escroaca Hara

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

va propun sa raspundem , daca vreti, la fiecare dintre aceste 60 de intrebari.
nu stiu cum sa fac ca acest chestionar sa apara in topicul nostru.

daca mai vor si altele, rog pe cine stie , sa puna anuntul din ziar cu cele 60 de intrebari aici, si fiecare sa raspunda, asa cum crede, la fiecare intrebare.
propun acest lucru pentru ca sunt convinsa ca presa manipuleaza. nu doar in acest caz, in general. si pentru ca , eu consider, nu dati cu rosii, ca mad a trait si a murit cu frica fata de aceasta putere a presei. nu a vrut sa mearga la doctor, iar sotul nu a stiut sa controleze aceasta teama a ei.
intrebarea mea este : poate cineva sa spuna cu toata convingerea ca ar fi stiut cum sa procedeze daca ar fi fost in locul sotului madalinei? si ce ar fi facut , concret, in aceasta situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

se cauta un vinovat...
Ea a lucrat si a fost in lumina reflectoarelor de la 15 ani. Si-a creat o imagine pe care nu-si permitea sa o distruga, sa se vada in presa catalogata ca fiind nebuna sau terminata. S-a identificat cu "vedeta", cu cariera si a pierdut controlul.
Sotul, parintii ...nu puteau sa faca ceva cu forta. Noua ne este usor acuma dupa ce am vazut ca a facut sa spunem ca trebuia sa o interneze cu forta. Sa fim seriosi, ea si-a jucat rolul perfect, a convins ca se simte mai bine...din pacate nu a fost asa.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Noua ne este usor acuma dupa ce am vazut ca a facut sa spunem ca trebuia sa o interneze cu forta

exact asta tot incerc eu sa spun, ma bucur ca si tu gandesti la fel ca mine.
un om cu probleme mintale este foarte greu de tratat. de unde si cum apar aceste probleme mentale ( de la depresie post natala, de la gandire negativa, de la realitatea ca de fapt creierul a dat shut down pe o comanda si nu stim de ce a facut asta ) inca nu stim. si nici nu cred ca vom stii curand, avand in vedere ca acest creier , al nostru, functioneaza dupa impulsuri chimice.
dar presa induce pareri. de aceea spun ca manipuleaza.
daca eu as fi facut acel chestionar, ar fi avut cu totul si cu totul alte intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

) in primul rand ai extras din context , minimizand astfel puterea argumentului meu. n-am spus ca nu il consider sanatos mental DOAR ptr faptul ca i se adreseaza cu diminutive.
2) acest diminutiv, in exemplul dat de mine are sens peiorativ, ceea ce nu este cazul in relatarea ta. Deci comparatia n-ar niciun rost.

da, am extras din context tocmai pentru a demonstra ca argumentul tau nu este puternic. il consideri nesanatos, printre altele si pentru ca foloseste diminutivele.

cu scuzele de rigoare ca nu am timp sa caut in dictionar, poti sa imi spui ce inseamna peiorativ? recunosc ca de 5 ani de cand am plecat din tara am inceput sa uit anumite cuvinte si sa constat ca vocabularul meu nu contine toate cuvintele esentiale.
nu o lua ca o bascalie, pur si simplu nu stiu ce inseamna.

alina

Nu " printre altele" ci acele altele cumulate, si-ar mai fi cateva , dar m-am limitat strict la ceea ce-am vazut si auzit cu urechile mele.( A fost singura data cand am suportat sa-l ascult )
PEIORATÍV, -#258;, peiorativi, -e, adj. (Despre cuvinte, expresii, afirma#539;ii etc.) Care are sens defavorabil; depreciativ, dispre#539;uitor; (despre sensul cuvintelor, al contextelor etc.) defavorabil, depreciativ; (despre afixe) care d#259; un sens depreciativ cuvântului la care se ata#537;eaz#259;. [Pr.: pe-io-. – Var.: pejoratív, -#259;, adj.] – Din fr. péjoratif.

Sursa: DEX '98 | Ad#259;ugat#259; de laurap | Gre#537;eal#259; de tipar | Permalink

PEIORATÍV ~#259; (~i, ~e) (despre cuvinte, expresii, afirma#539;ii, elemente de limb#259;) Care comport#259; o idee de r#259;u; care depreciaz#259; lucrul sau persoana denumit#259;; depreciativ. /<fr. péjorativ

Cand mai ai nelamuriri in privinta unui cuvant poti incerca o cautare pe dex-online: dai search pe google dupa dex si-ti apare primul

Mergi la inceput

multumesc pentru raspuns, dar nu ai inteles ca nu am avut timpul necesar pentru a cauta singura. daca recunosc ca nu stiu si nu am timp sa caut, crezi ca fac pe nebuna?

acu si daca am inteles ce inseamna acest cuvant , mesajul tau il interpretez la fel cum am facut-o pana acum, in sensul ca, comparatia mea are un rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

se cauta un vinovat...
Ea a lucrat si a fost in lumina reflectoarelor de la 15 ani. Si-a creat o imagine pe care nu-si permitea sa o distruga, sa se vada in presa catalogata ca fiind nebuna sau terminata. S-a identificat cu "vedeta", cu cariera si a pierdut controlul.
Sotul, parintii ...nu puteau sa faca ceva cu forta. Noua ne este usor acuma dupa ce am vazut ca a facut sa spunem ca trebuia sa o interneze cu forta. Sa fim seriosi, ea si-a jucat rolul perfect, a convins ca se simte mai bine...din pacate nu a fost asa.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Sigur ca imaginea e importanta intr-o profesie ca asta, insa cariera ei a intrat intr-un con de umbra de multi ani, nu de azi, de azi de ieri. Iar sotul ei a dat de inteles ca sinuciderea ei nu are legatura cu cariera. Asta a fost o ipoteza initiala, infirmata insa ulterior. Impresarul ei a spus clar ca au avut de la bun inceput contract cu MediaPro ptr ultimul album si nici pomeneala ca nu era difuzata.

Pe de alta parte, atunci cand exista atatea semne de intrebare, e clar ca se nasc speculatii. E inevitabil...

Probabil ca nu-i usor sa ai parte de glorie atunci cand nu esti pregatit (in primul rand psihic) pentru ea, insa e greu de crezut ca a clacat la o varsta matura, cand teoretic putea sa gestioneze mult mai bine atat succesele, cat si esecurile.

In public poate ca si-a jucat rolul perfect, insa sotul ei stia despre tentativele de sinucidere, in nici un caz nu se poate spune ca a fost luat prin surprindere. Tocmai asta e, ca a vorbit despre asta, si nu o data, i-a demonstrat ca vorbeste serios... iar finalul il stim cu totii. Era cu totul altceva daca sotul ei ar fi dus-o la un psihiatru sau ar fi internat-o si ea tot s-ar fi sinucis. Insa asa, eu cred ca nu i-a dat nici o sansa - si pentru asta il consider vinovat moral.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Cineva a lasat un comentariu la unul din articolele despre Madalina in care spunea ca bunica dinspre mama a Madalinei a avut schizofrenie si ca si mama acesteia avea frecvent crize de furie.

N-am auzit pe nici unul din psihologii care au invadat zilele astea ecranele si ziarele sa fii chestionat asa macar din intimplare istoria de familie.
Daca este adevarat ce a scris repectivul despre boala bunicii, cred ca despresia postnatala si asa zisa secta a lui Petru Mircea sunt absolut nerelevante.

Mergi la inceput

insa e greu de crezut ca a clacat la o varsta matura, cand teoretic putea sa gestioneze mult mai bine atat succesele, cat si esecurile.

crezi ca exista vreo varsta "ideala", scuze pentru macabru, pentru asta? clacam atunci cand totul este mult peste puterile noastre. cand nu mai gasim puterea de a mrege mai departe. asta cu gestionatul succeselor si insucceselor nu face parte din aria teoreticului.

Mergi la inceput

ca despresia postnatala si asa zisa secta a lui Petru Mircea sunt absolut nerelevante.

depresia postnatala e foarte relevanta. din punctul meu de vedere asta e raspunsul meu la prima intrebare din cele 60.

Mergi la inceput

. Era cu totul altceva daca sotul ei ar fi dus-o la un psihiatru sau ar fi internat-o si ea tot s-ar fi sinucis. Insa asa, eu cred ca nu i-a dat nici o sansa - si pentru asta il consider vinovat moral.

ar fi internat-o , impotriva vointei ei si in mod sigur ca mai traia si astazi, imbracata intr-o camasa de forta.

Mergi la inceput