*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (115)*
Raspunsuri - Pagina 17
oceanborn spune:
Mersi fetelor. eee, l-am laudat si eu un pic ca doar i-al meu dar si daca ma apuc sa ma plang de el(pe unde se catara, cum mananca, cum nu vrea sa ceara nici macar apa ci mmmmm cu degetul stiind sa zica apa, sau cel putin stie doar in parc cand vede fantana arteziana, sau cum i se vad coastele cand se intinde...si multe altele), scriu 2 pagini aici
oceanborn spune:
am uitat, l-am vazut pe David dansatorul incaltat si stilat. asa cum il stiam , un batranel frumos foc cu capul pe umeri
Ralukutzza spune:
Iza am inteles...evident sa situatiile sunt diferite si copii de asemenea...Bianca nu face crize atat de grave ca Rapha...ea doar se tranteste in fund....inteleg ca trebuie abordari diferite pentru fiecare...ptiu...si avem nevoie de indrumare cu olita ca stam grav de tot deci din cate mi-ai spus m-ar interesa si pe mine sa o citesc....spune-mi ai luat-o din librarie ceva sau de pe net?
Daca nu ai citit inca mai poti citi si tu "Totul se intampla inainte de 6 ani"...mie mi-a placut, evident nu in totalitate, sunt si ceva metode care nu le accept insa este o carte de psihologia copilului destul de completa si cu multe solutii.Daca o vrei o am in format electronic si ti-o pot trimite.
Amalia spune:
Buna fetelor!
Printeso m-ai dat pe spate cate stie puiul tau sa faca! Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi amandoi! Pentru mine singurul of e vorbitul, ca speram sa vorbeasca si el mai repede, nu ca fra'su. De zis, zice el diverse, dar vroiam sa ajungem s ane intelegem mai curand prin cuvinte. Dar deh, mai avem.
Oceanborn pup dulce un puiut cuminte! Lasa ca va reveniti voi cu mancatul cand o fi si-n colectivitate.
Olivia tare mult mi-au placut filmuletele! E mortal! Se vede ca stie bine toate melodiile! Legat de experienta pregatirii primului pui, pt venirea celui de-al doilea...a mea nu cred sa te ajute, ca David e mult mai mare decat al tau.
Ca tot veni vorba de David, am doar un puiut acasa. Golanul asta mare e plecat de sambata in Italia, la cumnata mea. A mers cu avionul, insotit de sotul meu care s-a intors ieri si se va duce dupa el la sfarsitul saptamanii. Acum au plecat deja undeva la mare, am vorbit cu el la telefon si-mi povestea incantat ca e mai frumos ca acasa, ca au gradina, are unde alerga, e mare langa ei si a facut baie, are unde bate mingea si acum alerga dupa lacuste.. Ma bucur din suflet ca a devenit un copil atat de independent, ca pleaca de langa noi cu atata usurinta in locuri si cu persoane straine si ca se poarta ok peste tot.
Luca e si el o dulceata mica si creata! Are un par superb, numai ineluse, e zambaret mereu, pupacios tare si-n general cuminte. In casa n-am nici o problema deosebita cu el, iar afara se mai inversuneaza si el pe care o jucarie care nu-i apartine, dar e mai mult decat normal. Crize, n-a apucat sa faca. De vreo 2 ori s-a suparat mai tare incercand sa ia ceva ce nu-i apartinea, direct din mana copilului, i-am explicat, l-am luat de aoclo, pus in carut si plecat acasa. Sper sa fi prins ideea, ca ne retragem de la joaca, daca e rost de urlete.
Inca sta in carut, pot sa ma invart cu el si o ora linistita, sa fac piata, sa platesc diverse. Cu mancatul nu avem probleme decat daca nu se simte bine. Pentru mine refuzul la mancare e un barometru al starii lui fizice.
Maine ma duc cu proba pentru coprocultura la policlinica, sa-i ia si pt. exudat faringian, ca acusi se face 1 septembrie si il duc la gradi. Tare sunt curioasa sa vad cat de repede se va acomoda. La prima vedere e prietenos si ar sta si cu altii...dar vedem noi.
M-am intins ca o placinta...cra-cra..
oceanborn spune:
hai fetelor ca eu astept si alte cra cra, ce-mi place sa citesc de cozonacei, bune, rele(daca pot sa le spun asa nazdravaniilor lor), orice, de mult nu ne-am mai impartasit ce fac/nu fac cozonacii nostri.
De olita, si noi suntem la 0. nu vrea sa se aseze pe ea, am incercat mai multe moduri in care sa-i imprietenim dar fara rezultat. nu-l stresez, are vreme, ii mai reamintesc de ea dar cam atat..
acum profit pana se trezeste, tot scriu..
Amalia spune:
Oceanborn si noi suntem zero cu olita. N-a reusit sa faca absolut niciodata in ea, cu toate ca a inteles la ce foloseste si e intelegator si se aseaza periodic si se screme cu simt de raspundere.
Mai rau, a facut de vreo 3 ori pe jos, cand era gol si-n asteptare sa-l bag in cada....si s-a speriat rau de tot. Asa tare urla cand vedea ca iese ceva cald din putica si tipa de numai. N-am vazut asa reactie la David. I-am tot explicat...de unde...
In fine, ne facem noi mari si nu ne mai sperie jetul de pisu.
cameliam spune:
Otilia chiar daca nu scriu pe-aici prea des, citesc si eu si astept cu nerabdarare momentul ales de Iulia sa vina pe lume. O nastere usoara iti urez!
Fetelor vin si eu sa povestesc ce mai face Alexandra. Incep cu alea "bune": sta cuminte in carucior si o ora daca am de mers cu ea, sta cuminte si in masina, am fost inclusiv drum de 12 ore in care s-a comportat exemplar. De fapt, chiar cere sa mergem cu masina de cate ori o vede in curte.
In parc e pasnica, joaca ei preferata e sa arunce mingea la un alt copil si acela sa i-o arunce inapoi. La nisip mai arunca cu lopatica nisip in spate din prea mare avant, dar daca o atentionez "sapa" mai incet. Ocoleste o balta sau zona cu noroi daca o atentionez.
De mancat, in general mananca bine, de vreo 2 saptamani a inceput sa faca figuri la masa in sensul ca nu mai are rabdare sa stea sa mananace tot ca vrea la joaca. Practic mananca un pic, cat sa nu-i fie foame si apoi vrea jos din scaunel. Daca duc mancarea dupa ea in camera si-i dau in timp ce construieste cu lego (joaca preferata in casa) mananca. Insa prefer sa nu fac asta asa ca o las in pace sa manance cat are rabdare in scaunel si ii mai dau apoi cand cere iarasi, chiar daca asta inseamna o gustare de ora 17 mai consistenta decat doar niste fructe cum era obiceiul inainte.
Stie culorile de baza si unele pe langa gen roz, portocaliu. Recunoaste animalele chiar daca sunt reprezentate diferit, mai stilizat asa, ea isi da seama ce reprezinta desenul desi nu l-a mai vazut pana atunci. Recunoaste cifra 1 si 8, le spune pe nume: "u", "o" si recunoaste litera "A" si "O". Bine, habar nu are ce reprezinta, ea recunoaste simbolul si gata, dar e haioasa cum "citeste" ea din vreo carte.
Se joaca cu lego foarte frumos, construieste cu sarg si 30 de minute, timp in care pot sa stau in cap ca n-are treaba cu mine. Se joaca si cu figurinele ce au venit odata cu cuburile lego (animalute si un baietel si o fetita), o aud cu "vorbeste" in numele lor ca si cum ar face diverse "scenete" in minte. Ba le mai pune de se si pupa din cand in cand, ma tavalesc de ras cand vad cum se pupa vaca cu oaia bot in bot.
Doarme toata noaptea fara treziri aiurea, insa cu mine langa ea.
Asta nu stiu daca-i buna sau rea:
A invatat sa ceara "inca un pic" si-l foloseste la maxim, cand plecam din parc cere sa mai stam un pic, cand sa strangem jucariile seara sa mergem la baita iarasi cere samai stam un pic. Aici nu stiu daca fac bine, ca o las fix inca "un pic" adica, vreo 5 minute dupa care devin ferma si faceam ce avem de facut. Insa mi-e atata de draga cum imi arata ea cu mantuta ca mai vrea un pic ca parca nu o pot refuza din prima.
Acuma relele:
Mananca singura dar face mare mizerie in jur. Nu-i bai, nu-i de rau, doar ca ii place sa ia mancarea din bol si sa o puna pe masa, sa o intinda cu mana si sa o dea apoi pe jos. Ca la purcei ramane dupa ea. Nu ma deranjeaza ca face mizerie ca-i pica din lingurita in timp ce baga in gura, dar mi-ar placea sa nu faca mizerie pe langa intentionat.
Adormitul la pranz - nu vrea si pace. Reusesc sa o adorm doar daca o iau in brate la leganat. Culmea, seara nu e nevoie, se culca frumos cu mine si/sau taica-sau langa ea. Insa la pranz e chinul de pe lume.
Si inca o treaba care ma nemultumeste e faptul ca nu reusesc s-o fac sa inteleaga cand ma supara. Aici as vrea parerea voastra, daca si ai vostri fac la fel sau doar Alexandra ma capaceste cu placere.
Caz concret, incercand sa o conving sa se culce, mi-a bagat degetul in ochi, absolut intentionat si cu destul de mult avant. I-am spus ca ma doare, nu e bine, sa nu mai faca. In secunda 2 am avut iarasi un deget in ochi. Am incercat mai multe variante: spus cu frumosul ca ma doare si fac buba, vrei sa faca mamai buba? - raspuns: "Da" razand. M-am si incruntat la ea si m-am burzuluit un pic ca nu e bine ce face sa inceteze. Tot aia, rade la mine si continua. Mno, ce sa-i fac?
In rest ma pot intelege cu ea foarte bine, in parc daca ii spun sa fie atenta la copilasul din spate sa nu-l loveasca intelege, daca o rog sa dea jucaria si altui copil ca uite plange face o mutrita simpatica plina de compasiune pentru copilul respectiv si-i da jucaria. Plange daca vede vreo scena violenta (a vazut la un moment dat cei 3 purcelusi si cum o ia lupul pe coaja si plangea de mila lupului de sarea camasa pe ea). A, si apropos de asta, mi se pare ca nu separa personajul negativ de cel pozitiv, de ex. in 101 dalmatieni ea ii trimite bezele si-i zambeste larg Cruellei.
De vorbit, f putin, nici nu mai zic ce cuvinte zice ca lista-i foarte scurta oricum.
Si de manuta nici o sansa sa mearga pe strada, o ia la fuga in toate directiile. Insa cum ea sta in carucior, facem un compromis cand avem de mers pe undeva :)
Crize: da, incepe si ea. Deocamdata e sub control situatia, in sensul ca daca o iau in brate si-i vorbec caaaalm si inceeeet (in soapta aproape) si-i explic frumos de ce nu se poate ce vrea ea in 90% din situatii se linisteste si ma pot intelege cu ea.
Edit: c-am omis olita. Sa n-o vada.
mami de Alexandra (9.11.2010)
lorellay spune:
si la noi greu cu olita..mai incercam si pe wc..
azi de ex nu i-am pus scutecel toata ziua..pana acum juma de ora...
a facut pisu in chilotei..si un mot de kk la wc...cum am pus scutecel..pac un ditamai kk..imi vine s-o scutur!
eu cred ca dupa 2 ani avem sanse..cel putin la codrin dupa 2 ani am scapat usor!
Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...
babyzapi spune:
Ralucutzza am luat cartea de la diverta din mall vitan, acum 2 saptamani. Raphael se inhiba cand e vorba de olita/toaleta, asa ca acum suntem la primul pas "de imprietenire" : il pun pe olita cu scutecul pe el macar asa vad ca sta putin pe ea de placere. Daca imi poti trimite cartea pe mail ar fi super. Iti multumesc mult . O pui pe mail-ul comun?
Motana spune:
Buna fetelor,
eu sunt o mamica de zmeurica de 2009 si voiam sa va intreb daca nu cumva are careva dintre voi de vanzare un scaunel de masa portabil de la Fisher Price, adica de asta: http://www.amazon.com/Fisher-Price-Healthy-Care-Deluxe-Booster/dp/B001GQ2RWQ sau cel cu albastru.
M-ar mai interesa un carut sport, bun si convenabil, dati PM pls.
Multam fain si numai bine copilasilor!