Floricele de Liliac - mai iunie 2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca16 spune:

Veronicach: azi dimineata am fost cu Razvan al meu sa-i fac o hemoleucograma (sper ca am scris bine ).Mie dr. mi-a recomandat-o, inainte sa-i dea fier, pentru ca e tare palid si in ultima vreme i-a cam scazut pofta de mancare ( poate fi si de la caldura).Eu zic, pentru linistea ta, sa-i faci analiza de sange... se ia doar putin sange din degetel si nu mi-a trebuit trimitere (se poate si cu, dar cica nu sunt fonduri).

Mamica de Razvan (24.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Intru si eu repede sa urez

LA MULTI ANI IOANA!!!!!
Sa fii sanatoasa si voioasa, sa ai parte de tot ce-ti doresti!

Si eu sunt cam varza cu somnul, in cazul fericit dorm 6 ore, dar am avut si nopti cu 3-4... pitica e tare agitata noaptea cand e cald, se foieste, vrea papa din ora in ora dar adoarme in 5 minute, de-astea... Azi noapte am deschis larg toate geamurile din casa, chit ca s-a facut curent, dar a circulat aerul, s-a racorit si uite ca a dormit mai bine. Sper sa nu-mi raceasca de la stat in curent...
na ca s-a trezit, va pup

Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Ioana (arturica), La multi ani fericiti, mamico, sa fii sanatoasa si iubita si sa te bucuri in fiecare clipa de comorile tale .

eu am gasit intr-un articol -referitor la anemie, urmatoarele informatii, poate va sunt utile si voua:

Citat:
In ultima luna a sarcinii, corpul fatului acumuleaza rezerve de fier care ii ajung pana la varsta de sase luni. De aceea, prematurii, care nu au apucat sa acumuleze fierul necesar, prezinta cel mai mare risc de a face anemie. Rezervele de fier ar putea sa le ajunga doar 2-3 luni sau chiar si mai putin.

Sunt in pericol si bebelusii care primesc lapte de vaca mai devreme de un an, pentru ca laptele de vaca este sarac in fier si poate impiedica absorbtia fierului provenit din alte surse.
Cel mai usor se absoarbe fierul din laptele de san, asa ca bebelusii nascuti la termen si alaptati nu ar trebui sa aiba probleme in primele 4-6 luni. Dupa aceasta varsta, cand se trece la diversificiare, bebelusul va primi mai putin lapte de san, deci mancarea solida pe care o consuma trebuie sa contina si fier. Daca nu poti alapta, formula de lapte praf trebuie sa contina si fier.

Cum prevenim anemia copilului?

La prematuri, dismaturi, gemeni, nou-nascuti cu probleme de sanatate, se administreaza fier, din saptamanile 6-8 de viata. De obicei se administreaza zilnic 1-2 mg de fier pentru fiecare kilogram de greutate corporala, dar numai cu acordul medicului pediatru sau neonatolog. Tratamentul se continua pana la un an.

La copiii nascuti la termen, cu greutate normala si fara probleme de sanatate se poate administra aceeasi cantitate de fier, 1-2 mg/kilogram, in fiecare zi, timp de trei luni, evident, tot cu acordul medicului.

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

LA MULTI ANI IOANA !!!!

Sa iti dea Dumnezeu multa bucurie, sanatate, tot ce e mai bun in lumea asta, sa te bucuri de puiutii tai cei dragi si frumosi siiii...sa faceti o petrecere super !!

Chiar asa, dragi mamici, sustin si eu ideea de a ne pune data de nastere pe prima pagina, ca sa stim cand se mai iveste o zi de nastere, sa uram din timp toate cele . Ce spuneti?

Noi am trecut cu bine si peste a doua zi de vaccin, vad ca nu am facut febra, am papat bine si am zambit toata ziua.Se hlizeste Ioana mea la verisoara ei, e o nebunie...o simti ca e mai mica(7 ani) si oare o place mai mult? Ieri stateau amandoua imbratisate, era mare amor intre ele.Ma topeam de fericire vazandu-le asa, imi aducea aminte de copilarie, cand la fel eram cu soramea, aceeasi diferenta de varsta, eu eram papusica soramii, facea ce vroia din mine.

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

SABINAAAAA, ne e dor de tine!!! Unde esti, cu fetele in vacanta? Cand poti, mai da-ne un semn sa stim ca sunteti bine si doar va bucurati de vara, da?

Te asteptam cu drag sa vii printre noi!!

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

www.floriinsatumare.ro/flori-florarie-online/Cosulet-cu-Flori-poza-t-P-n-d_86.jpg" target="_blank">La multi ani, Ioana!

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, putere, fericire, implinire si tot ceea ce iti doresti pentru familia ta frumoasa!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

Ioana, Iti dorim multa sanatate si La multi multi ani alaturi de cei dragi!

vero, am urmarit ieri o emisiune unde era o pediatra invitata ce zicea ca nu iexista lapte matern care sa nu fie bun, ci poade nu de ajuns.
as mai scrie dar nu-mi da voie iepurasul din bratele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Neata,

N-am apucat sa intru zilele astea. Abea de reuseam sa infulec ceva intre alaptat si leganat in brate bubulina. Azi vine tati, abia astept sa-l rog sa-mi face ceva gustos de papa, caci nici de gatit nu prea aveam timp. Camita a plecat cu bunicii la tara.

Arturica, LA MULTI ANI!!! Multa sanatate si fericire alaturi de familia ta frumoasa!

Sper sa mai am tipm sa citesc din urma. Bubu iar s-a trezit, doarme cate 5-10 min si se trezeste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Neata si de la noi, asa din an in Paste! Ma simt chiar vinovata uneori ca apuc doar sa va citesc si nu scriu nimic... nu ca as avea neaparat ceva interesant sau important de spus...
LA MULTI ANI, IOANA! SA ITI DEA DUMNEZEU O VIATA MINUNATA, SANATATE, NOROC, INTELEPCIUNEA DE A TE BUCURA DE TOATE CLIPELE MINUNATE, PUTERE SA DEPASESTI MOMENTELE MAI PUTIN PLACUTE SI SATISFACTIA DEPLINA DE A FI MAMICA A TREI COMORI!

Noi suntem la Sibiu, la bunica, de aia e mai greu cu netul... sunt din nou la concurenta cu Luca. Ne descurcam putin mai greut ca stam intr-o singura camera, dar important e ca suntem la curte si mai tot timpul in aer liber.

Abia astept sa prind cate un moment ca sa citesc ce mai spuneti...
Vero, imi pare rau ca nu te simti in largul tau cu doctorita. Te inteleg perfect, de multe ori si eu ma simt, intr-un mod stupid, jenata si/sau intimidata de diversi, si ma oftic teribil din cauza asta. Din punctul asta de vedere, te admir, Vivela. Dar ma educ eu, sa fiu mai bataioasa cand vine vorba de copiii mei, doar e treaba mea sa veghez la binele lor.
Vero, de ce nu mergi sa ii faci o analiza sumara de sange, din aia pentru care se ia doar putin sange din deget - ca sa te linistesti si sa te lamuresti daca e cazul sa ii dai fier. Iar despre laptele tau, , ma lasa paf doctorii astia care isi dau cu parerea asa, aiurea... Mai auzisem eu de unii care puneau mama sa se mulga putin si ii aratau laptele de inceput, ala de sete, si ii ziceau: "vedeti, apa chioara" Ma enervez numai cand imi aduc aminte. Cum sa nu fie laptele bun? Da' ce? Copilul a ajuns la 6 kg cu apa? Cel mult, te saraceste pe tine de tot fierul, dar organismul ia oricum tot ce are nevoie ca sa prepare lapticul.

Plange mandra, fug la ea... Poate mai apuc sa intru pana se intoarce printul de la plimbare.

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Cris, chestii mai neconventionale te-ai gandit sa incerci? Niste naturiste, acupunctura - daca or fi permise cand alaptezi? Sanatate multa si poate, intr-adevar, s-or vedea rezultatele dupa ce termini cele 10 sedinte

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput