*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (115)*
Raspunsuri - Pagina 16
BraveGirl spune:
Iza, vroiam sa-ti spun ca de cate ori mai scrii, eu visez doar la decolteul tau ...ma gandesc ca peste 2 ani voi avea si eu Sunt total nemultumita de cum arat, si doar gandul asta ma binedispune. Al meu cum vede una cu slicoane imi zice repede sa ma uit si eu. cica de abia asteapta sa ma vada si pe mine, si mereu ma intreaba dc m-am razgandit, ca sa stie omul daca se mai entuziasmeaza sau nu.
Otilia, bag motatele in actiune:
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 27+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
Ralukutzza spune:
Iza am mai citit si eu carti dar cel mai mult m-am bazat pe instinct...ce doream sa spun..ca eu cred ca in cartea aceea partea cu ignoratul crizelor nu este asa de corecta fata de copil...copii la varsta aceasta fac crizute deoarece le este imposibil sa se manifeste in alt fel, asa isi arata ei frustrarea si faptul ca nu au capacitatea in momentul respectiv de a face ce isi doresc...dupa parerea mea, ignorand copilul in astfel de momente nu il face sa inteleaga decat ca pe tine, mama lui, nu te intereseaza frustrarea, durerea si neputinta lui si nu doresti sa il ajuti sau sa il alini...astfel el se potoleste doar datorita lipsei de interes din partea mamei si a faptului ca isi da seama ca nimeni nu doreste sa il ajute sa depaseasca momentul si ca de fapt este singur...eu cred ca asta duce la probleme mult mai grave in viitor...timiditate excesiva, lipsa de incredere in propriile puteri etc...
Este doar parerea mea personala (nu dati cu rosii)...si noi am trecut si trecem prin asta cu Bianca zilnic,ea cand este frustrata se tranteste in fund, loveste, da palme sau pumni sau arunca cu ce are prin manute insa o luam in brate, ii vorbim calm si linistit, ii spunem ca o iubim si o intelegem si treptat ii distragem atentia cu altceva (sunt inca mici si distrasul atentiei merge mult mai bine decat ignoratul).
Otiliav spune:
Iza, n-am cartea aceea dar sunt situatii si situatii. Cu cana a aruncat la 5 dimineata, s-a trezit ea prost dispusa, eu am ignorat-o si in final s-a potolit cu aruncatul maimutoilor din pat.
Cand a fost in time-out a lovit-o pe Ana si asa ceva nu pot ignora la nesfarsit. Nu-i corect sa-i permit sa-si verse frustrarile si nervii pe Ana, trebuie sa le tratez egal. Si deja ma gandesc ce ma fac daca il pocneste pe bb cand nu sunt atenta. Cat despre bravo, pai toata ziua e laudata si pupata de toti ca doar a fost acasa cu bunicele, de ceva vreme cu mami si tati, de fapt cred ca am dat in extrema cealalta, a rasfatului celui mai mic.
Amalia, pe tine chiar vroiam sa te intreb cum ati procedat cand a inceput David scoala. Nu-i distruge caiete, desene?
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 39+ Iulia Alexandra
Amalia spune:
Otilia tot pe metereze esti! Se lasa rugata Iulia ta... Ma intrebai de scoala. Sincer, mari probleme n-am avut. De cand s-a marit si a ajuns la rafturile lui David cu carti si caiete, le-am mutat mai sus.
Ca sa nu fie un subiect de nervi si frustrare pentru el ca nu are voie niciodata sa puna mana pe ele, i le dadea eu voit. Cand venea David de la scoala, de obicei imi arata ce a facut in ziua respectiva si scotea pe rand caietele si cartile. In momentul ala, ii dadea cate unul si lui Luca si-i explicam sa se poarte frumos cu ele, ii aratam cum sa dea paginile. Chiar niciodata nu i-a rupt vreo foaie.
De cate ori a vrut sa scrie si el, i-am oferit un caiet de ciorna de-al lui David. Il vedea si pe ala scris, asa ca pentru el arata probabil ca unul de scoala David si-a facut temele fara Luca in preajma, ori cand dormea Luca la pranz, ori in alte momente...dar singur in camera. Cand isi facea temele, Luca nu avea ce cauta acolo, incuiam usa cu cheia. S-a obisnuit asa si stie cand e usa inchisa ca David e fie la calculator, fie la teme, ori citeste ceva...sau pur si simplu se joaca ceva cu piese foarte mici de lego sau vreun puzzle cu foarte multe piese. Nu avem probleme sa urle pe la usa, pentru ca asa a vazut de la inceput. Incearca usa, ii spun ca momentan David are treaba, sa-l lasam singur si pleaca. Asa si David are momentele lui de intimitate si nu se simte sufocat de Luca si cand vine e plin de chef de joaca. Spre supriza mea, pentru ca i-am oferit aceasta alternativa lui David din start, de cand s-a nascut Luca, n-a abuzat de ea!
oceanborn spune:
Neata!
Otilia, nu e graba,Iulia sa vina cand trebuie, sper sa nasti usor!!oricum cred ca la majoritatea ne era dor sa fluturam un pic agitatele pe aici. vad ca ai activitate, nu gluma!!
Brie, Androniki e ocupata cu altele probabil, ca si Th, al meu nu prea are timp nici sa manance, ce sa mai si vorbeasca. din ani in pasti mai zice cate una. ultima e tucanii- jucarii, a zis de 2 ori cuvantul intr-o zi, apoi nu l-am mai auzit. zice cioco!!!!!!, asta pentru ca la o prietena a primit un baton de ala mic de kinder si de atunci crede ca si noi avem la dulciuri(dulciurile noastre) asa ceva.flori, n-ar vrea?...la cat de prost mananca..
si mai zice baaaa, baaaa, baaaa facand si cu mana adica bla bla bla.
Face tot ce-i spun sa faca, chiar ma ajuta, il trimit sa stinga becul(avem intrerupatoarele jos, ajunge la ele daca se ridica pe varfuri), imi aduce farasul, si maruntisuri de astea, crize prea urate nu face, stie sa se prefaca, daca nu e asa cum vrea el pune cu capul pe masa sau pat si se preface ca plange in timp ce ne pandeste sa vada ce reactie avem. daca unul din noi nu facem ce vrea el, fuge la celalalt si -si pune capul pe noi , la fel il pandeste pe celalalt. oricum nu obtine nici asa ce vrea, daca e interzis asa ca ii trece repede.Se preface ca doarme si sforaie , asa sa ne pacaleasca, si noi ii facem jocul..
pe strada sau in centrele comerciale merge de mana cuminte. urca singur scarile de coborat ne cauta sa ne ia de mana. nu stie sa pedaleze trici, pe tobogan il las singur chiar daca e mare cu multe coborasuri intortocheate, il astept jos, prefera sa coboare pe burta
si inca ceva, cra cra: mananca cu gurita inchisa , cand tuseste pune mana la gura, si in parc sau oriunde altundeva,copacii, plantele, frunzele, florile, le mangaie, le face draga draga. e prietenos si cu alti copii.
La noi mancatul e problema cea mai mare. pana nu demult mancarea de rezerva erau pastele cu sos rosu, acum sa nu le mai vada. de fapt sa nu mai vada nimic ce-i lipicios unsuros ca vezi-ti se murdareste pe maini sau chiar pe limba
Printeso, wow, Alex e baiat mare, cati ani ai zis ca are, 3? .
Olivia , nu ne mai zici nimic de batranu'?
Ralucuzza,cand veniti incoace?
o zi frumoasa si racoroasa!
Ralukutzza spune:
Ocean pe 2 septembrie suntem acolo si stam pana pe 20 sept...trebuia sa venim in august insa am amanat un pic datorita tatalui meu care nu termina chimioterapia pana atunci si nu il pot lasa singur.
Dau de veste cu cateva zile inainte sa plecam spre voi
Olivia26 spune:
OTILIA
Oceanborn, sa stii ca seamana batranii nostri, nici al meu nu face crizute...inca Era cat pe ce cand au fost mamele, ele ii spuneau ceva iar daca se mataia un pic, gata se razgandeau si nu intelegeau cum de pe mine ma asculta si nu comenteaza si pe ele nu, eu daca am spus ceva asa ramane, ii explic de ce si asta e, nu mai discut, de ex in parc le ziceam sa mergem acasa, il luau sa mergem el maraia un pic si ele il puneau jos si ziceau "ei bine, hai sa mai stam un pic" si asa o lungeau la infinit, eu daca am hotarat sa mergem, l-am pus in carut, ii dau un pupic si am si plecat, asa ca atunci cand il puneam eu in carut nu mai zicea nimic pt ca stia ca-si pierde timpul degeaba. Oricum de putine ori nu-l las sa faca ceva si atunci cand chiar nu se poate, in rest ii fac toate mofturile, sunt 100% la dispozitia mariei sale In rest, e ca orice copilas de varsta lui, de multe ori citesc despre alti cozonacei si il recunosc pe el. Totusi, te invidiez ca Th merge cumintel de manuta, asta al meu alearga in toate partile, cand mergem la vreo petrecere ne intreaba lumea daca se opreste vreodata Ce scump tb sa fie cu smecheriile lui, a incercat si dav la un mom dat sa caute consolare de la unul la altul dar a vazut ca primeste acelasi tratament asa ca s-a calmat, cred ca si th la fel va face in curand. Ce sa mai spun, toata ziua danseaza de rupe pe cutiuta muzicala(de fapt topaim amandoi) stie deja toate cantecelele nici nu incepe bine cate unul si el deja fredoneaza refrenul, e pupacios taaare, e innebunit dupa carti, puzzles, animale, dupa masini, motociclete, avioane etc il auzi toata ziua bruuum bruuum, e ciudat cat de bine il pronunta pe R exact ca un om mare, de vorbit nici el nu vb in propozitii dar zice ceva cuvinte, unele tot asa le zice o data si nu le mai auzi in schimb are tot felul de exclamatii comice, mai ales "wooow" cand i se pare lui ceva mai interesant, cum sunt mereu cu ochii pe el nu prea exista situatie in care sa nu inteleg ce vrea, intelege si el tot ce-i spui, uneori intrebam de vreun lucru pe care nu-l gasim si el il cauta si ni-l aduce, cum aude un cuvant imediat incepe sa arate lucrul respectiv, la capitolul mancare noi stam bine dar ii dau numai cand cere el si il pun sa aleaga ce vrea el, se freaca pe burta si face mniaam mniaam si tot asa papa cu gurita inchisa ca orice batran care se respecta nu se dezminte nici de data asta , si cu adormitul e ok, cand ii e somn si incepe sa cante naaaani naaaaani si mergem la somnic, adoarme cu mine langa el dar destul de usurel in schimb se trezeste noaptea din cauza caninului, sper sa doarma mai bine dupa ce ii iese. Aaa si ce ma bucura mult, ii sunt taaare dragi bebelusii cum vede cate un pliant cu vreo poza cu bebe ii da pupici, sau cand vede pe strada se uita cu atata drag si zambeste. Fug ca deja l-am cam neglijat cat am scris ditamai mesajul si deja a intors casa pe dos(acum a vazut ratusca de la DC si a inceput sa faca mac mac mac) Am mai pus niste filmulete pe blogul lui.
32+ si de David, barbatel iubit - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Olivia26 spune:
Nicio veste de la Oti??
Sa nu uit, mamicile de 2 copilasi, daca aveti timp, ne-ar prinde tare bine niste sfaturi legate de cum l-ati pregatit de copilasul mai mare pt venirea lui bebe2 si cum s-a petrecut intalnirea
32+ si de David, barbatel iubit - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
babyzapi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Iza, n-am cartea aceea dar sunt situatii si situatii. Cu cana a aruncat la 5 dimineata, s-a trezit ea prost dispusa, eu am ignorat-o si in final s-a potolit cu aruncatul maimutoilor din pat. Cand a fost in time-out a lovit-o pe Ana si asa ceva nu pot ignora la nesfarsit. Nu-i corect sa-i permit sa-si verse frustrarile si nervii pe Ana, trebuie sa le tratez egal. Si deja ma gandesc ce ma fac daca il pocneste pe bb cand nu sunt atenta. Cat despre bravo, pai toata ziua e laudata si pupata de toti ca doar a fost acasa cu bunicele, de ceva vreme cu mami si tati, de fapt cred ca am dat in extrema cealalta, a rasfatului celui mai mic. Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 39+ Iulia Alexandra |
Oti tot ce ai scris tu mai sus, le-am regasit in cartea respectiva. Chiar si time-outul il recomanda cand unul din frati il loveste pe celalalt, cu mentiunea ca intotdeauna sa ii spui copilului de 2 ori inainte sa treci la time-out, sa inceteze lucrul respectiv (mereu te uiti in ochii lui cand ii vb, prima oara ii spui calm, a 2-a oara ferm) si sa se apeleze cat mai rar la time-out si doar in ultima instanta.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ralucutzza si eu ma bazez pe instinct si iau din carti doar ceea ce cred ca mi se potriveste mie si copilului meu. Tot din instinct i-am ignorat crizele piciului la inceput, dar apoi am incercat cu distrasul atentiei la sfatul altor mamici. Numai ca piciul cand vede ca ii dai atentie, orice fel de atentie in timpul crizelor incepe sa urle mai tare, daca il iau in brate se zbate in toate partile, ma loveste, daca e pe jos se da cu capul de ce nimereste, arunca cu tot ce prinde si are si spasmul hohotului de plans....mi se pare foarte exagerat. Iar eu nu as suporta sa am astfel de experiente in locuri publice. Asa ca la mine ignoratul crizelor merge perfect pt ca sunt mai scurte si nu mai sunt agresive si ca sa echilibrez balanta are toata atentia mea in restul timpului, 1000 de pupici si imbratisari, cand vine sa ma ia de manuta sa urcam pe scari la etaj a 100-a oara ma duc, etc. Si chiar spune in carte ca, tu ca parinte, iti cunosti bine copilul si stii foarte bine ce il enerveaza sau cand e pe cale sa faca o criza dintr-un anumit motiv si recomanda sa eviti criza respectiva. Sa fii activa si prezenta pt copilul tau, dar daca totusi se ajunge la criza nu-i da atentie. Oricum ea da foarte multe variante de solutii, fiecare sa-si aleaga ce-i convine. Si iar un lucru care mi-a atras atentia a fost ca zice ca daca ai un copil problematic, problema nu este copilul, ci tu parintele... in cazul meu, a pus exact punctul pe "i" ... si asta m-a facut sa ma gandesc ca poate este o carte utila si pt alte mamici, pretul ei este de numai 19 lei. Jumate din carte este despre copii si cealalta este pt parinte...Am vrut doar sa zic ca este o carte unde gasesti sfaturi utile, mai multe pt un tip de pb (olita, crize, mancat, culcat) din care alegi ce ti se potriveste. Nu am vrut sa sune "in carte spune : ingnora-ti copilul cand are crize!! asa sa faci, ca asa e bine!"
BraveGirl s-au mai asezat sanii, nu mai am niciun fel de pb sau disconfort cu ei, parca sunt ai mei dintotdeauna . Acum cu sarcina ti s-au mai marit sanii nu? La 9 luni-1 an dupa ce ai oprit alaptatul ai unde verde la sani
Ocean, Olivia ce frumos povestiti de prichindei. Pupici la amandoi
brie spune:
printesa, nu stiu daca ti-am multumit pana acum pt pediatra, daca am fost atat de scrofi....iti multumesc acum. pe langa faptul ca e un medic bun in primul rand e OM si asta e mare lucru in ziua de azi. vorbaret mare baietul tau.
olivia, oceanborn, maiii dar aveti baieti tare intelegatori. mi-a placut mult ce am citit.
darling, cum se descurca cel mic la gradi?
cand am timp am sa scriu cateva cuv cum am pregatit-o eu pe brianna pe perioada celor 9 luni de sarcina cat si dupa.
http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR
Mama a doua minuni Androniki (22.10.2008) si Brianna (03.12.2002)