Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.106
Raspunsuri - Pagina 10
cristies spune:
Hello again!
Azi am facut prima reteta de monti pe care am mancat-o eu (daca va mai amintiti dovleceii cu feta) si somon cu sos de lamaie si capere. Va poftesc si pe voi!
Miremia, urmatoarea etapa ar fi potrivirea formelor si bagarea inelelor pe bat. Adica www.amazon.com/gp/product/images/B0001AEZTG/sr=1-10/qid=1279655260/ref=dp_image_0?ie=UTF8&n=165796011&s=baby-products&qid=1279655260&sr=1-10" target="_blank">asta sau www.amazon.com/Fisher-Price-Brilliant-Basics-Babys-Blocks/dp/B000LSZVKA/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1279655373&sr=1-4" target="_blank">asta.
Eu i-am luat ceva cu forme si ma mai uit dupa staker...
Rox_y, am facut cand am vazut ca ai pus-o pe olita. Si fi-miu (cica) sta in fundulet dar cade stanga dreapta sau unde il atrag jucariile mai rautacioase.
Ruxita discutia cu olita a fost long time ago. Concluziile mele (la discutie au participat pe vremea aia mamicile de bebe 2 si le invit sa completeze sau sa combata ce zic aici):
- medicii spun ca pana la 2 ani si ceva nu-si pot controla sfincterele. (Dovedit stiintific, nu mai avem ce negocia)
- mamele care-si pun copiii de mici la olita si se bucura ca sunt mai destepti decat cei care au pampers (sau ca ele au descoperit ce medicilor le-a scapat) se imbata cu apa rece. Motivul pentru care fac e dresura (exact ca la animale) si dresura lasa urme adanci la mansarda.
Si ceva personal:
- inteleg mamele care spun: Nu am bani. Nu pe cele care zic ii iau o jucarie de banii aia sau altceva... e totusi o problema medicala....
- nu inteleg mamele care isi imagineaza ca nu se vor supara cand copilul se va trezi in toiul noptii cu patul/salteaua/hainele ude si ca ele vor fi zambitoare si vor spune (trezite la trei dimineata): N-are nimic, hai sa strangem, sa facem dus, sa spalam astea, culca-te la loc si poti sa faci din nou. Ori sunt eu prea repezita dar pur si simplu nu ma vad reactionand cu zambetul pe buze la o chestie d-asta...
Cat despre atacurile de panica... starile anxioase nu sunt una si aceeasi cu atacurile de panica. Probabil o sa intre Ayanna sa te dumireasca mai bine... Oricum iti garantez ca in timpul unui atac de panica nu e bine sa ai in brate un copil.
Impatiens este o floare din care am si eu doua ghivece dar nu miroase in niciun fel. Iar lu soarca-mea cicoare??? Stric orzul pe gaste...
Ratusca... examen psihomotor dupa decalotare???????????? Azi chiar e ziua socurilor...
Nu cred ca olita face parte din experientele copilului la 7-8-9 luni. Au foarte multe chestii de facut/explorat decat sa stea cu fundul intr-o galeata si sa se uite pe tavan.
Cris.mario... si eu calc prosoapele. Dar sotul meu isi mai calca singur camasile daca eu am treaba (sau n-am chef) deci scap mai ieftin.
Plateea mi-era dor de tine. Tot nu m-am dumirit daca de-acum inainte esti full time pe aici sau mai te lupti cu examene, soacre si alte hopuri.
Cris.mario, Miremia fetele acelea nu cred ca intra deloc, putem sa le trecem cum era inainte cu asteptam vesti de la... Si as mai avea o propunere, daca tot ne-a gasit vorbaria de in nici 4 luni sa scriem 100 de capitole nu putem sa le punem direct link? Adica "primele 100" si sa te duca la un alt capitol unde sunt insirate... zic si eu sa mai eliberam din prima pagina...daca sunteti de acord le fac eu maine seara, ca ziua e greu...
Maine sau poimaine pleaca Alexutzzza? Daca maine ii urez drum bun, have fun si sa iasa totul cum si-au planificat! Abia astept poze
rox_y spune:
Ratusca_mica nici Diana nu se rostogoleste si nici nu se taraste..doar sta in fund si atat.
31.12.2009 Roxi de Diana
Poze
Bebe Diana
Poze noi
ratusca_mica spune:
Citat: |
Ratusca... examen psihomotor dupa decalotare???????????? Azi chiar e ziua socurilor... Nu cred ca olita face parte din experientele copilului la 7-8-9 luni. Au foarte multe chestii de facut/explorat decat sa stea cu fundul intr-o galeata si sa se uite pe tavan. |
Macar o data asa de fun... sa nu intelegi ca imi propun sa pun copilul zilnic pe olita si sa stam cu orele pana se gandeste el sa faca
Rox_y, daca sta in fund nu cred ca mai conteaza
Oricum, astazi am reinceput masajul si gimnastica. Nu stiu de ce Doamne Iarta-ma le-am oprit in the first place... poate pt faptul ca nu mi-a zis si doctorul, am citit doar in Mama si Copilul
Ratusca mami de Andrei Ioan (2010)
AMR 2 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!
cristies spune:
Mi-am adus aminte (de fapt Ratusca ), gaza mea la gimnastica trozneste... nu toate incheieturile, doar coatele.
Si inca ceva, de cand incep sa se rasuceasca fac asta si in somn si se trezesc plangand ca amortesc, deci daca ii gasiti pe o parte intoarceti-i pe spate/fata.
cristies spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ratusca_mica
Macar o data asa de fun... sa nu intelegi ca imi propun sa pun copilul zilnic pe olita si sa stam cu orele pana se gandeste el sa faca Ratusca mami de Andrei Ioan (2010) AMR 2 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela! |
Cica daca se nimereste sa faca in timpul in care e pe olita si mama se bucura (ii zice bravo, il lauda) va incerca sa o bucure in continuare (si de aici copiii care la un an plang ca vor la olita nu in pampers). E primul pas in dresaj. Ce rau imi pare ca nu mai stiu unde am citit, poate gasesc fetele linkul (Xela parca sa zic ca l-a pus).
Ruxita spune:
cristies, pe mine personal ma omori cu modul tau de a transa lucrurile... e greu sa te combata cineva, sa mai adauge, sau sa ramana la parerea lui personala! Jos palaria! (uite daca fiecare avem cate un thing, una e organizata, alta e analitica, a treia e ordonata, a patra e asa si pe dincolo, calitatea ta e a fi "transanta"... chiar astept interventiile tale vizavi de subiectele dezbatute pe aici.
Ref la olita, inca nu concep sa-mi tin copilul in pampers pana la 3 ani, uite sunt deschisa la orice argumentatie, dar in cap "ceva imi lipseste..." nu se leaga, e o imagine bizara asociata cu un soi de comoditate a parintilor (a mamei) ca si cea cu copilul de 4 ani care bea numai cu biberonul... ia-ma usor in tot cazul, tre sa "rumeg" informatia, sa o percep in toata complexitatea ei si abia apoi sa operez vreo revizuire (daca va fi cazul)... deocamdata numai mi se zbarleste parul...
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
miremia spune:
Cristies pt exemplele de jucarii. La un bat pe care sa intre colacei ma gandeam si eu azi. In legatura cu prima pagina eu sunt de acord cu propunerile, doar sa salvam undeva in mail datele fetelor, sa le putem recupera in caz de reintoarcere.
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 8 kg
Ruxita spune:
ratusca, in urma cu miscarile fata de cine si de ce? copilul etalon? copilul medie statistica? marjele de dezvoltare din cate im imaginez eu (si eu stau bine cu imaginatia) sunt foarte generoase... tu nu ai auzit de copii care stau in fund abia la un an? copii care vorbesc abia la 3 ani? ... si nu mai stiu sa dau exemple, dar daca as sapa un pic, cu siguranta as putea scrie o lucrare de disertatie pe tema "cum sa nu-ti compari copilul cu altul"... dar e buna ideea cu stimularea... ceea ce ne deosebeste de animale, nu e inteligenta dupa cum s-a observat, ci capacitatea omului de a invata! so... invata-l sa stea in fundulet, invata-l sa se rostogoleasca...
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
larisel spune:
citat din mesajul lui rox_y sa va spun ce am patit ieri..... Noi invatam sa stam pe olita sa facem kk si pishu acolo..si ieri cum statea ea frumos acolo..si io am zis sa sterg ceva ..la 2 pasi de ea..aud poc...a cazut in cap...nu m-am pierdut cu firea am luat-o in brate ampovestit si apoi a inceput sa rada. Pe parcursul zilei ne-a mers bine. Azi a facut prima data kk si pishu in olita..Sunt super mandra de ea 31.12.2009 Roxi de Diana Poze Bebe Diana Poze noi |
Asha de devreme? Si crezi ca stie ce a facut??? Macar sta bine in fund?
din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7; L8
Filmuletze
AMR 3 (+11)
larisel spune:
citat din mesajul lui miremia Mai spuneti si voi ce jucarii le luati pufuletilor mai mari sa ma inspir si eu. |
Eu am spus mai demult...am luat: centru de activitati gonflabil cu bile, leagane, premergatoare, piscinutza cu animalutze chitzaitoare, piramida cu inele, paharele gen "matrioshka" ruseasca daca shtii...plus diferite inele pt dentitzie (deshi dinti nu ne ies inca), jucarii zornaitoare plus pungi foshnitoare, linguri, linguritze & co ...nimic spectaculos.
din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7; L8
Filmuletze
AMR 3 (+11)