escroaca Hara
Raspunsuri - Pagina 27
Deus spune:
Candy - cand cineva se identifica cu job-ul "eu sunt vedeta" "eu sunt doctor" "eu sunt ministru" "eu sunt actor" "eu sunt balerina", etc si ramane fara obiectul muncii sufera groaznic. La fel patesc si mamele care ani de zile se identifica doar cu rolul de mama si uita ca ele individual sunt niste fiinte miraculoase:-) Pleaca puiutii de acasa si ele raman fara obiectul muncii si atunci sa vezi!
Ea s-a identificat cu acest rol, cariera nu a mai fost stralucitoare ( la nivelul la care o dorea ea) si atunci a simtit un gol imens in suflet pe care nu a reusit sa-l umple.Din pacate nu a avut puterea sa fie "doar" ea, "doar" mama si o femeie fantastica.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
petra spune:
Eu nu inteleg de ce toata vina o poarta sotul ei. POate el asa a cunoscut-o cu starile ei depresive, cand cu o veselie debordanta pe fata.Sunt de acord ca el poate putea face mai multe pentru Madalina, dar insasi MAdalina nu a facut nimic pentru sanatatea ei. Chiar credeti ca ea nu a simtit ca este ceva in neregula cu ea? Cu siguranta ca da,dar de dragul aceleasi cariere a negat problema ei si a ales sa nu mearga la nici un medic. Putea foarte usor sa mearga undeva in strainatate si sa-si rezolve problemele. Este usor de judecat si mai ales de acuzat sotul ca nu a dus-o cu forta la medic.
Mi-e m-i se pare cel putin ciudat cum durerea unor parinti s-a trasformat in ura profunda si acuzatii chiar de a doua zi ce Madalina a fost ingropata.
A fost un gest frumos din partea sotului sa accepte sa o inmormateze la Ploiesti pentru a le fi mai usor familiei MAdalinei sa vina la mormantul ei. Si acum am citit aici ca parintii si familia nu prea se inghesuie sa treaca pe acolo,... probabil pentru ca sunt ocupati cu declaratiile pe la tribunal. Foarte urat cand se ajunge la asa ceva. Asta da dovada ca nici cand traia Madalina, nu au fost in stare toti(parintii cu sotul cu fratele si familia MAdalinei) sa se uneasca si sa o convinga cu totii, mai de voie mai de nevoie sa faca cumva ca acea fiinta sa ajunga pe mana unui medic.
Pentru ca parintii au facut primele declaratii ca ei au vrut sa-si ajute fiica dar nu au fost lasati, ei au fost crezuti mai repede.
Acum nu dati cu rosii !
arminad spune:
Citat: |
depresia postnatala e foarte relevanta. din punctul meu de vedere asta e raspunsul meu la prima intrebare din cele 60. |
Nu bagatelizez despresia postnatala in general. Eu cred insa ca Madalina avea mai mult decit depresie postnatala. Boala ei era mult mai grava si mai putin tratabila decit o depresie postnatala si se leaga de ceea ce am spus ca a postat acel cititor.
Mostenirea genetica in cazul unor boli psihice este un destin implacabil, cel putin asa parea din punctul ei de vedere, ceea ce explica si toata povestea asta cu vrajile, bioenergia si biserica.
Eu cred ca ea stia ca e bolnava, "defecta" cum s-a numit in mesajul de adio, ii era teribil de frica si isi dorea cu disperare sa isi invinga destinul/ blestemul. Era, cred, convinsa, ca doar D-zeu o va ajuta sa isi invinga destinul de aceea nici nu s-a dus la doctori sau poate s-a dus sa dus la unul de incredere care i-a confirmat suspiciunile.
E cam fantezista si socanta teoria mea, recunosc, dar mie mi-a atras atentia comentariul acelui cititor.
XIO spune:
citat din mesajul lui a_alinta Noua ne este usor acuma dupa ce am vazut ca a facut sa spunem ca trebuia sa o interneze cu forta exact asta tot incerc eu sa spun, ma bucur ca si tu gandesti la fel ca mine. un om cu probleme mintale este foarte greu de tratat. de unde si cum apar aceste probleme mentale ( de la depresie post natala, de la gandire negativa, de la realitatea ca de fapt creierul a dat shut down pe o comanda si nu stim de ce a facut asta ) inca nu stim. si nici nu cred ca vom stii curand, avand in vedere ca acest creier , al nostru, functioneaza dupa impulsuri chimice. dar presa induce pareri. de aceea spun ca manipuleaza. daca eu as fi facut acel chestionar, ar fi avut cu totul si cu totul alte intrebari. alina |
De ce spui asta?
ca eu cat am facut stagiile de psihiatrie am avut cu totul si cu totul alta parere.
Ca veneau oameni care incercau sa se sinucida (un domn a fost prins de pe pod in ultimul moment de un trecator), adus cu forta, si dupa cateva zile venea si povestea intr-un amfiteatru de tudenti ce i s-a intamplat, de ce si cum se simte dupa medicatie.
Petra, Madalina era bolnava. Bolnavii nu isi dau seama de boala lor in multe cazuri, ca si acesta. De=aia datoria familiei este sa incerce totul.
citat din mesajul lui a_alinta . Era cu totul altceva daca sotul ei ar fi dus-o la un psihiatru sau ar fi internat-o si ea tot s-ar fi sinucis. Insa asa, eu cred ca nu i-a dat nici o sansa - si pentru asta il consider vinovat moral. ar fi internat-o , impotriva vointei ei si in mod sigur ca mai traia si astazi, imbracata intr-o camasa de forta. alina |
A alinta, ai fost la psihiatrie sa vezi?Nu se sta cu camasa de forta, draga mea. In aia stau doar pacientii violenti in plin episod de violenta.
dar deh, suna bine asa.
Tu cum ti-ai prefera sotul? In camasa de forta(cum exagerezi tu) sau inmormantat?
Eu l-as prefera in camasa de forta.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
denizel spune:
vad ca anchetatorii DC au lucrat si peste weekend. Laudabil .
Nu cumva el a convins-o sa nu se duca la dr. pt ca isi compromite viitorul si cariera,si hai draguta sa mergem pe la manastiri ca te vindecam pe sestache si nu se prinde presa ca tu te-ai dilit. |
Un om total nerealist omul asta, barbata-sau .
Ce barfe, domle? MP halucineaza, clar. Delireaza, ce sa mai...
De cand pe altii ii excita necazurile si tragediile semenilor si nu se mai opresc din barfa?
Clar e vinovat sotul. Nu-si cunoaste semenii, fantazeaza pe seama preocuparilor semenilor, e un naiv .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel vad ca anchetatorii DC au lucrat si peste weekend. Laudabil .
MP halucineaza, clar. Delireaza, ce sa mai... Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Nu, ca daca ar face asa ceva sigur s-ar duce la spital. Ar insemna ca are nevoie de un piholog sau pihiatru.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
liliana83 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Nu, ca daca ar face asa ceva sigur s-ar duce la spital. Ar insemna ca are nevoie de un piholog sau pihiatru. |
Corect!
Lorenza spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Nu, ca daca ar face asa ceva sigur s-ar duce la spital. Ar insemna ca are nevoie de un piholog sau pihiatru. ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
ruxij spune:
Are mult sens ce spune arminad, dc. avea boli psihice in familie, e f.f. posibil sa fi fost afectata. Dc. e vorba de schizofrenie, aceasta se poate manifesta mai tarziu in viata. Ar fi putut fi si bipolara, de unde euforia/veselia observata de unii, urmata de depresie in alte momente. Ideea ca era "defecta" se poate f. bine lega de prezenta unei boli psihice despre care ea stia. Iar faptul ca MP spune ca stie cauza, dar inca nu o dezvaluie, poate sa fie o confirmare. Posibil ca nu era usor sa traiasca cu sotul si soacra in casa, dar multe femei trec prin asta, da, e f. greu, dar nu am auzit totusi sa se sinucida cineva din cauza asta. Dc. o fi avut probleme in casnicie, f. posibil, marea majoritate au probleme, dar ce spune arminad plus sinuciderea in sine arata ca de fapt nu aceste probleme au cauzat moartea ei, ci boala psihica.
anca_a spune:
Indiscutabil, Verdict, crima!
Misterul Mortii Madalinei Manole ar fi fost demult elucidat daca anchetatorii ar fi aruncat un ochi pe-aici prin ograda Jessicelor Fletcher.
Schimbati macar titlul sa mai intre lumea, ca-i pacat de-atata materie cenusie irosita in zadar.