agresivitatea celor din jur
Raspunsuri - Pagina 4
cameliam spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra In fine, acest subiect mi se pare cam incediar. O sa tot fie parerri pro si contra. Vor si acuzati copii si parinti. |
Da, mai ales daca in loc sa ne exprimam parerile civilizat incepem cu bile negre, "bleah-uri" si atitudini superioare.
citat din mesajul lui alex_andra Desi intotdeauna sunt atenta sa nu loveasca in jur, desi mereu ii explic ca nu e frumos, etc, bla, bla, am vazut si simtit in jurul meu privirea urata a unor parinti / bunici, privirea aia care spune "ce parinte nesimtit si ce copil rau si agresiv". Privirea aia care acuza, fara sa stie despre ce e vorba. Deci, cataloggarea de "parinti nesimititi" ma deranjeaza, pt ca de multe ori am patit-o si eu, fara sa aiba vreun drept sa ma considere asa. acei oameni, din punctul meu de vedere , sunt limitati rau, privesc precum calul. |
Cred ca s-a exprimat deja suficient de clar ca nu e considerat nesimtit un parinte care are un copil ce loveste/musca, e agresiv (chiar daca intr-adevar cuvantul e prea tare) ci e considerat nesimtit acel parinte care nu intervine, nu-i spune copilului ca greseste ci il lasa sa repete isprava in timp ce copilasii din jur au de suferit. Nu inteleg de ce se tot simte lumea atacata de ideea de parinte nesimtit cand nu e cazul. Ai spus clar ca tu ii explici ca nu e frumos, deci... de unde intri tu in categoria de parinti nesimtiti despre care se discuta aici?
Apropos, si 'limitat' cu 'ochelari de cal' poate fi considerata jignire, daca tot ne luam de jigniri ca-i cazul, ca nu. Dar atata timp cat respectivii nu ti-au spus efectiv ce gandesc, ci doar s-au uitat mai nu stiu cum: e dreptul lor sa gandeasca ce vor iar tu nu cred ca stii sa ghicesti ganduri sa le poti pune vorbe-n gura si apoi sa-i faci in fel si chip.
citat din mesajul lui alex_andra Cameliam, in niciun caz nu as agresa un copil . Punct. |
Ce n-ai face mi-a fost clar din postul cu pricina, eu intrebam ce-ai face.
citat din mesajul lui alex_andra Deci: subliniez: daca vreun parinte/bunic, etc, imi agreseaza copilul, il bag in spital. |
Si asta ar fi o atitudine potrivita? Sa devii agresiva fizic fata de un adult ce iti mustra copilul (hai, se 'ratoieste') din cauza ca tu nu intervii pentru ca, copilul tau sa nu-i mai agreseze in mod repetat copilul. Tu il bagi in spital pe adultul respectiv. Nu stiu zau...
alex_andra spune:
Cameliam, in loc sa faci analiza pe text si sa-mi faci reprosuri, mai bine ai citi mai bine ce au scris si celelalte fete(vezi Laura25, care a fost agresata de bunic, vezi andra_bell), care au fost agresate de persoane cu viziune de cal, au fost atacate, chiar si verbal, fara ca ele sa demonstreze ca sunt "nesimtite".
"Nesimtite" pareau in ochii celor care le acuzau.
Deci, e subiectiva faza cu nesimitirea.
Si daca te simti jignita de ceea ce zic eu, asta e, nu am cu ce sa te ajut.
Si da, daca cineva imi agreseaza copilul, atitudinea mea e sa-l bag in spital.
Dau bile negre cui consider eu ca merita. Nu trebuie sa-ti cer tie voie.
Edit: va urez succes in parc, alaturi de copii "agresivi".
Si rugati-va sa nu ajungeti sa fiti si voi judecate asa cum judecati voi.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
cameliam spune:
alex_andra Te-ai aprins inutil.
Credeam ca m-am exprimat suficient de clar si zic eu, la modul civilizat.
Normal ca dai bile negre cui vrei, insa dupa aceea tot tu te lamentezi ca topicul degenereaza si apar acuzatii... asta remarcam eu, nimic altceva. Nu o sa pun o eticheta pe acest gen de comportament, sunt destule etichete deja la topicul asta.
Nu mai reiau inca o data ce inteleg prin parinte nesimtit ca am senzatia ca vorbesc in gol.
Remarc doar ca desi crezi ca m-am simtit jignita (si nu e asa): nu-ti pasa. Dar tu ii apostrofezi pe cei care jignesc. Oare asta cum se cheama?
Nu vreau sa fiu eu cea care deviaza de la discutii, asa ca ma retrag si am sa urmaresc raspunsurile in tacere sau am sa intervin strict on topic. Ma intereseaza deoarece si eu am o fetita de un an si opt luni si ma aflu in situatia autoarei topicului de multe ori.
citat din mesajul lui alex_andra Cameliam, in loc sa faci analiza pe text si sa-mi faci reprosuri, mai bine ai citi mai bine ce au scris si celelalte fete(vezi Laura25, care a fost agresata de bunic, vezi andra_bell), care au fost agresate de persoane cu viziune de cal, au fost atacate, chiar si verbal, fara ca ele sa demonstreze ca sunt "nesimtite". "Nesimtite" pareau in ochii celor care le acuzau. Deci, e subiectiva faza cu nesimitirea. Si daca te simti jignita de ceea ce zic eu, asta e, nu am cu ce sa te ajut. Si da, daca cineva imi agreseaza copilul, atitudinea mea e sa-l bag in spital. Dau bile negre cui consider eu ca merita. Nu trebuie sa-ti cer tie voie. Edit: va urez succes in parc, alaturi de copii "agresivi". Si rugati-va sa nu ajungeti sa fiti si voi judecate asa cum judecati voi. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) BAZAR UMANITAR |
anya spune:
Idealul nu-l vom gasi. Eu incerc sa compensez situatiile din jur prin exemplul dat in familie, prin discutii cu copiii (acum au 5 si 7 ani), pe scurt prin educatie.
Agresiunea asupra copiilor nu este strict cea cauzata de "o lopatica in cap" sau "o imbranceala pe tobogan" ci de oamenii care se agita si urla unii la altii, de mizeria din jurul lor, de rautatea gratuita sau stirile de la televizor. Ceea ce vad considera normalitate si se vor comporta ca tare daca nu le explicam de la inceput ce e bine/normal si ce nu.
adra_bell spune:
Laura, tu esti mai degraba suparata pe tine, ca te-ai enervat pe fetita. Fetita a avut rabdare, dar altii i-au luat-o in mod repetat in fata, ca atare si-a pierdut rabdarea si a devenit agresiva si ca raspuns la agresivitatea celor din jur. Ea e mica, nu a invatat inca sa se stapaneasca - copiii au si un acut simt al dreptatii - cum ar fi trebuit sa stie deja batranul, care a fost opusul intelepciunii. A etichetat un copil, a tipat in public la copil si la mama lui, a fost un exemplu foarte prost de comportament.
Dar se incadreaza in specimenul de parc, cel care nu are rabdare cu copiii, ii bate, tipa la ei, ii umileste in public. Eu sunt atat de indignata de astfel de adulti ca nici nu as mai duce copilul in parc daca nu m-as teme ca o izolez de alti copii. M-am saturat si de observatiile pe care altii indraznesc sa le faca fetitei mele, or fi ele cu buna-intentie, dar eu sunt singura care are dreptul sa-i faca educatie, si nu stiu cum de nu le sare asta in ochi. In general ii pun la punct, dar asa cum zice si alex_andra nu stiu cum as reactiona daca cineva ar indrazni sa-mi loveasca fetita.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
ginye55 spune:
Din cate se vede fiecare citeste/intelege numai ce vrea. Condamnati violenta, dar ati fi in stare de orice in cazul in care copilul vostru ar fi lovit de cineva...dupa cum spuneam...fiecare intelege ce vrea.
Inca o data, o zi buna, doamnelor!
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
ruxij spune:
Semnul de egalitate intre pensionarii abuzivi si parintii suparati pe nepasarea altor parinti ai caror copii lovesc in stanga si in dreapta nu mi se pare corecta. Ce fac primii e incorect si urat, ceilalti au dreptate. Nu comparam mere cu pere. Este normal ca un copil de 1-2-3 ani sa aiba impulsul de a lovi (desi nu il au toti), dar este la fel de normal ca parintele lui sa ii explice o data, de doua de 9 de 999, ca nu se face, nu e voie samd si pana la 4-5 ani i-ar intra in cap. Aici dc. copilul tau musca de trei ori este dat afara de la gradinita. Sa vezi cum gasesc parintii copiilor muscaciosi solutii. In Ro, dc. nu e nici o consecinta, unii spun ca "n-am ce-i face". Deasemenea nu li se permite sa se bata la gradinita sau la scoala. In Ro sunt lasati liberi, nesupravegheati, ca in jungla, pestele mare il mananca (cafteste) pe ala mic (pampalaul), ba chiar bataia mi se pare ca e incurajata si dc. nu te bati, imediat esti "pampalau". Eu ca si copil m-am batut la greu, in aparare doar. Dar sunt copii care nu pot fi convinsi sub nici o forma sa se apere. Pe acestia trebuie sa ii apere parintii cumva, nu este drept sa fie abuzati imediat ce ies din casa. In aceste conditii, dc. parintele nu intervine, mi se pare corect sa i se faca observatie, cu blandete si fermitate, copilului care ti-a lovit copilul. Nu sa tipi la el "bai nesimtitule" si sa te uiti urat, dar mi se pare OK sa ii spui ferm sa inceteze.
ruxij spune:
Din punctul opus de vedere, e bine sa te abtii sa te uiti cu ura la un copil care ti-a lovit copilul, sa tipi la el, sau sa il pocnesti si tu. In primul rand pentru ca nu e vina lui. Poti sa te uiti urat la parinte dc. sta pe banca si iti iei copilul de acolo, sau faci cumva sa ti-l aperi. Dc. parintele insa intervine, este o situatie in care fiecare face ce poate.
Ar fi bine sa fie convinsi copiii, mai ales in Ro, sa se apere, dar din experienta proprie si din ceea ce am mai citit, sunt copii care nu pot fi convinsi sa se apere. Al meu o singura data s-a aparat, de un copil care il batea la scoala in fiecare zi, cand nu se uitau supraveghetorii. Acel copil era roman si sunt 100% sigura ca parintii ne barfeau acasa si la petreceri, banuiesc ca au zis ceva de copilul meu ca e pampalau (ca am mai avut incidente cu romani), pentru ca nu avea de ce sa tabare fix pe al meu 100% din cazurile in care il vedea. Pe unde il vedea, direct la el venea si il caftea, adica era deja bullying si nu o impinsatura in parc. In autobuzul de scoala il numea in toate felurile samd. In cele din urma, am insistat fff tare sa se apere, l-am luat in curte si i-am aratat niste tehnici de aparare folosite de mine in jungla din copilarie, i-a dat pana la urma o tranta scurta celuilalt si uite asa ala l-a lasat in pace dupa LUNI de abuz. Deasemenea l-am invatat sa ii raspunda inapoi cand il numeste cumva (da, nu e solutia buna si corecta, dar e eficienta) si am insistat ca NICIODATA sa nu planga, ca ii da satisfactie. Ca al meu plangea saracutul. Nu pot sa spun cu mana pe inima ca daca nu s-ar fi rezolvat problema in felul asta n-as fi ajuns sa trec de partea personajelor negative si sa il intimidez verbal pe acel copil de 5 ani. Dar inca odata, nu merge mereu sa ii convingi sa se apere si nu merge cu toti copiii, il traumatizezi mai tare dc. insisti prea mult. La noi ajunsese la o limita insuportabila. E o problema f. grea, dar trece cu timpul, totusi nici in Ro nu am mai vazut sa se bata copiii dupa scoala primara.
adra_bell spune:
citat din mesajul lui ginye55 Din cate se vede fiecare citeste/intelege numai ce vrea. Condamnati violenta, dar ati fi in stare de orice in cazul in care copilul vostru ar fi lovit de cineva...dupa cum spuneam...fiecare intelege ce vrea. Inca o data, o zi buna, doamnelor! Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008) |
daca te referi la mesajul meu, eu am vorbit despre adulti.
Copiii se mai bat, se mai imping, dar daca esti langa ei nu cred ca se poate intampla ceva rau
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
ginye55 spune:
citat din mesajul lui adra_bell Copiii se mai bat, se mai imping, dar daca esti langa ei nu cred ca se poate intampla ceva rau adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007) about Eva secolul XX la subiectiv Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce |
Din pacate astfel de gesturi pot avea urmari f urate...chiar daca esti langa copil. Caz concret: eram langa Edi, il dadeam pe topogan...el in varful topoganului, un copil in spatele lui ...il impinge. Daca nu eram acolo ce s-ar fi intamplat? Nu s-ar fi intamplat ceva rau? Mamica lui draga se uita cu atata tandrete la puiul ei, aproape ca l-a aplaudat pentru fapta lui. L-am intrebat de ce l-a imp-ins. Stii care a fost raspunsul? " Ce cautati cu copilul mic in parc? Copiii mici ar tb sa stea in casa." Copilul meu avea 1 an si 7 luni. Cum reactionezi in fata unor astefel de situatii? Stai pasiv? Mai pardon...nu prea cred. Pune-te in locul meu si spune ce ai face? Spunea mai devreme cineva, nu retin cine, ca cineva i-a impins copilul si s-a lovit cu ceafa de asfalt? Copilul era supravegheat. Nu ar fi putut avea urmari negative? Cum reactionezi in fata unor astfel de situatii?
Nu ma refeream strict la postarea ta....
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)