Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (107)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Tot pentru Larisel:
- Paharele eu le-am vazut la Babyono.
- Pepenele rosu baloneaza si duce la ceve gen colici.

Intrebare: Cum ai preparat spanacul?
Si inca una: Cat ti-a recomandat sa le dai? (Mie mi-a zis doctorita sa-i pun o frunza in supa si apoi am vazut ca nu se recomanda sub un an ca in conditii de depozitare dubioase apar compusi toxici si n-am mai pus...)

_
Povestea unei .
Cresc

Eu am luat paharelele de la dm.

Despre spanac... si in general despre diversificare (deshi ma hotarasem sa nu mai scriu niciodata pe tema asta aici dar am revenit)... Incerc sa fac rost in general de produse cat mai naturale si mai proaspete, dar nu-mi iese mereu. Dar nici nu ma dau peste cap pentru asta...mi se pare totusi exagerat, nu am nici rabdare, nici posibilitatea si nici finantzele sa fac chiar totul k la carte (k la carzti de fapt ).

Asha ca...spanac am folosit din congelatorul maica-mii (din comertz categoric nu voi lua decat proaspat din piatza). L-a congelat prin primavara in sezon (nu shtiu exact), deci nu era proaspat. L-am preparat asha: am incalzit pe foc un pic de lp (vreo 60 ml), am adaugat spanacul congelat si l-am tzinut pe foc vreo 10 minute pana s-a decongelat si a fiert un pic, apoi l-am bagat in blender, am adaugat 2 linguritze smantana, un varf de cutzit de unt, un varf de cutzit de sare potasica si am mixat tot. Le place la nebunie.

Referitor la cantitate...eu am fost o singura data la doctor pt diversificare (la controlul de 6 luni la o doctoritza alergolog pediatru). Atunci mi-a dat o lista (pe care am transpus-o si aici) si parca figura la legume si spanac, urzici. Nu mi-a recomandat o cantitate anume, doar ca in general portziile ar trebui sa fie de 120-180 ml sau grame, iar adaosurile (indulcitor, fainos etc) ar fi in proportzie de 5%.
Eu le dau cat vor...le prepar la pranz mereu 2 feluri (supa de legume +- carne fiarta separat si piure de legume +-grasimi +- galbenush (aici am facut o incalcare a indicatziilor alegoloagei dar nu-mi pare rau)) fiecare de cate 100 ml, dar foarte rar mananca toata portzia (100+100).

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7; L8
Filmuletze

AMR 3 (+11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

neata!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eu sunt cucuvea sau cocos azi dimineata!!!!!!!!!!

uite si cafelutza....................

http://farm4.static.flickr.com/3309/3503255905_e250774922.jpg

larisel nu am inteles de ce ai zis ca nu mai vrei sa scrii despre diversificareaici..........poate am pierdut ceva pe drum..............

de acord cu cristiesfiecare face cum crede mai bine..............si fiecare mama e excelenta pentru pufuletele ei.........so cred ca mai mult nici nu trebuie zis...........

normal ca apar si o sa apara discutii contradictorii, pentru ca nu avem cum sa gandim toate la fel............nu avem toate aceleasi pricipii si asa mai departe......................

eu zic , ca trebuie citi tot, si criticat mai mputin, sau intrebat eventualde ce????? si lasat cam asa, pentru ca nu stiu......nu se va putea schimba gandirea nimanui si fiecare va face oricum asa cum doreste si cum considera ca e bine pentru bebelusul lui.....nu?????
si eu cred ca e si normal asa ceva

DARRRRRRRRRRR e bine de scris.....experienta fiecaruia, ca poate mai pescuim ceva idei de la alte mamici si asa mai departe..............

vedeti voi ca si doctorii cati is in atatea feluri zic,daramite noi..............cum om fi????????????

eu nu cred ca acesta ar trebui sa devina subiect pentru noi.................copiii cresc apar probleme de diverse feluri, cum e si normal........asa ca...................sa fim cum am fost si pana acum.....eu asta zic....................

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Mergi la inceput

vai fetelor mi-am gasit filmulete de pe you tube pe diverse site-uri.,.......................mi-e rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

vai fetelor mi-am gasit filmulete de pe you tube pe diverse site-uri.,.......................mi-e rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

sterge-le repede

mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)

asa creste Alex

Mergi la inceput

neata fetele...
bea cafeaua ta e vreau 2
cristies ,a mancat sotul lintea aseara? sau acum se diversifica [adik doar cate o linguritza]?
larisel mie imi place TOT ce scrii tu

cum masurati voi mancarea solida la bebei in ml ? eu am incercat o data si mi s-a parut imensa portia 220ml... poate gresesc,dar eu fac "ochiometric" ,cam cum/cat ma gandesc eu sa nu fie prea mult... obiceiurile alimentare le deprinzi in copilarie [eu tot o cert pe mama ]... sunt atata de stresata cu obezitatea la copii,de nu va imaginati ...nutritionistii spun ca nu trebuie sa ne ridicam satui de la masa,ca senzatia de satietate survine la 10-15 min dupa ce am ingerat cantitatea de mancare necesara; ne ingrasam tocmai pt ca mancam cu 10-15 min mai mult [io cred ca mananc cu 15-20 min mai mult ]
mi-e frica sa nu-i fac stomacelul sa fie din ce in ce mai mare si atunci si senzatia de satietate survine mai tarziu,iar mananca mai mult...cerc vicios ...acum vorbesc din experienta cu mine si cu radu... nu aveti idee ce greu e sa-i spui copilului tau : nu-ti mai dau mancare acum!
copiii din ziua de azi sunt diferiti,au alte preocupari decat aveam noi;noi stateam pe afara mai mult SI PT CA nu aveam tv decat 10 min desene animate,nu aveam calculator,eram afara ,umblam peste tot singuri dar nu erau atatea cazuri de copii abuzati/maltratati/rapiti; noi nu aveam mc donalds si enshpe mii de reclame la chipsuri si alte tampenii... acum imi este frica sa-mi las copilul singur afara,programul meu nu-mi da voie sa fiu tot timpul cu el sa-l supraveghez,iesirile pe care le facem nu au cum sa compenseze calculatorul,tv,mancarea nesanatoasa pe care o doreste/place/jinduieste ...noi avem anumite reguli[gen chipsuri o punga pe sapt,mc donalds o data pe luna],dar veti vedea si singure ce greu e[ma refer la cele care stau la bloc si nu au bunici pensionari ca ajutoare]

anyway...e grele rau toate ...dar acum au un nume:pufuletele meu iubit

asa creste Alex

Mergi la inceput

referitor la vaccinul de 6 luni...mie mi s-a parut de bun simt sa iau tot pentaxim si engerix b acum...daca am inceput cu pentaximul...chiar daca dr mi-a recomandat sa iau infanrix hexa...ca "e doar o intepatura"...voi faceti treceri din astea bruste de la o firma de vaccin la alta?

asa creste Alex

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

sterge-le repede

asa creste Alex

iti dai seama ca in a 2-a secunda le-am sters toate...................

Mergi la inceput

bea te apropii de stelutele albastre!

asa creste Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

BEA, multZam de cafea. m-am culcat tarziu, incercand sa gasesc poze cu fetele mele pe conturile dezaxatzilor.. nu am gasit aseara, dar am dormit f prost, inca am inima stransa ca am intrat in hora internautica asa, cam .."virgina" la cap. am facut si o sa mai fac curat, dar sunt convinsa ca "urme" sunt. ce mult mi-as fi dorit un avertisment de la Nikole cand am inceput odiseea sau....cand am inceput navigatul....of!

MP si eu am acelasi stres cu mancatul. si aceeasi problema cu Ana (am tot citit pe tema asta si nu mai stiu cum s-o dau ca sa nu o afecteze "psihic" atitudinea mea fata de mancare/mancatul ei. mai ales ca are colege slabe moarte care mananca chips, cioco, tot junk foodu si sunt...slabe moarte in continuare. greu sa ii explic. asa ca la ema nu ma stresez deloc daca nu mananca acele sute de ml/gr. cand a dat semne ca nu ii mai trebe/adica dupa 2-3 linguri sau asa ceva, ma opresc. papa cam jumate dintr-un borcanas de 125 gr. de mancare de bebe (am pus si piureul meu acolo, ca sa fac echivalarea.

pufii dragi

Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

cum se sterg pozele de pe picasa??????????ca am alte albume decat la pufi............eu nu stiu cum se sterg..............

sa va fie de bine cafeaua...............

MP stelutze albastre?????????
eu cred ca vad stelutze rosii acum...............

sotul e la RMN, nu mai vine odata inapoi sa zica ce si cum.................oooooofffffffffffffffffffffff

la multe lunite pufilor de azi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput