Bobocei de sept-oct, la soare (301)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Matilda, multa sanatate fetitei. Nu crezi ca daca ar fi enteroviroza ar lua si baiatul? Se transmite fanstastic de prompt.

Neaparat cosulta doctorul pentru medicatie, noua ni s-a recomandat Biseptrim intr-un caz, si Ercefuryl in altul.... deci e important ce ii dai in functie de manifestari. Ospamoxul nu am auzit sa actioneze pe digestiv...

Ce a mers la noi si nu necesita parerea medicului: ceai de scoarta de stejar, se face decoct si se serveste racit, o cana in decursul unei zile. Face minuni.
De asemenea fara reteta, smecta, dizolvat un plic in putina apa si administrat cu seringa, cate 2-3 ml odata. Scrie pe cutie cate plicuri pe zi in functie de gravitate si varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Urez si eu bolnaviorilor SANATATE MULTA... iar mamicilor putere, rabdare si incredere

Va pup si un weekend minunat tuturor!

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Claudiamie imi place tare mult cum ii sta Luciei tunsa scurt. Foarte foarte mult chiar
Ramona nux vomica se gaseste si in Romania, in toate concentratiile si costa un tub cu 80 granule cam 5 RON, ca sa iti faci tu o comparatie. Textura este alta e adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

neata!
?
sper ca ati avut o noapte linistita!

ClaudiaH, acum am vazut si eu Lucia tunsulici, e dragalasa foc! ma asteptam sa o vad tunsa la 0 a stat la tuns?
am vazut si filmuletul si binainteles ca aveti toata admiratia mea pentru felul in care mananca! vad ca nici ea nu suporta muradria, cred ca sunt la faza la care orice lucru nelalocul lui le sare-n ochi nici R nu mananca mai departe pana nu sterg pe unde a picat
din pacate nu pot acum sa o si ascult, dar abia astept sa vad ce zice!

_irina_, esti mortala cu tunsul in somn banuiesc ca ai folosit foarfeca...cu masina ar fi fost dificil
abia astept pozele!!!

si a propo de domnisorici bobocele dragutele si vorbarete, aseara am primti vizita Anei de marinush (a venit cu parintii, nu singurica)
de cum s-a dat jos din masina si pana a plecat, nu i-a tacut gurita, l-a redus la tacere pe R, ce sa mai!! a incercat el sa-i dea o floare, i-a pus la dispozitie jucariile...n-a putut sa scoata o vorbulita
e plina de viata si de curiozitati! speram ca la a doua intalnire sa purtam un dialog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

neata fetele, ms ptr uraru si gandurile bune. Babytza, Ange, Gaia (banuiam eu cva n-are nici o tb ospamoxul si entero)
a trecut destul de usor noaptea, destul de stresant ptr mine, ca i-am verificat de cateva ori pe noapte, dar ... fara incidente

acum amandoi sunt febrili, dar fara scaune moi, mofturosi tare (parca un pic prea tare ca sa fie numai de la febra), dar continui cu debridat si smecta, iar ptr febra alternez metodele clasice.

nu stiu ce sa mai cred, daca aseara eram aproape convinsa ca e o enterocolita, acum in lipsa de scaune, ... incep sa ma gandesc la altele (vreo raceala, masele si la ei, cine-stie)
cu serviciile de urgenta am avut experiente destul de neplacute, am stat degeaba pe holuri ore intregi, si cand m-a bagat cineva in seama a scris o reteta ca robotu, fara sa ma asculte , ca doar nu eu eram bolnavul , iar bbboy tocmai era intr-o faza mai buna si destul de vesel. Concluzia medicului - n-am ce face noaptea acasa!!!

sa vad daca/cum o prind pe mama prin casa sa o rog sa stea cu beibi, ca deja am o mica listuta. as incerca si eu cu ceai de scoarta de stejar, in fond e un ceai, rau nu pot face (sper), am mai citit ceva de "neurosan entero" (l-ati incercat???)

o zi frumoasa, si pofta la (a2a) cafea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

matilda, sanatate multa! nasol ca in tara asta serviciul de sanatate ne face asa de nesiguri, trebuie sa ne descurcam singuri, pentru ca altora nu le pasa
sper din tot sufletul sa scape puii cat mai repede de febra!
la R, pt scaun moale, functioneaza f bine mucilagiul de orez
la mare nu i-amd at niciun mediacment pt scaun moale..apa chiar..ca am incercat sa-i dau smecta si n-a vrut sa ia...dar i-am facut laptele cu apa de orez si s-a reglat imediat
nici el nu a mancat atunci si a si slabit destul de mult...abia se refacuse dupa caldurile de acum o luna,.., a slabit la loc..
insa cum i-a trectut febra a reinceput sa manance
cat a fost febril a mancat dpar lapte...cerea mereu, ceai de menta in loc de apa si covrigi. noroc ca-i plac covrigii, ca altfel, nu stiu cu ce traia...
usor usor i-am dat si Fagaras, iaurt, ca sutn favoritele lui...dar le manca tot cu covrigi uscati
deci de scaun a scapat repde, insa pofta de mancare i-a revenit cam intr-o saptamana...
la el a fost sigur de la masele...inca n-au iesit de tot, dar vad ac e ok...deja am emotii acum pt ultimele 2...inca nu s-au anuntat...

sa ai forta si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

La noi... distractie pe masura asteptarilor, ca doar nu v-am amagit vreodata cu jumatati de masura.
Radu e in prima zi ca n-a mai facut febra. Aseara la 8 (cred ca am spus deja, sorry...) a incercat un pui de febra, sub 39, i-am dat supozitor cu paracetamol si pana acum e ok, muci mai putini, pare spre bine cu totul asa.

In schimb, Teo... iar varza la burta, 8 scaune a avut ieri pana ne-am culcat, si nu diareice, adica nu le absoarbe pampersul. Seamana mult cu zacusca (d'aia din comert, mai apoasa nitel, ca eu o scad bine)
Aseara 39.2, i-am pus novocalmin, l-a scos imediat. Cum parea in tonus bun l-am lasat asa, zi am zis ca-l pazesc eu sa vedem ce se mai intampla.
Pe la 3 am (pana atunci a fost ok, si chiar i-a scazut temperatura) avea frisoane, si era foarte fierbinte la frunte. I-am pus termometrul, 37.2
I-am dat totusi un nurofen de control si a mai dormit nitel, bombanind in somn, invelit pana in dinti.
Dimineata i-am dat ceai de scoarta (sa vedeti revolta, ca de ce nu i-am dat lapte...) si niste paine cu cascaval ca si asta merge la burta (mai ales cand n-ai incotro cu mofturosii care nu gusta mucilagii, orez...). Pana acum n-a facut caca. In schimb are iar 39.1, i-am pus un paracetamol, sa vedem, poate poate merge asa.

Incep sa disper si sa ma lase puterile. In ziua in care s-a reparat Radu, s-a stricat Dorel. Pot sa imi iau campii??? Lunea viitoare incep serviciul si trebuie sa fiu la 9AM pe plantatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Ada, Tzitziri, Muuh, merci! Acum ca m-am mai obisnuit mi se pare si mie ca ii sta mai bine, ca parul scurt ii scoate ochii in evidenta.
Babytza, mie parca nu-mi vine sa cred ca a fost asa mica. Am in sufragerie amprentele ei de cand avea o luna si efectiv nu pot sa cred ca talpitele marimea 24 de acum au fost talpite de 4cm lungime.
Matilda, merci! Da, mananca si vorbeste binisor insa am vazut copii care mananca mai bine si care vorbesc mai mult dar eu sunt multumita de ea asa cum e. Legat de burtica: chiar daca e enterocolita e posibil sa fie una virala si antibioticul sa nu ajute deloc. Ramai pe regim alimentar, antitermice si vezi ce se intampla. Nici eu nu ma duc cu ai mei la urgente in week-end. Prefer sa supravietuiesc cumva peste week-end si sa merg apoi la medicul lor care ii cunoaste si pe care il cunosc decat sa merg la un oarecare medic ce se nimereste de garda la urgente. Aici oricum in enterocolite nu se recomanda nici un tratament in primele 7 zile, doar antitermice pentru febra si saruri de rehidratare; nici vorba de antidiareice deoarece "diareea are un rost si nu trebuie oprita". Sanatate!
Angelynna, merci! Lucia mea doarme pe pernutza d ela 6 luni dar folosim o perna din aia plata de la Ikea recomandata de la 6 luni. Stefan a folosit ceva similar la inceput iar de la 3 ani l-am trecut la perna 40/80cm dar nu foarte umflata.
Irina, oau da' ce somn adanc! Pai fi-mea am sensatia ca se trezestye si daca se partzaie o musa prin preajma. Si au am bocit coditzele Luciei dar lasa ca os a le creasca parul din nou.
Claudinna, merci! Treaba cu faptul ca nu suporta murdaria nu e asa buna. Vad asta la Stefan. Eu sunt asa putin nebuna cu curatenia si mai ales la masa si nu i-am lasat niciodata murdari. Asa ca Stefan momentan nu se incadreaza prea bine intre cei de varsta lui pentru ca datorita obiceiului de a fi mereu curat, nu suporta sa se murdareasca. Am fost cu el 5 sedinte le ergoterapie ca sa-l determine sa se murdareasca cu placere. Imi tot propun sa nu fac aceeasi greseala si cu Lucia si ma stradui s-o las sa se murdareasca si sa n-o curat imediat. NU stiu cum o sa-mi reuseasca.
Ada, mai rezita putin! Au pasat virusul de la unul la altul, e normal. Hai mai rezista putin! O sa fie bine! Traiasca antitermicele!

Apropos de vorbitul boboceilor, fata mea stalceste unele cuvinte de ne da pe spate. M-am apucat sa le scriu, sa le pastrez amintire. Ex.: mumitza=bufnitza, ahica=pisica, ahantu=elefantul si lista poate continua. Offf, sunt asa simpatici in faza asta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Claudinna, am ramas restanta cu un raspuns: da, Lucia a stat relativ cuminte la tuns. Am pus un cearceaf mare in fata tv-ului, i-am pus Dora si am tuns-o. Am tuns-o cu foarfeca nu cu masina. E obisnuita oricum cu ideea de tuns caci tot eu ii tund si pe baieti asa ca a mai vazut asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Morning,

Miruna, din cauza texturii le-am luat pe astea, sunt pentru surioara mea care are rau de masina si vreau s-o introduc in patria bombobicilor fara sa faca scandal (stii cum sunt cand le e rau). Pe restul le vom lua de aici. Oricum, le-am adaugat la comanda deja existenta.

Fetele care n-au mai folosit teething tablets... le dati? N-am mai bagat comanda si as avea nevoie pentru o prietena de-a mea. Eu am desfacut ultimul tub.

Claudia la Calimanesti sunteti?

Mergi la inceput