Dr. Who (3)
Raspunsuri - Pagina 8
Ingrid S spune:
Well, cum zic englezii, am descoperit si Blackpool. Un mini-serial de 6 episoade, in care drama se impleteste cu umorul, in care Tennant devenit politist se indragosteste iremediabil de sotia principalului suspect. Interesant ca isi pastreaza trasaturile copilaresti si "se joaca" de-a detectivul, plus ca pare mult mai degajat decat in celebrul Dr Who.
Imi place mult, mai am 4 episoade, din pacate n-am traducere dar e scris in engleza, bine si asa. Insa m-am oprit de cateva ori sa pot citi frazele, sunt multe expresii si jocuri de cuvinte, unde musai sa deduc ce si cum. (nu-s experta in limba engleza, am facut altele la scoala si liceu)
Filmul e un musical, sunt piese una si una, actorii canta si danseaza... am vazut multe musicaluri, imi place genul acesta de filme.
Vi-l recomand cand aveti timp, printre altele la AXN Sci-fi se deruleaza seria a patra, ma uit sporadic.
Iileana, sper ca ai terminat cu explozivul The End of Time si te-ai apucat de urmatoarea serie.
Eu pot astepta mai linistita acum, deoarece am un inlocuitor, a reinceput Supernatural si in fiecare saptamana am ce vedea.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
iileana spune:
Citat: |
Iileana, sper ca ai terminat cu explozivul The End of Time |
Terminat, terminat, cum nu.
Foarte epic episod .
Si uite-asa se duse DT ....
Mi-au placut: Tennant si Wilf; Master ca actor (yummy! altu' de luat acasa :)); odd; cactusii; scena din cafenea; discutia intre "batrini" din nava spatiala; Tennant; stupoarea lui Master (si a mea:) la descoperirea faptului ca face parte din profetie; Tennant (am mai zis?); scenele de cartoons (the worst rescue ever, "nu pe scarrrrrrrrrrrrri!!!!" :)), mutra profetesei mizgalite cu dermatograful :); cum isi gaseste doctorul sfirsitul salvind nu universul, ca pe aia o rezolvase, ci pe (un oarecare) Wilf, si cum o face, asa, cumva cu ciuda ; epilogul (cind Doctorul ii colinda inainte de plecare pe toti cei cu care a baut vreodata o bere) c-a fost sfisietor de emotionant, nici politistii rinoceri n-au lipsit, nici nepoata; Tennant; plus multe altele.
A, da, si Tennant.
M-au calcat pe nervi: faptul ca-i prea lung (face "burti", scene lungite mult dincolo de incarcatura pe care o puteau duce si care ar fi trebuit scurtate la montaj) si dezlinat (multe fire de poveste ramin nefinalizate, in aer); Master ca personaj (e too much! deja da in grotesc); scenele de cartoons -cum intervin ele tocmai in momente de dramatism maxim, cind esti cit pe ce sa-ti dea lacrimile te trezesti ca te pufneste risul :)); epilogul - ca au lungit agonia sfirsitului excesiv de mult, de parca n-aveam cu totii deja inimile sfisiate de durere :)))), (ce fain ar fi fost sa nu cirmeasca nava in sus, ci sa se izbeasca trosc in cladire si cu asta basta, the end, ca-n Thelma and Louise, bestial ar fi fost, da' mai are Davies de invatat pina devine Ridley Scott :p); time-lorzii ca se dovedesc a fi cam ridicoli si cam psihopati :)) si-l mai si au drept sef pe James Bond :); fiorul rece pe sira spinarii resimtit cind s-a sfirsit regenerarea (de ce? de ce a trebuit sa plece? de ce a trebuit sa vina ala? :))); plus multe altele.
Concluzia: un episod tipic Doctor Who - emotionant si enervant totodata, genial si nating, yin si yang, , intr-un cuvint, adorabil.
Concluzia concluziei: i've got it (adeka serialul) under my skin.
.
Definitiv :).
P.S. Am amintit cit mi-a placut Tenannt? :))))
----------------
...si te-ai apucat de urmatoarea serie. |
Inca nu .
Incerc sa ma adun .
Stiu ca nu se sfirseste lumea si Dr. Who cu Tenannt, da' tare-i greu de depasit momentul.... Cind imi vine cheful de serial, mai reiau cite o bucatica de The Waters of Mars, de Midnight, uof, .....
O sa-mi treaca.
---------------
am descoperit si Blackpool |
Recompui portretul artistului in tinerete?
Vezi ca facu si "Casanova" cind ierea el mic :D.
O "prajitura" pentru completarea colectiei: www.youtube.com/watch?v=HDXOq2FTvkA" target="_blank">Traffic Warden
Go sushi! :p.
Si Have a wonderful day! pleosc tortul pe parbriz. .
Altfel, n-are nici o vorba. Rostita.
Da' parca tot mai fain e Hamletu'.
---------------
Ingrid sa-ti traiasca jucariile ca tare dragute is .
Pe www.paradacadourilor.ro/magazin-online-cadouri/catalog/detalii/36/accesoriu-telefon-dr-who.html" target="_blank">astea le stii?
Hihi, cum face daleku' ala, mic si rau, zici c-a turbat si alta nu :).
---------------
Eu pot astepta mai linistita acum, deoarece am un inlocuitor, |
O sa-nceapa Torchwood la www.axnscifi.ro/shows/schedule/08/11/2010/1" target="_blank">locul stiut .
Ce zici?
Edit: nu stiu dom'le de ce s-a latit pagina. Am "ascuns" toate link-urile si tot nu se repara :(.
Ingrid S spune:
Iileana, ai terminat, acum e timpul sa mergi mai departe, move on cum spun americanii. Adica la urmatoarea serie. Daca te bate gandul sa incepi cu Torchwood, poate ca te-as seconda. Nu sunt sigura, deoarece acolo nu-i David si atunci, "zise el cu glas sfarsit, ridicand un piciorus"...ma intelegi tu.
Am remarcat de cate ori spui ca-ti place DT. Nici eu n-o puteam face cu mai mult patos. Cu exceptia acelui unic moment in care face mica criza de isterie pana sa-l salveze pe Wilf. Sotul spunea ca mai bine il lasa sa moara. Eh, micile chitibusuri regizorale, aveau nevoie de cat mai multe momente tensionate. Si au fost, slava Domnului!
Master...un deliciu, mai bun decat ciocolata. Fain tip, joaca excelent.
Recompui portretul artistului in tinerete? Vezi ca facu si "Casanova" cind ierea el mic :D. |
In 2004 nu era chiar june...adevarul e ca tot cautand pe internet dupa mutra lui, am dat de acest serial si mi-am spus: de ce nu?, ca in final sa ma captiveze intriga.
Casanova nu e el...nu stiu cum sa ma explic, ca si mine blonda si mai tanara cu 15 ani. Nu-i imaginea pe care mi-am format-o, atat de mult nu vreau sa sondez. Hamlet, da.
Ingrid sa-ti traiasca jucariile ca tare dragute is . Pe astea le stii? Hihi, cum face daleku' ala, mic si rau, zici c-a turbat si alta nu :). |
Multam' fain de urare! Cu ele stau in dormitor, am mai spus? Desigur.
Super e jucaria de atasat la telefon. Mersi de link, ma uit pe el.
Tennant policeman...haha, chipiul ala englezesc, de fiecare data ma intreb daca si vad ceva, doar le ajunge pana la nas.
Iata si ceva pentru tine:
Cred ca au ales corect varianta finala.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
ducky spune:
Am vazut Dr Who tot, inclusiv seria 5 cu acel Dr lipsit de farmecul lui Tennant...Totusi, pentru placerea mea (si poate si a voastra) l-am regasit in Harry Poter si in inca cateva filme.
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Ingrid S spune:
Ducky, la ce filme cu DT te-ai uitat? (exceptand Dr Who, fireste) Eu mai am doua episoade din Blackpool si apoi la imdb, poate a mai scos ceva nou.
Iileana, daca ma intrebi pe mine, sunt cateva scene in care David isi da masura, cum spun actorii. Unul e cel in care moare Master. Nu-l comentez deoarece e greu sa gasesti termenii potriviti pentru a descrie ceva atat de sfasietor. Apoi avem scena in care el vrea sa ramana om si sa-si afle fericirea in cel mai obisnuit mod: alaturi de fiinta iubita, The Family of Blood.
Cafe-scene, pe care am vizionat-o de nenumarate ori. Midnight. The Water of Mars.
Sigur ma voi repeta (cine n-a facut-o pana acum?), insa eu gasesc justificata actiunea lui de a intoarce timpul, they all died, toti cei iubiti sau nu, el, singurul ramas intelege ca nu mai exista nicio regula care sa-l opreasca sa fie stapanul universului.
Si daca e sa extrapolam pentru alt episod, mi-as fi dorit ca Wilf sa moara, sacrificiul lui e prea uman.
In fine, regenerarea. O banda a lui Moebius.
Inter alia, iti sugerez delicat cateva zile de Blackpool. Din doua una: ori te imbolnavesti fara scapare de tennantita, ori te salveaza de la suspinul prelung al terminarii serialului, atragandu-ti atentia in alte directii.
Ei, lasa, ca nici in seria 5 nu-i . |
Nu-i, dar e filmul, actiunea, misterele de rezolvat. Samd.
Time Lord Victorious...ipostaza in care e cel adevarat. A mai existat un moment in care isi arata furia, la finalul lui The Family...mai tii minte privirea rece si necrutatoare, ei bine, asa trebuie sa fie un adevarat lord al timpului.
Foarte fain filmuletul. Drept e ca pe youtube gasesti vrute si nevrute.
Edit: am uitat (cum am putut?) de ceva superb: momentul cand are pistolul in mana, wow, chiar tine carbunele incins si nu-i sigur impotriva cui sa-l foloseasca. Cum era termenul, prajitura? Nu, un tort urias.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Iileana, iileana, semnele tale de carte...le-am salvat in favorites. O idee buna ar fi sa trag pe dvd toate cele patru serii, plus specialele si sa ramana acolo. In colectia mea.
Prea multa miorlaiala, prea au lungit-o, dom'le, are omu' time-lordu' de plecat (ca sa joace Hamlet, de exemplu)?, pai sa plece cu demnitate, sa ia exemplu de la Eccleston care nu s-a mai smiorcait atita, a facut ce avea de facut si gata, fara ifose, fara "da' io nu vreau sa pleeec ", fara nesfirsite suspine... |
Pana la Tennant n-au stiut ce poate ravasi sufletul unui om, asadar s-au grabit sa scape de bietul C.E si sa-si continue epopeea.
Devreme ce isteria a atins cote mari in Marea Britanie cu David, s-au gandit si la o plecare pe masura.
Am inceput si Secret Smile. Bine-spus inceput, fiindca dupa primul sfert de ora l-am inchis brusc. O sa privesc, nu-i vorba, macar din curiozitatea de a vedea partea intunecata a acestui actor. Mai incolo, cand ma obisnuiesc cu ideea lui D.T rau.
Inca doua episoade din Blackpool...uf, ce rau imi pare ca nu are 30 cel putin.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
iileana spune:
Gata, l-am terminat.
.
Niciodata TARDIS-ul nu fu mai lustruit, surubelnita sonica mai mare, cautatura Doctorului mai piezisa si picioarele asistentei mai lungi, ca acum, in seria 5. :))).
Scooby Doo pe toata linia :/.
Simpatic si asa, ce-i drept, ca altfel nu ma mai uitam, dar imi amintesc ca, in vremurile bune, "Doctor Who" putea fi muuult mai mult de-atit.
Macar din cind in cind.
Acestea fiind spuse, este momentul binemeritatului premiu de absolvire, (pe care am sa mi-l acord singura, ca nu prea mai are cine altcineva s-o faca :) :
Ingrid S spune:
Cam tarziu ...cam tarziu am dat de mesajul tau. Ma gandisem ca s-a terminat cu doctorii, astfel ca in josul paginii nu mai aveam ce cauta.
In fine, ai terminat si tu (the last one) seria a cincea. Nu tot ce-i nou e si bun, insa omul e specia cu cea mai mare capacitate de adaptare, incet-incet te va captiva si MS...n-ai cum altfel.
Am incercat sa privesc la Torchwood, nimerisem peste o scena dubioasa in care erau implicate zanele, iar Captain Jack se plimba alaturi de o novice (dragalasa de altfel) careia ii explica ce si cum...am renuntat. Nu pot sa urmaresc Torchwood. Nu pot sa vad actorul si sa nu astept sa se iteasca DT dupa vreun colt.
Simpatic si asa, ce-i drept, ca altfel nu ma mai uitam, dar imi amintesc ca, in vremurile bune, "Doctor Who" putea fi muuult mai mult de-atit. |
Putea cu siguranta. Eu ma multumesc cu actiunea, rad la umorul specific englezesc, imi pun aceleasi probleme ca la inceputul seriei si atat. Sa cer ce nu-mi poate da serialul cu MS e o inutilitate.
Am vazut doar prima parte din Secret Smile, btw. Am sters restul si am jurat ca nu ma uit. Nu-i DT-ul care ma facea sa visez.
Citisem pe undeva ca a ajuns in America. Era cu tot cu poza. Mai slab si cu parul mai lung. Se transforma mai abitir ca personajele din Star Trek.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues