Dr. Who (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
Iileana, gata cu serialul?

Nu, mai dureaza.
:(.

As mai spune despre "Midnight" ca, uite, eu n-am facut legatura cu "tarimul de basm", dar nici n-am gasit ca actiunea ar fi previzibila.
Se inscrie, desigur, in specia de poveste "grup de oameni captivi pusi in situatie limita", ca atitea altele pe lume, e un sub-gen aparte clar definit, dar e neasteptat de bine construita/rezolvata. Are dramatism, are profunzime. Chiar si personajele secundare au "carne" pe ele, sint conturate, gindite. Intr-un cuvint, are o finete de care nu-l credeam pe Russell Davies capabil. M-a surprins. Dap, un serial plin de surprize.

Au urmat "The Stolen Earth" si "Journey's End", pe care le-am gasit extrem de agreabile.
Nu, nu mi-am pierdut simtul critic :), am mustacit in sinea mea cu rautate si la ideea de a-i stringe pe toti cei care au baut vreodata o bere cu Doctorul, (ba chiar si rudele lor pina la gradul 2 :)), ca sa dea mina cu mina intru salvarea universului, am gasit ca Rose e mai degraba o aparitie involuntar amuzanta decit dramatica, asa, cum se plimba ea cu ditamai gun-ul in brate si cu o cautatura de zici ca-i Banderas in Desperado :)), n-am gustat nici cliseele telenovelistice cu Ea si El alergind sa se-ntilneasca, nici scena de la mare, nah, rautaturi de-ale mele :p.
Insa am banuiala ca toate aceste "clisee" apar intentionat, ca "citat" in cheie parodica. Nu are cum fi altfel. Un scenarist cu atita haz subtil incit e capabil sa creeze situatii ca cea cu daleksii rotitori, cind la stinga, cind la dreapta :))))), sau ca cea cu daleksii care vorbesc cu accent nemtesc ca-s in Germania, :))))), ei bine, un asemenea scenarist zic ca-i prea rafinat pentru a folosi la modul serios asemenea rezolvari comune.
Altfel, eu gasesc simpatice si frumoase dpdv vizual desfasurarile astea grandioase ale invaziilor practicate in serial, multi-multi daleksi pe cer in cazul de fata, si rezolvarile deux-ex-machina scoase din mineca...
Pe Dalek Caan il consider personajul principal al povestii, grozav mi-a mai placut de el.
Mi-a rupt sufletul soarta trista a Donei (care mi-a placut in rolul de insotitoare a Doctorului mai mult decit Martha, pe care la rindu-i o prefer lui Rose).
Una peste alta, faine episoade. Miam-miam.

Au urmat "The Next Doctor" si "Planet of the Dead", niste.... cum ziceam?.... niste "prajituri". Minunate si incintatoare ca divertisment de duminica dimineata.

Si eram io asa in dispozitia solara data de ele cind, zdrang, vine "The Waters of Mars".
Care m-a paralizat.
Nu, nu mi-au placut monstrii martieni, prea scirbosi, dar ei erau numai pretextul.
Eu am receptat povestea ca fiind despre cum "puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut", despre procesul interior parcurs de Doctor pina la a refuza sa mai fie un "supravietuitor" si la a se erija in "invingator" in lupta cu timpul, pentru a realiza intr-un final ca "a mers prea departe". E un episod cutremurator din punctul de vedere al evolutiei Doctorului, ca personaj. Brrrrr.
Nu mai zic de interpretare. Bun actor Tennant asta, f.f. bun! (De aia nu vor mai exista asemenea episoade in viitor, pentru ca, dupa plecarea lui, nu vor mai avea actorul capabil sa "duca" o asemenea partitura.)
Am ramas blocata pe episodul asta multa vreme, nu puteam trece mai departe. Cum patisem, dealtfel, si cu "Midnight". Astea deja nu prea mai sint divertisment de duminica.

Despre "The End of Time" nu mi-as da acum cu parerea.
Am vazut numai prima parte, e spectaculos, are scene minunate ca cea cu ood, iarasi mi-a rupt sufletul Dona, sint haiosi "cactusii" :), insa m-au cam iritat excesul de zel si de trucuri care tre' sa ne convinga pe noi despre cit de malefic e Master, imaginea puerila a Lorzilor Timpului, chestii din astea.
Dar stiu din proprie experienta ca, la astea din 2 parti, cea de-a doua drege de obicei busuiocul, asa ca as da verdicte de-abia dupa ce-l vaz pe tot.

Citat:
Mor de nervi. Ma simt ca un copil care isi asteapta jucariile promise.

:).
Iti tin pumnii sa le primesti cit mai iute!
(nu a gasit un Doctor asa, din plus, umplut cu cilti, de tinut in pat pe post de teddy-bear? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Iileana, foarte pertinente ca de obicei comentariile tale. La Water of Mars, am multe de spus, si nu toate se incadreaza in tiparul conventional, sa iesi din pielea ta, sa te auto-depasesti cuma a facut Doctorul, reprezinta o trasatura mai mult umana...ori el era extraterestru, educat sa protejeze alte specii etc etc. Cui nu-i place puterea?
(Dar ce putere e aceasta de care se tem cei ce o au, spune Boetius.)
De altfel, la acest episod am simtit ca il inteleg...sa poti si sa nu poti totodata sa intorci timpul in favoarea alor tai, sa fii obligat sa inchizi camera si sa arunci cheia la tot ce ti-e mai drag, cat efort si cata vointa iti trebuie, natural ca rabufnirea lui a venit, chiar m-am mirat ca a reactionat atat de tarziu.

Citat:
despre cit de malefic e Master, imaginea puerila a Lorzilor Timpului, chestii din astea.

Master e fantastic. Imi place si am s-o repet de fiecare data. Mai tii minte cand a murit, inocenta din ochii lui, adultul redevenit copil temator si ingrozit? mai tii minte tobele? A castigat pana la urma acum, in The End of Time, a castigat impreuna cu Doctorul.
Lorzii timpului, Gallifrey...vorbim dupa ce vezi partea a doua. Iar pe Wilf l-as lua acasa.

Citat:
(nu a gasit un Doctor asa, din plus, umplut cu cilti, de tinut in pat pe post de teddy-bear? :))

Ei, esti figura, asa imi crosetam eu unul. Eu vreau jucaria mea.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Am primit jucariile!! Ma uit la Tardis, la Dalek si la Doctor. El e mai inalt, are 10 cm, celelalte doua sunt la jumatate din el. Nu-i bai, de Craciun comand un Sontaran, un Dalek mai mare, poate chiar pe Caan.
Nu va mai plictisesc, o sa pun niste poze pe deseara. Yupiii!

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ingrid, cum fac sa vad pozele?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Denizel! Scrii parola, care e un nume important din film. Il ghicesti? Glumesc, iti trimit pm.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

DAVID?

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Ingrid, nu ma descurc . Am pus parola pe care mi-ai trimis-o, da' cred ca nu am pus-o unde trebuie, ca nu se0ntampla nimic .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ingrid, nu ma descurc . Am pus parola pe care mi-ai trimis-o, da' cred ca nu am pus-o unde trebuie, ca nu se0ntampla nimic .

Scuza-ma , am avut treaba pana peste cap, curatenie ca imi zugravesc prin casa (), iti dau alt link:
http://s1222.photobucket.com/albums/dd500/Ingrid281/Ingrid/

Acesta e public.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

vaaai, Ingrid, cat sunt de faineeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super, supeeeer!!!!!!!!

Mai, dar de unde ti le-a luat? Eu am cautat in vara asta si nu am gasit :(

Spor la zugravit, Rosioaro!

Mergi la inceput

Denizel, jucariile le-am luat de pe un site britanic. Le-a comandat prietena din Germania, au venit impachetate la ea si le-a trimis la mine. Simplu!
Daca te intereseaza site-ul, iti pot da adresa.
Multumesc pentru urare, dar mai am cateva zile pana e gata. De aceea si intru sporadic, cand cum apuc.
Crede-ma ca nu-mi place culoarea rosie, prefer albastrul, dar optiunea nu mi-a apartinut.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput