Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.106
Raspunsuri - Pagina 18
xela_07 spune:
Oani - super filmuletul . Si eu ii bag in gura la fiecare masa la cea mare si zic mereu ca de la tura urmatoare incep sa o las nemancata dar uite ca niciodata nu reusesc sa dau militaria jos din pod .
Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010)
lucia2000 spune:
salutari si din oltenia.
VA pupam dulce si va facem cinste.
Azi facem 3 ani de la casatorie iar maine face Teo 6 luni.
Asa ca facem party mare.
al3csa spune:
Buna ziua
Vreau si eu sa zic ceva de olita ca vad ca se termina subiectul iar eu nu apuc sa scriu
Eu vreau cat mai repede sa scap de pampersi si nu pt ca nu am bani ... In ceea ce priveste aprovizioanrea lui nu spun niciodata ca nu am bani .. ci pur si simplu pt ca asa mi se pare normal. Atunci cand nu existau pampersi si erau scutece nici nu se punea problema de 3 ani! Mi se pare extraordinat de mult 3 ani .. chiar si 2 de 4 numai zic pt ca nici nu ii primeste la gradi cu pampersul pe ei. Acum ma pun si in locul lor ... mie mi-e grue 7 zile pe luna sa stau cu un plastic la fund .. dar eu zi de zi 2-3-4 ani!!! Tot respuctul pt mamicile care au inceput sa isi puna bebeii pe olita .. am sa incep si eu de indata ce va sta Yannis in fund bine.
Asta este parerea mea si nu aruncati cu oo . Fiecare stie cum e mai bine si eu consider ca asa este mai bine pt pisoiul meu .
de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
PozePoze noiPovestea nasterii
O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"
"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis
Vot pentru un pisoi
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ruxita acum ca ne-am lamurit cu olita discutam despre dormitul bebelului cu parintii? sotul imi zice ca daca tot doarme bebul cu noi sa strangem patutul lui beb! asa ca o amenintare... tot pe attachmentparenting.ro este si un articol despre co-sleeping... vi se par argumentele de acolo pertinente? mie da - pentru ca il verific de vreo 3-4 ori pe noapte de febra, pozitie dormind (sa nu ajunga cu capul in perete pe burta), daca e invelit sau nu, daca e transpirat sa-l sterg si eventual sa-i schimb tricoul/maioul, nu mai zic ca il si alaptez de vreo 5-6 ori pe noapte, uneor vrea doar 2 inghitituri de laptic, se intoarce pe partea cealalta (dormim lingura) si adoarme... se trezeste des... pe de alta parte, dormitul in paturi separate... dormitul in camere separate... faceti naveta? doarme copilul 10 ore legate? co-sleepingul nu citisem nicaieri despre o astfel de notiune, era doar o chestie ce tinea de instinctul meu matern... asa imi spunea mie inima... ce parere aveti? ceea ce nu inseamna ca mamele care nu dorm impreuna cu copiii lor nu au instincte materne, de ma intreb cum se descurca cu naveta pe noapte, pe mine m-ar termina o astfel de plimbare nocturna... AMR 8, aproape o dama bine! Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010) |
Eu nu am dormit nici macar o ora cu copilul in pat cu mine, mi-a fost si inca mi-e teama sa nu ma intorc peste el, sa nu il lovesc cu mana in somn, etc. Nu cred ca as dormi somn profund, anyway.
So, la noi Dani a dormit intotdeauna in patutul lui, in camera separata de dormitorul mare, am pus un alt pat acolo si intotdeauna a dormit cineva acolo.
Cand alaptam noaptea, ori auzeam eu ca plangea bebe - pt ca eu dorm in camera cealalta - ori ma chema cine dormea cu bebe.
Acum bebe doarme fara sa se trezeasca de la 10-10.30 pana la 6.30-7 dimineata. Se mai foieste el pe la mijlocul noptii, dar in somn, nu se trezeste. Sotul meu doarme cu el, ca el nu se trezeste decat daca plange bebe, altfel doarme bine. Eu ma trezesc daca se foieste bebe si nu mai adorm 3 ore. Sunt mai dificila la somn.
Eu nu comentez cu fac alte mame, eu zic cum am facut eu.
Sincer, mi-ar fi frica sa dorm cu el in pat.
Si de asemenea, mi-e teama sa nu fiu fortata apoi sa dorm cu el in pat pana la 10 ani, ca eu asa am fost, am dormit cu bunicii pana la 6 ani, apoi cu mama pana la 10.
Oricum ma gandesc ca o sa lipaie noaptea sa ne caute prin casa si o sa se cuibareasca intre noi...asta e ok, n-ai ce-i face, ca e pui mic si vrea sa ne simta aproape, dar macar atunci o sa fie mai mare, nu bebel. Dar nu seara de seara la noi in pat.
Asta e parerea mea. Am tot citit si in Dr. Spock si in alte carti pareri pro si contra dormitului cu parintii, pareri care ziceau ca o sa creasca copii prea 'reci' si distanti si alte pareri care sustineau ca le face bine la independenta si incredere in sine.
.....pareri si pareri...la fel ca peste tot.
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
al3csa spune:
Si referitor la celalalt subiect lansat de Ruxita ...
Nu sunt de acord nici cu dormitul in pat cu parintii ... Poate gandesc asa pt ca am numai 23 de ani si am nevoie de intimitate. Eu am cumparat patut pt ca vreau sa doarma in patut ... Eu am cumparat scaun de masa ptca vreau sa pape in il.. Nu le amestec ... Imi ador copilul .. Il iubesc din tot sufletul meu dar ... Nu il pun mai sus decat pe sot sau invers. Amandoi au nevoie de mine si nu mi se pare normal sa-l dau pe el la o parte pt bebe ... El nu ar intelege asta !! Si in plus doarme f bine in patut la el... Nu se incinge ... doarme pe salteaua aia care e tare si e f buna pt el ... Nu exista riscul sa se trezeasca cu o palma peste ochi de la noi in somn .. nu il deranjeaza nimeni acolo .. doarme linistit ... Patutul este f aproapte de noi si noapte ma mai trezesc sa-l verific... Chestia asta cu bebe in pat cu mami mi se pare un pic egoista (Nu va suparati pe mine) dar el poate sa doarma la fel de bine si fara noi. Sau cel putin putea inainte sa sa invete asa . Nu vreau sa-l chinui numai pt ca asa ma simt eu mai bine si mi-e lene sa ma dau jos din pat nopatea . Eu v-am mai zis stiu o fata de la mine de la munca ... care dormea cu fetita si cu sotul in pat (are acum 9 ani si tot asa doarme) si le spunea ca vrea un fratior... iar ea nu stia cum sa-i explice ca nu are cum sa ii faca un fratior cu ea in pat . Venea peste ei in cele mai intime momente si strica tot . Asta este parerea mea si sper ca nu am suparat pe nimeni.
O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
Vot pentru un pisoi
mamidepuiuti spune:
citat din mesajul lui lucia2000 salutari si din oltenia. VA pupam dulce si va facem cinste. Azi facem 3 ani de la casatorie iar maine face Teo 6 luni. Asa ca facem party mare. Blogul lui bebe Teodor Blogul lui mami |
petrecere frumoasa sa aveti si azi si maine!
multu de tratatie!
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
Nik0le spune:
cris.d, imi pare rau de incurcatura... Eu nu cred ca se intampla nimic daca amani vaccinul pana va intoarceti. Se decaleaza nitel schema si gata.
de Isabela si Irina (01.02.2010)
lorex spune:
citat din mesajul lui Ruxita miky, chiar daca nu alaptezi, mergi la medic! eu de cum am inceput sa iau medicamente nu am mai avut niciun singur incident de atac de panica sau altceva (!)... a fost deranjant doar ca a trebuit sa le iau a la long , 9 luni cand initial medicul mi-a zis ca vom face terapie maxim o juma de an... nu stiu de ce am luat tocmai 9, asa a considerat ea... imi spunea ca sa nu fac recidiva, dar uite ca am facut... e drept, mult diminuata! m-am documentat ieri, se pot face multe - tratament homeopat, yoga (respiratii chiar foarte bune), alte tehnici de relaxare, exercitii fizice, mai multe plimbari in aer liber la lumina (azi am dat jos draperiile groase ca sa intre mai multa lumina ca era cam intuneric in casa mea)... de evitat zaharul alb, faina alba, cafeaua, alcoolul... mai multe sucuri naturale, ceaiuri de plante (verbina, ginseng), laptisor de matca... masaj de relaxare (umerii, gatul), detensionarea musculaturii... s.a. uite dupa ce ma dumiresc ce si cum, fac un rezumat, dar ceva mai solid. AMR 8, aproape o dama bine! Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010) |
remedii BACH am vazut in magazinele PLAFAR din mall-uri
_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...
01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_
lorex spune:
citat din mesajul lui Ruxita Buna gagici! Noi dam azi de baut - o cupa de sampanie! (a voastra preferata desigur) (imi place sa desfac sampanii, sunt mese) si acum repede ca n-am timp de mai mult - o placinta de casa cu branza de vaci si cu stafide (dupa care eu sunt innebunita) ... papanasi (pe care i-am comandat la botez si n-au venit nici dupa 2 ore de asteptare si am ramas cu o neimplinire)... si evident cafelute, ceaiuri (azi turcesti!), suculete (ohne zucker, naturlich asa) si ce va mai pofteste inimioara! AMR 8, aproape o dama bine! Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010) |
SA CREASCA MARE SANATOS! VOIOS! VOINIC!
_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...
01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_
al3csa spune:
citat din mesajul lui lucia2000 salutari si din oltenia. VA pupam dulce si va facem cinste. Azi facem 3 ani de la casatorie iar maine face Teo 6 luni. Asa ca facem party mare. Blogul lui bebe Teodor Blogul lui mami |
si petrecere frumoasa sa aveti
Vot pentru un pisoi