la ce e) si ma chinuie o enterocolita. In astea doua zile am slabit un kil jumate, daca mai mananc tot asa inca vreo cateva zile, raman fara amr. Glumesc, desigur.
mandruta spune:
citat din mesajul lui Nik0le mandruta, sanatate multa Cristinei! Eu cred ca daca era ceva de speriat rezultatul ar fi fost clar si fata n-ar fi avut o stare asa buna. O pentru mamica optimista! de Isabela si Irina (01.02.2010) |
Multumesc! pentru Irina.
De felul meu sunt cu sangele rece. Poate suna ciudat, eu ma panichez abia dupa ce se termina totul, ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca ... si daca... Daca si eu si sotul am fi fost asa "speriosi" zapaceam copilul pana acum. Exista un echilibru. Dar ma enerveaza cand vad ditamai omul asa miorlait! Sau poate sunt eu prea nepasatoare?